Şimdi Ara

gddr3 mü ddr3 mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben samsung laptop alacam 2 model arasında kaldım birinin ekrankartı ddr3 digeri gddr3 ati 4650 ekrankartı gddr3 ddr2 nin devamı niteligindeymiş ddr3 le pek akrabalıgı yokmuş dogrumu acaba arkadaşlar yardımcı olursanız mutlu olurum hangisi daha iyi sizce



  • gddr3 tabiki yeni teknoloji...
  • Başına "G" takısı almış bellekler, grafik işlemcilerde kullanım için özelleşmiş oluyor. Şu sıralar ekran kartlarında, özellikle de yenilerinde DDR3 bellek yok. Tamamı GDDR3 bellekle geliyor. DDR3 bellek yazmaları biraz da bilgiyi size ileten şahısların kusuru.

    Ekran kartlarında GDDR2 ile DDR2 bellekler tamamen aynıydı. Hatta geçiş evresi de denebilir. Ardından GDDR3 bellek tipine geçildi ve DDR3 bellek tipinden nispeten daha özelleşmiş bir bellek modülü oldu kendisi ekran kartları için.

    Getirisi nedir derseniz, daha yüksek hızlara daha düşük güç tüketimi ve sıcaklık değeriyle ulaşır. Hızlar artınca bant genişliği de artar tabii. GDDR3 bellek tipi GDDR2 (ya da DDR2) bellek tipinin sonraki adımıdır. Temelde özellikleri yakındır. Ama DDR3 ile tamamen aynı değildir. Çok küçük farklılıkları bulunur.

    Alacağınız bellek tipi belli zaten. Size DDR3 diye de satsalar GDDR3 diye de satsalar her iki ekran kartında da aynı bellek var. O da GDDR3. O yüzden hiç kafanızı bulandırmayın. GDDR3 bellek tipi de gayet eski bir teknolojidir. Yıllardır ekran kartlarında GDDR3 bellek kullanılıyor. Yeni yeni GDDR4 ve GDDR5 belleklere geçmeye başladılar.




  • ekran kartında 2 side aynı şeyi kastediliyor yanlış yazılmış. fark yok. ddr3 olan ekran kartına takılamaz. Bilgisayara takılabiir. gddr3 te ekran kartının üstündeki ram demek. g ön eki gpu dan geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.