Şimdi Ara

Yüksek Lisans Nasıl Yapılır ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
5
Favori
131.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yüksek lisans yapmayı düşündüğünüz okulla gidip konuşmanız gerekir. Lisans derecenize bakarak "bilimsel hazırlık" okuyup okumamanıza karar verirler.

    Mesela işletme mezunu rahatlıkla MBA, Finans masterı yapabilir. Ama uluslararası ilişkiler için bilimsel hazırlık okuyup fark dersleri almanızı isteyebilirler.
  • ARKADASLAR MERHABALAR,
    Ben ingiliz dili ve edebiyatı mezunuyum.şimdi de uluslarararası ilişkiler ya da siyaset bilimi bölümünde yüksek lisans yapmak istiyorum.Kimileri yaparsın dıyo kımılerı yapamazsın ne yapacagımı sasrdım.Söylenenlere göre yasa degısmıs artık baska bölümler yapamıyomus bu alanlarda.Ankara da yasadıgım ıcın gazı,ank universitesi ya da hacettepe usunuyorum.Bilgisi olan varsa yardımcı olabılırse cok sevınırım.Çünkü basvurular basladı sansım varsa kacırmak ıstemıyorum...

    şimdiden tesekkür ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84


    quote:

    Orijinalden alıntı: aviator35


    quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84


    quote:

    Orijinalden alıntı: aviator35

    herkese merhaba;

    2 yıl kadar önce myo dan sonra aöf işletme fakültesini bitirdim, şu an bir şirkette çalışıyorum boş kalan zamanlarda da yüksek lisans yapmak istiyorum ama neler yapmam gerekir bilmiyorum, sadece sınavın adını biliyorum (( ALES ))

    Yüksek lisans yapmış yada benim gibi yapmayı düşünen arkadaşlar yardımcı olursa çok iyi olur;

    -Sınava ne zaman müracat ediliyor

    -Aöf işletme fakültesi mezunları hangi alanda yüksek yapabiliyor yada yapmalı

    -Tezsiz yapmayı planlıyorum, bana maliyeti ne olur, sınav ücreti kitap ücreti vs.

    Başka ne gibi işlemler yapılıyor neler gerekiyor, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

    son not : izmir için ege mi dokuz eylül mü tercih edilmeli...




    Bence ikisine de girmen zor.Öncelikle dokuz eylül ve ege üniversitelerinin aöf mezunlarına nasıl baktığını öğrenmelisin.Bende aöf bitince memleketim izmirde yüksek lisans yapmak istiyorum ancak alacaklarını sanmıyorum.Şimdiye kadar aöf bitirip 9 eylüle veya egeye giren birini duymadım.Alesten ve üds sınavlarından yüksek puan alsan bile mülakatta eleyebilirler.

    bu dediğini hiç duymamıştım meğer ne çok şey varmış bilmediğimiz

    Ne sandın?Aöf bitirince diğer mezunlarla eşitliğin sadece lafta kalıyor.Özel sektörde iş başvurusu yaparken,yüksek lisans için başvururken hep dezavantajlı olacaksın.Bunu öğrendiğim için tekrar öss'ye girdim ve üniversiteye yerleştim.Girdiğim okulun eğitim kalitesi düşük ama aöf'ten çok daha itibarlı.


    Aynen iş başvurusunda Anadolu Üniversitesini görünce açık öğrettimmi diyorlar. Aslında diplomada yazmıyor söylemek istemiyor insan ama evet diyorsun adam acınası gözlerle bakıyor. Sanki örgün okuyanlar çok daha fazla şey biliyormuş gibi :) Örgünde kopya çekerek, hocanın sevdiği birisi olarak kanaat notu alıp dersi geçme şansınız var ama aöf de öğrenmek zorundasınız.
  • aöf den mezun olanın bence elinden öpmek lazım.arkadaşlarım kursa giderek 7 senede zor bitirdiler.hep çalış hem oku hem kursa git kolay işmi zannediyorlar.
    bence aöf yi bitirmek daha büyük olay.
  • Çok haklısınız... AÖF eğitim kalitesi ve kitaplarıyla aslında harika bir eğitim veriyor... Ayrıca sınavlar merkezi olduğu için kimenin gözünün yaşına bakılmıyor.. 49'u aldın mı kalıyorsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenkog

    Çok haklısınız... AÖF eğitim kalitesi ve kitaplarıyla aslında harika bir eğitim veriyor... Ayrıca sınavlar merkezi olduğu için kimenin gözünün yaşına bakılmıyor.. 49'u aldın mı kalıyorsun...


    çok doğru bir tespit yapmışsınız
  • Askerliği erteleme derdine okuyanlar olmasa imajı böyle olmaz zaten AÖF'nin ya... Neyse, son sınıfa geçtim nihayet. Okul bittikten sonra yüksek lisans için harcadığım çabaları anı anına paylaşacağım burada ama, daha çok zaman var, hemen heyecanlanmayın):
  • merhaba arkadaşlar, ben endüstri mühendisliği bölümü mezunuyum. ege de ikinci öğretim tezsiz işletme yüksek lisansına başvurdum. 31 ağustosta mülakat var. mülakatta ne sorabilirler? max 75 kişi alacaklar, ve kaç kişinin müracaat ettiğini söylemiolar (gizli bilgi)) ege de torpil dönomuş öle dedikodular dönüo, acaba aslı astarı var mıdır? bilgilendirin beni..
  • Arkadaşların yazdıklarını dikkatilice okudum bende aof son sınıftayım iktisat bölümünde aynı zamanda devlet memuruyum ...herkesin ah bi devlet memuru Olsam dedigi ülkemizde asLında işin o kadar da bal kaymak Olmadıgı bi ortamda üstelik ...

    Uzaktan yüksek Lisans yapma düşüncesi içerisindeyim bende aslında Güzel ülkemin şartlarının en agır oldugu bi bölgede Güneydoğuda Oldugum icin bu tercihi göz önünde bulunduruyorum ..Bugun sınav sonucları acıklandı 2 dersten kaldıgımı öğrenmiş bulunmaktayım ...Kısmet seneye artık

    Uzaktan yüksek lisansla ilgili bilgisi Olan arkadaş varsa burdan takipçisi Olucam muhtemelen ...

    Para eğitim Lafa ,önemli olan insan Olana
  • insanları korkutmayın, karadeniz teknik üni. orman end. müh dönemlik yüksek lisans harcı: 154 tl
    yılda max 320 yapsın.


    o k dar pahalı değil ne 7000 -8000 tl si ya o parayla 4 sene okunur.
  • 6000 lira falan olanlar "tezsiz yüksek lisans" olarak geçen programlar zaten. İkinci Öğretim gibi bir şey oluyor.
  • Aöf le örgün eşit deniyor.....
    Halbuki aöfün örgünden yüksek olması lazımmm.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JETAACK

    Aöf le örgün eşit deniyor.....
    Halbuki aöfün örgünden yüksek olması lazımmm.....

    Devlette eşit özel sektörde ise aöf üniversite sayılmıyor.
    Aöf'ün örgünden yüksek olması lazım demek komik bir istek.Aöf gibi 140 barajını geçen herkesin girebildiği sistemde kalite olmaz.Kaliteli öğrenci de gelmez.Zaten aöf okuyanların öğrenciye benzer tarafları yok.Bütün yıl çalışan veya eğlenen sınavdan önce 2 hafta ders çalışan tipler.Okulun verdiği kitaplardan çalışan kaç kişi var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84


    quote:

    Orijinalden alıntı: JETAACK

    Aöf le örgün eşit deniyor.....
    Halbuki aöfün örgünden yüksek olması lazımmm.....

    Devlette eşit özel sektörde ise aöf üniversite sayılmıyor.
    Aöf'ün örgünden yüksek olması lazım demek komik bir istek.Aöf gibi 140 barajını geçen herkesin girebildiği sistemde kalite olmaz.Kaliteli öğrenci de gelmez.Zaten aöf okuyanların öğrenciye benzer tarafları yok.Bütün yıl çalışan veya eğlenen sınavdan önce 2 hafta ders çalışan tipler.Okulun verdiği kitaplardan çalışan kaç kişi var?

    örgünde bütün yıl dersmi çalışılıyor?bütün yıl karı-kız laylaylom sonra vize final haftası dersten gecmek için sabahlamalar, kopyalar bılmem neler..iyi bir öğrenciyse hocanın torpili vs.ohh başka bir arzunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenkog

    Çok haklısınız... AÖF eğitim kalitesi ve kitaplarıyla aslında harika bir eğitim veriyor... Ayrıca sınavlar merkezi olduğu için kimenin gözünün yaşına bakılmıyor.. 49'u aldın mı kalıyorsun...


    Örgünü lise falan mı zannediyorsunuz? 49 aldığın zaman kalırsın. 49 da vermez zaten 0 verir direk. Geçen dönemden hatırlıyorum üst sınıfların not listelerini 0'dan geçilmiyordu. Bildiğimiz 0 bu yani 20den 0 falan değil.

    Hoca bırakmak için elinden geleni yapar ayrıca göstermediği yerden 60 puanlık soru sorar mesela. Ne yapabilirsin? İtiraz falan hepsi hikaye... Sizde en azından konular belli.
  • arkadaslar burada hepınız aöf ü kötülemıssınız yuksek lısans yapamaz fln demıssınız sızın anllattıgınız gıbı bı durum yok mılletı burdan yanlıs yonlendırmeyın ben aöf ısletme mezunuyum ve gecen sene ıstanbul unıversıtesınde yuksek lısans yapıorum oyle dendıgı gıbı mulakatta falanda elenmedım torpılımde yoktu .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reyhan2012

    arkadaslar burada hepınız aöf ü kötülemıssınız yuksek lısans yapamaz fln demıssınız sızın anllattıgınız gıbı bı durum yok mılletı burdan yanlıs yonlendırmeyın ben aöf ısletme mezunuyum ve gecen sene ıstanbul unıversıtesınde yuksek lısans yapıorum oyle dendıgı gıbı mulakatta falanda elenmedım torpılımde yoktu .


    hangi bölümde yapıyorsunuz?alesten kaç puan almıştınız?bende önumuzdeki sene yuksek lisanas yapmayı dusunuyorum da.2. öğretim mi?
  • uluslararası ılıskıler bolumun . alesten 75 almıstım . calıstıgım ıcın 2. ogretım .
  • Arkadaşlar,Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme bölümünden mezunum. İkinci üniversite olarak AÖF'de İnsan kaynakları yönetimi okuyorum. Bu yıl son senem. Ayrıca bir vakıf üniversitesinde de Satış&Pazarlama alanında yükseklisans yapıyorum. Şu anda ikinci dönemdeyim.
    Yazılanları okuduktan sonra yorum yapma ihtiyacı hissettim:)
    Öncelikle her iki tür üniversiteyi de okumuş biri olarak belirtmeliyim ki AÖF ni bitirmek, örgün eğitim veren bir üniversiteyi bitirmekle karşılaştırıldığında çocuk oyuncağı. AÖF de okumuş ya da okuyan arkadaşları kırmak ya da hayallerini yıkmak istemem ama her ikisinin avantajları ve iş hayatında kabul edilirliği kıyaslanamaz. Maalesef AÖF ezunu arkadaşlar kendilerini farklı alanlarda geliştirmedikleri sürece iş hayatına 1-0 yenik başlayacaklar.
    Yükseklisans konusuna gelirsek bir AÖF mezununun kabul edilmemesi gibi bir şey söz konusu değil. Önemli olan Ales sınav sonucunuz ve mülakattaki başarınız. Ancak bölüme çok talep varsa o zaman örgün eğitim veren üniversitelerden mezun arkadaşlar tercih edilebilirler.
    Benim tavsiyem normalde devlet üniversitelerine kabul zor olduğu ve çalışma hayatında zorluk yaratbildiği için maddi durumunuzun imkan verdiği ölçüde bri vakıf üniversitesini tercih etmeniz.
    Herkese başarılar dilerim.
  • AÖF mezunlarını tezsiz olarak alırlar eğer ALES & dil sınavları iyiyse. Sonuçta "tezsiz yüksek lisans" isimli garip bir isim altında adamlar 7000-8000TL para alıyorlar. Ancak "tezli" yüksek lisans olayını düşünmesinler pek. Bu konuda üniversitelere hak vermemek elde değil, örgün öğretimde ödevler yapılır, sunumlar hazırlanır, grup çalışmaları yapılır vs vs. (en azından olması gereken budur, her okulda var demiyorum) yani gerçek (tezli) yüksek lisans eğitimine alınacak insanlarda bu tür yeteneklerin oturmuş olması gerekir. Asıl mantık budur zaten öğrenci eleme sürecinde; sınavların kolaylığı, kanaat notu vs değil. Bir kere "tezli" yüksek lisans için 2 adet akademik referans istenir, AÖF okumuş insan referansı nereden alacak? Belki istisnalar vardır ama ortalama bir üniversiteye AÖF mezunu olup da "tezli" yüksek lisansa girebilmiş biri varsa (torpil vs olmadan) helal olsun.

    Ayrıca tezsiz yüksek lisans muhabbetinin akademik olarak gerçekten bir değeri yok. Yurtdışında buna "postgraduate certificate / diploma" derler zaten, "Master's Degree" hükmü yoktur. Bizim ülkemizde güzel bir pazarlama aracı oldu "tezsiz" adı altında. Nasılolsa 123443256 tane üniversite açtılar, herkes üniversite mezunu hadi herkes şimdi "tezsiz" yüksek lisans yapsın, bir sürü para bağlasın. Bireysel araştırma yapılmayan, makale yazılmayan, uluslararası standartlarda tez yazmayan bir öğrenciyi hiçbir "adam gibi" üniversite doktoraya kabul etmez. İş hayatında ne yeri vardır bilmiyorum pek fazla ama sanmıyorum ki işverenler buna baksın, hele İstanbul gibi bir şehirde ilk eleme usulünün "ikametgah" olduğu bir yerde.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.