Şimdi Ara

Miyop ve gözlük kullanmak..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
24.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tahtayı göremediğimden dolayı göz doktoruna gitmiştim. İki gözümde 0.50 miyop'muş. Aslında pek yüksek bi rakam değil ama sınıfta en arkada oturduğumdan sorun çıkartıyor.

    Benim miyop derecesi düşük olduğu için sadece pc başında ve sınıfta kullanmayı düşünüyorum. Eğer aramızda miyop olanlar varsa bu konuda önerileri nelerdir???



  • iyimiş.
    ben doktora ilk gittiğimde biri 1.25 diğeri 1.75 di.
    sonra bunlar üstüne koya koya yükseldi.
    şimdi 5.00 6.00 oldu
  • Welcome to the board

    o 0.50 artacak daha

    bende 2 sene evvel gozlu takmaya basladim 0.50 ye 1 vermisti doktor. tabii hic takmadim dersten derse
    yazin tekrar gittim 1.25 1.25 olmustu
    simdi biraz daha artti sanirim 1.50 falan oldu

    neye gore artiyor bu goz derecesi bilmiyorum ama bilgisayardan uzak durmak lazim heralde 21 yastan derece durur diyor ben 21 yasindan sonra gozluk takmaya basladim ne is




  • 9 seneden beri miyop'um artık çok dikkatli olmalısın, her sene genelde göz numarası ilerliyor, takmadıkça dahada ilerleyebilir veya daima takarsanda ilerleyebilir ben ilk senelerimde takmadım 3 den 5'e fırladı sonra seneler geçtikçe 7'yi buldum, bu konuda uzman yerlere danış birde ona göre tavsiyeler al daha sağlıklı olur.
  • Okul haricinde rahatsız etmiyorsa ya da akşamları gözlerinde ağrı,yanma vb. olmuyorsa bence gözlük kullanma.Ön sıralara otur.


    Ben de lise sonda normalde önde otururken, bir gün arka sıradan tahtaya baktığımda bulanık gördüğüm için doktora gittim.O gün bu gündür gözlük
  • ben de senin gibi başladım. lise 1 deydim. şimdi yaş 26 oldu. gözüm 1,50 ama astigmatta var bende . gözlüğü sadece yatarken çıkarırım. hatta bazen yatarken bile çıkarmam.
  • bende 8 sene önce takmaya başladım.sağ 0.50 sol 0.50 idi ilk aldığımda.şimdi ise 2.50 ve 2.75 oldu.O zamanlar gözlüksüz bişeyler yapabiliyordum iyi kötü ama şimdi gözlüğü çıkardığım zaman hiç birşey yapamıyorum.Gözlüğü kullanman yararına olacaktır ama ilerlemez diye düşünme hiç belli olmuyor bu göz işi.
  • 5. sınıfta 2 numara ile başladım,şimdi üniversite 2yim gözler 7 numara,ailede biraz var zate, e bilgisayar-kitap derken bişeyleri tutuyo göz..

    yapacak birşey yok,muayene olacan,gözlükçüye gidecen,gözlüğünü paşa paşa alıp takacan..

    vatan sağolsun,ileriye bakmak lazım...
  • Doktor hanım bana da 21 yaşına kadar artacak dedi. Tırstım açıkcası.. Zaten şuan gözlükler yüzünden acayip bir psikoloji içersindeyim. Alışmaya çalışıyorum ama bakıcaz artık..

    Nette biraz araştırdım da derecesi düşük olanlar gözü tembelliğie alıştırmamak için sadece uzağı görmesi gereken zamanalarda takması gerekiyormuş. Ben de bu yüzden pc başında ve derslerde takayım diyorum. Yoksa daha da artacak galiba..

    Tam emin değilim ama miyopun nedenlerinden birisi de hızlı boy uzamasıymış. Sanırım bendeki de bu yüzden (1.85 )

    @Sing_a_song

    Boy yüzünden mümkün değil hocam. Ne zaman ön sıraya gitsem kovuluyorum




  • Kadeş benimde iki gözüm 0.50 sürekli kullanmıyorum...Eyer çok takarsan alışkanlık yapar psikolojik olarak tv ders ve pc de kullanırsan en iyisi
  • Ben ilk doktora gittiğimde derecesi çok düşüktü.0,75 -0,50 miyop falan, biraz da astigmat vardı.


    Birkaç ay sonra mı , 1 yıl sonra mı tam hatırlamıyorum gözlerim ağrı yaptı tekrar doktora gittim.Göz numaralarım sol 1,25 miyop, sağ 0,75 miyop olmuştu.Ama astigmat kaybolmuştu.

    Hem okul hem de işim gereği gözlerimin iyi görmesi gerektiğinden gözlüksüz dolaşmadım hiç.Şimdi de gözler iyice alıştığı için gözlüksüz duramıyorum.Ha ehliyet için sağlık ocağındaki göz muayenesinde doktor ehliyete protez olarka yazma gereği duymadı
  • Bende de miyop var artı doğuştan göz tembelliği var sağ gözde..1.25-2.00 ydi en son yarın sabah gitcem doktora bakalım nolcak..Belki ameliyat olabilirim eğer şartlar uyarsa..
  • Kardeşim 23 yaşında 0.5 0.75 miyop gözlük takmıyor
    çok iyi görmüyorum uzağı diyor ama takmıyor
    23 yaşından sonra artar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dazed -- 4 Temmuz 2014; 0:25:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.