Şimdi Ara

Windows 7'de Ekran Kartı Ram'inin Azalması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Windows 7 de ekran kartı raminin değişmesi hakkında bilgisi olan var mı?
    Şirkette üç bilgisayara windows 7 kurduk. İki bilgisayarın vga memoryler 512 mb'tı. Arkadaşın vga memory 256mb olarak gözüküyor.
    Benim bilgisayarımda ise;
    Xp'de 2 gb ram, 512mb vga memory varken,
    Windows 7'de 2 gb ram, 128mb vga memory olarak gösteriyor.

    Hangisinin doğru olduğundan da emin değilim şimdi. Sorun nedir veya var mıdır, değişimin nedeni nedir bilen var mı?

    Bu arada Laptop Asus F3sc-Ap105c



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozenmetal -- 7 Aralık 2009; 16:55:23 >



  • saygıdeger kardesim,

    windows 7 kurduktan sonra anakartın chipset driver ile vga driver larını senmi kurdun yoksa win7 nin tanıdığı sekildemi duruyor.

    sölediğin sorun Win7Rc işletim sisteminde driver sorunundan kaynaklanmakta genelde.


    kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayt75 -- 7 Aralık 2009; 17:00:45 >
  • Windows 7 Ultimate yüklü. Kendi sürücülerini kurdum ve bugün nvidia'nın sitesinden indirip güncelleştirdim. Anakart sürücüsünü güncellemek hiç aklıma gelmedi, ama bir daha kontrol edeyim olmazsa güncelleştireyim.

    Edit: Değişme olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozenmetal -- 7 Aralık 2009; 17:22:56 >
  • Sanırım Xp vga memory'i kendi ayarlamadığından böyle bir değişim oluyor. Windows 7'de öyle bir özellik hatırlıyorum.
    Geforce 8400m G'de turbo cache olsa gerek, o yüzden xpde 512 gözüküyor olabilir. Zira canyourunit.com'da ekran kartı ram'ini 895 mb gibi abidik bi değer gösteriyor.
  • Standart 128mb kart, turbo ile takılı ram ve işletim sistemine göre artıp azalıyor.
    Performansta aman aman bir değişiklik yaratmaz boşa zaman harcamayın.
  • Sorun zaten sadece performans değil. 512+turbo cache sandığın ekran kartı 128 çıkınca, özellikle de catia gibi bir program ile assembly çalışan bir tasarımcıysan başlı başına bir sorun oluyor. Hiç değilse neyin ne olduğunu tam olarak bilelim ki yarın öbürgün bilgisayar seç dediklerinde bir daha aynı sorunu yaşamayalım :)
  • Haklısın genelde pek ayrıntılı yazılmaz bunlar. Ben genelde everest vs. ile bakarım gpu ram'ine.
    Benzer programlar yüklü bir flashdiskle gezmek lazım.
  • R17 üstü sürümlerde görünüm ayarlarında AA kullanmıyorsanız ve STL data ile çalışmıyorsanız 128 MB ile de çok sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. CAD yazılımlarında tercih edilen yazılımın kaynak tüketimleri incelenerek PC konfigürasyonlarını ona göre seçmek daha iyi bir çözüm getirir. Catia yanlış bilmiyorsam görüntü kartının hafızasından çok sistem belleğine yüklenen bir yazılım. Yine de high end bir profesyonel çözüm için FireGL veya QuadroFX gibi tercihlerle başınız kesinlikle ağrımayacaktır ama muhakkak bütçe de gözden geçirilmeli :) Saygılarımla
  • Eğer catia ile o ekran kartını kullanıyorsan bu başlı başına bir sorun, ki sen montaj dosyaları ilede çalışıyorum demişsin daha büyük bir sorun. Bu durum bir sorun değil win7 nin bellek yönetimi ile alakalı. Eğer 128mb dab fazla grafik belleğe ihtiyaç duyarsanız win7 bunu sizin için yapacak. quadro yada firepro alacak bütçeniz yoksa en azından 9600GT ayarında bir kart alın. Yaptığınız montajları ve çalıştığınız sektörü bilmiyorum ama 9600gt iyi kötü işinizi görür

    edit: Laptoplardan bahsediyorsunuz sanırım yeni gördüm. Bu durumda ekran kartı değiştiremezsiniz elbette. Ama win7 de sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. benim kullandığım bilgisayarda SimXpert Pro/E CFDesign gibi programlar XP64 den daha performanslı çalışıyorlar
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Catia v5r18 kullanıyorum, aslına bakarsanız tüm görselliğe rağmen Xp'dekine göre daha rahat çalışıyorum. Şimdilik Cam ile ciddi bir işim olmadı ama o da devreye girerse ciddi sorunlar yaşayacağımı düşünüyorum. Bilgisayar seçimini ben yapmamıştım. Üreticilerin uyanıklığı nedeniyle dikkatsizlik sonucu böyle bir seçim yapılmış olsa gerek. Zaten grafik tasarım için alınan bir sistem değildi.
  • merhabalar ben de cpu m hakkında bi sorun aktarmak istiyorum benmi pc win 7 ultimate 64 bit acer aspire İntel Core İ5 işlemcili 2.66 ghz 4 gb DDR3 ram 110224 mmb ge force nvidia ekran kartı formatı atııktan sonra ekran kartı 1 gb iken 128 mb ya düştü acaba biostan mıdır korkuyorum şimdiden thanks:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xzp34mned

    merhabalar ben de cpu m hakkında bi sorun aktarmak istiyorum benmi pc win 7 ultimate 64 bit acer aspire İntel Core İ5 işlemcili 2.66 ghz 4 gb DDR3 ram 110224 mmb ge force nvidia ekran kartı formatı atııktan sonra ekran kartı 1 gb iken 128 mb ya düştü acaba biostan mıdır korkuyorum şimdiden thanks:)


    Hocam gelip hortlatmışın yeni konu açsaydın daha iyi olurdu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xzp34mned

    merhabalar ben de cpu m hakkında bi sorun aktarmak istiyorum benmi pc win 7 ultimate 64 bit acer aspire İntel Core İ5 işlemcili 2.66 ghz 4 gb DDR3 ram 110224 mmb ge force nvidia ekran kartı formatı atııktan sonra ekran kartı 1 gb iken 128 mb ya düştü acaba biostan mıdır korkuyorum şimdiden thanks:)


    Eksik format atmışsınız yani her eline DVD yi alan format atıyor sonra driver kurmadan böyle böyle oldu diyorlar/.
    Formatı attıktan sonra Driver DVD nizi tükleyin sonra ekran kartı driverinizi Lan cipset Wlan wirelees gibi diriverların kendi sitesinden güncel olanları indirin kurun sonra tekrar deneyin.

    Konuyu başlatan arkadaş ise Kesinilikle Anakartınızın sitesinden bütün driverları indirip yüklemeli Lan,cipset,sound realtek hatta bios gibi.




  • ewt olabilir ama ben formatı federay bilgisayara yaptırdım işlem ci hızlandı ama gta eflc oynarken 938 mb yazan şey şimdi 128 yazıyo cpu yu yeni aldık önceden de bu win 7 home basic idi ben bunu win 7 ultimate yaptım acaba bios ayarların dan mı biey var oradan da bişiler yaptım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.