Şimdi Ara

Nem Alma Cihazı Tavsiye (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
625
Cevap
31
Favori
284.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ttrotect firmasının sayfasında nem alma cihazlarının günlük nem alma ve oda kapasitesi yazıyor oradan bakarak mukayese edebilirsin. Yalnız ilk cihazın açıklayıcı bilgileri yanıltıcı. 215 sq ft , feet cinsinden. Metre kareye çevirince 20 Mt2 yapıyor. 1,2 ml 20 metre kare için bile doğru olmayabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resurrectionn R kullanıcısına yanıt
    Merhaba, trotec nem cihazını aldınız mı son durum nedir?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Cihazı oda da koyacak yer olmadığı icin almaktan vazgeçtim
  • Nem alma cihazı konusunda Türkiye'nin en büyük 2 üretici firmasının adresini veriyorum. www.kurutek.com.tr ve www.nemkom.com üzerinden yeterli bilgiye ulaşabilirsiniz.

  • Selamlar ortalama 20m2 de yaşadığım oda da kullanacağım sessiz cihaz bakıyorum. her ne kadar odayı havalandırsamda özellikle gece sabaha kadar nem yüksek oluyor ve kışın pencere kapalı sıkıntı yaşıyorum. alerjim var tıkanıyorum yüksek nemde.

    taşınabilir küçük bir cihaz ve sessiz olması yeterli olur.böyle bir teknoloji de ürün var mı? klima gibi sistemler mi hep bunlar

    bulduğum ürünler: TTK 52 E, TTK 26 E, TTK 60 E - ama satışları burada yok, yerli degil mi bu firma ben anlamadım?

    Ayrıca yurt dışı ürünlerinin daha güzel olduğunu farkettim, daha sessiz başarılı ürünler mevcut:https://www.amazon.com.tr/Elektrikli-al%C4%B1c%C4%B1-ta%C5%9F%C4%B1nabilir-kar%C5%9F%C4%B1-karavan/dp/B09HH2FH8J/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=1QJRABWQIJ3S3&keywords=hava+nem+alma+cihaz%C4%B1&m=A3O5TP4R0OZYXZ&qid=1637815733&refinements=p_6%3AA3O5TP4R0OZYXZ&rnid=15358539031&s=kitchen&sprefix=hava+nem+%2Caps%2C208&sr=1-1

    sizin yorumalrınız nedir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by rallier -- 25 Kasım 2021; 8:19:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • by rallier kullanıcısına yanıt
    Bu cihazlardan sessizlik beklemeyin. Aynı odada bile uzun süre kalınmaz. Olefini trotec ebac bu markalar araştırırken iyi gibiydi. Bende ebac 3850e var mesela birinci ayarda bile bir süre sonra aynı odada rahatsız ediyor. Linkini attığınız ürün hakkında bilgim yok malesef.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar 16 metrekare oda için 10 l/gün cihaz almayı düşünüyorum ancak tereddütte kaldım. Sizce yeterli olur mu?


    Daha büyükleri de aşırı pahalı. İkinci el içime sinmedi bir türlü.

  • Babans kullanıcısına yanıt

    yeter

  • Kurutek ürünlerini incelemenizi tavsiye ederim.yerli bir marka youtube da videolarını inceledim.kt12d modelini sipariş verdim.teknik verileri şu ithal markalardan çok çok iyi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=tnmNaiXDhcU&feature=youtu.be

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Epeydir yazılmamış ama ben tavsiye isteyeceğim. Özellikle de mevcut piyasa koşullarından dolayı.


    Ev brüt 110 metre kare. 3+1. En üst kat. Kuzey-kuzeydoğu cephe, dıştan yalıtım yok, içten yalıtımlı bir bina. Çatıya çıktığımda tabanın elyaf gibi bir malzemeyle kaplı olduğunu gördüm ama ne kadar işe yarıyor bilmiyorum. Bol rüzgarlı ve nemli bir yerdeyiz. Camlar pimapen, rüzgarı kesmek için önlemler aldık fakat bu sefer evin içinde hava akışını zayıflattık.


    Camların üstünde ve çerçevesinde geceleri su damlaları birikiyor. Çerçevede küflendiği ufak yerler oldu ve çamaşır suyu+diş fırçası kombosu ile çözdük şimdilik.


    Eve dışardan girince sauna gibi, sıcak ve nemli bir hava çarpıyor bazen.


    Evin içinde %60-70 arası değişiyor nem oranı, dışardaki nem %55-60 civarlarında. Evin iç sıcaklığı genellikle 21 derece ama sabaha karşı 19'a kadar düşüyor.


    Benim planım koridora nem alıcı cihazı koyup gece uyuduğumuz üç odanın nemini düşürmek yönünde. Tahmini toplam alan 45 m2 civarıdır.


    Fiyatlara bakınca 3500TL'den aşağı bir şey yok gibi. Bu kadar para vermişken de düzgün bir cihaz almak niyetindeyim. Sıfır veya ikinci el olabilir, tavsiyelerinizi istiyorum.





  • Chembond kullanıcısına yanıt
    Son üç dört sayfayı okursanız yazmak istediğim herşey oralarda mevcut.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1+1 dairede sadece oturdugum odada kullanmak uzere bir cihaz ariyorum oda 15m2. kucuk 0.5 lt lik cihazlar yeterli olur mu ? evin nem orani 70% civarinda

  • Arkadaşlar merhaba,

    Zibro hala satılıyor mu?

  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    Hocam aktif misiniz forumda bilmiyorum halen bu cihazı kullanıyorsanız, elektrik tüketimi kaç watt çekiyor saatte bilgilendirme yapabilir misiniz? İnternette 180 watt falan yazmışlar kimi yerde 300 watt falan pek inanamamdım hangisi doğru kafam karıştı.


    Hava temizleme fonksiyonundan memnun musunuz mesela? Nem alma süresi ne kadar?

  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Cihazı kullanıyorum hala hocam, hava temizleme niyeti ile hiç kullanmadım, nem alması harika bir kere arıza yaptı servise gitti geldi ama elektrik sarfiyatı fazla.sürekli çalışırsa aylık 100 TL lik elektrik kesin yakar.
    Hava temizleme cihazı olarak kullanılmaz sadece karbonlu hava filtresi var o kadar. Hava temizleme cihazlarındaki gibi sistem yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 26 Nisan 2023; 18:32:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    Hocam benim rutubet sorunum baya var daha dogrusu bodrum kata gectim, orada daha da zorun yasiyorum. Kiyafetlerim küfleniyor, şarj aletleri bile mantarlanıyor artik illalah ettim gerçekten.


    Şimdi şoyle trotec marka ttk 73 e model var bana 8250 fiyat verdiler. Bir de bu ebac var sizin kullandiginiz. Benim merak ettigim elektrik hocam bu cihazlari 10 saat kullanmak durumundayim en az faturamı en az göcerten hangisi ise onu almam lazim. Teknik verjlerinde 180 watt yaziyor sizin cihaz için. Bu gayet iyi bir değer aslinda trotec için 450 waat yaziyor ama nem toplama kapasileri yakın, fiyatlar da yakin, bu kadar tuketim farki olmamasi lazim aslinda, sizin sürekli calisirsa fazla yük olur dediginiz acaba 180 den fazla mi harciyor bunlar. Ebac ile göruşmedim daha ona da yarin telefonla ulasacagim. O baya kafami karistirdi, diğer firma troteck hakkinda da bir bilginiz var mi hocam?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 26 Nisan 2023; 20:43:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle izah edeyim. Bu cihazlar yüzde yüz çözüm olabilmesi için tesisat kaynaklı, yalıtım kaynaklı herhangi bir sorun olmaması lazım.

    Eğer evinizde ya da bodrum katınızda bu bahsettiğim sorunlardan biri varsa bu cihaz hiç durmadan çalışır ve ciğerinizi söker. Ebac akıllı kontrol sistemi var. Nemin kaç olduğunu cihaz üzerinden görme Şansını da yok. Cihazı fişe takıyorsunuz, cihaz çalışmaya başlıyor ve nem oranı 50-55 e düşene kadar sürekli çalışıyor.

    Daha sonra kendi kendine kapanıyor. Nem oranı 60-65 e gelince tekrar çalışmaya başlıyor. Elektrik tasarrufunu asıl buradan yapıyor .

    Trotec de ortam nemini görüyorsun ve düşürmek istediğiniz nem oranını cihaza giriyorsun . Cihaz belirlemiş olduğunuz neme gelene kadar çalışıyor sonra ne yapıyor bilmiyorum .

    Diyelim mi birine karar verdiniz , ilk üç beş hafta cihaz evdeki nemi kurutmak için sürekli çalışacak . Daha sonra ara ara çalıştırsanız da yetecek ya da cihazı en çok küf ya da rutubet olan odaya koyacaksınız ve orada çalışacak . Her odaya tek tek dolaştırıp üç beş gün odaları kurutmanız gerekecek . Eğer yalıtım ve ya tesisattan kaynaklı bi su kaçağı varsa bu cihaz hangi odada tutarsanız o odayı kurtarır ama diğer odalara fazla etki etmez .

    Eviniz dubleks ise iki kata da yetmez. Hatta katlar arası Kapı gibi birşey yoksa tek kata da çare olmaz .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    Anladim hocam sag olun, detayli bir sekilde acikladiginiz icin kafamda oturdu, tahmin ediyordum az cok siz de tasdik ettiniz.


    Maalesef tek cozum su an icin yaraya merhem olsun diye yine sanirim bu cihazi almak olacak. Benim sorunum allahtan yaz aylarinda o bogucu sicaklarda leydah oluyor. Kalan aylarda biraz sürünsem de idare edebiliyorum. Yazin hani su bogucu sicaklarin alcak basincin tepemize tepemize nemi sıkıştirip yoğuşturdugu günler bildiginiz yerler evde islak dolaşiyorum. Sanki vileda ile yerleri silmişim. Her yer su içinde, ben bu yaz bu sorunla tekrar yuzlesemem en azindan derim ki 500 lira fatura geldi ama lanet terleme sorununa cozum buldum artik bu sekilde işe yarayacaksa alacagim. Gece gunduz calissin en azindan 3 4 ay, faturasini oderim yaz aylarini atlatirim.


    Evet hocam kişin suyu tasima kapasitesi havanin soguk oldugu icin fazla hava icindeki su yoğuşmuyor ancak yaz ayinda hava genleşip buldugu en ufak soguk zeminde bira bardagi misali saril saril islaniyor.


    Umarim cozum olur bir kac zaman en azindan degerli eşyalarimi belirli bir alana yigar o odada calistirim bu cihazi. Her yeride yalitir, kapatirim. Aklima başka bir sey gelmiyor sirkulasyonu olmayan istanbulun en bogucu havasinin oldugu Beşiktaş ilçesindeyim cunku denize cok yakinim ben tum rutubet eve çoküyor yaz aylari


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Evinizi sürekli havalandırın aynı zamanda hocam . Özellikle banyo sonrası uzun süre banyo penceresi açık kalsın . Banyo sonrası da banyoda uzun süre çalıştırın ki kaynağı yok edin .

    Umarım işinizi görür . Eviniz kaç metre kare bu arada ? Yaklaşık 150 metre kare civarında evlerde sorun çıkarmaz, daha büyükse daha büyük ölçekli cihaz almak daha doğru da olabilir .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.