Şimdi Ara

1. PİYADE EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI - MANİSA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
17.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tertpilerim bu başlıktayız. Kısa Dönem Er - İkmal.

    Vatana millete hayırlı olsun... Allah utandırmasın..



  • Kısa Dönem Er  Piyade
    googleda aratınca bu cıkıo
    http://1-piyade-er-egitim-tugay-komutanligi.blogspot.com/
    yazılanlara gore baya zorlu gececek gibi.
  • totali paylaşım için teşekkürler

    1. PİYADE ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI / MANİSA - 1 NCİ PİYADE ER EĞT. TUG. KOMUTANLIĞI /MANİSA

    (alıntıdır)

    Mrb arkadaşlar, bu yazıda size manisadaki 1. piyade er eğitim tugayını anlatacağım, ben acemi birliğimi orada yaptım, dün ordan ayrıldım ve bildiklerimi sizinle paylaşmak istedim, çünkü ben oraya gitmeden önce orası hakkında çok bilgi aramıştım, ben gittim gördüm, anlatayım sizede faydası olsun.
    Burası Doğu Kışla ve Batı Kışla Olarak 2 ye ayrılıyor, Ben Doğu kışlada yaptım ona göre anlatıyorum. Aşağıda bunlar hakkındada bilgi vericem.



    Öncelikle giderken yanınızda götürmeniz gereken eşyalardan başlayalım;
    Mümkün olduğunca az eşya götürmeye bakın, çünkü orada bisürü eşya veriyorlar, taşıması ve muhafaza etmesi sorun oluyor, malum askerdesiniz her an herşeyiniz çalınabilir, onun için kesinlikle kıymetli eşya götürmeyin yanınızda. Aklıma gelenleri sırasıyla yazıyorum;


    1- Boyna Veya Bele Asılan Cüzlan:
    Paranızı ve diğer kıymetli eşyalarınızı saklamanız için şart, bişey olmaz diye düşünmeyin her an herşeyiniz çalınabilir, Ben evde bele takılacak şekilde diktirmiştim ve çok faydası oldu, hazır satılanlarıda var onlardan alabilirsiniz, veya boyna asılan cüzlanlardan alabilirsiniz ama ben bele takılanları tavsiye ederim, zira boynunuzdan bile çalınabilir cüzlanınız.


    2- Kontör Kartı:
    Yanınıza bol bol ankesörlü telefonlarda kullanılan kartlardan almanızı tavsiye ederim, içeride kantin var ama ilk gittiğiniz zamanlarda kantine uğrayamazsınız, uğrasanız bile sıra gelmeyebilir veya kart kalmamış olabilir, onun için en iyisi dışarıdan bolca almak, ev telefonunu arayacaksanız baya uzun süre konuşabilirsiniz ama cep telefonu aradığınızda çok çabuk bitiyor, Ben 4 tane 50 lik kontör kartı almıştım girerken, tanesi 3,75 TL. ye gidene kadar yetti, ama size yetmeyebilir, 1500'ün üzerinde kontör harcayan arkadaşlarım vardı. Bence evi fazla aramayın zaten, ne kadar çok ararsanız inanın o kadar çok özlüyorsunuz, 2-3 günde bir arayıp haberdar olsanız yeter.


    3- Bot Boyası:
    Kantinde bot boyası bulunuyor, ama dediğim gibi ilk günlerde kantine çıkamayabilirsiniz. Kesinlikle büyüklerden alın bot boyasını, çünkü her gün botlarınızı boyayacaksınız, ve botlarda küçük değil boya boya bitmiyor, ben küçüklerden almıştım ilk başta yeter diye düşündüm ama abim yetmez diyince büyüklerinden aldım o bile zor yetti son gün tamamen bitti.


    4- Asma Kilit:
    Çantalarınızı ve botlarınızı kilitlemeniz için gerekli, dolapları kilitlemeyeceksiniz dolap için almanıza gerek yok ama en az 3 tane küçüklerinden asma kilit alın, ve mümkünse en kalitelilerinden alın ve yedek anahtarlarınıda saklayın, 1 ini botlarınızda kullanacaksınız, 1 tanesini sivil çantanızda 1 tanesinide orda size verecekleri çantada kullanacaksınız, kilidi kesinlikle unutmayın en gerekli şeylerden birisi.


    5- Traş Bıçağı Ve Traş Köpüğü:
    Sakalınız çıksada çıkmasada her sabah traş olucaksınız, akşamdan traş olmak yasak sabah olmanız gerekli, kullanımınıza göre yeterli traş bıçağını götürün yanınızda, yaprak jilet takılanlar falan kesinlikle yasak, zaten içeri sokamazsınız, permatiklerden alın.


    6- Diğer Malzemeler:
    Yukarıda saydığım 5 madde olmazsa olmazlar, şimdiki sayacaklarım ise size çok fayda sağlayacaklar.
    Yanınızda arko kremlerden götürün, ben 89/1-A gittim şubat ayında, kar falan hiç yağmadı ama hemen hemen hergün yağmur yağdı, ıslak ıslak rüzgarda donarsınız ve kulaklarınız falan soğuktan yara olur, elleriniz çatlayabilir, bunun için yanınızda krem götürmenizde büyük fayda var.
    Bozuk para götürmek size çok avantaj sağlar, çünkü kantinlerde hiç bozuk para bulunmuyor ve bu yüzden alışveriş yapamıyorsunuz, 1 saat sıra bekleyip bozuk paranız olmadığı için hiçbirşey alamayabilirsiniz bide kahve makinaları var bozuk parayla çalışan, soğuk havalarda çok işinize yarıyacak, bol bol bozuk para götürün yanınızda.
    iğne iplik götürürseniz iyi olur, şapkalarınıza yeşil nefte dikeceksiniz onun için gerekli, gerçi kantinde satılıyor çavuşlarınız ordan size temin edebilir ama götürürsenizde bi zararı olmaz.
    Bol bol siyah çorap görürün yanınızda, başka renk çorap giymek yasak, başta size çorap veriyorlar ama yıkaması problem olabilir, siz bol bol alın yıkamakla falan uğraşmayın.
    Sigara içiyorsanız yanınıza 5-6 paket sigara alın, kantini falan öğrenene kadar idare etsin sizi, çakmağıda unutmayın tabi, hatta mümkünse arkasında ışık olan çakmaklardan alın, çünkü telefon kulubelerinde ışıklandırma yok ve karanlıkta telefon edeceğiniz zaman tuşları göremiyorsunuz, size çok faydası olur.
    Gene aynı şekilde haki fanila ve kilot alın, askılı atlet giymek yasak, ve rengide haki yeşil olmalı, Size bunuda veriyorlar ama terlediğiniz zaman değiştirirsiniz, yıkamakla falan uğraşmayın.
    Kağıt mendil alırsanız çok faydası olur, 4-5 paket te kağıt mendil alın yanınıza.
    Çantalarınıza ve eşyalarınıza isminizi yazmak için kalem alın, eşyalar rahatlıkla karışabiliyor, eşyalarınıza büyük büyük yazın isminizi, özelliklede çantalarınıza.
    Tırnak makası da alın yanınıza unutmayın.
    Şampuan alın, çok fazla kullanamayacaksınız onun için en küçüklerinden alın.
    Saatiniz varsa götürün yoksada 1 tane ucuzlarından saat alın casio F-91w modelini tavsiye ederim, çok faydasını görürsünüz.
    Botlar ayağınıza vurabilir bunun için vadka götürmenizde de büyük fayda var.
    Sağlık raporlarınız veya devamlı kullanmanız gereken ilaçlar varsa onların raporlarını, reçetelerini muhakkak görürün yanınızda.
    Bu saydığım şeyler askerde çok lazım oluyor, burada değersiz gibi görünen şeyler askerde büyük birer nimet onun için bu yazdığım şeyleri unutmayın, ilk gittiğinizde aptal gibi olacaksınız, hiçbirşey bilmeyeceksiniz o yüzden bu malzemeler bulunsun yanınızda, yazarken uzun oldu ama hepsini toplasanız bi poşete sığar.


    Götürmemeniz Gereken Malzemeler:
    Yukarıdada dediğim gibi yanınıza çok fazla eşya almayın, işinizi zorlaştırır mümkün olduğunca az eşya alın ve bazı malzemelerin içeri sokulmasıda yasak girişte alırlar boşa görütmüş olursunuz.
    Yaprak jilet götürmeyin kesinlikle yasak, ilaç götüremezsiniz, eğer devamlı kullanmanız gereken ilaçlar varsa raporlarını götürün, revirden gün gün ilaçlarınızı verirler, kutu olarak ilaç sokamazsınız. Bıcak, çakı tarzı kesici delici aletler götürmeyin, gene bıçağı olan tırnak makası götürmeyin. Kolonya da yasak, traş kolonyası olsa bile içeri sokmuyorlar girişte alıyorlar, boşuna almayın yanınıza. Diş macunu diş fırçası almanıza gerek yok, size orda veriyorlar, sanino marka diş macunu veriyorlar, siz başka marka kullanmak isterseniz onu alabilirsiniz. Ayna yasak getirmeyin. Eşofman, spor ayakkabı, Terlik, Havlu falan da götürmeyin onlarıda veriyorlar. Cep telefonu, radyo, mp3 çalar ve her türlü elektronik eşya yasak, boşuna almayın yanınıza. Künye, kolye falan kötürmeyin. Kıymetli eşya kesinlikle götürmeyin, çalınma ihtimali çok yüksek. Parfüm falan götürmeyin. Üzerinizdekilerden başka sivil elbise götürmeyin, 28 gün boyunca ordasınız, sivil eşyalarınız depoya kaldırılacak çıkacağınız günden 1 gün önce geri verilir. Yukarıda yazdığım malzemelerden başka bişey götürmeyin, eşyalar hakkında şimdilik aklıma gelenler bunlar, daha sonra aklıma gelen olursa ekliyicem. Şimdi çantamızı hazırladık, gelelim gitmeden önce yapmanız gerekenlere.


    Birliğinize Katılmadan Önce Yapmanız Gerekenler:
    Öncelikle saç traşınızı olup gidin, 2-3 numara falan kestirin, hiç subay traşı falan uğraşmayın, gittikten 10-15 gün sonra tekrar kesicekler zaten, sakal traşınızı, etek traşınızı, koltukaltı traşınızı mutlaka olun. Sevdiklerinizin telefon numaralarını bi kağıda yazıp yanınıza alın, sağlığınız ile ilgili raporlarınız varsa yanınıza alın. Sülüs kağıdınızı falan unutmayın, onu hatırlatmama gerek yok herhalde, kimliğinizi falan unutmayın, Sevdiklerinizle falan görün, arkanızda problem bırakmayın, yapılacak işlerinizi falan ayarlayıp gidin askerde kafanıza takılan bişey olmasın. Şimdi Genel bi anlatıma başlayalım.


    1. Piyade Er Eğitim Tugayı Doğu kışla ve batı kışla olarak 2 ye ayrılıyor, doğu kışlanın adı "General S. Çalbatur Kışlası" Batı Kışlanın Adı ise "Albay M. Arif Seyhun Kışlası" Sülüs kağıdınızda hangi kışlaya teslim olmanız gerektiği yazmaz. Siz Batı Kışlaya Yani Albay M. Arif Seyhun Kışlası'na gideceksiniz, hangi kışlada kalacağınız orada belli olacak, Otobüsle gelecekseniz otogarın oralardan dolmuşlar var, onlara binip gidebilirsiniz ama benim gibi yayn gitmeyi tercih ederseniz, yüzünüzü otogara doru döndüğünüzde sağ tarafa doğru 3-4 kilometre giderseniz batı kışla ya ulaşabilirsiniz. Ben Trenle gelmiştim dolaşa dolaşa kendim buldum batı kışlayı, çok geç veya çok erken teslim olmayın, öğlen saat 1-2 gibi teslim olmanızda fayda var, geç teslim olursanız evrak işleriniz uzun sürer ve o gece aç ve uykusuz kalabilirsiniz. Şimdi Birliğinizi Bulduğunuzu farzedip içeriye girdiğinizde olacakları anlatmaya başlıyorum.




    Nizamiyeden girdiğinizde önce sülüs kağıdınız kontrol edilecek ve içeri alınacaksınız, içeride çantanız aranacak ve yasak olan malzemeler alınacak, sizi yönlendirecekler ve karşıdaki ziyaretçi görüşme yerine gideceksiniz, nizamiyeden girdiğiniz andan itibaren artık sıra beklemeye alışın, askerliğiniz boyunca heryerde sıra bekleyeceksiniz. Sizi gönderdikleri yerde 20 TL. karşılığında sigorta yapılacak, kayıtlarınız falan yapıldıktan sonra size 1 sigorta kağıdı verecekler, bu kağıdı kesinlikle kaybetmeyin, 1 er tane, acemi er bilgilendirme klavuzu ve özlük hakları ile ilgili yasal konuları belirten küçük kitapçık verilecek, orda bi süre bekleyebilirsiniz, beklerken askerliğiniz hakkında bilgiler veren Film izlersiniz, Acemi Döneminiz 28 Gün, geri herkeste aynı olmuyor teslim tarihine bağlı değişebilir, ama sonuçta herkes aynı gün yemin ediyor, mesela ben 25 şubatta birliğime katıldım, 27 martta ayrıldım, 31 gün oldu yani, 2 martta teslim olanlar da vardı onlarda 25 gün yapmış oldu, ama genel olarak 28 gün acemilik yapıcaksınız. Sigorta işlemleri bittikten sonra grup grup sizi dışarı alıcaklar, ziyaretçi parkında bi süre oturacaksınız, orda bi komutan size askerlik hakkında bilgiler vericek, daha sonra gene evrak ve sağlık işlemleri için bi binaya alınacaksınız, bu binada hangi bölüğe gideceğiniz belli olucak, batı kışlada 12 bölük var, doğu kışlada ise 4 bölük var, sülüslerinizde ulaştırma vs. yazdığına bakmayın, ne olursanız olun burada hepiniz avcı olacaksınız, aynı eğitimleri göreceksiniz, yani ulaştırma gittiğiniz için şöförlük eğitimi almıyacaksınız, herkes aynı. Binaya girince size bazı sorular sorulacak, ehliyetin varmı, yabancı dil biliyormusun, psikolojik sorunların varmı, eğitim seviyeniz falan, bunlar burada bi işinize yaramayacak ama usta birliğinde gideceğiniz yeri ve ne olarak gideceğinizi belirlemek için gerekli, evrak işlerini hallettikten ve soruları cevapladıktan sonra, bikaç yere imza atacaksınız, hiç okuma şansınız yok, ne verirlerse imzalamak zorundasınız, imza işini de hallettiniz, şimdi elbiselerinizi çıkartmanız istenecek, soyunma kabinlerinde üzerinizde sadece kilodunuz kalacak şekilde soyunacaksınız, boyunuz ve kilonuz ölçülecek, vücudunuzda yara izi falan varmı kontrol edilecek, hastalığınız falan varmı onlar sorulacak, bu kısmıda atladıktan sonra 1 tane sağ koldan 2 tane dol koldan aşı olacaksınız, bu aşılar kızamık, tetenoz ve menanjit aşıları, 1 tanede hap verecekler ama o hap ne işe yarıyor ben bilmiyorum, içeride bazı kadro askerler kabızlık için olduğunu söylemişlerdi, askerde çok kabızlık çekiyorsunuz 1 hafta büyük tuvaletinizi yapamayabilirsiniz, ben hepı kullanmadım kabızlık çektim ama hap kabızlık hapımı o konuda kesin bi bilgim yok, siz hapı kullanın. bu işlemlerden sonra tekrar evrak işleri var gideceğiniz bölük belli olacak, 1 den 12 ye kadar olan bölükler batı kışlada, avcı 1 den avcı 4 e kadar olan bölükler ise doğu kışlada, benimkisi avcı-4 dü yani doğu kışlada idi. girdiğiniz binanın arka kapısından çıkacaksınız, orada malzeme deposu var, size verilen kağıdı oraya verip eşyalarınızı alacaksınız, size verecekleri malzemeler genel olarak şunlar, bazılarında eksikler çıkabiliyor tabi;


    -Yazlık Ve Kışlık Kamuflajlarınız.
    -Yazlık ve Kışlık Botlarınız.
    -3 Adet Haki Fanila.
    -1 Alt ve Üst İçlik.
    -4 Adet Don.
    -4 Kışlık 4 Yazlık Çorap.
    -1 Adet Eldiven.
    -1 Adet Bel Kemeri.
    -1 Çift Spor Ayakkabı.
    -1 Takım eşofman.
    -1 Spor Çanta.
    -1 Askeri Çanta.
    -2 Adet Beyaz El Havlusu.
    -1 Adet Mavi Banyo Havlusu.
    -1 Takım Pijama.
    -1 Çift Terlik.
    -2 Adet Diş Fırçası.
    -5 Tüp Diş Macunu.
    -1 Adet Şort.


    Genel olarak verdikleri malzemeler bunlar, eksik veya fazla olanlar olabilir, ama siz bunları teslim aldığınıza dair imza atıyorsunuz, burda size palaska vermiyorlar onu gittiğiniz bölükte vericekler ve giderken topluyacaklar, istikhakınızda palaska yok eşyalarınızı aldıktan sonra hangi bölüğe gidiorsanız o bölüğün ismini yüksek sesle söyleyin, birisi sizi çağıracaktır, zaten tabelalar da var orda oraya gideceksiniz, gittiğiniz yerde çantanızı kontrol edeceksiniz, başınızda birisi yardımcı olucak zaten, botlarınızı ve spor ayakkabılarınızı muhakkak deneyin, ayağınıza oturmadıysa hemen gidip değiştirin, çünkü buradan çıktıktan sonra başka değiştirme şansınız yok, eşyalarınızı da kontrol edin, eksik falan varsa hemen bildirin, dediğim gibi buradan çıktıktan sonra tüm malzemeleriniz eksiksiz tamam olarak kabul ediliyor ve imzalamış ta oluyorsunuz. bu yerden sonra yazdıklarım tamamen doğu kışlaya gidecek olanlar için geçerlidir, batı kışla da çok farklı değildir ama ben askerliğimi doğu kışlada yaptım ona göre anlatıyorum. eşyalarınızı kontrol edip teslim aldıktan sonra sizi yönlendirecekler biyerde toplanacaksınız, orada baya bi bekleyebilirsiniz, benim gittiğim gün yağmur yağıyordu yağmurun altında baya bi bekledik, beklerken çanlatarınıza büyük büyük isimlerinizi mutlaka yazın, kesinlikle bu kısma atlamayın yoksa çantanıza veda edebilirsiniz, otobüsle sizi doğu kışlaya götürecekler, eşyaları otobüsün bağajına koyucaksınız, ve herkeste 3 er tane çanta oluyor, bagaja rastgele atılıyor çantalar, isim yazmazsanız bulmanıza imkan yok, ve çanlalarınızı birbirine bağlayın 3 ünü, belki bağlamayın diyebilirler orda ama siz genede bağlayın, eşyalarınızdan kendiniz sorumlusunuz, kaybederseniz, kimse ilgilenmez öylece kalırsınız, doğu kışlaya vardığınızda eşyalarınızı hemen bulun, orda bekleyen askerler var zaten, hangi bölük olduğunu soracaklar size bölüğünüzü söyleyin, sizi grup grup alıp hemen yatakhanelere götürecekler, yatakhanelerde üstünüzü giyineceksiniz, sivilleri çıkarıp askeri elbiseleri giydikten sonra hayırlı olsun artık askersiniz, bu saydığım işlemler çok hızlı gerçekleşecek herkesin eli ayağına dolaşacak, sivil eşyalarınızı çantanıza koyduktan sonra çantalarınızı birbirine bağlayın ve muhakkak kilitleyin, yukarıda 3 tane kilit almanız gerektiğini yazmıştım, bu 2 kilidi burda kullanacaksınız, diğeri botlarınız için gerekli, burdan sonra saate göre sizi yemeğe alabilirler, benim gittiğimde akşam saatlerindeydi yemeğe aldılar hemen, eşyaları ranzaların altlarına koyduk yemekhaneye götürdüler, yemekten sonra gene sizi biyere dizer bekletirler, ve evrak işleri için tekrar yemekhaneye alırlar, burada kaydınızı yaptırdıktan sonra koğuşa gidersiniz, ve size bikaç gece için yatak numarası verirler, daha sonra yataklarınız değişecek, yataklarınız belli olduktan sonra, ya yatarsınız, yada yatakların çarşaflarını değiştirtirler duruma göre değişir, gece yatıp sabah kalktıktan sonra zaten tamamen farklı bir ruh halinde olacaksınız, artık askersiniz ve 28 gün burdasınız, moralinizi bozmayın 28 gün çok çabuk geçiyor, kafanızı rahat tutun ve hiçbirşeye kafanızı takmayın.


    Şimdi giriş işlemlerini ve ilk günde neler olacağını genel olarak anlattık, gelelim şimdi buranın nasıl biyer olduğuna, öncelikle söyliyim çok iyi biyer beklemeyin, işiniz burda zor, ama geçer merak etmeyin sonuçta 28 gün için buradasınız.
    Koğuş kalk saatleriniz sabah 5 yat saatiniz ise duruma göre değişmekle birlikte genelde 9-10 gibi yatırırlar. sabah 5 de kalktıktan sonra traşınızı olur, akşamdan boyamadıysanız botlarınızı boyarsınız, dolabınızı ve yatağınızı yaptıktan sonra kahvaltıya geçersiniz, kahvaltıdan sonra mıntıka temizliği, ve saat 6:30 gibi sıraya geçersiniz sabah iştiması alınır, iştimadan sonra eğitim alanına çıkarsınız, saat 11:30 a kadar eğitim, 11:30 da tekrar koğuşlar bölgesine gelir 12:00 de falan yemeğe girersiniz, yemekten çıktıktan sonra saat 1 e kadar boş vaktiniz var yani yemeğe erken girdiyseniz bu vakitte biraz dinlenebilir yada telefon açabilirsiniz, saat 1 de toplanırsınız tekrar eğitim alanına, saat 16:30 a kadar gene eğitim yaparsınız ve saat 17:00 gibi tabur iştima alanına gidersiniz, tabur iştimadan sonra yemeğe girersiniz ve saat 19:00 a kadar gene boş vaktiniz var, 19:00 gibi toplanır 19:30 da komutanlık saatine girersiniz, 20:30 a kadar komutanlık saati sürer ve 21:00 giti yat iştiması alınır yatarsınız, bu verdiğim saatlerde kesinlik yok, yani herşey değişebilir ama genel olarak 1 gününüz böyle geçer. komutanlık saatinde, size askerlikle ilgili bilgiler verilir ve Atatürk hakkında, Askerlik hakkında falan eğitici filmler izlersiniz. Şimdi bölge bölge burası hakkında bilgiler verelim, yatakhanelerden başlayalım;


    Yatakhaneler:
    Yatakhaneler 150 şer kişilik, yani 150 kişi aynı yerde yatacaksınız, gürültülü ortamda uyumaya alışın, gerçi o yorgunlukla zaten yatağa yattığınız gibi uyursunuz, yataklarınız daha yeni, hepsi ortopedik yataklar, çarşaflarınızda temiz olur, o konuda sıkıntı çekmezsiniz, ama yastıklarınız çok alçak, 3 tane falan üstüste koyulsa anca bir yastık olur, o sorunu şu şekil halledebilirsiniz, yatarken çıkardığınız kamuflajlarınızı yastığınızın altına koyun, bu şekilde hem yastığı yükseltmiş olursunuz, hemde çalınma ihtimalini azaltırsınız, botlarınızı koğuşta bırakamazsınız bot ve terlik odası var gece koğuşa girdiğinizde terliklerinizi giyip, botlarınızı bot odasına size verilen numaraya koyarsınız, yatak, dolap ve botluk numaranız aynı olur, mesela 30 numarada yatıyorsanız, dolabınız da 30 numara botluğunuz da 30 numara olacak. ranzaların kenarlarında korumalık ve merdiven yok, eğer yatarken dönen biriyseniz kesinlikle üst kata yatmayın, ranzalar dar direk aşağı betona düşebilirsiniz. Yatakhaneler temiz olur, hergün siz temizliyeceksiniz. yatakhanede bot boyamak ve yiyecek yemek yasak, boş zamanlarınızda da yatakhaneye giremezsiniz, sadece yatarken girebilirsiniz, ışıklar genelde herkes koğuşa girdikten 20 dakika sonra falan kapanır, bu zamana kadar işinizi halledin botlarınızı boyayıp yatın.


    Dolaplar:
    Dolaplarınız yarım dolap şeklinde, kilitleyecek biyeri yok ve kilitlemek te yasak zaten, dolabınıza istediğiniz şeyi koyamazsınız, örnek dolap var ona göre dolabınızı düzenleyeceksiniz, hergün aynı şekil düzenli olmak zorunda, dolabınıza havlunuzu, bot boyanızı, temiz çamaşır torbası, kirli çamaşır torbası, eşofmanlarınızı ve traş takımınızı koyabilirsiniz, başka birşey koymak yasak, hergün kontrol ediliyor, başka eşya koymayında zaten kilitleyemiyorsunuz dolaplarınızı açık kalıyor, bot boyanız, traş takımınız, havlularınız falan çalınabilir, o yüzden en ucuzundan alın traş malzemelerini falan, gitipte blue3 falan almayın, çalınır. Sivil çantanızı ve askeri çantanızı malzeme deponuza kaldıracaklar kullanacağınız malzemeleri alıp askeriyenin size verdiği valize koyacaksınız, bu valizide dolabın üstüne koyacaksınız, lazım olan eşyalarınızı oradan kullanacaksınız, dolaba falan dizeyim demeyin, ve çantanızda muhakkak kilitli olsun ve üstünde de muhakkak büyük harflerle isminiz yazsın.


    Tuvaletler:
    Tuvaletler güzel ve temiz olur, çünkü her sabah hangi manganın mıntıkasıysa orayı o manga temizliyor, tuvalet sırası beklemezsiniz, yeterince tuvalet var, lavabolarda güzel ama sabah 150 kişi birden traş olmaya kalktığından orda sıra bekleyebilirsiniz, ama genel olarak tuvaletlerde sorun yok, koğuşlardan başka 2 tane daha genel tuvalet var büyük, ama birisi kapalıydı sürekli, diğeri açıktı ama orasıda çok pis olur, hergün temizlenmez, koğuşlardaki tuvaletleri kullanmayı tercih edin.


    Banyolar:
    Burada banyo yapmak biraz zor, salı günleri bizim banyo günümüzdü, ama banyo süresi 7 dakika, ve üstünüzü çıkarana kadar vakit geçer, ilk 10-20 kişi banyo yaptıktan sonra su soğur, ya ısınmasını beklersiniz yada soğuk suyla banyo yaparsınız, herkes birden banyo yaptığınmda su çok az akar, neredeyse damla damla akar ve rahatça duş alamazsınız, ama her sabah 4-6 arası ihtiyaç banyosu var, bu saatte kalkıp banyonuzu yapabilirsiniz, banyolar boş olur, su güzel akar ve sıcak olur, uykunuzdan 1 saat verip rahatça banyo yapabilirsiniz. Banyolarda genelde temiz olur ve her sabah temizlenir.


    Yemekhane Ve Yemekler:
    Yemekhanelerde her masada 12 sandalye var, ama 1 masaya 12 kişi oturduğunda çok sıkışık olur rahatça yemeğinizi yiyemezsiniz, normalde masalar 8 kişi için ideal, masalarda kürdan, yağ, tuz, karabiber, kırmızı biber ve sürahi bulunur, yemekleri demir tabaklarda yersiniz, yemeğinizi alırken tabakları bir tepsiye koyar masaya götürürsünüz, masaya yemekleri bıraktıktan sonra tepsiyi tekrar aldığınız yere götürmek gerekli ki buda çok can sıkıyor, keşke tabldot olsaymış, yemekler biz ilk gittiğimizde fena değildi ama gitgide bozuldu ve neredeyse yemekhaneden yemek yiyemez olduk, genel olarak yemekler kötüydü, yemekhaneden yemeğinizi aldığınızda tavsiyem önce sulu yemekleri yani ekmekle yenecek yemekleri hızlı bi şekilde yiyin, çünkü masaya az ekmek koyuyorlar ve ekmek hemen bitiyor, gidip ekmek alabilirsiniz ama o anda çok zor geliyor gidip ekmek almak, hergün çorba kesin çıkar ve büyük ihtimallede çorbalarda şap var, bikaç arkadaşım test etmişti bikaç gün çorba yemiyerek. yemekhaneye hergün 1 takım ilk önce girer sırayla yani, sıra beklemeye alışacaksınız çünkü burada heryerde sıra bekleyeceksiniz.


    Kantinler:
    Eğitim alanlarında her bölüğün orda 1 çay ocağı 1 de kantin bulunuyor, kantinler küçük kulubeler, eğitim arasında 10 dakka mola verilir ve herkes kantinlere üşüşür, hızlı olamazsanız molada hiçbirşey alamazsınız ve kantinlerde bozuk para bulunmaz bozuk paranız yoksa bişey alamazsınız yada en az 5 milyonluk alışveriş yapmalısınız, her çeşit sigara satılıyor, hemen hemen ihtiyacınız olan herşey kantinlerde mevcut, kek kola vs. gibi şeyler de çok ucuz fiyattan satılıyor, çay ocaklarından 25 kuruşa çay veya nescafe alabilirsiniz, sandiviç, poğaça, puding, tatlı falan da bulunuyor, Ama dediğim gibi, bozuk para ve kuyruk sorunları yüzünden kantinlerden alışveriş yapmak zor. Aşağıda koğuşlar bölgesinde ise 1 tane büyük kantin var, buradan herşeyi temin edebilirsiniz, çoraptan fanilaya kadar, şapkadan dikiş takımına, traş köpüğüne kadar herşey mevcut, ama koğuşlar bölgesinde tek kantin olduğu için haliyle burdada çok fazla sıra oluyor.


    Er Gazinosu:
    Er Gazinosu Güzel biyer ama asker sayısına göre küçük, içeride büyük ekran televizyon var, pasta, poğaça falan satılıyor, pizza falan da var yemek yiyemediğiniz zamanlarda burada karnınızı doyurabilirsiniz, er gazinosunun önünde oturacak yerlerde var, ama buraya gitmek için fazla vaktiniz olmayacak, Acemiliğiniz boyunca zaten çok az boş vaktiniz olacak o vakitlerdede ya eksiklerinizi gidermek için kantin sırasında olursunuz, yada telefon sırasında.


    Ziyaretçi Parkı:
    Hafta içi 12:00 - 13:30 haftasonu ise 09:00 - 16:30 saatleri arasında ziyaterçilerinizle görüşebilirsiniz, ziyaretçi parkında gene pizza falan yapılıyor, er gazinosunda olan şeyler aynı buradada var.


    Telefon Kulubeleri:
    Heryerde bolca telefon kulubesi var ama ne kadar çok olursa olsun herzaman sıra oluyor, telefon kulubelerinde ışıklandırma yok o yüzden karanlıkta telefon etmek için bi ışığa ihtiyacınız olacak.


    Revir:
    Ben hiç revire çıkmadım, sizede çok hasta olmadığınız sürece revire çıkmanızı tavsiye etmem, eğer doktor, bu hasta değil derse temaruz suçundan işlem yapılıyor ve ceza alabilirsiniz, zaten giden arkadaşların anlattığına göre, revirde doktorlar bakmıyormuş bile doğru dürüst, bisürü insan revire çıkıyor sonuçta hepsini muayene etmek zor, bu şartlarda bu kadar oluyor, bot vurmasından, gripten falan revire çıkmanızı tavsiye etmem.


    Kahve Makinaları:
    Koğuşların önlerinde kahve makinaları var, her çeşit kahve, sıcak portakal, sıcak çikolata falan bulunuyor, 25 kuruşa sıcak kahveniz hazır, çok iyi bişey, para bozdurmak için de kahveciyi yakalamaya çalışın, kahve makinalarına kahve falan eklemek için geliyor onu yakalarsanız ondan para bozdurabilirsiniz, bi ton bozuk para oluyor adamda.


    Bankamatik:
    içeride Akbankın bankamatiği var oradan para çekebilirsiniz, başka bi banka yok, eğer Akbank kartınız yoksa, çarşı iznine çıkan kadro askerlere para çektirebilirsiniz, ama askerde kimseye güvenilmez o yüzden bi Akbank kartı çıkartmanızı tavsiye ederim.




    Geneli bu şekilde şimdilik aklıma gelenler bunlar, daha sonra aklıma gelirse ekliyicem, şimdi geçelim eğitimlere.


    Eğitimler:
    ilk başlarda eğitimler size çok zor gelicek, ama zamanla alışacaksınız, ilk haftalarda yanaşık düzen eğitimi göreceksiniz, nedir bu yanaşık düzen eğitimi derseniz, işte rahat, hazırol, sağa sola dönüşler, hizaya gelme, dağılma toplanma falan. Eğitim Alanları, 1 Km falan, gidip gelirken hep davul trampet eşliğinde uygun adımda marş söyleyerek gidip geliceksiniz, bi süre sonra çok sıkıyor adamı. Sonraki haftalarada tüfek vericekler G3 piyade tüfeği, tüfek taşıma vaziyetlerini falan öğreneceksiniz, mekanik nişancılık eğitimi, tek er muharebe eğitimi falan göreceksiniz, son hafta ise Tören yürüyüşü ve tören hazırlıkları, Bana en zor geleni tören yürüyüşü olmuştu, gerçekten çok zor oluyor, eğitimlerde bazen 10 dakika mola verilir, bazen ise hiç mola vermeden eğitim yaparsınız, sizin yorulmuş olmanız, susamış olmanız veya tuvaletinizin gelmesi kimsenin umrunda değildir, eğitim yapılacaksa yapılır, sorrgulayamazsınız, salı günleri gece eğitimleri var saat 23:00 e kadar eğitim devam eder, çok yorulacaksınız, ama takmayın kafanıza keyfini çıkarmaya çalışın, yoksa vakti geçiremezsiniz. Haftasonları saat 06:00 da kalkarsınız, ve öğleden sonraları fazla eğitim yaptırmazlar, yaptırsalar bile eğitimler ağır olmaz, ama hiçbirşey kesin değildir, bölük komutanınıza bağlı, eğitim yapılacak dediyse yapılır.


    Cezalar:
    Çok ceza yiyeceksiniz, hemen hemen hergün ceza yersiniz, takımınızda en az 60-70 kişi olucak, 1 kişi hata yaptığında tüm takım ceza alır, hiçbirşey yapmasanızda hemen hemen hergün çök kalk yapıcaksınız, bi düşdük çök bi düdük kalk, sayı arttıkça bacaklarınızda derman kalmaz, ayaklarınız kırılacak gibi olur, çok sürüneceksiniz, komando dansı, şınav, ördek yürüyüşü, bunlara alışacaksınız, çünkü siz askersiniz rahat olmayı kesinlikle beklemeyin, burada işiniz çok zor, dayanmaya çalışın, bunları ceza olarak değilde spor olarak yaptığınızı düşünün.


    Aklınıza takılan bazı sorular olabilir, ben aklıma gelenleri burada cevaplandırıcam, Burada sorularınıza cevap bulamazsanız sorun fırsat buldukça hepsini cevaplandırmaya çalışacağım.


    Dayak Var mı?
    Hayır, dayak olayı yok yasak, biri size dayak atmaya kalktığında hemen bölük komutanınıza şikayet edin, bizde dayak olayı olmamıştı hiç taki son güne kadar, gideceğimiz günün akşamı 7-8 kişi dayak yedi, sebebini anlatmak uzun mesele ama sanırım haketmişlerdi.


    Hırsızlık Var mı?
    Evet, Kesinlikle var, malınıza sahip çıkın, botlarınızın seri numaralarını falan alıp bi kağıda yazın, ve kesinlikle kilitleyin.


    Dağıtım Yerim Ne Zaman Belli Olur?
    Dağıtım yeriniz son hafta belli olur ve size açıklanır.


    Dağıtımlar Genelde Nereye Oluyor?
    Ana Dağıtım Yeri Kıbrıs, Askerlerin yaklaşık %15 i kıbrısa gidiyor, %7 istanbul %5 Ankara gerisi ise her yere gidiyor, Doğuya düşenler de oldu ama çok fazla değil, 300 kişiden 10-15 kişi falan doğuya gitmiştir, Türkiyenin heryerine gidebilirsiniz.


    Genel Olarak, işiniz biraz zor ama katlanacaksınız sonuçta siz arkersiniz, size tavsiyelerim sesiniz çok çıksın, ilk başlarda bağırmaktan sesiniz kısılacak ama bağırın, yırtın kendinizi her zaman dik durun, komutan size seslendiğinde veya dokunduğunda hemen tekmilinizi verin, mümkün olduğunca eğitimlere katılın, arazi olmayın. Yemekhaneden her öğün limon alabilirsiniz bol bol limon yiyin çünkü ilaç alamıyorsunuz, gribe karşı koymak için bol bol limon yiyin, eşyalarınıza sahip çıkın, kimseye borç vermeyin ve paranızın ne kadar olduğunu kimseye söylemeyin, bazen denetlemeler olur, denetlemeden önce çok sıkı eğitim yaparsınız, ezber yapacağınız çok şey var, onları mutlaka ezberleyin, emirleri sorgulamayın, sadece ne deniliyorsa onu yapın, ve hiçbirşeyde mantık aramayın. yemin töreniniz saat 10:30 da başlar yemin töreninden 2 gün önce silahlarınızı teslim edersiniz, 1 gece öncesinden size sivil eşyalarınızı verirler, saat 11:30 gibi yemin töreniniz biter, gider sivil eşyalarınızı giyer, aileniz gelmişse ailenizi bulur ve ayrılırsınız. İlk gittiğinizde sizden kimliklerinizi alıcaklar ve kimlikler orda kalıyor, dosyalarla birlikte usta birliğine gideceğimiz yere gönderiliyormuş, askeri kimlik verecekler onu kullanabilirsiniz. Yemekleri sivil şirket yapıyor o yüzden yemek yapma, bulaşık yıkama derdiniz yok, yemekler batı kışladan gelir o yüzden biraz soğuk olur.


    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sorunuz varsa sorun mümkün olduğunca her sorunuzu cevaplamaya çalışıcam, benim usta birliği "3'ÜNCÜ OR.KH.DES.GR.LOJ.DES.K'LIĞI SHR.HİZ.BL. MERKEZ/ERZİNCAN" çıktı, oraya gidince orası hakkında da bilgi vericem ben çok aramıştım askere giderken çok bilgi buldum ama yetersizdi, askerdeyken aklıma geldi gidince ben anlatıyim millete bi faydamız olsun diye, aklıma geldiği kadarıyla yazdım, Hepinize Hayırlı Teskereler.
  • Arkadaşlar Paşa ile Mersin'den Manisa'ya çıkan sadece biz varız sanırım. Diğer illerden de Manisa'ya çıkan arkadaşlar burada toplanırsak, belki şu 1 günlük kısa süre içinde burada birbirimizi tanıyıp, gittiğimizde yabancılık çekmeyecek kadar muhabbet kurmuş oluruz diye umuyorum.

    Biliyorum bazılarımız sevindi, bazılarımız üzüldü, bazılarımız havalara uçtu bazılarımız büyük hayal kırıklığı yaşadılar sonucu aldıklarında, ancak Atatürk'ün şu sözünü hatırlatmak isterim nacizane

    "Hattı müdafaa yoktur,sathı müdafaa vardır.O satıh bütün bir vatandır!"

    o yüzden neresi olursa olsun askerlik yapacağımız yerler, bizler tatile değil şehitlerimize, ecdadımıza, bizim için sırtında çocuğuyla mermi taşıyıp şehit düşen analarımıza, her sabah okuduğumuz "Andımız" a, İstiklal Marşımızın dizelerindeki kahramanlığa, taa Osmanlı'dan gelen şerefli soyumuza karşı borcumuzu (her ne kadar o borç sadece bu kadarla ödenmeyecek bile olsa) ödemeye gidiyoruz. Bu sebeple metin olun, sizin de ailenizin de içi rahat olsun, Allah'a sığınıp vatani görevinize başlayın bismillah deyip inşallah arkadaşlar. Memleketin her karış toprağı bizim için aynıdır!

    Tüm tertiplerime, kardeşlerime en derin sevgi ve selamlarımı iletmek istiyorum, hakkınızı helal edin.

    Ayrıca yukarıdaki güzel paylaşımı yapan kardeşime de teşekkürlerimi sunuyorum, Allah razı olsun...
  • Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi size söylemek istiyorum.1 ay sonra umarım ordan kıbrısa geçersiniz yoksa yandınız demektir.Gerçekten çok zor 1 ay sizi bekliyor.Yürüyüş takımına girmeye bakın yoksa eğitimden bayılabilirsiniz ordan.Ben acemilikte 10 kilo vermiş olup gerçekten çok zorlandığımı bildirmek isterim.Ordan sonra kıbrıs da iyi bir yere düşerseniz çok rahat edeceksinizdir.Bu yazdıklarım tabiiki de kısa dönemler için geçerlidir.Hepinize kolay gelsin.
  • BENDE MANİSAYA GİDİORUM TOPÇU OLARAK ANKARADAN GİDEN VARMI?
  • Evet arkadaşlar herkese hayırlı olsun. Benimde 1'inci p. eğt. tug. k.liği Manisa yazıyor, neresidir? Adres neresidir?
  • Ben de piyade olarak Manisa 1. PİYADE EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI'na gidiyorum Antalyadan.
  • Topçu olarak manisaya gidiyorum
    izmirden manisaya geçicem cumartesi sabahı izmirden geçecek arkadaşlar var mı?
  • benimde manisa 1. piyade tugay komuntanlığı arkdaşlar antalya dan geliyorum.
    her duyan doğu kışlamı batı kışlamı diye soruyor..
    orda kapıda belli oluyor heralde..
    hadi hepimize hayırlı olsun
  • Manisa'ya erken saatlerde gelecek olanlar dışarda bi tanışsak sonra teslim olsak daha güzel olur içerde bi curcuna olacak toplu gidersek daha kolay çözeriz :D
  • Ben saat 4 gibi teslim olacam... Son dakkaya da bırakmamak lazım
  • manisaya gidecek arkadaşlar organize olalım
  • selamınaleyküm adım onur istanbuldan bende manisaya düştüm topçu olarak hakikaten teslim olmadan önce tanışabilsek güzel olur tam adres nerde bilen var mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dafdelisi

    selamınaleyküm adım onur istanbuldan bende manisaya düştüm topçu olarak hakikaten teslim olmadan önce tanışabilsek güzel olur tam adres nerde bilen var mı



    Aleykum selam tertip, forumu takip edersen ilgili bir konumuz var zaten...
  • beyler istanbuldan buaksam 1 arabasıyla gıdıyorum yarın 9-9.30ta otogardayım varmı boyle gıden birileri? birde yanımızda neler goturecegız
    sarı zarf
    kimlik
    ehliyet
    izin kagıdı
    başka birşey varmı eksik?
    ultraslanthy@yahoo.com burdanda haberleşelim


    1. PİYADE ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI / MANİSA - 1 NCİ PİYADE ER EĞT. TUG. KOMUTANLIĞI /MANİSA
  • aynı saatlerde ordayım bende evet götüreceklerimiz onlar
  • merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı teskereler diliyorum.benim kardeşim de manisa 1.piyade er eğitim alayına düşmüş.ayrıca bakaya kalmış yarın (08-01-2010) teslim olacak.mesajlarda A-B diye yamışsınız kardeşim a mı yoksa b mi olacak ayrıca bunların birbirinden farkı nedir.birde doğuya düşme ihtimali nedir.ayrıca varsa tüyolarınız paylaşırsanız sevinirim.hepinizin Allah yardımcısı olsun.
  • acemilik bitti çok şükür. KIBRIS bizi bekliyor ve biz yarın oradayız inşallah :) bgmsz biz ordan çıkarken devre kayıpları geliyordu. Üzüldüm hallerine :) KDlere çok iyi davranıyorlar. Eğitimleri de çok ağır değildi..
  • Bende oradaydım 1997 senesinde. Acemi birliğimdi... 1.tb. 1bl. oradanda gökçeada 5.komando alayına gittim...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.