Şimdi Ara

Gtx260 montaj sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu teknik yardım bölümüne açtım ama ilgilenen olmadı.Palit Gtx260 sonic kartını spiraiş ettim ve bugün elime geçti.Kutudan bir 6pinlik( diğer ucu 2 tane 3pinliğe ayrılan ) birde 2pinlik ( diğer ucu 2 tane 1pinliğe ayrılan) iki kablo çıktı.Kartta 2 tane 6pinlik giriş var.Sorum şu;

    1:Psu'dan çıkan boşta 6 pinlik kabloyu ve kutudan çıkan 6 pinlik girişi karta taktım diyelim.2 tane elimde 3pinlik kablo kalmış oluyor.Bunları kasanın içinden herhangi bir 4 pinlik girişe taksam sorun çıkar mı?
    2:Kartta bulunan 2pinlik girişe kutudan çıkan 2pinlik kabloyu taksam 1'er pinlik 2 girişi nereye takıcam?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...



  • Kart 2 tane 6pin pci-exp istiyor, Senin psuda 1 tane 6pin pci-exp güc girişi var onu tak tekine kutunun içinden 6 pin pci exp grişini molexe girişine ceviren kablo var onun pci güc girşinide ekran kartındaki 2. güc girşine tak sonra molexide psudan cıkan yada molex degilse ona uyan güc girşine tak tamam. o kutudan cıkan 1 pci-expi 2 molexe ceviriyor 2 molexin tekini psuya baglsasan yeter.

    3lü dediğin molexdir büyük ihtimal.

    Zaten psunda 2 tane 6pinlik pci-exp kablosu varsa o kutudan gelen kablolarla ugrasmak zorunda degilsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 4 Ekim 2009; 20:13:53 >
  • molex dediğin ucu beyaz olansa anladım gibi.Psudan siyah 6 girişi olan kablo var.Onu ekran kartına takıyorum.Kartın kutusundan çıkan kabloyuda yanına takıyorum.Böylece karttaki 2 6pinlik slot dolmuş oluyor.Elimdeki 2 tane molex dediğin beyaz kablo ucununda bir tanesini psudan çıkan herhangi bir boş molex e taktım mı bu iş tamam heralde.Peki diğer küçük ve incecik bir kablo daha çıktı kutudan onu ne yapcam?Birde bu molex dediğimiz beyazların bazıları 2 ye ayrılıyor.Mesela biri hdd veya dvd ye takılıysa diğer ucu boşta ama aynı psu kablosundan geliyo.Herhangi bir boş molex e taksam olur mu yoksa direk psu dan çıkan boş bir molex e taksam daha mı iyi olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenulasdurlu -- 4 Ekim 2009; 20:23:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erenulasdurlu

    molex dediğin ucu beyaz olansa anladım gibi.Psudan siyah 6 girişi olan kablo var.Onu ekran kartına takıyorum.Kartın kutusundan çıkan kabloyuda yanına takıyorum.Böylece karttaki 2 6pinlik slot dolmuş oluyor.Elimdeki 2 tane molex dediğin beyaz kablo ucununda bir tanesini psudan çıkan herhangi bir boş molex e taktım mı bu iş tamam heralde.

    Bu iş tamam.

    quote:

    Peki diğer küçük ve incecik bir kablo daha çıktı kutudan onu ne yapcam?


    Bilmiyorum boyle bir kablo.

    quote:

    Birde bu molex dediğimiz beyazların bazıları 2 ye ayrılıyor.Mesela biri hdd veya dvd ye takılıysa diğer ucu boşta ama aynı psu kablosundan geliyo.Herhangi bir boş molex e taksam olur mu yoksa direk psu dan çıkan boş bir molex e taksam daha mı iyi olur?


    Fark etmez ekran kartının güc kablosunda da calısır güc kaynagından direk gelen molex girişide yani ikiside aynı iş gorur.(sata hdd ve disk okuyucda calısmaz tabi, ide okuyucu ve hdd lerde calısır, birde fanı) Bir fanı cıkar oraya tak ve dene.




  • Bahsettiğim kablo bu.Yalnız resimde alttaki ucu açıkta gibi gözüküyor.Bende o uçta 2pinlik beyaz bir molex var. Üsttede gördüğün siyah 1pinlik girişlerden 2 tane var.Yani 2 ye ayrılıyor.Ekran kartının üzerinde molex uç için yani 2 pinlik için giriş yeri var ama diğer uçları nereye takacağımı bulamadım.Bu kablo işe yaramıyor gibi heralde, sadece emin olmak istedim.

     Gtx260 montaj sorunu




    Birde kasanın içinde bir tane boşta molex buldum.Fakat bu molex kendisinden önce gelen başka bir molex e bağlı ve bağlantı yerinden 2 tane kablo çıkıyor.Biri kasanın içindeki fana diğeri kasanın önündeki lambalara gidiyor tahminen.Yani dvd yada hdd ile bağlantısı falan yok.Bu boşta duran molex e takıyorum..

    Not:Montajdan sonra pc ye format atıcam terslik olmasın şimdi gece gece




  • HDMI ses kablosu bu son gösterdiğin, ekran kartının üstünde 2 pinlik yer bulunur oraya takılıyor diğer ucuda anakartta veya ses kartındaki yere taklıyor. Amaç ise ekran kartının HDMI portuna TV bağlarsan sesi direk burdan alıyorsun (Ben kullanmıyorum eğer HDMI portunu kullanmıyacaksan gerekli bişey değil).


    Diğer dediğin 3 pinlik kablo (aslında içinde 4 pinlik yer var dimi? 1 tanesi boş ama) o kablo 4 pinlik PSU kablolarına takılıyor Floppy veya DVD-Rom unu bağladığın kabloların aynılarına yani. Diğer ucuda ekran kartına takılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miasmus -- 4 Ekim 2009; 22:26:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miasmus

    HDMI ses kablosu bu son gösterdiğin, ekran kartının üstünde 2 pinlik yer bulunur oraya takılıyor diğer ucuda anakartta veya ses kartındaki yere taklıyor. Amaç ise ekran kartının HDMI portuna TV bağlarsan sesi direk burdan alıyorsun (Ben kullanmıyorum eğer HDMI portunu kullanmıyacaksan gerekli bişey değil).


    Diğer dediğin 3 pinlik kablo (aslında içinde 4 pinlik yer var dimi? 1 tanesi boş ama) o kablo 4 pinlik PSU kablolarına takılıyor Floppy veya DVD-Rom unu bağladığın kabloların aynılarına yani. Diğer ucuda ekran kartına takılıyor.



    abi şu olayi birisi resimli anlatsinya nolur ne, nereye takilacak kafayi yiyecem 2 tane 6 pinlik güç girşi var şimdi demi birisni direk power spluyden gelen 6 pinlik kabloyu taktim birisi doldu ,kaldi 1 tane 6 pinlik giriş kartta orayada kutudan cikan dönüştürücüyü taktim 6 pinlik orasida doldu kutudan cikan 6 pinlik dönüştütürcüde 2 uc var 2 sinide bu hdd lere dvd romalra taktimiz kabloadan taktim dogrumu böle bu. Ben bu karti aldim ocz güç kanagi aldim 5oo w bide ama adamlar ful ayar actiklari oyunlarda 30 fps nin altina düşmüyo ben 23-20-12 görüyom cildiracam işlemcide kasmiyo kassa data işigi yanar anca boş ta gibi calişiyor oyunalrda ama fps memnun degilim mesela cod4-online 250 sabit fps aliyo adam pro mod da ben de geziyo anca fps düşüyo felan 32-23 e bazen biyermi yanlış bagladim neptim?

    benimkartta bu: SPARKLE CALİBRE X265 (GTX260)

     Gtx260 montaj sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi storommm -- 5 Ekim 2009; 1:00:06 >




  • Yardımlarınız için teşekkür ederim kartı taktım formatımı attım anca gelebildim,genel olarak bir sorun yok ama 1 kere netteyken 1 saniyeliğine mavi ekran görür gibi oldum sonra reset attı bilgisayar.High Power 460W psu var bende yetmesi lazım psu nun ama bilmiyorum kafam takıldı biraz
    Sistem yanda..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.