Şimdi Ara

Asus M3A78-T yeni bios (kapalı çekirdek)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • M3a78-t'de kapalı olan çekirdekleri açmak için kullanılan modlu bios 0023a'ya olan bağımlılık sona erdi. Asus'un çıkardığı son bios 1403'e eklenen "unleashing mode" özelliğini kullanarak kapalı çekirdeklerinizi açabilirsiniz. Sxs112'nin modladığı 0023a'yı yükleyebilmeme rağmen bios ayarlarını kaydetmeyi bir türlü başaramamıştım. Bundan dolayı da x3 720'nin 4. çekirdeğini görmek nasip olmamıştı. 1403'ü yükledikten sonra 4. çekirdeği açtım ve şu an testlerini yapıyorum. Testler bitmedi ama galiba çekirdek konusunda şanslı olanlardanım.
    Yeni bios'u (1403) burdan yükleyebilirsiniz:http://dlsvr.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM2/M3A78-T/1403.zip

     Asus M3A78-T yeni bios (kapalı çekirdek)
     Asus M3A78-T yeni bios (kapalı çekirdek)


    Asus'un bu anakart için yapması gereken son şey, oldukça eski olan anakart sürücülerini güncellemesidir. Ayrıca Asus’un sitesinde anakart için Windows 7 sürücülerini bulamadım (Yoksa W7 için sürücü yüklemeye gerek yok mu?). Bu anakartı Windows 7 x64 ile kullanan varsa yardımcı olabilir mi?







  • Bende açılmadı 4. çekirdek. :( Güzel özellik ama AMD ile arası bozulmasın. :D
    ama güzel bios çıkarmış. over clockta 1104 ten sonraki çıkan bioslarda problem oluyordu.
    1104 ten sonra bu biosta overclock ta çok iyi ve sorunsuz olmuş.
  • Amd bu konuda biraz yumuşadı galiba.
    Aldığım zaman çekirdeğin açılıp açılmamasını umursamamıştım ama o kadar haber okuduktan sonra da baya merak uyandırmıştı bende. Şimdi hem o meraktan kurtuldum hem de 4. çekirdek açıldı (gibi). 3.4Ghz 1.4125v Everest'in satabilite testinde sorun çıkmadı. Ekran kartım olmadığı için adam gibi bir oyunla test edemiyorum ama düzgün bir test programı önerirseniz deneyebilirim.

    Bu arada "dstk" arkadaşım, hangi işletim sistemini kullanıyorsun, Win7 için bir çözüm var mı?
  • cmt arkadaşım Windows 7 overclockta sorun çıkardı sende galiba? Problem nedir?
    Ben kendi modladığım WXP yi kullanıyorum. W7 yi aratmıyor bana şuanlık.
  • 4. çekirdeğin hayırlı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dstk
    cmt arkadaşım Windows 7 overclockta sorun çıkardı sende galiba? Problem nedir?
    Ben kendi modladığım WXP yi kullanıyorum. W7 yi aratmıyor bana şuanlık.

    W7'ye geçmek istiyorum ama anakartın W7 sürücüleri yok. Vista x64 sürücüsünü W7 x64'te kullanabilir miyim? Haybeye format atmak istemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmt

    quote:

    Orijinalden alıntı: dstk
    cmt arkadaşım Windows 7 overclockta sorun çıkardı sende galiba? Problem nedir?
    Ben kendi modladığım WXP yi kullanıyorum. W7 yi aratmıyor bana şuanlık.

    W7'ye geçmek istiyorum ama anakartın W7 sürücüleri yok. Vista x64 sürücüsünü W7 x64'te kullanabilir miyim? Haybeye format atmak istemiyorum.



    Anakart sürücülerini üretici değilde çipset bazında ve çiplerin isim ve özelliğine göre aramaz yaparsanız aradığınız sürüleri bulursunuz. benden kıyak olsun

    ANAKART WİN7 SÜRÜCÜLERİ

    Anakart Çipseti, Usb Sürücüleri, Güney Köprüsü Bileşenlerinin tümünü yükleyecek en güncel sürücü

    win7 - 32 bit :https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/9-9_vista32_win7_32_dd_ccc_wdm_enu.exe

    win7 - 64 bit :https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/9-9_vista64_win7_64_dd_ccc_wdm_enu.exe

    Ses Kartı

    win7 - 32 bit / 64 bit :http://www.realtek.com.tw/DOWNLOADS/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

    bu siteyi kopyala yapıştır açılan sayfada aşağıdaki resimde görülen kısma tıkla.

     Asus M3A78-T yeni bios (kapalı çekirdek)


    Ethernet Kartı otomatik çalışacaktır. Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IeVeN -- 22 Eylül 2009; 10:36:58 >




  • "IeVeN"
    Dostum çok teşekkür ederim ama anlamadığım birşey var. Verdiğin linkteki Catalyst 9.9 ekran kartı sürücüleri değil mi? Aynı zamanda chipset sürücüleride yüklenebiliyor mu bunlarla?
  • Win7 için anakart sürücülerine gerek yokmuş, deneyerek öğrendim.
    Bende Asus'a win7 sürücülerini yayınlamadığı için kızıyordum, günahlarını almışım.
  • Arkadaşlar Bu anakarttan var bendede. Sabit Disk S.M.A.R.T. değerleri, sıcaklık değerleri alınamıyor hiç bir şekilde. Sizde de aynımı yoksa benim anakarttamı problem var?
  • Hem Everest'te hem Hd Tune'da bütün değerleri görebiliyorum. Bios versiyonum 1801. Smart'ı bios'tan aktif ettin değil mi?
    Denememi istediğin birşey olursa söylemen yeter, burdayım.
  • Eyvallah sağolasın. Tabi tabi Biostan Smart açık ama HDTune, Everest tarzı programlarda değerler okunamıyor. Başka disklerlede denedim sonuç aynı. Çizgiye sordum servise çağırdılar anakartı. Çalışan anakartı yollama çok zor geliyor şimdi. 1 Ay bilgisayarsız çekilmez. :)
  • Rica ederim dostum. 4 farklı sabit disktede smart'la ilgili bir sıkıntı olmadı bende. Kartında bir sorun olduğu belli.
    Umarım kısa zamanda sorunu çözerler.
  • Teşekkürler sağolasın dostum. Durumu haber ederim sanada. Bakalım nerelerini bızıklayacaklar. :)
  • Dostum anakartı yolladım. durum içler acısı. Sensörler arızalı diye yollamışız; anakart geldi. Baktım bişe yapılmamış. Sadece bios atılmış. Aradım adamları. Dedim dokunulmamış. Diyorki anakart sağlam sorun yazılımsaldır. kulladığınız programlar görmüyordur. Dedim arkadaşım var aynı anakartı o kullanıyor. Bir sorun yok. Bütün disk markalarınıda denedim dedim. Diyorki Arkadaşın çalıştığına dair video yollasın, ona göre bizde deneyelim. Bak bak. Neyse anakartı taktım. Çalıştı. Bir baktım son versiyon biosumun yerinde yeller esiyor. En sorunlu ilk bios atılmış. Satın aldığımda bundan daha yeni bios vardı üzerinde. Kullanıyorum derken ekranda çizgiler kırılmalar. Seste bağırma çatırtı son ses, reset ve bidaha açılmadı sistem. Elektrik var görüntü yok. Haftasonu adamları arayamıyorum. Hemen bir servis talebi. Dedim ben size sağlam anakart yolladım en azından sizin deyiminize göre. Sersör ve S.m.a.r.t. arzası için gönderilen çalışan board bana bozuk olarak geldi. Tamir görmemiş kart yollamıştım. Kesinlikle değişim istiyorum 3 gün içinde dedim. ilk gün testte gözüküodu. 2. gün anakartın üstündeki bütün çipleri değiştirmişler. :) Baktılar olmamış iade vermişler. Aradım. ürün elimizde yok dediler. Parasını vereceğiz. Eyvah dedim elde var 4GB Kingston HyperX DDR2-1066 ramlar patlayacak o anakart bulunmaz. Aynısından da yok zaten. Ara tara Vatan Bilgisayardan son 5 taneden 1 tane Gigabyte GA-MA790GP-UD4H aldım. Bugün geldi kurdum. Kart çok güzel yalnız bozuk olan 4. Çekirdeği her halukarda açıyor A.C.C. açıkken. Durum bu arkadaşım. O zamandan beri bilgisayarsız bıraktılar beni. Daha bugün kavuştum bilgisayarıma. :D Yardımların için sağol yeniden...

    Onarılan Parçalar : IT8720F,C.S RS780,ICS9LPRS477CKLF,C.S SB750(A14) FCBGA528,MUX/DEMUX SW ASM1440 TQFN42 :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dstk -- 14 Ağustos 2010; 17:03:10 >




  • Çok geçmiş olsun. Uğraştırmışlar ama en sonunda kurtulmuşsun bozuk anakarttan. O kadar bekledikten sonra çipleri değiştirilmiş anakart kullanmakta vardı. Ayrıca 4. çekirdekte Gigabyte'ın hediyesi olmuş. Prime95 ya da Linx ile test ettin mi? Stabil mi?
    Rica ederim, her zaman yardıma hazırım.
  • Sağolasın. Sert çıkışmasaydım dediğin gibi şuan bütün çipleri değiştirilmiş anakart kullanabilirdim. Test etmeye bile müsade etmiyor. Direk kilitliyor bilgisayarı. 4. çekirdek bozuk. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.