Şimdi Ara

rektefiye kaça patlar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
35.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2001 yeni motor primeraya rektefiye yaptırcam.ancak ne kadar daha başım ağrımadan kullanabilirim? ne kadara yapılır?



  • Motorda nasıl bir sorun oldu da rektefe yapılacak?

    Piston Kolu Bloğu mu kırdı?

    Hararet Yüzünden mi ?

    Yağ Yakma arttığı içinmi?



    Rektefe var sıfırdan motor yapma var sonuçta..

    Krank Mili değişecekse fiyat bi o kadar daha artıyor.

    8 Ay önce Primera GT 'ye motor yaptırdım.
    Krank Mili/Piston Kolları değişti. Blok Onarıldı.
    7000 TL Masraf Çıktı...
  • yağ eksiltiyor 3bin km de 1 litre. araç durduğu yerde devri 4bin 4500 e çıkarınca ve soğuk havalarda aşırı duman atıyor.rengi mavi gibi.lpg takılı.yanlız ne lpg de nede benzinde iken çekiş düşmüyor iyi yani.yakıtta artmadı.ne yapayım motora baktırayım mı?ustalar 2000-2500 tl tutar dediler.fikri olan cevap yazsın.
  • araba kaç kmde? bu arada motoru bitmek üzere olan arabalar daha iyi çeker diye biliyorum ben
  • 140000 de aldım 1 yıl oldu 160bin oldu.geçen sene aynlış yağ konuldu.o haliyle bir süre sürdük.sonra arkada bulut gibi duman çıktı.temizletildi vs. bunla alakalı olabilir mi? ustalar rektefiye lazım diyorlar ama.usta cebine gireceği düşünür.yardımcı olun.
  • yanlış yağla uzun süre kullandıysan o yüzden ayvayı yemiş olabilir başka bikaç ustaya daha sor bence...
  • Sorun, rektefiye yapmadan sadece segmanların değişmesiyle çözülemeyecek kadar ilerlemiş mi?
    Önce bir aracın silindir sıkıştırma testlerini yaptırınız. Silindir kapağı açılmadan sorun çözülebiliyor mu ona bakın. Silindir kapağını açmadan da rektefiye yapılsın diye talimat vermeyin. Silindir kapağı açıldıktan sonra segman kurtarıyor mu, yoksa rektefiye yapmaya ihtiyaç var mı belli olur. Yaptıracağınız işe görede hesabınız değişir.
  • sıkıştırma testi serviste mi nerde yaptırayım? en üst silindir kapak açılmasıyla sekmanlar konusunda usta yorum yapabilir mi?bikaç usta gezeceğim.
    rektefiye ye 100bin km garanti veren bir şirket var.bu onlara güvenebilir miyim mi demek?
  • Sıkıştırma testini motor ustalarının hepsi bilir ve yapar. Servistede yaptırabilirsiniz. Sırayla buji sökülür. Yerine manometre bağlanır. Marşa basılarak silindirin ne kadar sıkıştırabildiği ölçülür. Fabrikanın verdiği değerlerle karşılaştırılır. Arada bariz fark varsa o silindirin sorunlu olduğu anlaşılır. Eğer tüm silindirlerde sorun varsa muhtemelen segman veya rektefiye sorunu vardır. Sadece bir veya bitişik iki silindirde sorun varsa kapakta veya gövdede çatlak olma ihtimalinden bahsedilebilir. Bu durumda ilave olarak, yağda su aranır ve aynı anda radyatörde suda kaynama var mı buna bakılır.
    Segman veya rektefiye sorunu olup olmadığı silindir kapağı açılmadan bilinemez. Neticeten kapalı bir kutu var elinizde, görmeden ne olduğundan emin olamazsınız. Silindir kapağı açılır, duruma bakılır. Gömleklerde sorun varmı, piston ve kollarında hasar varmı tespit edilir (veya isteğe bağlı yenilenebilir), yağ ve kompresyon segmanlarının aşınma durumu gözlenir. Bunlara bakarak araçta yapılacak işleme karar verilir. Burada ustanızla birlikte çalışmanız ve yapılacak işleri karşılıklı konuşarak karar vermeniz gerekir.
    Kime güveneceğinizi ben bilemem. Eğer şirket ve çalışanları size güven veriyorsa, garantide verdiğine göre bu şirketi kullanabilirsiniz. İşin daha da garantili olmasını istiyorsanız, aracı teslim ederken, araç teslim ve iş istek belgesine (veya benzer isimlerde olabilir), yapılacak işleri sırayla yazarak, diğer koşulları kısaca not ederek, bir suretini almanız uygun olur. İş bitiminde neler yapılmasını istediyseniz buradan kontrol ederek aracı teslim alırsınız.




  • speake verdiğin bilgiler için teşekkürler .
  • arkadaşlar bende 86 model eski kasa şahin var motor çok iyi kuvvetlendirmek istiyorum neler değişir ne kadar masraf ım tutar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.