Şimdi Ara

jbl gto1004 mü kicker zx 650.4 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracıma 2 takım hertz esk 165 veya infinity ref 6520 yada sadece 1 takım hsk 165 almayı düşünüyorum.Bunları hangi anfiyle kullanmalıyım?Jbl anfileri için hangi satıcıya sorsam elektrik kaçırıp kolanlara zarar veriyor diyorlar ama bana pek inandırıcı gelmiyor. Bu anfiyi kullanan veya bilgisi olan varmı aranızda?.Fiyat performans açısından bana mantıklı geliyor. Doğubankta bu iki anfide piyasadan çok daha uygun fiyata satılıyor özellikle kicker zx650.4.



  • Genelde amfiyi, uyumlu olmadığı düşük ohmajda çalıştırmak isterseniz DC kaçırıp kolonu bozabilir. Mesela JBL GTO 1004 köprüde 4 ohm çalışır, 2 ohm woofer bağlarsanız, woofer a zarar verebilir. Bu yine kullanıma bağlı. Taktığınız gibi sorun olmaz, ama kimse sorun olmayacağına garanti veremez, çünkü kullanıcı hatası var.
    Sorunuzun cevabına gelecek olursak, Kicker 650.4 daha güçlü. Ben olsam onu alırdım. Sistemi değiştirseniz bile işe yarar o amfi. HSK 165 alacaksanız Kicker daha iyi olur. Bence Kicker KS 650.2 de gayet iyi mid olarak, 210 Tl fiyatı var. Doğubank ta 200 e alırsınız. HSK 165 300 Tl nin üzerinde sanırım.
  • Ks 650.2 yi de araştırdım ama hsk dan rms değeri düşük diye tercih etmemiştim ama dediğin gibi kiçker anfi alırsam tam uyumlu olsun diye complarda kicker düşünülebilir.Peki 2 takım esk alırsam sağlıklı olması ve en iyi sesi almam için gto 1004 e kaç ohmda bağlamam gerekir.Subwoofer için ayrı bir anfi almayı düşünüyorum.Konuya hakim olmadığım için garip sorular soruyorsam affola.BeNden kaynaklanan herhangi bir kullanıcı hatası olmasın diye tesisatı yaptırmadan önce iyice bilgi sahibi olmaya gayret ediyorum.Yardımlarınız için teşekkürler.
  • Genelde midler 4 ohm olur. JBL GTO 1004 4 ohm a 4x100 watt RMS verir. Yani 80 watt RMS 4 ohm mid i tam besler.2 takım ESK alırsan, her 4 mid i de 4 çıkışa bağlarsın. Ama alt seri midler iyi performans vermiyor bildiğim kadarıyla. Ya 1 çift HSK al ya da 1 çift KS al. HSK yı çok övüyorlar, seçim sana kalmış. ZX 650.4 ile midleri ve bass ı beslersin. Tam çalması için 4 ohm 250 watt RMS bass gerekir, Kicker Comp 15 gibi.
    Ayrıca tam besleyemedikten sonra yüksek RMS li ürün almak fayda etmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 27 Kasım 2009; 1:55:53 >
  • Bence gto 1004 ve zx650.4 arasındaki tercihiniz zx650.4 şeklinde olmalı ... eğer iyi bir fiyata alabiliyorsanız kaçırmayın derim..
    Component konusunda da her zaman az ama öz olan bence daha iyidir.. o yüzden HSK lar güzel bir tercih olur... eski seri hsk ların biraz daha iyi çaldıklarını okudum bir kaç incelemede... buda aklınızda olsun .. zx650.4 ile 1 takım hsk dan tam olamasa bile iyi bir verim alabilir ve 1 adet 250-300w rms arası çalabilen sub bence iyi bir paket oluşturur.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoprak -- 27 Kasım 2009; 15:14:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atoprak

    Bence gto 1004 ve zx650.4 arasındaki tercihiniz zx650.4 şeklinde olmalı ... eer iyi biyata alabiliyorsanız kaçırmayın derim..
    Componenet konusunda da her zaman az ama öz olan bence daha iyidir.. o yüzden HSK lar güzel bir tercih olur... eski seri hsk ların biraz daha iyi çaldıklarını okudum bir kaç incelemede... buda aklınızda olsun .. zx650.4 ile 1 takım hsk dan tam olamasa bile iyi bir verim ve 1 adet 250-300w rms arası çalabilen sub bence iyi bir paket oluşturur.....





    Biri iki ekleme yapicağim.. Hsk lar gerçekten parasini hak eden bir takım. Ancak ks serisi ne kadar olsada kickerin karaktresik özelliği biraz sert.. Tiz tonlari birazda eksik.. Hertz Hsk 165 eski seri olarak bulmaya çalişin ki zaten suan distiribitör ün elinde sadece eski seri olmasi lazm :)

    Şimdi 2 takım component yerine 1 takım component ve 1 adet 20 cm subwoofer tercih edin.. Gayet kaliteli ses alirsiniz..

    20 cm subwoofer olarak Hertz es-200 öneriyorum..

    Bu ikili çok tatli ve yerinde çalicağini saniyorum..

    iyi günler. Hayırlı bayramlar..
  • Arkadaşlar çok teşekkürler.Herkesin bayramı mübarek olsun.Görünen o ki 1 takım hsk ve zx 650.4 almam daha mantıklı.Yalnız bir takım comp alınca arka tarafa bir şey koymadığımız için arkada oturan müzikten nasibini alabilecekmi?.Aracın orjinal arka kolonları teybe bağlı duracak gerçi ama bütünlüğü bozabilir diye düşünmüştüm.Peki bu zx 650.4 anfi iki takım hsk yı kaldırabilirmi.Param olunca ilerde bir takım daha hsk alırım olmadı.Aracım mitsubishi l200 pickup, biraz yer sıkıntım ve izolasyon problemim var bu araçlarda kullanılan bolca plastik malzeme yüzünden.
  • Arkadaşların dediği gibi Kicker KS 650.2 nin tizleri sert çalıyor. Ama orta seslerde gayet iyi bence, yüksek güçlü amfi ile dükkanda denedik, frekans ayarlı filtre devresi koydu önüne, mükemmel çaldı, ama tizlerini de ilave ettiğimiz zaman ben pek beğenmedim, sert geldi bana. HSK yı dinlemek nasip olmadı ama tavsiye eden çok. HSK 125 watt RMS olduğu için, ZX 650.4 biraz az gelebilir ama yine de iyi çaldırır sanırım. 2 takım HSK kullanacaksanız, amfi ile sadece midleri beslersiniz, woofer için ayrı amfi gerekir. Bence ilk olarak, 1 takım HSK, ZX 650.2 ve 250 - 300 watt RMS 4 ohm ya da dual 2 ohm woofer alın. Dinleyin, sonra karar verirsiniz. Amfi köprüde 4 ohm çalıştığı için, woofer tek bobin 4 ohm ya da çift bobin 2 ohm olmalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 27 Kasım 2009; 13:44:42 >
  • Benim felsefem arkada hoparlöre her zaman karşi..

    Önde olan müzik bir nebzede arkadaki de dinlicektir..

    Size herkeze verdiğim önerniği vericem.. Siz konsere gitseniz sanatçiya arkanızı dönmezsiniz değil mi? Ve konseri akustik olarak en önden izlemek istersiniz..

    Ben öğle düşünuyorum. Madem o kadar yüklenmek istiyorsunuz. Paraya kiyin. DLS Up serisi veya Hertz Space, Mille serilerine tam para verin.. Tam müzik dinleyin.. Subwoofer felanda almıcam diyorsaniz..
  • mrb arkadaşlar benimde bi kaç sorum olucak bende kararsız kaldım bu 2 anfi arasında hangisini almalıyım 2 sub veya 2 çift oval ve 1 çift mit kaldırırmı 2 anfi almayı düşünüyorum kickler zx 650.4 alırsam 2 subdamı kullanabilirim yoksa oval veya mitlerdemi fix ne kaldırır bu anfi ögrenebilrmym acaba :S veya bana önerebilceginiz anfi warmı 300-350tl e kdr :) lütfen arkadaşlar çaresiz kaldım kime sorsam başka bişe söylüyo bu formda gerçekden bilgisi olan arkadaşlar var.
  • ZX 650.4 gayet güçlü ve fiyatı da uygun, kalitesi de ortada zaten markanın.
    2x325 watt 4 ohm da 2 woofer besler.
    Baya güçlü olduğu için, 8 kolon bile besler.
    Zaten benim favori 4 kanal amfimdir kendisi.
  • Dostum anfi olarak kickersimi aldın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.