Şimdi Ara

escort şasi numarası okunmuyor,tüv'den geçemedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
41.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar,


    şasi numarası yeri çürüdüğü için okunmadı ve muayeneden geçemedi araç,sanayiye gittim temizliğini yaptırdım ama sonuç yok numaralar tamamen silinmiş.bazı işlemler varmış bunları bilen arkadaşlar varmı? profesöre gidilip bir hesaba para yatırılıp o dekontla şoförler odasından k1 kağıdı alınıp emniyete gidilecekmiş sonrasında emniyet bir yere yönlendirecek ve numara çakıldıktan sonra tekrar emniyet mühürleyecek birde şasi numarası ruhsata eksik yazıldığı için ruhsatta emniyetten değişecekmiş.bir ustaya sordum 600-700 lirayı gözden çıkar dedibu doğrumudur? yakın zamanda başına böyle bir olay gelen varmı acaba ?bilen biri yardımcı olursa sevinirim



  • yanlış bilmiyorsam ön yolcu koltuğunun yanında yerde plastik bir kapağın altında yazıyor bu şasi numarası, oraya da baktınız mı acaba?
  • TRŞB (tereşebe) numarasından söz ediyorsunuz ama o sadece eski ithal arabalara vurulurdu.
  • Bu Fenni Muayene konuları çok dağılıyor, şu başlıktan devam edelim sorunun cevabını da orada verdim zaten.

    http://forum.donanimhaber.com/m_24055245/mpage_18/key_//tm.htm#35322690
  • @suicide oradaki numara silinmiş malesef

    @tenekekutu peki bu profesör olayı nedir mühendilser odasımı oluyor ?usta bana daha önce birisinin başına gelmişti oradan biliyorum dedi 600 liraya patlar dedi zaten profesörün vereceği banka hesabına 200 tl falan yatırılıyormuş ondan sonra o dekontla işlemler başlıyormuş aklıma gelmeyen başıma geldi şaşkınım
  • Evet, o profösör işi MMO oluyor ya odadan alıyorsun ya da otomotiv anabilim dalı olan üniversiteden.Ama dediğim gibi o işe hemen girme.O daha çok çalıntı araçlarda yaptırılır.Sen dediklerimi ilk önce yap,illa onu almanı isterlerse al.
  • teşekkürler
  • Sayın tenekutu'nun verdiği ayrıntılı ve değerli bilgiler için şahsen teşekkür ederim. Mükemmel açıklama ve cevap.

    Tereşebe numarası motor bloğundaki motor numarası bir türlü tespit edilemeyen eski Amerikan arabalarına Şoförler Odasında görevli Mak. Müh. tarafından vuruluyor ve daha sonra ruhsata tescil ediliyormuş. Eskide kalan bir uygulama ancak trafik tarafından tanınan bu imkan bence son derece yerinde ve önemli. Zaten özellikle kaçak motor ticaretini önlemek için yapılan bir uygulama.

    Artık motor numarası genelde motor askı kulağının yanında (eksantrik zinciri/kayışı kutusu muhafazasında) çıkartma üzerine yazılıyor. Şasi numarası esas önemli olan, FIAT Grande Punto'da da bildiğim kadarı ile en az 3 yerde yazılı.

    Taner Göde




  • evet şasi no grande puntoda 3 yerde yazıyor.
  • bu sorun benim başımada geldi son numarası okunmadığı için muayeneden geçmedi,
    yapmanız gerekenler
    ankara için
    türk tüv sizi öncelikle ostimde ki makina mühendisleri odasına gönderiyor
    207 tl karşılığında orada rapor hazırlanıyor, (yalnız makina mühendisleri odasına gitmeden önce, öndeki şöförün yanındaki yolcu koltuğunu mutlaka sötürün gidin) raporla birlikte emniyet trafik tescil müdürlüğüne gidiyorsun oradan seni şöförler odasının plaka basım yerine gönderiyorlar, karbratörün üst tarafında bir yere yeniden şase numarası çakıyorlar, tekrar muayene gidiyorsun, muayeneden geçtikten türk tüv sana bazı evraklar veriyor onları emniyete götürürüyorsun. benim ruhsattaki bir harfin yanlışlığından dolaya birde ruhsat değiştirmek zorunda kaldım.

    not: karbratörün üstündeki yeri şöförler odasının elamanı traşlaltmanızı istiyor, hemen yan tarafta tamirci var oraya yönlendiriyor, 30 saniyelik işe 25 lira alıyorlar, kendiniz zımpara ile yapabilirsiniz.

    masraflar
    türk tüv muayene ücreti : 159
    makina mühendisleri odası : 207
    koltuk sötürme : 25
    numara yerini traşlatma : 25
    numara çaktırma : 50
    emniyette ek 1 : 10
    ruhsat değiştirme : 156

    toplam : 632




  • numarayı nerede hangi soforler odası cakıyor? veya faklı bı yerde caktırabilirmiyiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.