Şimdi Ara

megane II

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1.6 dinamik alacağım.ancak sedanlar yok 120 den sonra kuyruk sallıyor, yok ön göğüsten takırtı tukurtular hiç eksik olmuyor, yok sık sık elektronik arıza veriyor, yok iyi yol tutuşa sahip değil (tutturmuşlar bi fokus iyi yol tutar diye.yahu meganlar yolu neresinden tutuyor acaba tutmadan mı gidiyor) gibilerinden sözlerle kafamı allak bullak ettiler.arkadaşlar bunlar şehir efsanesimi acaba.kullanan arkadaşlar ne derler.



  • megane 2 forum sayfasını okumanı tavsiye ederim...
    120 den sonra arabaya hiç bişey olmuyor ona emin olabilirsin...
    diğer sorularının cevabınıda dediğim gibi megane 2 forumundan bulabilirsin...
  • Bahsettiğiniz araçla çok fazla haşir neşir olan biri değilim. Kullanıcılarından daha iyi bilgiler elde edebilirsin. Ancak yaklaşık 1000 km yol yaptım araçla. Otobanda 160 dan aşağı düşmedim, yaptığım yolun %90 ı otobandı. Yol tutuşla ilgili en ufak bir tedirginlik yaşamadım ki yaşasam 190-200 lere çıkamazdım. Son derece güvenliydi. Kullananlar çok daha iyi bilirler ancak yol tutuş konusunda en ufak bir sorun yaşamadım.
  • aradığın tüm cevaplar MEGANE II BÖLÜMÜ başlığı altında bulabilirsin
    tıkırtı bozuk yolda olur başkada ses durmazsın-elektronik arıza olayı abartılıyor ben
    şimdiye kadar elektronikte ciddi bir arızası olanı hiç duymadım

    ayrıca 120 den sonra sallar lafınada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psyc.hopath

    1.6 dinamik alacağım.ancak sedanlar yok 120 den sonra kuyruk sallıyor, yok ön göğüsten takırtı tukurtular hiç eksik olmuyor, yok sık sık elektronik arıza veriyor, yok iyi yol tutuşa sahip değil (tutturmuşlar bi fokus iyi yol tutar diye.yahu meganlar yolu neresinden tutuyor acaba tutmadan mı gidiyor) gibilerinden sözlerle kafamı allak bullak ettiler.arkadaşlar bunlar şehir efsanesimi acaba.kullanan arkadaşlar ne derler.


    120den sonra kuyruk sallama değilde genelde meganelerin ön takımları(direksiyon kutusu) kronik rahatsızlıkları olduğundan 100ü geçtikten sonra direksiyon titreme yapar.ön gögüsten çok sinir bozucu sesler geliyor elektronik arıza verdiğini görmedim yaklaşık 4senedir kullanıyorum.şunu sorarsan alınması gereken bi arabamıdır bence alma bunun tek sebebi aradanın heryerinden ses geliyor parça kalitesi çok kötü.sınıfında focusu hiç araştırmadım ama astra sedanları ben düşünüyorum.istersen sende bi araştır.meganedeki ön gögüs parçalı olduğundan çok ses geliyor opel yada birçok alman otomobilde bütündür ek yoktur.bundan dolayı gevşeme ve vida olmadığı için ses yapmaz.parasını etmezler uzak durmanı tavsiye ederim.
  • Bu göğüslükten gelen sesi göğüslüğü Söküp arkalara Bir bant yerleştirip sesi ketiklerini gördüm kaporta ustalarının dahada ses yapmadı araç.

    Normalde hiçbir sorunu yoktur Nadiren tek tük gelenLer var tam kestiremedik neden kaynaklandığını Balata sıyırması tek sorun (Dediğim gibi 2 kişide gördüm bu zamana kadar Başka sorunda görmedim)

    120'den sonra sallarmı hayatında hiç araba kullanmışmı bunlar :P Ben bile Doğan Slx ile 160 ile güvenle gidiyorum ki Megan bu :)
  • Tıkırtı problemi dışında bir sorun yaşamadım.Focus en iyi yol tutan araç olabilir ama yol tutuştaki fark araçları kullanmadan sallayanlarınki kadar değil.Atıyorum Focus bir virajı 150 ile alıyorsa sende en kötü ihtimalle 140 ile alırsın.Hatta iyi direksiyonun varsa nalda toplatırsın.Tek dikkat etmen gereken nokta bozuk zeminli yollarda dikkatli olmak.Çünkü araç çukurları absorbe etmekten çok bozuk zemin üstünde sekiyor.Buda insanı tedirgin ediyor.Tabi bu dediklerim limite yakın kullanımlar için geçerli.Normal bir kullanımda sorun yaşama ihtimalin zaten yok.Dediğim gibi tıkırtı sorunu dışında hiç bir şikayetim olmadı.
  • demekki bazı söylentiler doğru.onca para vreceğiz kronik dediğiniz sorundan dolayı simit titreyecek.tıkırtı eksik olmayacak.o zaman benim 99 broadwaydan farkı kalmayacak.zaten bişey akranlarına göre ucuzsa vardır bir illeti derler.şu ünlü sözü yine söyleyeceğiz galiba.bu konuda Alamanlar yapıyo be abi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psyc.hopath

    demekki bazı söylentiler doğru.onca para vreceğiz kronik dediğiniz sorundan dolayı simit titreyecek.tıkırtı eksik olmayacak.o zaman benim 99 broadwaydan farkı kalmayacak.zaten bişey akranlarına göre ucuzsa vardır bir illeti derler.şu ünlü sözü yine söyleyeceğiz galiba.bu konuda Alamanlar yapıyo be abi.

    Arkadaşım karar senin, aynı paraya tıkırtısız , işçiliği daha iyi ama 2 hava yastıklı, şasisi daha zayıf , frenleri daha kötü ,daha yaşlı veya demode kısacası daha güvensiz bir almanda alabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fottili


    quote:

    Orijinalden alıntı: psyc.hopath

    demekki bazı söylentiler doğru.onca para vreceğiz kronik dediğiniz sorundan dolayı simit titreyecek.tıkırtı eksik olmayacak.o zaman benim 99 broadwaydan farkı kalmayacak.zaten bişey akranlarına göre ucuzsa vardır bir illeti derler.şu ünlü sözü yine söyleyeceğiz galiba.bu konuda Alamanlar yapıyo be abi.

    Arkadaşım karar senin, aynı paraya tıkırtısız , işçiliği daha iyi ama 2 hava yastıklı, şasisi daha zayıf , frenleri daha kötü ,daha yaşlı veya demode kısacası daha güvensiz bir almanda alabilirsin.

    sayın arkadaşım benim meganları kötülemek gibi niyetim yok.sadece kullananlara sordum.şununda farkındayım.bu segmentte tüm araçların birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları var.ben bu dezavantajları bi nebze de olsun öğrenmiş durumdayım.ve çıkardığım sonuç ise kim neye biniyosa süper diyor.örneğin giriver hyundai cilerin forumuna piyasada ondan başka araba yok sanırsınız.yoksa megan kendi segmentinde tabiki ihtiyacı karşılıyor.
  • Sorun değil arkadaşım kötüleyebilirsin sonuçta otomobil .Çok memnun olanda var ,şikayeti olanda senin gibi bende araç alacaktım ve tercihimi dediğim nedenlerden dolayı Meganeden yana kullandım pişmanda değilim.Bana göre verdiğim parayı hakeden bir araç.Birde şöyle bir durum var aracı kullandın mı ? Bence bir kullan kararını öyle ver millete kulak asma bu piyasada en çok şamaroğlanı olan modelde Megane'dır unutma.
  • Megane II,2 yıldır kullandığım bir araç.Bazı Megane'lar pahalı bir kaç arıza çıkarıyor.Ama bobin sorunu hepsinde mutlaka vardır.Camların arıza yapması,kasnak,direksiyon kutusu sorunu sanırım bir kısmında görülüyor.Sorunsuz bir araç olduğu söylenemez.Diğer markalardan daha fazla arıza yaptığı kesin.

    KONFOR:Bence de bu aracın tek kusuru sürüş konforudur.Bozuk zeminlerde tok bir şekilde ilerleyemez malesef.Bir çoğunda iç mekan tıkırtıları vardır.Süspansiyon çok sert değilse de yine de ülkemizin yollarında engebeli zeminlerden sert bir şekilde ve tıkırtılar eşliğinde geçer.Ama kendi sınıfındakilerden çok aşağılarda değildir bu konuda.Bazen bu sertliğin çok fazla olduğunu düşünsem de sorun daha çok işçilikten kaynaklanıyor gibime geliyor.Tıkırtılar olmasaydı sertlik aslında makul denilebilir.Bora ile aynı yollarda denediğimde çok yumuşak olmasa da daha tok ve sağlam geçtiğini fark etmiştim.

    YOL TUTUŞ:Kimse ralli pilotu değil,bence sorun yok tabir yerindeyse zamk gibi yapışır asfalta ama hafif yatabilir.Dert değil.

    Bu araç alınmalı mı?Biraz sert geçişler bana uyar,tıkırtılar her araçta olur diyorsan tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevil -- 12 Aralık 2009; 17:03:26 >
  • TUV kompakt araçlarda en sorunsuzdan, sorunluya doğru aşağıdaki listeyi açıklamış.

    1- Toyota Corolla
    2- BMW 3 Kompakt
    3- Honda Civic
    4- Ford Focus
    5- Mazda 3
    6- Skoda Octavia
    7- Renault Megane
    8- VW Golf
    9- Opel Astra
    .
    .
    .
    19 - Alfa Romeo 147
    20- Peugeot 307
    21- Fiat Stilo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.