Şimdi Ara

Linksys WRT54GC Access Point'te Bağlantı Sorunu -[çözümlendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
7.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle forumun yeni üyesi olarak herkese merhaba; arama motorlarında sorgulattığım yeni access pointimle ilgili başlıkları burada görünce burada soruma cevap bulabileceğimi düşündüm.

    Bulunduğum şartları ve koşulları uzunca yazmaktan ziyade resim desteği de sağlayacağım daha iyi anlayabilmeniz için. Hatta resim edit programıyla temsilen gösteriyorum birazdan.

    Geçtiğimiz ay evde kullandığım bilgisayarıma alternatif olarak dışarı ortamlarda download makinesi olarak kullandığım ve kimi zaman serbest olarak çeviri işi aldığımda rahatça çalışabilmek için Asus EEE PC 1000HA bilgisayarım için; evde yıllardır kullanmakta olduğum yıllarca vazgeçmeyeceğim Us Robotics marka 9105 model modemimi atmak istemedim, israf yapmamak için anten görevi görsün diye Linksys WRT54GC v3 Marka ve model Access Point'i aldım geçtimiz haftalarda. 200-300milyon verip de kablosuz modem almaya verecek parama da kıyamadım zaten. 60milyon masrafla kurtuldum denebilir. Cisco sertifikasına güvenip de aldım neyse ki.

    Kurulum baya uğraştırdı, hele ki cd olmasa yandınız zaten, neyse ki öyle veya böyle kurulumu gerçekleştirdim. Şu an kurulumdan yana bir sorunum yok çok şükür. Yani en azından düzenimi bozmadan masaüstü bilgisayarım kablo bağlantısıyla internete pürüzsüz girebiliyor, bazı zamanlarda da netbooku açıp salonda ailemden kopup da odaya hapsolmadan internete girebiliyorum.

    Bağlantı şeklim şu an böyle;

     Linksys WRT54GC Access Point'te Bağlantı Sorunu -[çözümlendi]


    Bağlantı şeklimde bir sorun yok böyle gayet güzel ama ben iki bilgisayar arasında dosya vae yazıcı paylaşımı yapmak istiyorum sürekli olarak, yani bilgisayardan bilgisayara flashdisk taşımak son derece ilkel olur. Onun için aşağıdaki resimde göreceğiniz gibi sarı kabloyu modemden çıkartıp access pointin ethernet1'ine takınca sorun düzeliyor. İki bilgisayar içerisinde ağımı gayet süper şekilde kurabildim. Bunda da sorun yok.

     Linksys WRT54GC Access Point'te Bağlantı Sorunu -[çözümlendi]


    Yani böyle de kullanabiliyorum ama bir sorun var, işte olayın koptuğu an burası bana göre.
    Kablosuz ağımdan girdiğim netbookla MSN açılıyor, onunla msne giriş yapabiliyorum. Fakaat; ethernetimle access pointe bağladığım masaüstü bilgisayarımla msn'e giremiyorum.

    *Fakat ilk bağlantımda, yani bilgisayarım direk modeme bağlıyken msn çatır çatır açılıyor.
    *Masaüstü pc modeme bağlıyken netbookla paylaşım ağı kurmak mümkün olmuyor, bunun DHCP ile ilgisi olduğunu düşünüyorum, o yüzden Access point içindeki DHCP konfigürasyonunda olması gerekir iki bilgisayarın paylaşım olması için. (yanlışım varsa bilen biri düzeltsin birisi lütfen)


    Umarım anlaşılmıştır sorunumun nereden kaynaklandığı, bu aldığım access point içinde ethernet portlarımdan biri mi kitlendi msnle ilgili? Bunun için çözüm öneriniz var mı? Yani ethernet portlarından herhangi birine bağlıyorum pc'yi msn açılmıyor, netbookla açabiliyorum.


    Kısaca öyle bir sistem olsun ki, sürekli bir kabloyu ondan alıp ona takmıyım, dosya ve printer paylaşımını her an yapabilmeliyim herhangi kabloyu sökmeden, eminim ki bunun çözümü var. Yoksa çok abuk bir şey olur.

    Modemde ve bu Acess Point'te DHCP'yi aktif yaptım. Her yeni bağlanan cihaz için ikisinde de yeni Ip ataması yapabilir böylelikle diye düşündüm.

    Modem'e 192.168.1.1 ile giriyorum; Access PoinT'e 192.168.11.12 ile giriyorum(bunu bu forum içerisinde birisinin tavsiyesi üzerine yapmıştım IP çakışması olmasın diye.)

    Access point IP'yi modemden alsın interneti masaüstü bilgisayarıma kabloyla netbookuma kablosuz olarak taşısın istiyorum, yazıcı ve printer paylaşımım aktif olsun.

    Access point arayüz ayarlarında destination Ip subnet mask gibi terimler görünce anlamadığım için bir şey yapamıyorum nereye neler gireceğim konusunda fikrim yok, ama mutlaka bilgisi olan birileri vardır bu konuda. Access Point arızalı mıdır yoksa? Sanmıyorum böyle bir şeyin olabileceğini gerçi ama, hatta DHCP'yi kapattım access pointte, bağlantı kitlendi 2 kez hatta fabrika ayarı yaptım bunun yüzünden.

    Gateway veya Router seçenekleri vardı bu cihaz içerisinde, dynamic routing statik routing gibi ayarlar var, bundan mı kaynaklı anlamadım bir türlü. Çok da kafa karıştırmasam daha iyi sanırım, Msn haricinde hiçbir sorunum yok bu arada bunu da belirteyim.
    İkinci resimdeki düzende olduğu gibi sorunsuz ve paylaşımlı bağlantı kurabilmem için yardımcı olursanız çok sevinirim, tüm gece sabahladım bu sorun yüzünden uğraşmakla.


    Şimdiden teşekkür ediyorum herkese,
    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celil.mayaoglu -- 17 Ekim 2009; 0:23:43 >







  • quote:

    Msn haricinde hiçbir sorunum yok bu arada bunu da belirteyim.


    demiştim de; imageshack'e resim de upload edemiyorum, bazı forumlara yazı yazamıyorum.

    Yalnız ethernetteyken bu sorun var dediğim gibi. Netbookla aynı işlemleri yaparken sıkıntı yaşamıyorum.

    Msn açılıyor, diğer işlerimi de yapabiliyorum.

    Hep böyle mi olucak?
  • valla inanır mısın cihaz elime bugün ulaştı 2 saattir onunla uğraşıyorum hala yapamadım ayarlarını. router'a farklı IP verdiğim halde yine de bağlanamıyorum internete.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekans1z. -- 16 Ekim 2009; 0:36:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekans1z.

    valla inanır mısın cihaz elime bugün ulaştı 2 saattir onunla uğraşıyorum hala yapamadım ayarlarını. router'a farklı IP verdiğim halde yine de bağlanıyorum internete.



    benim kullanmak istediğim gibi mi kurmak istemiştin?

    DHCP'yi kapatıyorum sorun çıkartıyo cinslik yaratıyo.
  • evet benzer şekilde kurmaya çalıştım ancak ilk mesajı yazdığımdan beri herhangi bir ilerleme kaydedemedim. işin kötüsü router'ın arayüzüne de giremiyorum artık . reset tuşu da yok aletin , ne yapıcam bilmiyorum.
  • Reset tuşu var, linksys yazan yerin yanında kulakçık var dikkatinizi çekmiştir onu çevirmeniz gerek.

    Onu çevirdiğinizde hatta o access pointi dik de tutabiliyorsunuz. Orada rotring tarzı iğneli kalemle uzun süre basarsanız fabrika ayarına döner.
  • Kendi çözümümü kendim buldum bir tesadüf sonucunda :)

    Hele şükür düzeldi bu sorun. Yine de paylaşayım, benim dışında kullananlar için de işe yarayacaktır eminim.


    Evet arkadaşlar, tuttuğum takımın maçını anlatmaya hevesli bir spiker havasında bu işi çözdüğümü heyecanla yazdığımı belirtmek isterim :):)


    Öncelikle bağlantıyı şu şekile yaptım; masaüstü bilgisayarımı sarı renkli ethernet kablosuyla AP'ye (Access Pointe) bağladım. AP'yi de mavi kabloyla modeme ethernet aracılığıyla bağladım.

     Linksys WRT54GC Access Point'te Bağlantı Sorunu -[çözümlendi]



    Modemime girdim; hani kullanıcıadınız@ttnet veya kullanıcıadınız@biri.com.tr veya kullanıcıadınız@smile şeklinde girdiğiniz alan olur ya, onu girmedim modeme. Sadece ADSL sinyalini alsın, AP'ye aktarsın. Yani bu durumda AP'den ziyade bir router görevi üstlensin dedim.

    Modemlerde standart kurallar vardır çoğunuzun bildiği gibi;

    Kullanıcı ADI girilir
    Şifre girilir
    PPPPoE
    Encapsulation LLC seçilir
    MTU 1492dir

    bu standart değerler modemin belleğinde tutulur artık hepimizin bildiği gibi.
    PPPoe'yi AP'de seçtim ve bu standart değerleri AP'ye girdim sadece. Modemi fabrika ayarlarına döndürdüm, ve aşağıdaki gibi ayarladım.

     Linksys WRT54GC Access Point'te Bağlantı Sorunu -[çözümlendi]


    İkinci olan seçenek, PPPoE seçilseydi bu sefer adsl kullanıcı adım ve şifremi encapsulation değerlerini orada girmem gerekirdi ama sadece Bridging (Köprüleme) seçeneğini seçtim ve next tuşuna basar basmaz ayarlarım tamamlandı modemimde.

    Sadece Local IP adresi girmemi istedi, o da otomatik 192.168.1.1 olarak önceden yazılıydı, kaydettim ve çıktım oradan.

    Sonra da AP arayüzüne giriş yaptım ve Basic Setup kısmına girişi yaptım.

    Basic Setup kısmında ayarlar daha evvel böyleydi.
     Linksys WRT54GC Access Point'te Bağlantı Sorunu -[çözümlendi]

    Yani Automatic DHCP olarak seçiliydi. Ama PPPoE değerlerini mutlaka bir yere girmem gerekirdi, modeme girmediğime göre bunu Access Pointe girmeliydim ve öyle yaptım bu şekilde.

     Linksys WRT54GC Access Point'te Bağlantı Sorunu -[çözümlendi]


    Yani o kısıma girdiğim zaman Basic Setup'ta Internet Connection Type yazan kısımda PPPoe'yi seçtim ve gereken değerleri girdim böylelikle. AP'de DHCP açık kalıcaktı tabiki, Ip dağıtmak için gerekliydi.


    Böylelikle şu an masaüstü bilgisayarımda MSN açık, bununla yetinmeyip imageshack adresine güzelce resimleri yükleyip size sundum ve birazdan da bu mesajımı sonlandırmak üzere "Hızlı Cevap Gönder" yazan butonuna basabilecek olmamın keyifyle artık güzel güzel ev içinde kablosuz dosya ve yazıcı paylaşımım aktif şekilde tamamen istediğim şekilde rahat rahat evde internetin keyfini şimdiden çıkarmaya başlayacağım :)

    Başka bir forumdan tanıştığım Önder Bey'e çok teşekkür ediyorum, sabaha kadar msnden yardımcı olmaya çalıştı, yetmedi ertesi günü telefonla arayıp sabırla yardımcı olmaya çalıştı, o gün yapamadıysak da; o kadar uğraşmasak bugün beceremezdim diye düşünüyorum çünkü DHCP'yi AP'de kapatıp sadece IP'yi alsın fikri aklıma geldi, biraz düşündüm iyice, modemden sadece sinyal alsın dedim Ap'de nasılolsa ayarlanıyo diye bir düşünceden yola AP'ye kaydettim Modemdeki bilgieri silip.


    Kısaca eğer kablolu modem kullanıyorsanız ve benim gibi AP alıp da kurtulurum diyecekseniz biraz uğraşmanız gerekecektir ama işin mantığını anladım en azından size de aktarayım:

    Benim gibi birden fazla bilgisayarla çalışacaksanız ve bunları ortak paylaşımlı ağa sokacaksanız aynı switch'e bağlı olmalı, yani ya aynı modem ya da aynı AP'ye takılı olmalı. Çünkü Modemin ve AP'nin IPleri farklı olduğundan DHCPleri de farklı yönde IP dağıtımı yapabilecektir.

    Örnek:
    cihaz1'in IPsi 192.168.1.1 diyelim; DHCP aktif olursa 192.168.1.2'den başlayıp 192.168.1.254'e kadar sıralar her yeni takılı olan PC'ye Local IP numarasını.

    Cihaz2'nin IPsi mecbur farklı olacak, 192.168.32.56 da diyebilirsiniz, ya da Zoom markalardaki biri 10.0.0.1 bile diyebilirsiniz, bu sefer de

    192.168.32.57'den veya 10.0.0.2'den başlar, sonları 254'e kadar sürer.

    Yani son hanesine kadar olan kısımdaki numaralar aynı olmalı, kısaca DHCP aktif olmalı. DHCP aslında aynı ağa bağlı aynı DHCP sıralamasına girmiş tüm cihazları tek tek konfigüre etmek yerine tek bir merkezden ayarlamaya yarar.

    Her neyse konu konuyu daha fazla açmadan uzatmıyorum, bu sorunumu halledebilmiş olmamın sevinciyle teşekkür ediyorum yine de. Kendi sorunuma kendim çözüm buldum tabiki bunun için değil ama; en azından önceki bilgilerinde takibini arama motorundan yaparken bu forumdan takip ediyordum misafir modunda, buna da şükür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celil.mayaoglu -- 17 Ekim 2009; 15:51:24 >




  • hocam tebrikler sen çozmussun olayı bendede linksys bfw11s4 ap var.Komsudan internet alıyorum gelen kabloyu ap nin arkasındaki 1 nolu girişe bağladım masa üstünede iki nolu uçtan aldım ve eee 1000ha var netbook onada wireless den bağlandım ilk başta kamsunun bana atadığı ıp yi ap ye girdim sonra dhcp ayarlarını diseble yaptım masa üstünede netbooka da otamatık ıp aldırdım bağlandım internete şimdi olmuyo sınırlı bağlantı diyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: syaman71

    hocam tebrikler sen çozmussun olayı bendede linksys bfw11s4 ap var.Komsudan internet alıyorum gelen kabloyu ap nin arkasındaki 1 nolu girişe bağladım masa üstünede iki nolu uçtan aldım ve eee 1000ha var netbook onada wireless den bağlandım ilk başta kamsunun bana atadığı ıp yi ap ye girdim sonra dhcp ayarlarını diseble yaptım masa üstünede netbooka da otamatık ıp aldırdım bağlandım internete şimdi olmuyo sınırlı bağlantı diyor



    Hocam senin yaptığının aynısını yaptık biz, olmuyo bunda. İnsanı sinir eden bir mevzu o. Senin yaptığın yöntem aslında olması gereken yöntemdi ama olmuyo, airties olsaydı emin ol ki buraya bunu yazmazdın bile.

    Sendeki AP'nin arkasında bendeki gibi WAN girişi olması lazım, ethernet değil.

    Hatta resmi buldum şimdi;
     Linksys WRT54GC Access Point'te Bağlantı Sorunu -[çözümlendi]


    komşudan gelen ethernet kablosunu WAN'a takmalıydın, aynen senin yaptığın gibi ben de DHCP'yi kapadım ama malesef ki hiçbir işe yaramadı.

    Komşuyla aranda ne kadar mesafe var? Şöyle olabilir diycem çünkü, komşunun modeminde PPPoE'yi kapatıp köprülemeyi seçsin bendeki gibi, sendeki AP'den hem sen hem de komşun bağlansın olmaz mı?
    Komşun kabloyla AP'ye girer sen de kablosuz ortamdan. Gerçi evin her yerinde de giremezsin.

    Gerçi sendeki AP canavar, hem deçift antenli oldukça güçlüdür bunun çekimi. Benim yöntemi deneyebilirsin.
    Bendekinin anteni 3DBi, sendeki en az 2misli çekime sahiptir.

    Bir de demişsin ki 2 pc var sende, bence DHCP'yi kapatmamalısın. Neticede sendeki AP'de 2 bilgisayar bağlı olucak ve sendeki cihaz IP dağıtacak. Ethernetten bağlı olna pcde inşallah sorun yaşamazsın, wirelessta sorun olmaz onda rahat girersin.


    Hem biraz araştırdım sendekini, DHCP moduyla falan uğraşma, sendeki cihazın BRIDGE modu varmış, yani onu seç bence. Yani şu an kurduğum sistemin tam tersini de yap istersen dene bi.

    Modem bridge moduyken AP PPPoE'ydi ya bendeki, tam tersini dene bence teorik olarak mantıken tutuyo.
    Senin komşundaki ayar PPPoE ya şimdi, sen de Bridge modundan al. Komşunun modeminde yalnız DHCP açık olucak mecburen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celil.mayaoglu -- 17 Ekim 2009; 15:50:41 >




  • Bu cihazda kablosuz alıp kablosuz verme özelliği var mıdır? repeater yani?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.