Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1395. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
30.134
Cevap
686
Favori
1.818.508
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13931394139513961397
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PanikAtak

    Sonuç nedir?



    Alıntıları Göster

    hala çıkmadı gümrükten. fedex customs'a mail attım oradan TNT isimli firma çalışanı görkem diye birisine mail ile belgeleri attım. birkaç mail sonucunda dün problem olmadığını gümrükten çıkacağını söyledi. sorgulamada hala aynı gözüküyor.


    bir ülkede her şey bu kadar zor olmak zorunda mı ya. ne gerek var şunlara. başka ülkeye giren mallarda herhangi bir sorun olmuyor ama türkiye'ye gelince işler çığırından çıkıyor. yeminle bezdim ya. memleketin her şeyi mi sıkıntılı olur





  • rambetiko R kullanıcısına yanıt

    Aşağıda ürün detayları verilen gönderiniz gümrüğe tabidir. Gönderiniz ISTANBUL HAVALIMANI Gümrük Müdürlüğü'ne bagli ÇELEBİ geçici depolama sahasına alınmıştır. Gönderinin geliş tarihinden itibaren antrepo bekleme süresi 20 gündür.

    ​ ​ ​ ​ ​ Gönderinizin ordinosunu ÇELEBİ geçici depolama sahası 1. Kat'tan alabilirsiniz.

    ​ ​ ​ ​ ​ GELİŞ​ TARİHİ​ ​ ​ ​ :​ 04/04/2021

    Bana böyle bir mesaj attı FedEx beni arayıp ondan sonra bende Çelebi kargoyu aradım anlattım durumu. Gelen mail bana gönder dedi oradaki kişi ona gönderdim sonra aradım tekrardan baktım bu ürünü FedEx neden gümrükte tuttuğunu anlamadım dedi. Ara FedEx dedi eve istiyorum kargomu şöyle dedi bana Çelebideki görevli. Aradım MH FedEx mail al dedi. Mail attım durumunda yazdım sonra bıraktım. Ben öyle bırakıcam bakalım ne olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Toygar87 T kullanıcısına yanıt

    yabancılar bizim gümrükteki katı uygulamalardan , katı kontrollerden çok şikayetçiler , çoğu ürün göndermek istemiyor. çünkü hep bir sorun çıkıyor. hep bir yokuş yapma durumları oluyor , adamı yoruyorlar. ama 2 km ileride limana konteynırlarla kimbilir neler neler giriyor .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicalite -- 10 Nisan 2021; 12:20:12 >
  • Arkadaşlar Amazon'dan yapılacak bir alış veriş için 22 Euro'nun altı için gümrük ödemesi yok değil mi? Benim bu konuda yaptığım araştırma sonucu edindiğim bilgi şu şekilde:


    "2021 yılı itibariyle 22 Euro vergi almak için alt sınır olarak belirlenmiştir. Buna göre 22 Euro’ya kadar olan ürünlerden gümrük vergisi alınmamaktadır"


    Fakat, ben Amerika'dan kargo'su dahil $21.5'lık bir alış veriş yaptığımda adım gibi eminim ki postacı yine gümrük parası isteyecek. Kendisine laf anlatmak mümkün değil daha önce defalarca yaşadım. O para ödenecek yoksa vermiyor kargoyu.


    Parayı ödedikten sonra ne yapmam lazım geri almak için?

    Daha ürün siparişi bile vermeden çıkacak sorunu çözmeye çalışmak ne kötü bir sistemimiz olduğunu gösteriyor aslında ya... neyse.


    edit:

    Alacağım ürün %100 silikon bir kılıf... bu kadar.


    Daha önce Aliexpress'den $6'a bir usb lamba aldım. Ucunda led olan usb çubuk gibi bir şey. Kitap okumak için. Bataryası filan da yok. $6 da kargo ödedim. TOPLAM $12. O zamanın parasına göre 72 TL tuttu. PTT görevlisi benden 56 TL gümrük parası aldı. Yahu aldığım şey $6 dedim. Açtım gösterdim. Beni ilgilendirmez diyor görevli. O da haklı emir kutu, salla başı al maaşı. Yapacak bir şeyi yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stonegolem -- 11 Nisan 2021; 20:16:47 >




  • Stonegolem kullanıcısına yanıt

    https://docs.zonos.com/guides/de-minimis-values



    türkiyenin de minimis değeri 0 dır

    yani 1 dolarlık üründe alsanız gümrük vergisi ödemek zorundasınız!!!! yok ben ödemem derseniz siz bilirsiniz....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: musicalite

    https://docs.zonos.com/guides/de-minimis-values



    türkiyenin de minimis değeri 0 dır

    yani 1 dolarlık üründe alsanız gümrük vergisi ödemek zorundasınız!!!! yok ben ödemem derseniz siz bilirsiniz....

    Bilgi için teşekkür ederim.

    Bu Pandemi dönemini fırsata çevirmek için hükümetimizin yaptığı bir güzellik mi?

    Çünkü eskiden $100'a kadar bir alt limit vardı. Sonra da $25'a çekilmişti. Şimdi sınır komple mi kalktı?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Toygar87

    Merhaba Arkadaşlar,


    Nanokatalog sitesi üzerinden aldığım bir ürünün desteği için üretici firmayla görüştüm kendileri bana yardımcı olamayacaklarını ancak istersem müşteri memnuniyeti adına ücretsiz fan gönderebileceklerini söylediler ben de kabul ettim.


    Gelen kutu gümrükte takılmış ve bana ekteki telgraf iletildi. Gümrükteki kutuyla ilgili herhangi bir bedel veya fatura gibi belgenin olmadığını, ürünün ücretsiz olduğunu söylememe rağmen PTT bunu kabul etmiyor. Firmaya durumu bildirdim ancak çok geç bakıyorlar, şu an ne yapabilirim? Desteğinizi rica ederim.


    Merhaba arkadaşlar, bazı gelişmeler oldu, önemli olanlarını yazacağım, problem halen düzelmedi.


    Gönderici firma paketin faturasını (0 euro bedel gösteren) bana iletti, bende telgraftaki adrese yolladım ancak yine kabul edilmedi. Neden reddedildiği de açıklanmıyor. Israrla benim merkeze gelmem ve işlemleri oradan halletmem isteniyor, bu neden olabilir? Yani ben şimdi kalkıp İstanbul'a mı gideyim paketimi almak için? Kasıtlı olarak bir yıldırma politikası gibi geldi bana. Gümrüğe/Posta Merkezine tekrar mail attım, benden istenen her belgeyi sağladığımı ve neden kabul edilmediklerini açıklamak zorunda olduklarını yazdım, bakalım yazıcaklar mı göreceğiz.


    Firmaya da mail attım, bir el atın bu işe diye ben çıkamıyorum içinden.


    Arkadaşlar kimse ne olduğunun farkında mı? 0 Euro diye mi kabul etmiyorlar, garanti kapsamında paketlerim hep 0 Euro faturayla geldi bugüne kadar, kurallar mı değişti anlamadım.


    Fikir yazarsanız sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toygar87 -- 12 Nisan 2021; 14:47:50 >




  • Toygar87 T kullanıcısına yanıt

    senin durumuna benzer bir durum benimde başıma geldi , defolu bir ürün için satıcıdan yenisini talep ettim onlarda kabul ettiler gönderdiler göndermesine ancak , burda 440 tl vergi ödemek zorunda kaldım . ödedim sonra cimere şikayette bulundum ama sonuç fos , adamlar bana ücretsiz gönderdiler yani ne kargo ne ürün bedeli vermedim ama gümrük benden banka ödemesi kredi kartı vs vs istiyor , yahu dalga mı geçiyorsunuz diye sordum ödeme yapmadım dedim , hakkımıda size helal etmiyorum dedim attım cevabı gönderdim bu ülke ve kurumlarından bir beklentim yok. devletide üç kağıtçı bu ülkenin...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicalite -- 12 Nisan 2021; 15:28:32 >
  • Stonegolem kullanıcısına yanıt

    siz en son ne zaman ürün sipariş ettiniz?


    https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/yurt-disindan-22-euroluk-vergi-muafiyeti-kaldirildi-4805101/



    2019 da kalkmış


    o zaman 22 euro imiş en son onuda berat albayrak kaldırtmıştı yanılmyorsam

  • musicalite kullanıcısına yanıt

    Doğrudur. Ben en son 6 ay kadar önce şu bahsettiğim $6'lık usb lambayı almıştım. Onda da vergi ödemiştim. Daha öncesinde hiç ödemedim ama 2019'dan önceymiş demek ki alış verişlerim.


    Eskiden bir ürünün sadece vergiye tabi kısmından evrgi alınıyordu. Yani ürün $200 ise ve limit $100 ise 200-100=100'den sadece 100'lık kısmı üzerinden vergi ödeniyordu. Ayrıca kargo parası da vergilendirilmiyordu. Artık tamamen vergilendiriliyor. Mesela $200 ürünün kargosu $30 ise şu anda $230 üzerinden vergilendiriliyoruz. Eskiden taşıma ücreti için vergi alınmıyordu.


    Bu konuda elbette benim de herkes gibi söyleyecek çok şeyim var ama başka bir şey yazmacağım. Konuyu başka yere çekmiş olurum. Bilgilendirme için teşekkür ederim.


    Ben gidip $11'lık silikon kılıfımı sipariş edeyim. $7 kargosu var. $3 da gümrük işlemleri için keseceklermiş. Toplam 180 TL para ödeyeceğim Amazon'a. 3-4 haftaya gelir. O zaman da ne kadar gümrük aldıklarını buradan yazarım.





  • Stonegolem kullanıcısına yanıt

    kargo ücreti vergiye tabi değil , haşmetlülerimiz o konuda bizlere kıyak geçmişler.. ama onuda ötv kdv gibi uzantılarla çıkartıyorlar.

  • Aliexpress'te 1300$ tutarındaki bir elektronik alışverişe %20 haricinde ÖTV vs. ek vergi istiyorlar mı? Tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?

  • merhaba arkadaşlar,


    aliexpressden gelen 2 adet koli gümrüğe takıldı beni çağırdılar gittim ve ürünleri teslim edemeyeceklerini miktarın fazla olduğunu beyanname vermemi istediler. fakat gelen ürünler naylon ve tekstil grubunda olduğundan tareks belgesi vs vs. ve ürün bedelinden fazla ödeme çıkar dediler bende teslim almadım ve geri iade edilmesini istedim. ptt bir kaç gün sonra geri gönderim yapacak. bu sırada aliexpress den dispute açtım ve para iadesi istedim. satıcı gümrüğü kendiniz halledeceksiniz diyip dispute yi reddetmiş . 20 nisanda aliexpress devreye girecektir yazıyor. bu durumda paranın tamamını iade alabiliyor muyuz?

  • rambetiko R kullanıcısına yanıt

    Bende aynı firmadan mail geldi 150 Euro ve %20 ÖTV istediler. Dedim elinizde benim aldığım fatura var üstünde firmada göndermiş benden kafalarına göre fiyat yazıp vergilendirme istediler. Dedim ödemem elinizdeki fatura bedeline göre işlem yapın,yapmazsanız da iade edin ürünü ben firmayı bilgilendiricem dedim.benim ürün problem yani. Sizin ürün geldi mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PanikAtak

    Bende aynı firmadan mail geldi 150 Euro ve %20 ÖTV istediler. Dedim elinizde benim aldığım fatura var üstünde firmada göndermiş benden kafalarına göre fiyat yazıp vergilendirme istediler. Dedim ödemem elinizdeki fatura bedeline göre işlem yapın,yapmazsanız da iade edin ürünü ben firmayı bilgilendiricem dedim.benim ürün problem yani. Sizin ürün geldi mi?

    ürün geldi çok şükür. geçen hafta cuma günü gümrük işlemleri bitmiş. hx-1200 ün sıfırını göndermiş corsair sağolsun.


    vergilendirmeyi kesinlikle kabul etmediğimi garanti için gönderdiğimi belirtmiştim mailde. ürün linki, fatura ve kredi kartı ekstresini de attım.


    türkiyede garanti kapsamına alınmayan ürünü corsair sıfırı ile değiştirdi. bu markalardan şaşmamak gerek





  • rambetiko R kullanıcısına yanıt

    Aynı işlemi bende yaptım. Aldığım faturayı gönderdim ama adamlar 150 Euro %20 ÖTV istediler. Tabi ya benim attığım fatura bedelinden vergilendirsinler yada ürün geri gitsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar Amerika’dan fiyatı 600 dolar olan fanatec direksiyon seti sipariş etmeyi planlıyorum. Ürünün kargo seçenekleri ve ücretlerinin bulunduğu resmi ekledim. * Bu firmalardan hangisi Türkiye’de PTT ile çalışıyor ?
    * Sadece %20 gümrük ücreti mi yansır yoksa %20 ÖTV de eklenir mi?
    * Gümrük ücretleri bulunduğum şehirde mi yoksa hepsi İstanbul’da mı belirleniyor?
    Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mconr -- 19 Nisan 2021; 10:18:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Toygar87

    Merhaba arkadaşlar, bazı gelişmeler oldu, önemli olanlarını yazacağım, problem halen düzelmedi.


    Gönderici firma paketin faturasını (0 euro bedel gösteren) bana iletti, bende telgraftaki adrese yolladım ancak yine kabul edilmedi. Neden reddedildiği de açıklanmıyor. Israrla benim merkeze gelmem ve işlemleri oradan halletmem isteniyor, bu neden olabilir? Yani ben şimdi kalkıp İstanbul'a mı gideyim paketimi almak için? Kasıtlı olarak bir yıldırma politikası gibi geldi bana. Gümrüğe/Posta Merkezine tekrar mail attım, benden istenen her belgeyi sağladığımı ve neden kabul edilmediklerini açıklamak zorunda olduklarını yazdım, bakalım yazıcaklar mı göreceğiz.


    Firmaya da mail attım, bir el atın bu işe diye ben çıkamıyorum içinden.


    Arkadaşlar kimse ne olduğunun farkında mı? 0 Euro diye mi kabul etmiyorlar, garanti kapsamında paketlerim hep 0 Euro faturayla geldi bugüne kadar, kurallar mı değişti anlamadım.


    Fikir yazarsanız sevinirim.



    Alıntıları Göster

    Tekrar Merhaba arkadaşlar,


    Paketimi sonunda teslim alabildim. Gümrük şefliği şahsen gelmemi istiyordu ve gönderdiğim belgeleri nedenini söylemeksizin reddediyordu. Ben de PTT çağrı merkezini aradım orada Harun Bey beni sabırla dinledi ve çok güzel bir şikayet kaydı oluşturdu bunun ardından kısa bir süre içerisinde paket elime ulaştı, 70 lira gibi bir gümrük vergisi ödedim kargo görevlisi nakit istedi. PTT kutuya kendi bandını çekmiş, fatura için kontrol etmelerini istemiştim, heralde içini açıp fatura aradılar ve bende şimdi baktığımda içindeki faturada bedel ibaresi yoktu (0 bile yazmıyordu) ama benim gönderdiğimde 0 euro yazıyordu.


    Buradan Harun beye çok teşekkür ediyorum, onun sayesinde paketimi kurtarabildim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toygar87 -- 19 Nisan 2021; 16:4:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mconr

    Merhaba arkadaşlar Amerika’dan fiyatı 600 dolar olan fanatec direksiyon seti sipariş etmeyi planlıyorum. Ürünün kargo seçenekleri ve ücretlerinin bulunduğu resmi ekledim. * Bu firmalardan hangisi Türkiye’de PTT ile çalışıyor ?
    * Sadece %20 gümrük ücreti mi yansır yoksa %20 ÖTV de eklenir mi?
    * Gümrük ücretleri bulunduğum şehirde mi yoksa hepsi İstanbul’da mı belirleniyor?
    Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

    FedEx sakon bulaşmayın. DHL alırsanız size gümrük ücretini hesaplar ödeme planı gonderiri öderseniz ürünü alirsiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Burdan sonrası yok gümrükten geçti büyük ihtimal

    Usps ile amerikadan geliyor


     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arca ACAR -- 20 Nisan 2021; 7:9:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 13931394139513961397
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.