Şimdi Ara

Panzerleri Türkler sırtlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok acı bir durum, Fatih Hoca, Löw Mesut'u kaç kez çağıracak ki diyordu, o Löw Almanya'nın gruptaki en önemli maçında Rusya deplasmanında Mesut'u oynattı.

    ----------------------------------------------

    Panzerleri Türkler sırtlıyor

    Milli Takım'ımızın 2010 Dünya Şampiyonası finallerine katılamayacağının kesinleşmesinin ardından, kolay maçlarda alınamayan puanlar, teknik kadronun futbolcu ve oyun kurgusu tercihleri gibi konular tartışılmaya başlandı.

    Türk futbol kamuoyu, Fatih Terim ve sonrasında gelecek hocayı tartışa dursun, Alman milli takımlarında yer alan gurbetçilerin toplamı 27'ye ulaştı. Birkaç yıldır süregelen gurbetçi gençler üzerindeki Türk-Alman rekabetinin önümüzdeki dönemde şiddetini artıracağı anlamına gelen bu sayının ifade ettiği başka konular bundan çok daha önemli belki de...

    Panzerler'in A milli takımında Mesut Özil ve Serdar Taşçı yer alırken ümit milli takımdan 15 yaş altına kadar tüm kategorilerde gurbetçiler bulunuyor. Bir zamanlar 10'larla ifade edilemeyen milli takımlardaki Türklerin sayısının 27'ye yükselmesi bir yana şimdilerde Almanya'da takip edilmeye değer bulunan genç futbolcu sayısı 1.000'e dayanmış durumda. Aynı kategorilerin toplamında Türk milli takımlarında yer alan gurbetçilerin sayısı 25-30 arasında değişiyor. Gurbetçilerin geleceğini gören Anadolu takımları birçoğu 22 yaşın altındaki gençleri takımlarına kazandırmış vaziyette.

    TÜRKİYE'DE 69 GURBETÇİ FUTBOLCU TOP KOŞTURUYOR

    Diğer yandan Süper Lig'de 49'u Almanya'da yetişmiş olmak üzere 69 gurbetçi Türk çocuğu forma giyiyor. Gurbetçi gençlerin belirli bir düzeyi aştıktan sonra transfer edilmesinin çok zor olduğunu gören Anadolu takımların birçoğu 22 yaşın altında olan gençleri takımlarına kazandırmış vaziyette. Öyle ki Mısır'da düzenlenen Dünya 20 Yaşaltı Futbol Şampiyonası'na katılan Alman Milli Takımı'nda Bursa ve Kayseri'nin gurbetçileri Semih Aydilek ile Cihan Kaptan Süper Lig'i temsil eden iki isim olarak bulunuyor.

    Gurbetçilerin gerek bulundukları ülke lig ve milli takımlarında gerekse Türkiye ligleri ve milli takımlarında yakın gelecekte çok daha fazla söz sahibi olacaklarını gösteren bu tablo, futbolumuzda asıl tartışılması gerekenin teknik direktör tercihlerinin çok daha ötesinde olduğunu seriyor gözler önüne. Toplamda 4 milyon gurbetçinin yaşadığı Avrupa ülkelerinde yetişen genç futbolcuların bu çıkışı Türk futbolunun altyapı konusunda halen istenilen seviyeden çok uzakta olduğunun göstergesi.

    ALMAN BASININDAN MESUT ÖZİL'E BÜYÜK ÖVGÜ

    Alman basını Rusya'yı 1-0 yendikleri maçta takımının galibiyet golünün asistini yapan Mesut Özil'e büyük övgü yaptı. Gazetelerde Özil için, milli takımı 'Özil sırtlıyor' şeklinde yorumlar yapıldı.

    Almanya formasını giyen Türkler

    Almanya U15 Milli: Okan Kürt (St. Pauli), Can Tuna (Hannover 96), Cihan Yıldız (Schalke 04), Bahadır Özkan (Hoffenheim).

    Almanya U16 Milli: Robin Yalçın (Stuttgart), Levent Ayçiçek (W. Bremen), Emre Can (B. Münih), Timo Cecen (Stuttgart), Koray Kacinoglu (Duisburg), Kaan Ayhan (Schalke 04), Sercan Demirbaş (Hamburger).

    Almanya U17 Milli: Özkan Yıldırım (W. Bremen), Murat Bildirici (E. Frankfurt), Okan Derici (E. Frankfurt).

    Almanya U18 Milli: Onur Cenik (B. Dortmund), Yunus Malli (B. Mönchengladbach).

    Almanya U19 Milli: Tarık Camdal (1860 Münih), Cenk Tosun (E. Frankfurt).

    Almanya U20 Milli: Rahman Soyudoğru (Freiburg), Taner Yalçın (Köln), İlkay Gündoğan (Nürnberg), Mehmet Ekici (B. Münih).

    Almanya U20 Dünya Şampiyonası Kadrosu: Cihan Kaptan (Bursa), Semih Aydilek (Kayseri).

    Almanya U21 Milli: Deniz Naki (St. Pauli).

    Almanya A Milli Takımı: Mesut Özil (W. Bremen), Serdar Taşçı (Stuttgart).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend10 -- 12 Ekim 2009; 16:50:39 >







  • Şimdi NTV Sporda tartışıyorlar onları dinliyorum.
    Açıkcası işimede geliyo
    Her gün ilk 2 ders beden dersi olsun diyor abilerimiz,olsun mu? Çok isteriz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legend10
    Çok acı bir durum, Fatih Hoca, Löw Mesut'u kaç kez çağıracak ki diyordu, o Löw Almanya'nın gruptaki en önemli maçında Rusya deplasmanında Mesut'u oynattı.


    Fatih Terim kaç kere çağıracaktı acaba
  • Mesut Özdil'in sadece adı Türk

    Alman disiplini ve ekolünde büyütülmüş,öyle yetiştirilmiş...Zavallı bizler de bir ekol sahibi olmaya çalışacağımıza adamın adı Mesut diye hemen kendimize pay çıkarıp Türkler sırtlıyor diyoruz...Yok yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    Ne Türk'ü allahaşkına..Adamın adı Mesut değil de Mathheu olduğunu düşünün...Mesut Özdil Türkiye'de Fenerbahçe'nin altyapısında yetişseydi a takıma hayatta banko oynayamaz gelen her yabancının ardında yedek beklerdi..
    Yalan mı?

    Bizde hoca hok hoca....Yıllarca ne diyoruz? Yan top zaafı...Ulan bir tane defans yapmayı bile Türk olmaz mı? Bakın ellin Yunanı defans yaparak avrupa şampiyonu oldu..Sakın eleştirmeyein..Ekol oldu..İtalyan defansı derdi millet eskiden,artık Yunan defansı diye bir kavram var..Liverpool gidip te Yunanlı adam alıyor defansına...Hadi alsın bakalım Gökhan Zan ya da Servet'i....30 yıldır bir arpa boyu ilerlemedik...Sergen,Arda,Emre,Hakan Şükür,İlhan Mansız gibi bireysel yetenekli futbolcularımız sayesinde uluslararası düzeyde birşeyler yapmaya çalıştık o kadar..Ekolümüz yok...Koskoca bir hiçiz...Bu gruptan çıkamadık..Daha laf yok....




  • şu mesut gelsin turkiyeye gidicem yanına adam devrekte oturuyo yakın bize ileticeğiniz bişi varmı
  • Yildiraya yapilanlari görünce,istekleri varsa da o da kaybolmustur.

    Özil,Gökhan inler,Eren Derdiyok,Serdar tasci,4 tane ilk11 oyuncusu.

    Eren Derdiyok tipinde bir santraforun eksikligi ortada,Serdar Tasci savunmaya ilac gibi gelirdi,Gökhan inler 10 tane Aurellio eder,degeri 20 milyon euro(bizim ligdeki piyasaya göre degil,avrupa piyasina göre),Özil yildizimiz olurdu.

    Taş gibi bir takimiz olurdu,4 tane direk ilk11 oyuncusu.

    Semihlere,Tuncaylara Emrelere devam,sonra gidememeye devam et.Arda da onlara katilacak gibi bu durumuyla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.