Şimdi Ara

HD kameranın HDMI çıkışından Firewire bağlantı mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, Sony HC3E HD kameram var.
    Firewire kablosunu masaüstü bilgisayarımdaki firewire girişine nasıl olduysa ters takmışım. Kameraya takınca bir tepki vermedi biligisayar haliyle. Kabloyu çukartıp düzgün taktım fakat artık bilgisayar kamerayı görmüyor. Dizüstü bilgisayarımdan da aynı şekilde tepki alamadım. Sanırım kameranın firewire özelliği, ters takmadan dolayı zarar gördü.
    Acaba bunun tamiri mümkün mü? Benim yapabileceğim birşey var mı?
    Ya da kameranın HDMI çıkışından bi şekilde bilgisayara görüntü atabilir miyim. Örneğin HDMI to Firewire uçları olan bir kablo ya da soket var mı? Bu yolla bilgisayara görüntü atabilir miyim?
    Zor durumdayım, yardımlarınızı bekliyorum.



  • Hay Allah! Geçmiş olsun!
    Umarım - belki de - sadece i-link kablosu arıza yapmıştır! Belki de uçları falan gitmiştir!
    Bunu iyice check ettin mi? Değişik kablolarla?
    Büyük bir ihtimalle zaten biliyorsundur! Notebook için 2 ucu da 4'lü olan, masaüstü için bir ucu 4 lü diğer ucu 6 lı olan!

    Bu arada HC3'te bir ayar var! Bu, HDV'de iken dv.avi olarak aktarmaya çalışırsan camerayı göremiyor.
    Bunu tersi de geçerli "dv.avi olarak aktar"da ise camera, ve sen HDV olarak aktarmaya kalıkışınca gene görünmüyor camera! Bağlantı yok falan diyor! Bunları bir karıştırsaydın!
  • Teşekkürler, yardımın için fakat dediklerinle ilgili bir aksaklık yok. Kabloyla ilgili değil çünkü iki tane var: Dizüstünün ve masaüstünün ayrı.
    Kameranın firewire özelliğinin bozulduğu belli. Demek masaüstüne takılacak ucu ters takınca kameranın içinde kısadevre gibi bir şey oldu ya da buna benzer birşey meydana geldi.
    Böyle birşey olması mümkün mü? Bu kadar hassaslar mı bu kameralar?

    Kameranın HDMI çıkışı da firewire gibi görüntüyü sesle birlikte dijital olarak aktardığına göre HDMI çıkışından firewire girişine bi şekilde bağlantı mümkündür herhalde.
    Böyle birşey olabilir mi?

    Sony'nin teknik servisine götürsem tamiri mümkün mü acaba?
  • Arkadaşım çok geçmiş olsun. Bu kadar kolay yanmış olmaması lazım. Ancak sen nasıl o firewire kablosunu ters takmayı becerdiysen onu yakmış olmayı da becerebilmen büyük ihtimaldır. (Şaka yapıyorum sakın kızma. Çünkü o kabloyu ters takman cidden zordur.) Ancak o kadar kolay yanmış olacağını tahmin etmiyorum. Eğer tüm ihtimalleri denediysen ve servise götüreceksen muhakkak çok iyi bildiğin bir yere götür. Örneğin İstanbul'daysan Üsküdar'da Paşakapısı Cezaevi'nin tam karşısında Burcu Elektronik var. Sibel Hanım sahibi. İnanılmaz mükemmel insanlar ve gerçekten çok iyiler bu konuda. Bu arada benim herhangi bir alakam yok kendileriyle yanlış anlaşılmasın. Sadece tüm Sony cihazlarımı kndilerine gözüm kapalı emanet edebildiğim için çevremdekilerin de bu ayrıcalıktan faydalanmasını isterim.
  • Yardımın için sağol Contrbas.
    Kabloyu ters takmak zor değil masaüstü bilgisayarda. Hafifçe zorlayınca giriyor. Dizüstünde böyle deği ama (4 pinli). Bilgisayar kasası masa altınca olunca kabloyu bakmadan takıyorum. Bu yüzden oldu zaten.
    6 yıldır kameradan bilgisayara firewire yoluyla görüntü atıyorum. Bu işlerin acemisi sayılmam. Ama işte bu işler zamanla rutinleşince böyle hatalar oluyor.
    Firewire girişlerini yapanların da kabahati var. Şöyle düzgün bir standart yapamadılar, böyle hatalara yol açmayacak. Bir sürü çeşit uç mevcut.

    Artık gına geldi zaten bu firewireden, kasetten, uzun süre bilgisayara atma sürelerinden. Kasetin dezavantajları artık avantajlarını geçti. Zaten fazla montaj da yapmıyorum artık. Kasedin en büyük avantajı zaten tam format olması (bitrate hızı, sıkıştırma algoritması), montajda kolaylık sağlamasıydı. Bunların da artık benim için çok önemi yok. Belki bu olay SDHC'li HD kameralara geçme vaktinin geldiğinin göstergesidir. Teknoloji de zaten hızlı gelişiyor. 2-3 yıl sonra alacağım bir bilgisayar AVCHD videoların hakkından fazlasıyla gelir.

    Ayrıca şu Burcu Elektronik'in telefonunu yazabilir misin? İzmir'deyim ama belki işime yarar.


    Düzenleme: Yazım hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taysah -- 20 Ekim 2009; 20:15:36 >




  • 0216 553 69 29
    Sibel Hanım la görüşebilirsin. Çok süper insanlardır.
  • " Bunların da artık benim için çok önemi yok. Belki bu olay SDHC'li HD kameralara geçme vaktinin geldiğinin göstergesidir."

    Aslında ben de uzun zamandır benzer bir arayış içindeyim ve nedense karşıma Sony XDCAM EX3 / http://www.vimeo.com/882030 çok sıkça çıkmaya başladı! Hep de olumlu yorumlarla!
    Bir consumer cameradan bir diğerine geçmesi mali açıdan artık pek de atlan deve bir olay değil gibi...
    ama bir prosumer'a terfi ederken iyicene düşünmek gerekir diye düşünüyorum.... 2-3 senede bir 10-15 bin TL bayılmak doğrusu biraz acı verici olabilir!
    Heh, Love hurts!
  • Yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

    Prosumer kameralar bizi aşar. Gerçi para olsa acımam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.