Şimdi Ara

Amd Phenom II 965 C3 Rev. Kullanıcıları Buraya (TEST SONUÇLARI İÇERDE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
1
Favori
12.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar uzun zamandır işlemci almak için en iyi zamanı kolluyorum tam da PII X4 965 çıktı derken 140 watt lık TDP oranını görünce almaktan vazgeçtim çünkü hem ısı hem de elektirik sarfiyatı bakımından yüksek değerlere sahipti. 965 modelinin C3 revizyonunun geliştirilmesiyle birlikte TDP oranını 125watt a indirdiler bu da sıcaklık değerleri ve elektrik sarfiyatı açısından olumlu bir gelişme oldu bende 965 modelinin C3 revizyonunu alacağım ama ülkemizde ki pc donanım satıcıları ve distribütörler malesef bu modeli sorduğum vakit neden bahsettiğimi asla anlayamıyorlar. Az önce İnventus'u arayıp Amd Phenom II X4 965'in C3 revizyonunun ne zaman geleceği hakkında bilgi vermelerini istedim orada ki çalışanların pc donanımları hakkında ki bilgisine güvendiğim için son çare onları arayayım dedim saolsun telefonda ki bayan yardımcı oldu ama onlar da bu detayların distibütörler tarafından bilinmediğinden yakındı malesef. Kendisi ufak bir araştırma yaptı ve henüz 140 watt lık model dışında bir modelin görünmediğini söyledi bende teşekkür edip kapattım. Şimdi 965'in C3 revizyonunu bulup satın almak daha da zor bir hal alıyor çünkü neredeyse hiç kimse bu tür güncellenmiş modeller hakkında bir şey bilmiyor ama en azından 125 watt lık 965 modelinin üzerinde farklı bir kod numarası bulunuyor 'HDZ965FBK4DGM' sonda ki 'M' harfi 140 watt lık modelde bulunmuyor dolayısıyla satın aldğınız PII 965'in hangi revizyon olduğunu buradan öğrenebilirsiniz ama yine de aradığınız yerlerden neden bahsettiğiniz konusunda en ufak bir fikri olmayan kişilerle muhattap olmak üzücü bir durum. Umarım işlemci kısa süre içerisinde ülkemize gelir de benim gibi C3 revizyonunu bekleyen arkadaşlar işlemcilerini satın alabilirler.




    NOT: Arkadaşlar işlemcinin hız aşırtma sonuçlarını buraya koyuyorum. Sizde hız aşırtma denemelerinizle ilgili sonuçları buraya koyarsanız bu işlemcinin hız aşırtma performansı ile ilgili aklında soru işareti olan arkadaşlar aradıkları cevapları burada bulabilirler

    Sistem bileşenlerim yanda ki sistem panelinde mevcuttur, merak eden arkadaşlar göz atabilirler. İşlemciyi şu an için 4.0 ghz de stabil olarak kullanıyorum ama ileride maksimum çıkabildiği stabil değeri bulmak için denemelerde yapacağım. İşlemcinin stabilitesini ölçmek için Prime95 ve Cinebench programlarını kullandım.

    Prime95 çalışırken işlemcinin tam yükte ki ısı değerleri ve Cpu-Z raporu:
     Amd Phenom II 965 C3 Rev. Kullanıcıları Buraya (TEST SONUÇLARI İÇERDE)

    Cinebench sonuçları ve ısı değerleri:
     Amd Phenom II 965 C3 Rev. Kullanıcıları Buraya (TEST SONUÇLARI İÇERDE)

    İşlemci maksimum yükte 55 derecenin üstüne çıkmadı yüksüz durumdayken de oda sıcaklığına göre 36-38 derecede kalıyor.

    Merak eden arkadaşlar için 3DMark06 sonuçlarını da vereyim,

    İşlemciye hız aşırtma işlemi uygulanmadan alınan sonuç:
     Amd Phenom II 965 C3 Rev. Kullanıcıları Buraya (TEST SONUÇLARI İÇERDE)


    Hız aşırtma işlemi uygulandıktan sonra aldığım sonuç:
     Amd Phenom II 965 C3 Rev. Kullanıcıları Buraya (TEST SONUÇLARI İÇERDE)

    Ekran kartına hız aşırtma işlemi uygulanmamıştır sadece ramlerde ve işlemcide hız aşırtma mevcuttur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom800 -- 20 Aralık 2009; 15:36:42 >



  • AMD nin en pahalı işlemcisi bile 200$ altına indi. Türkiye de fiyatı 215$+KDV gibi bir şey olur. C3 rev phenom II lerin hava soğutma ile de daha iyi overclok olacağını söylüyorlar. c3 rev bir phenom II x2 550 ile 1,3V ile 4,0GHz de olduğunu gösteren SS vardı. Ayrıca C3 rev ile 4 slot DDR3 ram kullanabilme özelliği de geldi. 2 ay içinde Türkiye de olacağını tahmin ediyorum.
  • AMD Türkiye ya uyuyor ya da uyuyor gösteriliyor.En azından o işlemcinin gelmesine 1 ay var.Beklemeye değer.

    C3 Revizyon gerçek iyi geliyor gibi.Hava soğutma ile 4.0 GHZ stardart hale gelecek eğer abartılmıyorsa.
  • iki ay önce 965 bulamadım piyasada gidip 955 aldım yana yana
    haftasonu ise 965 almam gerekti c3 revizyonu diye sorduğumda bunlar geçen gün geldi daha yeni revizyondur cevabı alıyorum.

    işlemcinin koduna bakıyorum M ibaresi yok sonunda. Yani bırakın bihaber olmayı bir de üstüne üstlük yanıltıyorlar.

    Neys 140w aldık bakalım. Allahtan sistem boştayken güç tüketimleri hemen hemen aynı aradaki 15W fark cpu tam yükteyken ortaya çıkıyor.

    İnanın bu cpuyu tam yükte kullandığınız durum çok nadir. O nadir durumlar için de 15 w fark hayatınızda yer teşkil etmeyecektir.

    Tabi şöyle bir durum daha var. Neden almışken yeni revizyon olmasın alın terimiz olan paralar veriliyor sonuçta bunlara.

    AMD sanırım Türkiye pazarının bilincini biraz hafife alıyor. Aslında biraz da haklılar. Şu an intel pentium 4 çıkarsa piyasaya sırf üstünde intel yazdığı için AMD Athlon x2 işlemcilere tercih eden kullanıcılar olaraktır. Dİğer taraftan bizim gibi donanım meraklılarını üzmemeliler ki biz de etrafımıza yol gösterirken iyi yorumlarda bulunalım. Burda iş distribütöre düşüyor.
  • Bende kasım 15 te 965be alacaktım fakat c3 ün geldiğini öğrenince beklemeye karar verdim. Kim bilir daha ne kadar bekleyeceğiz


    edit:

    quote:

    Orijinalden alıntı: -dehşet-

    AMD Türkiye ya uyuyor ya da uyuyor gösteriliyor.En azından o işlemcinin gelmesine 1 ay var.Beklemeye değer.

    C3 Revizyon gerçek iyi geliyor gibi.Hava soğutma ile 4.0 GHZ stardart hale gelecek eğer abartılmıyorsa.



    Voltajsız 4ghz mi kastettiniz? Benim bildiğim voltajla ve hava soğutmayla 4ghz nin üstüne kolayca çıkıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cduman -- 10 Kasım 2009; 17:34:54 >
  • @tvardar işlemciniz hayırlı olsun güle güle kullanın ama sizinde dediğiniz gibi şu an işlemci alma durumunda olan arkadaşlar C2 ve C3 revizyonu arasından C3 ü seçmeleri çok daha mantıklı olacaktr. Elektirik sarfiyatı dışında ısı değerlerinde de C3 revizyonu oldukça olumlu gelişlemelere sahip.http://www.pclabs.com.tr/2009/11/04/125-watt-tdpli-amd-phenom-ii-x4-965-be/ burada 125 watt lık C3 revizyonlu PII X4 965 işlemcisini inceleyebilirsiniz oldukça güzel bir biçimde iki modeli de (140watt ve 125watt lık modeller) karşılaştırmışlar bir göz atın derim.

    @cduman bence de bekleyin bende aynen öyle yapıyorum almışken C3 revizyonunu almak daha mantıklı olacaktır yanlız biraz daha sabretmek gerekiyor. Bu arada Phenom II X4 modellerinin hiçbirisi voltaj verdiğiniz takdirde bile (zaten voltaj vermeden 3.6ghz ve üstü değerlere çıkmak pek mümkün değil) 4 ghz in üstünde rahatlıkla kullanılamıyor. O değeri görmebilirsiniz belki ama stabil kullanamazsınız. C3 revizyonlu PII 965 ise iyi bir kasa içi soğutma ve cpu soğutucusuyla 4 ghz seviyedinde kullanılabilecek gibi görünüyor.
  • Ben thermaltake element g kasada düşünüyorum. Birde sunbeam core contact freezer olabilir. 4ghz gorebilirmi acaba ?

    edit: yoksa 975be yimi beklesek hazır c3 ü bekliyorken



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cduman -- 10 Kasım 2009; 19:17:08 >
  • @cduman düşündüğünüz kasanın soğutması oldukça iyi o nedenle kasa içi soğutmayı dert etmenize gerek yok, işlemci fanı olarak düşündüğünüz Core Contact Freezer'da kalitesini kanıtlamış iyi bir soğutucu eğer hız aşırma için problem çıkartmayacak iyi bir ram e de sahipseniz 4ghz neden olmasın PII 975 modeli ise 140 watt ısıl güç tüketimine sahip olacak o nedenle benim fikrim bu modeli beklemek yerine C3 revizyonlu PII 965 satın almaktan yana. İlerleyen zamanlarda 975'in de 125 watt lık bir revizyonunu görebiliriz ama bu 2010 un ikinci çeyreğinden sonra olabilir o nedenle bu kadar beklemenin mantıklı olmayacağını düşünüyorum.
  • Teşekkür ederim yardımların için. Artık tek yapmam gereken beklemek
  • Ben 955BE kullanıyorum.Normal şartlarda işlemciye voltaj verip çıkabildiğim değer 3.9 GHZ.Anakartın kuzey köprüsüne abandıktan sonra zar zor 20x200=4000 Mhz yapabildim.İş olsun diye söylemiyorum ama başka yapanda görmedim ben şu forumda.Tatmin edici düzeyde OC olabiliyor Phenom II ler ama hava soğutma ile İntel'in işlemcileri kadar yatkın değiller.4.0 Ghz lar öyle kolay değil yani.C3 revizyonlar o nedenle 4.0 Ghz a ulaşmayı mümkün kılacaktır normal kullanım için.4.0 Ghz üstü kullanan olacaktır ama azınlıkta.Ki öyle de olması lazım.İntel OC olabiliyor diyorum ama ona da iyi bir anakart,ram ve soğutucu gerekiyor.Olay sadece işlemcide bitmiyor.
  • haklısın dehşet
  • @venom800. C3 revizyonu piyasada bulabilseydik alacaktık ama maalesef yok işte.
    Haklısın bekleyebilen arkadaşlar beklemeli . Ama C2 aldım diye de üzülmeyin. Arada uçurum yok.
  • C2 revizyon işlemcilerde olağandışı bir durum olan hava soğutma ile 4 GHz. artık X4 965 C3 revizyon ile olağan bir durum haline gelmiştir diyebiliriz. Bu işlemci ile ilgili bir çok inceleme yayınlandı henüz 4 GHz.e ulaşılamayan bir inceleme göremedim, hatta 4.2 GHz. stabil (sadece 1.456 V ile) diyen inceleme var. Link aşağıda.

    Phenom II X4 965 C3 125W 4.2 GHz.

    C3 revizyon X4 965 Türkiyeye ne zaman gelir, kaça satılır, bilinmez. Acelesi olmayan bekleyebilir. Stabil 4 GHz. kullanma zevkini yaşamak için beklemeye belki değer, ama X4 955 3.8 GHz. yapıyor ve performans olarak arada çok fark olmaz.

    Benim X4 955 3.86 GHz. (1.475V) Prime 95 stabil. (4 GHz.de bütün benchleri yapıyorum ama Prime 95te sıcaklıklar çok yükseliyor.)
  • ben 19.5x200 stabil tuttum en son 955'i
    @zagor33 4.0ghz de windowsu açabildiğin ayarları merak ettim açıkcası.
    voltaj çarpan fsb ayarlarını belirtirsn sevinirim.
  • @zagor33 verdiğiniz linki inceledim gerçekten de 4.2 ghz değerine çıkılmış umarım tüm C3 revizyonlu 965 ler 4.0ghz de sorunsuz kullanılır ne diyeyim 4.2ghz bir PII için oldukça iyi bir değer ki bu hıza da ihtiyaç olunduğunu pek sanmıyorum ama deneme amaçlı olarak bu değere bir PII çıkartmak güzel bir tecrübe olacaktır. İnventus'a telefon etmeden evvel C3 revizyonlu 965 için mesaj yollamıştım cevabı bugün geldi aynen aktarıyorum.

    Bu benim İnventus yetkililerine olan sorum:

    'Merhabalar ben Amd'nin Phenom II X4 965 modelinin C3 revizyonunun stoklarınıza ne zaman gireceğini soracaktım. Şu an donanım listenizde satılmakta olan C2 revizyonu yani 140 watt tdp oranına sahip olan 965 modeli ama ben 125 watt lık C3 revizyonunu almak istiyorum bu ürünün geliş tarihi hakkında bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.'


    Bu da İnvetus tarafından gönderilen cevap:

    'Talep ettiğiniz ürün malesef tedarik edilememektedir. Gelişi hakkında bilgi alınamamıştır. Ürün tedarik edilebilir duruma geçmesinin ardından listemize eklenecektir.'

    Bir iki firmaya daha mesaj yollamıştım ama onlardan bir cevap gelmedi, İnvetus'a da kısa sürede cevap yazdıkları için teşekkür etmek gerek. Telefon ettiğim zaman benimle konuşan kişinin de pc donanımlarından anlıyor olduğunu bilmek insana güven veriyor doğrusu.
  • AMD C3 Revizyonları rahatlıkla 975 adı altında satıp 3.5 veya 3.6 ghz olarak satışa çıkarabilirdi.
    BU çekirdeğin yüksek frekanslarda bile tüketimi 140w'ı geçmeyecekti. Sanırım kullanıcılara şişirilmiş işlemci satmak yerine mevcut işlemcileri geliştirmek istediler. İşte AMD'yi bu yüzden seviyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cduman

    Voltajsız 4ghz mi kastettiniz? Benim bildiğim voltajla ve hava soğutmayla 4ghz nin üstüne kolayca çıkıyor?


    c3 revizyon x4 965 voltaj arttirmadan default voltaj ile 4100mhz yapmaktadir. amd bu revizyonla benim soket 1156 ya gecmemi engelledi diyebilirim.

     Amd Phenom II 965 C3 Rev. Kullanıcıları Buraya (TEST SONUÇLARI İÇERDE)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 11 Kasım 2009; 17:48:33 >
  • vay vay vay vay vay vay vay vay vay vay vay vay vay vay vay vay


    voltajsız 4.1 ghz
  • Voltajsız 4.1ghz..Bu ancak cpu-z görüntüsü alacak kadar olabilir amma velakin bu bile büyük başarı. Volt ile 4-4.2 ghz de çalışabileceği garanti gibi bişey.Ben asıl 975i bekliyorum.Bir nevi Amdnin sırf overclock için ürettiği TWKR gibi bişey olucak ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tvardar

    ben 19.5x200 stabil tuttum en son 955'i
    @zagor33 4.0ghz de windowsu açabildiğin ayarları merak ettim açıkcası.
    voltaj çarpan fsb ayarlarını belirtirsn sevinirim.


     Amd Phenom II 965 C3 Rev. Kullanıcıları Buraya (TEST SONUÇLARI İÇERDE)


     Amd Phenom II 965 C3 Rev. Kullanıcıları Buraya (TEST SONUÇLARI İÇERDE)


    Resimlerden de anlaşılacağı üzere: 223X18=4014 Mhz./VID 1.475V/HT 2000/NB 2900/RAM 1486//

    Düşük işlemci hızlarında RAM hızını 1800 MHz.e kadar yükseletebildim, ancak 3800 MHz. işlemci hızını geçtikten sonra RAM hızını 1600ün altına düşürmem gerekti. Yoksa sistem stabil olmuyor.

    CPU-NB frekansını yükseltirken (2900 MHz.) default CPU-NB voltajının üzerine çıkmaya gerek kalmadı (1.375V).

    HT frekansını 2000 civarında tutmaya çalıştım. Fazlası zaten stabiliteyi bozmak dışında bir işe yaramaz.

    Doğrudan çarpanla da 200X20=4000 MHz. hıza ulaşılabilirdi, ama RAM ve CPU-NB frekansını hassas ayarlamak için fsb artırma yolunu seçtim.
    Benim işlemci frekans duvarından önce sıcaklık duvarına çarpıyor. Sağlam bir su soğutma ile 4000 Mhz. üzerinde rahatlıkla stabilite sağlayabileceğime inanıyorum. (Aslında benim HSF de az sayılmaz. 1500 RPM çift fanla push-pull çalışan TRUE Black. Ama o bile kesmiyor işlemcinin hararetini. )

    İşletim sistemi XP 32bit. Burası önemli; Phenom II işlemciler 64 bit işletim sistemleri ile 50-100 Mhz. daha az OC oluyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.