Şimdi Ara

Akım koruma prizleri tavsiye (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
172
Cevap
10
Favori
126.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • https://urun.n11.com/akim-koruyucu-prizler/s-link-swapp-sp10af-usb-31a-18m-15mm2-10lu-akim-kor-gri-2-u-P249803341

    Bu ürün çok satılıyor ama siz ne düşünüyorsunuz acaba, sağlam mıdır gerçekten?
  • Evde bir adet Brennenstuhl B 136 S akım korumalı priz var. Geçen gün kontrol kalemi ile topraklama kısmına baktığımda akım olduğunu fark ettim.Sonra takılı bütün fişleri çekip tekrar kontrol ettim hala akım var.Farklı bir uzatma taktım topraklama kısmında sorun yok. Evimdeki elektrik hattında topraklama var. Sorun ne olabilir acaba? Bilen bir arkadaş cevap yazarsa çok sevinirim.
  • Merhabalar. Philips SPS1063A/51 akım koruyucu priz aldım ve Protected (Korunuyor) göstergesi kırmızı yanıyordu. Grounded (Topraklı) ise yanmıyordu.

     

    Philips’e bunun ne anlama geldiğini sordum fakat cevap veremediler. İlginçtir, Philips’in bilemediğini ürünü aldığım firma bildi! Firmadan iki önemli bilgi öğrendim.

     

    1- Protected göstergesinin zaten kırmızı Led olduğunu ve kırmızı yanmasının normal olduğunu söyledi.

     

    2- Her iki göstergenin aynı anda yanıp yanmadığını sordular. Ben de sadece Protected göstergesinin kırmızı yandığını, Grounded göstergesinin yanmadığını söyledim. Fişi prize ters taktığımı, diğer yönde takmamı istedi. Önceki konumda priz bağlantıyı ters bağlanmış gibi algılıyormuş. Dediği gibi yapınca her iki gösterge de yandı. Grounded (Topraklı) gösterge de yeşil yanmaya başladı.

     

    Philips akım koruyucu priz alan herkes için gerekli ve önemli bu bilgileri paylaşmak istedim. Darısı bu bilgileri müşterileriyle paylaşması gereken Philips’in başına!





  • Bu ürünü aldım direk topraklı priz ile kullanın diye belirtilmiş. Üçlü grup prize takıp kullansam bir sıkıntı olur mu acaba ? Priz topraklı bu arada.

     Akım koruma prizleri tavsiye
  • hebekat176 H kullanıcısına yanıt

    Hocam bunu almayın. Bana arçelik servisi önermişti. Dolabı koyduğumda mutfağın ışığını engellediği için bu prize 4'lü priz ekletmiştim. Kısa bir süre sonra akım koruma demesine rağmen prizi yaktı. Akabinde elimde tunçmatik tekli vardı. O direk koruma moduna alıp elektriği kesiyordu. Hiç tavsiye etmiyorum bu ürünü. Ben mecburiyetten 4'lü priz eklemiştim ucuna. Aynısını daha sonra Tunçmatik tekliye yaptım. Ucuna 3'lü priz ekledim. Aynı senaryoyu onda deneyince (kettle ve tost makinesi vardı) direk kesiyordu elektriği. Bilginize.

  • tomb.raider kullanıcısına yanıt

    Hocam bilgilendirme için teşekkürler. Artık almış bulundum ve 3'lü grup priz ile pc,modem ve ses sistemi takılı bir şekilde kullanıyorum. Umarım bir sıkıntı çıkmaz :)

  • Hiç farketmez istediğiniz kadar ürün takabilirsiniz. Tabi elektrikli ısıtıcı gibi fazla akım çeken ürünler takmayın. Zaten ısıtıcı türevi cihazların akım korumaya ihtiyacı olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lostideas L kullanıcısına yanıt

    Aslında prizlerin yönü vardır buna hiç dikkat edilmiyor. Abd ve ingiltere de bu nedenle üçlüdür fişler üçüncü ayak topraklamadır. Bizlerde fişin yanlarında çift tırnakla sağlanır. 3lü olmasının nedeni ters takılmasın diye. Bunun için ülkenin 3lü fişe geçmesi gerekmez fakat otoritenin sağ ya da sol girişin faz ya da nötr diye standart getirmesi yeterli olacaktır. Böyle olmayan prizler ise priz sökülerek çok kolay yön değişimi sağlanabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunathebarbarian kullanıcısına yanıt

    Uzatma kablosunda topraklamaya kaçan akım varmış. Fiş bağlantısı iyi yapılmamış


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nitella kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba evde ankastre olduğu için sürekli fişe takılı dokunmatik ekranlı bir fırın var ve elektrikler bölgemizde sürekli gidip geliyor bu ürünü olası şoklardan korumak için tunçmatik gerilim koruma prizi yeterli olurmu acaba fırın sonuçta kullandığımızda da yüksek güç çekiyor priz bu gücü kaldırırmı bilemiyorum ne yapmam gerekiyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.