Şimdi Ara

Büyüteç almak istiyorum, 3 diyoptri mi 5 diyoptri mi daha uygun olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, smd malzeme ile uğraşlarda büyütece ihtiyaç duyuyorum ve bir adet almak istiyorum. Danışmak istediğim husus 3diyoptri olanlar mı yoksa 5 diyoptri olanlar mı bizim için daha uygun olur? 3 diyoptrinin büyütme oranı %75 , 5 olanın ise %125. Tecrübeleriniz doğrultusunda yönlendirirseniz sevinirim. %75 lik büyütme (2 katı bile değil) yetersiz kalır mı?



  • nekadar büyük alırsan okadar daha rahat çalışma rahatlığı sağlarsın diye düşünüyorum (lehimleme vs. açısından)
  • Buldugunuz zaman aldiginiz yer konusunda link verirseniz sevinirim, okuyacam diye basima agri gidiyor ...
  • @cturna sanırım büyütme oranı arttıkça net görüş mesafesi kısalıyormuş. bu durumda optimum büyütmeyi yakalamak gerek rahat çalışabilmek için

    @serkanc kullanışlı bişey bulduğumda haber veriririm
  • yardımlarınız bekliyorum arkadaşlar...
  • Evet arkadaşlar geçen lazım oldu elimde üzerinde 2x yazan bir büyüteç var ancak iş görmüyor.Şöyle düzgünce, ayaklı bir büyüteç almak istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
  • kısacası size yakınlaştırması (zoom) gerekli valla cok ilginç birşeye deyinmişsiniz karaköyde cok sağlam büyüteçler satan bir amca var ona baksanız istanbulda iseniz st.benoit in hemen yanı
  • kırtasiyeden 1 tl ye almıştım, 4-5 cm çapında birşeydi. işimi gördü
  • floresesantlı büyütec piyasada iki çeşit var , 3X 5X diye satıyorlar , 3 ve 5 in dioptri olduğunu bilmiyordum , az büyüteni yani 3 olanı kullanılıyor .
    çok büyüteni 5 olanı gözü yorduğu için kullanma imkanı az .
    çok büyütme lazımsa ayrıca masa mikroskobu gerekir .
  • Ben bu işlem için webcam kullanıyorum.Önündeki merceğin odak uzaklığı ayarlanabiliyor. 1.3mp görüntü veriyor buda tam ekran izlemeye yetiyor.Üstelik bilgisayar ekranındaki görüntüyü dondurup uzun uzun inceleyebilirsin
  • arkadaşlar yeniden merhaba geniş camlı ve 3 diyotrili bir mercek almış bulunuyorum. konuya biraz daha açıklık getirmek gerekirse, büyütme oranı (diyoptri) ne kadar fazla olursa net görüntü almak için merceğin cisme olan uzaklığı o kadar kısalıyor. biz elektronikçiler mercek altında havya vs gibi aletlerle çalıştığımız için 3 diyptrili büyük bir mercek bu iş için uygun düşüyor. 3 diyoptrinin büyütmesi yeterlimi derseniz fena sayılmaz, sonuçta çıplak göze göre daha iyi bir görüntü elde ettiğimiz kesin. ciddi büyütme oranları ile entegre bacaklarını vs kontrol etmek için ayrıca 15-20X lik küçük bir mercek sipariş ettim. Neticede büyük olan büyüteci almasaymışım çok şey kaybetmezmişim ama almış bulunduk artık belki zamanla alıştıkça daha faydasını görürüm.
  • babamın entegre bacaklarını kontrol etmek için tercihi kaliteli bir mikroskop :)
  • bjv16 masa merceğinizin hayrını görün güle güle kullanın ,
    kullanmakta zorlanacağınız 5 den , kullanacağınız 3 daha iyidir .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjv16

    arkadaşlar yeniden merhaba geniş camlı ve 3 diyotrili bir mercek almış bulunuyorum. konuya biraz daha açıklık getirmek gerekirse, büyütme oranı (diyoptri) ne kadar fazla olursa net görüntü almak için merceğin cisme olan uzaklığı o kadar kısalıyor. biz elektronikçiler mercek altında havya vs gibi aletlerle çalıştığımız için 3 diyptrili büyük bir mercek bu iş için uygun düşüyor. 3 diyoptrinin büyütmesi yeterlimi derseniz fena sayılmaz, sonuçta çıplak göze göre daha iyi bir görüntü elde ettiğimiz kesin. ciddi büyütme oranları ile entegre bacaklarını vs kontrol etmek için ayrıca 15-20X lik küçük bir mercek sipariş ettim. Neticede büyük olan büyüteci almasaymışım çok şey kaybetmezmişim ama almış bulunduk artık belki zamanla alıştıkça daha faydasını görürüm.

    Merceğiniz hayırlı olsun.Bilgiler için teşekkür ederim.Havya kullanacağımıza göre bende belirttiğiniz bilgilere nazaran bir mercek alacağım.




  • 3,0 diyoptride %75 büyütme, odak mesafesi 33.3cm
    3,5 diyoptride %87,5 büyütme, odak mesafesi 28.6cm
    4,0 diyoptride %100 büyütme, odak mesafesi 25.0cm
    4,5 diyoptride %112,5 büyütme, odak mesafesi 22.2cm
    5,0 diyoptride %125 büyütme, odak mesafesi 20.0cm

    Ben 4.0 diyoptirili bifocal (yani alt kısmında büyütmesi) diğer bölgeler sıfır numara bir gözlük aldım. Eh, gayet güzel, bazen daha fazla netleme için kafayı biraz eğmek gerekiyor, lehim yaparken mesafe uygun. 5 diyoptri olsa, havya'ya biraz daha fazla yakın olunuyor. Bence ideali 3~4 diyoptri. Bunların dışında kalanlar zaten, lehim - havya işi için uygun değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blacksapparow -- 22 Mart 2019; 13:33:59 >
  • Aradan 10 yıl geçmiş . Yaş ilerleyince anlaşılıyor ! İş mercekleri görüntüyü büyütmekten ziyade , çok yakından çalışırken , net görmeye gözlük bile kifayet etmez ise takviye gözlük misali net görmeye yarıyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.