Şimdi Ara

Assasins Creed 2 olay yarattı!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
11.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir oyun sever olarak Türkiye de aylık dergilerin çoğunu alırım. Geçen gün Oyungezer dergisi Assasin's Creed 2 incelemesini daha oyun çıkmadan Kasım sayısında yayınlayacağını açıklamıştı. Olaylar bundan sonra patlak verdi. Rekabet ettikleri LEVEL dergisi sitesinde şunu yayınladı anında.

    http://www.level.com.tr/inceleme/playstation3/4201-assassins-creed-ii

    2 sayfalık inceleme sonrası ilk yayınlayan böylelikle Level oldu. Oyungezerin cevabı da gecikmedi

    http://www.oyungezer.com.tr/haberler/level-dergisine-acciik-mektup-200911031922/

    Yorum sizin bu rekabet mi değil mi...







  • Offfff hemde kadın yazar ==> Elif Akça ! Anam anam bir de haklı çıkarsa varya oyun gezer olur oyun gevezer ! Bak şimdi assasin 2 yi merakla demosu betası bekler oldum . elif hanım haklı çıkarsa varya artık türk oyun sektöründe hiç bir şey eskisi gibi olmayacak ! Anam anam of kavgada söylenmez ! adamlara mektup yazdıran kadını merak ettim şimdi !of of ortalık fena kızışacak


    Bakın eğer bu yorumu elif hanım yabancı kaynaktan copy-yapıştır yapmadıysa şayet ki yapmamışa benziyor ! Bana söyledikleri çok mantıklı geliyor ! Aynı şeyleri zamanında GEOW 1 ve 2 için söylediğimizde kan çıkmıştı orda bak aklın yolu bir demekki !



    quote:

    ELİF AKÇA ::

    Ama o da ne?! Oynanış sistemini ilk etapta tamamıyla es geçin; bu oyun görsel olarak çağ atlayacağına, zaman makinesinde sorun yaşarcasına geriye gitmiş. Kaplamalar, karakter animasyonları ve diğer görsel öğeler resmen bozulmuş ilk oyuna göre. Hareketler kesik kesik... İlk oyunda her hareketinize tepki veren yapay zeka aptallaşmış. Yine ilk oyunda sadece bir - iki defa karşılaşılan frame-rate problemi ve “clipping” (Karakter uzuvlarının ya da objelerin birbirinin içinden geçmesi.) sorunu tavan yapmış. Çaktırmadan ve isim vermeden, birine ilk Assassin’s Creed’i ve Assassin’s Creed II’yi art arda oynatsanız, oynayan kişi ilk oyun için “Vay, bu yenisi değil mi? İşi epey ilerletmiş adamlar.” der. Gerçekten bu geriye gidişi nasıl başardıkları (!) aklım almıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps_3S_lim -- 4 Kasım 2009; 2:33:45 >




  • yaw levelden ne olacak. gta nın görevlerine takoz demiş. yazısı baştan aşağı argo kelimelerle dolu. gamespot ve ign varken ne gerek var level a falan. zaten dergi almam. online oyun dergilerini okurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven spielberg -- 4 Kasım 2009; 2:32:10 >
  • Yalnız şöyle birşey var. Oyungezer oyuna 96 verdi... Bence haklılarda oyun bu kadar güzel olacak. Level'ın yapmak istediği hani öncelik kısmını onlardan almak ki ilk defa böyle bir inceleme gördüm. Tamamen yüzeysel ve aceleye gelmiş bir şekilde.
  • Ya benim arkım da eskiden level de yazardı ! ben hepsini biliyorum, Donanımhaber de bir sürü kişi (okur) çoğu yazardan daha kaliteli ! ahan gördük bi önceki başlığı gow3 yerlerde sürünüyor muş ! daha level oyungezer yokken bu kişiler ps2 ne oldunu bilmiyorlardı ben ps2 de online oyun oynuyordum . network adaptore ayaklık diyenlerin zamanından geldik biz ! yoruma gel oyungezerin : Gerek oyun mekanikleri, gerekse işlediği senaryoyu sunuşuyla 2009’un belki de en iyi oyunudur Şimdi bir şey derdim rtuk var levele laf atıyorsun yazdığın yazıya bak ! oyun kısa döngü assasian 1 oynayan 2 nin videosunu izleyen bile anlar ne yenilik getirmiş ki çık yukarı atlama samana arkada bıçak sok ! 2009 un en iyi oyunu ! Ah ulan ah canlı yayında karşıma bırakıcaksın bana bu arkadaşları ki ya okudukça sinir katsayım artıyor ! Jade Raymond u tanımaya davet ediyorum demiş ! Jade Raymond sony den yetişme dünki çömez ! spiderman çakması oyunu ile tövbe tövbe ... !okudukça facia :

    "Üstelik bununla da yetinmeyip yumuşak animasyonlara ve muhteşem grafiklere sahip olan oyunun grafiklerine “geri gitmiş” demek, okuyucuya, yapımcı firmanın emeğine ve ülkemizde bu oyunu resmi olarak dağıtacak olan Tiglon’a karşı yapılmış büyük bir ayıptır. "

    ya allah aşkına bir oyun 2.si 1.sinden daha kötü olamaz mı ? Geow 2 vs Geow 1 resimlerini hiç mi görmediler oynamadılar


    Gülmüyorum kızgınım bakın 2 firma kapışırken ! yani bir öbürüne sen benim haberimi biliyodun numaradn gldn ters yazı yazdın derken bile kendini haklı çıkarmak için taraflı yazıyor !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps_3S_lim -- 4 Kasım 2009; 2:52:22 >




  • Pardon abi o zaman boynumuz kıldan ince.
  • LEVEL : "Konsollarda ''Tüplü TV'' Daha İyi Grafik Veriyor..."

    http://forum.donanimhaber.com/m_26139419/tm.htm

    daha neyi tartışıyorsunuz

     Assasins Creed 2 olay yarattı!!


    ha bu arada Jade Raymond çok hoş bir ablamızdır




  • tüplü tv de aa sorunu çok göze batmadığından yazmıştır o yazıyı ! kaldı ki o tüplü tv hd ready ise evet lcd den daha kaliteli verir görüntüyü ! bende tüplü sony hd ready var ordan biliyorum
  • Level dergisinin kemik kadrosu zaten Oyungezeri kurdu ve Level artık bitti diyebiliriz. Level zamanlarında SKYTURK kanalında program yaptıkları sırada bende orada çalısıyordum ve baya sohbet etme sansımız olmustu ozellikle Sinan Akkol gerçektende çok kaliteli biridir. Hem kisilik olarak hemde oyun bilgisi bos değildir. Türkiye'de bu konuda takip edilecek varsa Oyungezer tercihim olur. Hataları yok mu tabi var ama o kadarda olacak diyeceğiz.

    AC 2 gibi bir oyuna 6 gibi düşük bir puan vermeleriyle Level dergisi maalesef ne halde olduğunu göstermiştir.
  • Bende SKYTURK te canlı yayına bağlanıp yayını,yazarları sürklase eden izleyiciyim ! sinan akkol özünde kaliteli iyi biri olabilir. oyun bilgisine lafım yok ama bu herkesin herşeyi bilip yapacağı anlamına gelmez ! daha ps3 kolunu tutamayan adam sırf oyun kütüphanesi geniş diye gelip bir oyunun incelemesini yapmamalı bence !
  • senin adın oğuzmu ps3slim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhabbet Kuşu Boncuk

    senin adın oğuzmu ps3slim


    Değilim daha öncede söyleyen oldu ! Bir daha söyleyen olursa ahmet çakar gibi tokatlicam ! ben oğuzu da takip ettim biliyorum yazılarını . oğuz tanımam etmem gerçi kusura bakmasın ama paso abuk sabuk resimler koyan arkdaş değil mi !? xboxa bozuk pc kasası diyen ... gerçi taktir de etsem kendisni bu yöndentarzlarımız farklı mesela forumda nejat_81 in tarzı bana daha yakın popçu rockçı muhabbetine döndü ! yazan pm den atsın yada mod arkadaşımıza bu kişi fake tir diye yazsın , hakikaten ters psikoloji de yapmıyorum . ama oğuz olmadığım da her halimden bellli be kardeşimEdit : Aklıma gelmişken ! Bak senin nickin mesela MUHABBET KUŞU BONCUK ! ve koyduğun avatar ! Senin oğuz olduğunu bana ıspatlar hadi bakalım kendini ele verdin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps_3S_lim -- 4 Kasım 2009; 4:02:39 >




  • oyungezer yani eski level dergisi kadrosunu korudu ve isim değiştirdi ama aynı tas aynı hamam gidiyorlar 10-15 yılda insanların oyun kültürüne bence çok az şey kattılar, hala ekşi sözlükten arak duran espriler, hala aynı seviyesizlik yapay samimiyet havası ve malesef meşe odunu espirisi, hala aynı vıcık vıcıklık tam gaz devam ediyor.. level zamanında korsan kullananlara cüzzamlı muamelesi yapıp orjinal kullanamamızı dikte ederlerdi kraldan çok kralcı olmaları çok antipatikti ama şimdi bağımsız oldukları için ayakları yere basıyor mu korsan kullananlarla ilgili o kötü uslubu sürdürüyorlar mı bilmiyorum, ha evet bikaç sayısını bende aldım bir "oyun" dergisinde kesinlikle olmaması gereken bir durumla karşılaştım, siyasi kanaatlerini hiç olmayacak çok uygunsuz bir platformda yani oyun dergisinde açıkladıklarına şahit oldum (cumhuriyet başsavcısının geçen yıl açtığı malum kapatma davasına donanım bölümü yazarı arkadaş piyasayı baltalıyorsunuz gerekçesiyle ve de imalı bir tonda veryanısın ediyordu, donanım piyasasının selametini hukuktan , yasadan üstün tutarken birilerine şirin mi gözükmek istiyordu yoksa samimi miydi bilemiyorum) levele gelince onu eleştirmek bile zor çünkü bomboş bir dergi rastgele resim ve yazılarla doldurulmuş sayfa dolsun niyetine yazılan yazıları okumak hem işkence hemde derginin o muhteşem sayfa tasarımı sayesinde gözleri mahvediyor. eskiden cdli ve dvdli versiyonları olurdu ayrı fiyatlandırılıp öyle satılırdı dvd versiyonları epey tuzluydu, bunun nedeninin ise dvdnin daha pahalı bir medya olması gibi harika bir gerekçeyle açıklamışlardı, herhalde boş medyaları herhangi bir kırtasiyeden tek tek aldıklarını düşündüğümüzü sanıyorlardı. zamanında içi demo ıvır zıvırla doldurulmuş dvdli leveli ne çıkarsa bahtımıza diye olmayacak fiyatlara satanlar kısa bir zaman önce dergiyle birlikte bedavaya splinter cell pandora tomorrow dağıttılar, gördüğüm kadarıyla da her ay ayrı bir oyun veriyorlar zamanında boş dvd masrafından yakınanların her ay orjinal oyun dağıtması da epey ironik.. türkiyede oyun dergiciliği amatör ruh takınıp e3de boot baby resmi basmaktan öteye gidemiyor birbirleriyle didişeceklerine kaliteli içerikle ve ciddi üslupla yayın yapsalar bizde keyifle alıp okuruz ama türk insanın kendi dilinde kaliteli bir oyun dergisi bulabilmesi bile lüks.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _ps3Slim_

    Ya benim arkım da eskiden level de yazardı ! ben hepsini biliyorum, Donanımhaber de bir sürü kişi (okur) çoğu yazardan daha kaliteli ! ahan gördük bi önceki başlığı gow3 yerlerde sürünüyor muş ! daha level oyungezer yokken bu kişiler ps2 ne oldunu bilmiyorlardı ben ps2 de online oyun oynuyordum . network adaptore ayaklık diyenlerin zamanından geldik biz ! yoruma gel oyungezerin : Gerek oyun mekanikleri, gerekse işlediği senaryoyu sunuşuyla 2009�un belki de en iyi oyunudur Şimdi bir şey derdim rtuk var levele laf atıyorsun yazdığın yazıya bak ! oyun kısa döngü assasian 1 oynayan 2 nin videosunu izleyen bile anlar ne yenilik getirmiş ki çık yukarı atlama samana arkada bıçak sok ! 2009 un en iyi oyunu ! Ah ulan ah canlı yayında karşıma bırakıcaksın bana bu arkadaşları ki ya okudukça sinir katsayım artıyor ! Jade Raymond u tanımaya davet ediyorum demiş ! Jade Raymond sony den yetişme dünki çömez ! spiderman çakması oyunu ile tövbe tövbe ... !okudukça facia :

    "Üstelik bununla da yetinmeyip yumuşak animasyonlara ve muhteşem grafiklere sahip olan oyunun grafiklerine �geri gitmiş� demek, okuyucuya, yapımcı firmanın emeğine ve ülkemizde bu oyunu resmi olarak dağıtacak olan Tiglon�a karşı yapılmış büyük bir ayıptır. "

    ya allah aşkına bir oyun 2.si 1.sinden daha kötü olamaz mı ? Geow 2 vs Geow 1 resimlerini hiç mi görmediler oynamadılar


    Gülmüyorum kızgınım bakın 2 firma kapışırken ! yani bir öbürüne sen benim haberimi biliyodun numaradn gldn ters yazı yazdın derken bile kendini haklı çıkarmak için taraflı yazıyor !




    Yazın o kadar yanlış ki, düzeltmeye nereden başlayacağımı şaşırdım valla.

    Şeyden başlayayım: Oyunu videolardan, resimlerden falan bilen adam, nasıl oluyor da oyunu günlerdir oynayanlardan daha iyi bildiğini iddia ediyor? "AC1'i oyna, 2'yi izle anlar zaten insanlar kötü oyun olduğunu." demişsin bir de. Süper be abi. Level bu kafada inceleme yaptığı için zaten alay konusu oluyor.

    İncelemeyi okur okumaz Twitter'dan measj yolladı Ubisoft'a arkadaşım. Ben onu buraya yapıştırayım:
    quote:


    "Initially, it appears that this is not a legitimate review... I am checking to see if review code went out to this site."


    PS2 network adaptörünü ayaklık sananlar ve onları aşağılayıp oynamadığı oyunları herkesten iyi bildiğini sananlar için ben çevireyim türkçeye:

    "İlk bakışta bu inceleme meşru değilmiş gibi gözüküyor. Bu siteye oyunun inceleme kodunun yollanıp yollanmadığını araştırıyorum."

    Level Online'da incelemenin yayınlandığı saat ve tarih itibariyle IGN, Gamespot gibi sitelerin hala ser verip sır vermediği dikkatinizi çekmedi mi? Bunun sebebi Ubisoft'un review code'larla birlikte inceleme yayınlanma tarihine sınırlama getirmeleri. Dergiler ve "yazarları", canları istediğinde, 2009 yılının en çok beklenen oyunlarından birini 1.5 sayfada, GTA 3'le kıyaslayıp(ve ona da takoz diyerek), yalap şalap inceleyip 6'yı basamasın diye yapılıyor bu. Level'ın Ubisoft'la exclusive bir anlaşmaları varsa bu kesinlikle sitede yazılmalı. Utanılacak değil, iftihar edilecek bir şey bu. IGN, Gamespot vb'den daha önemli oldukları anlamına gelir ki bence bu müthiş bir başarı.

    Assassin's Creed'e "Osmanlı oyunu", Jade Raymond'a da "elinin hamuruyla bulaşmasın bu işlere. Ama off, taş karı lan." gibi yorumlar yapan, Altair ve Ezio'ya çakma Spider-Man diyen, oyun oynarken ara videoları hızlı hızlı geçip oyundan zevk almak yerine yoldaki dilencileri muhafızların üstüne iten, GTA oynarken görev yapmak yerine insan ezen tayfadan olduğunuzu daha az belli etmenizi tavsiye ediyorum. Böyle Gevrek Adam gibi ağzına her geleni, yazım hatalarıyla dolu ve noktalama işareti öksüzü bir tarzla yazmak, kendinizi utandırmaktan başka bir işe yaramıyor.




  • Nate Drake Sağlam güzel ve mantıklı bir elştiri ...
  • Valla ilk oyunuda deli gibi sisirmislerdi cikmadan once, ciktiginda gorduk herkesin tepkisini. Ben oyunu epey gec alanlardanim fakat oyun kendini tekrardan baska birsey degildi, sıktıgı icin bitiremedim sarmadi.

    Ayni sekilde bu oyun icinde hic umitli degilim hani hic oynamasam da olur bir durum var bende aynen Cod Mw2 gibi, olsada olur olmasada hesabi bakiyorum.

    Herkesin beklentisi farkli olabilir, onun icin yorumlar kisiden kisiye degisir. En iyisi kendiniz oynayip gormek. Dergi filan hikaye, benim zevkimi, eglence anlayisimi benden daha iyi mi bilecekler.
  • Yıllardır oyun dergilerini takip eden, bunu alışkanlık edinmiş birisiyim. Açıkçası kurumların ve içerisinde barındırdıkları bazı kişilerin bu derece rezil duruma düştüğü bir olay hatırlamıyorum.

    Daha önce Level'da çalışmış bir kişinin yorumunu gördüm ve buraya eklemek istiyorum...

    quote:

    daha önce 15 dakika oynayarak yaptığı GTA 4 incelemesinde oyuna 8 puan veren (ki yine elif akça kişisidir), oynamadığı Call of Juarez 2 oyununa ilk oyunun incelemesini yayınlayan, içinde çalıştığım 4 ay süre boyunca bana 2 adet çıkmamış oyunu incelememi söyleyen bu dergiyi yeni başarısı için kutluyorum..
    hep böyle devam et level..


    Açıkçası ara ara da olsa Level alır okurdum, birkaç ay önce dergiyi son kez aldım ve okuyamadım, incelemeler öyle saçma, içerik öyle kötü bir hal almıştı ki... Level'in şu an tarzını iyi biliyorum ve Elif Akça'nın yaptığı birçok incelemeyi de okumuşumdur, açık konuşayım Elif Akça'nın oyun bilgisi ve oyun kültürü ortalama oyuncu arkadaşlarımızın dahi altındadır. Kısacası ne bu inceleme kaale alınası bir incelemedir ne de çıkış şekli etiktir. Ayrıca yapılmaya başlanan uluslararası inceleme notları açıktır, oyun başka bir yerden 8.5-9 notun altına düşmemiştir (son baktığımda öyleydi en azından). Level'i okumayan hatta Elif Akça'nın yazılarını bilmeyenlerin bu konuda mantıklı yorum yapabileceğini de sanmıyorum.

    Bu arada bunları Oyungezer'i korumak maksadıyla söylemyorum çünkü onlarda da benzer durumlara denk gelebiliyoruz. Örneğin geçen ay dergide okuduğum Bionic Commando incelemesi kasten yazılmış rezil bir incelemedir, yazar arkadaş zaten oyuna gıcık olduğunu belirtmiş ve oyunu yerden yere vurmuştur, çöpün önde gideni olan her şekilde patlayan oyunlara dahi 4 civarı notlar veren Oyungezer'in bu oyuna 2,5 vermesi ne kadar mantıklıdır??? Bionic Commando bence de pek iyi bir oyun değil ama asla bu derece facia bir oyun da değil, genel notları da yanlış hatırlamıyorsam 6'nın altına düşmemiştir.


    Son olarak karşılıklı yapılan iki hatadan bahsediyoruz, ilki Level'in sırf bu ay yayınlayamacağı ve rakibin yayınladığı gerekçesiyle internet üzerinden bu incelemeyi internet üzerinden vermesidir. Kimse kendini bu kadar küçültmemeli ben birçok Level sever kişinin bu olaydan sonra Level'dan ciddi anlamda soğuduğunu biliyorum. İkinci hata ise Oyungezer'in verdiği cevabın içeriğidir. Cevap vermeleri yanlış değil sonuçta önlerini kesmek için alenen yapılan saçma bir eylem söz konusu ama çıkıpta inceleme içeriğine ve incelemeyi yapan kişiye laf etmek ne derece etiktir! Resmen oyun çok iyidir nasıl kötü dersiniz mantığına sokulmuş durum, hatta Elif Akça'ya iyice giydirilmiş yazıda. Şimdi biz bağımsız oyuncular olarak bunu söyleyebiliriz (bu nasıl inceleme vs. gibi) ama bir oyun dergisi çalışanı bunu yapamaz, profesyonel bir meslektaşını bu şekilde yeremez, Elif Akça kişisi ne kadar pek oyunlardan anlamasa da Oyungezer'in bunu alenen ifade etmesi çok yanlıştır. Eğer bunu yapacaklarsa o zaman geçen ay Bionic Commando yazısını yazan yazar arkadaşlarından başlasalardı, eğer bunu yapsalardı (yapabilselerdi) şu an tepkilerini de bu derece yadırgamazdım. Sinan Akkol'un şahsına büyük saygım vardır, bir yazar olarakta kendisini severim ama bu ifadelere izin vermesini kendisine hiç yakıştıramadım

    Özellikle yadırgadığım şeyse bir yorum, Göktuğ Yüksel (bilmeyenler için kendisi Oyugezer yazarlarından birisidir) Oyugezer'deki mektubun altındaki yorumlar kısmına Elif Akça'nın incelemesi hakkında "Eşek hoşaftan ne anlar" yazmış, bu ne saygısızlıktır. Senin orada bir statün var, normal okur bile bunu yazsa yayınlamamanız gerekirken bunu bir yazarın yazması çok büyük saygısızlık ve ayıptır. Elif Akça'nın yerinde olsam hakaret davası dahi açardım, o derece. Gelecek ay bu yorumla ilgili Göktuğ Yüksel'in veya Oyungezer yönetiminin bir özür dilemesini bekliyorum (hiç umudum yok ama), meslek ahlakı bunu gerektirir.

    Dergicilik sektörü sinema ve müzik sektörüne döndü. Nasıl ki sinema sektöründe oyunculukla alakası olmayan birisi defalarca yapılan çekimler sayesinde oyuncu gibi gösteriliyorsa veya gram sesi veya müzik yeteneği olmayan insanlar bilgisayar tekniğiyle albüm yapabiliyorsa oyun yazarlığı sektöründe de değil yazar gerçek anlamda oyuncu dahi ol(a)mayan kişiler yazar yapılabiliyor. Ben ki uzun yıllardır oyun dergilerii her ay alır okurum, ilk kez ciddi ciddi artık oyun dergisi almamayı düşünmeye başladım, sektörü kendi elleriyle bitiriyorlar, yazık!!! Artık yazarları torpille mi alıyorlar nedir.

    Burada sanki Türkiye'nin en büyük iki oyun dergisi değil de herhangi bir forumun oyun bölümü üyeleri karşılıklı atışıyorlar gibi bir durum var. Level Dergisi ve Oyungezer Dergisi yönetimi ve çalışanları acilen kendilerine çeki düzen vermeliler çünkü onları ayakta tutan dergilerini alan kemik kitlelerdir, bunların saygısısını yitirdikleri an kolay kolay ayakta kalamazlar, Level arkadaki desteğiyle yine idare eder de Oyungezer kemik kitle olmadan kısa süre de batar. Umarım birşeyler düzelir ve daha iyi duruma gelir diye de bir temenni de bulunarak yazımı bitireyim...




  • Level falan kalmadı artık.Oyungezer çıktığı gün bitti level.Yıllardır level okuyordum ama oyungezer çıktığı gün bitti benim için.Oyungezer kadrosu çok daha iyi.Benim kişisel görüşüm bu tabikide.
  • Bu saf bayan GTA IV'ye 70 vermişti. Allah akıl versin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spike3001

    LEVEL : "Konsollarda ''Tüplü TV'' Daha İyi Grafik Veriyor..."

    http://forum.donanimhaber.com/m_26139419/tm.htm

    daha neyi tartışıyorsunuz




    Senin evinde bulunan crt tvlerden değil onlar lcd fakat tüplü tvlerden bahsediyorlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.