Şimdi Ara

LCD Mi ? LED Mi ? PLAZMA Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
3
Favori
102.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Şimdi her geçen gün tekneloji İlerledikçe.kafa karıştırıyor.şimdi bu 3 seçenekten hangisi daha kullanışlı, TV seyretmek ve HD filmeleri izlemek arada bir de pc yi takıp oyun oynamak.bunları yapacak ve en ii sonuç verecek hangisi ve hangi marka model önerirsini..



  • Haklısınız yeni bir televizyon alacağım önceden Lcd ve Plazma arasında gidip gelirken şimdi birden Led Tv çıktı piyasaya işler iyice karıştı ve tabiki kafamda öyle, bu 3 tipin arasındaki farkları ve hangisini seçebileceğimiz konusunda uzman tavsiyesine ihtiyaç vasıl oldu.Yardımlarınızı bekliyorum 1 hafta içinde 102 yada 106" Tv almayı planlıyorum.
  • Benim de aynı konuda yardıma-tavsiyeye ihtiyacım var
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=34770125

    sony 40w5500 oldukça güzel gibi... ama diğer yandan samsung 620-653'ler de var... var oğlu var... philips 42pfl8404 de var mesela(bluray player hediyeli)..napacaz biz şimdi?
  • LCD mi Plazma mı LED mi yoksa OLED mi?
    Televizyonların belki de önemli bileşeni panelleri. Panellerin hangi teknik ile üretilmiş olduğu ise tüketicinin kullanım alışkanlığına göre önem kazanıyor.

    Tüketici olarak, elbette ilk olarak daha büyük ekranlara yönelmek isteyeceksiniz, ancak büyük ekran aldığınız zaman, salonunuzun ebatlarını ve izleme açınızı da göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Örnek olarak, plazma TV’ler ışığın doğrudan ekran hücresi veya piksellerden yayılması sayesinde her açıdan izlenebilirken, LCD televizyonlar ise 45 derecenin ötesinde açılardan izlendiğinde kontrast ve renkler daha az tatmin edici olur. Günümüzde LCD ekranların 160 derecelik açılarla bile görüntülenmesi mümkündür, ancak bu yine de kontrast kaybına neden olmaktadır. Bu durumda, çok büyük bir salonda küçük bir ekran ile salonun her yerinden aynı kalitede görüntü elde etmek zor olacaktır, ancak büyük bir ekran ile en azından izlenme açısı nedeniyle oluşacak kör noktaları görüntünün tamamına oranla daha düşük bir seviyeye çekebilirsiniz. Eğer çok geniş bir salonunuz, buna istinaden geniş açılarda televizyon izlemek zorunluluğunuz yoksa, enerjiden tasarruf etmek ve daha uzun ömürlü bir televizyona sahip olmak istiyorsanız LCD televizyon tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır. Fakat, eğer tercihiniz daha net görüntü ve geniş izleme açısı, bununla birlikte daha gerçekçi renklere sahip olmak ise, plazma TV sizin için daha uygun bir seçim olabilir.

    Günümüzde yoğun olarak LCD, Plazma ve LED televizyonların üretimi yapılıyor, panel teknolojisinin geleceği olan OLED’ler ise henüz yeterince yaygın değil. LCD´ler, peteklere ayrılmış bir panel üzerinde elektrikle kutuplanan sıvının ışığı geçirmesi ve önüne eklenen bir filtre sayesinde gözle görülmesine olanak tanıyan sıvı kristal ekranlardır. Plazma ekranlar ise, yassı hafif bir yüzeyin üstünde bulunan milyonlarca cam kabarcıklarıyla kaplanarak matrislenmiş fosforlardan oluşur. Bu fosforlar, doğru bir kalıpla hareketlendirildiğinde görüntü yaratılır. Temel olarak, LCD ve LED TV’ler, benzer üretim sürecinden geçerken, ekran aydınlatmasında LED TV’lerde floresan yerine LED ışıklar kullanılmaktadır. Bu şekilde LED TV’ler hem daha az enerji harcarken, hem de LCD TV’lere göre daha başarılı bir aydınlatma sunabilirler. OLED televizyonlar ise organik ışık yayan diyotlar sayesinde görüntü yayıyorlar. Bu sayede diğer teknolojiler gibi arka ekran aydınlatmasına ihtiyaç duymuyorlar. Bu daha net bir görüntü, daha gerçek siyah renk ve daha az elektrik tüketimine olanak tanıyor. Ancak OLED televizyonların henüz yeni yeni geniş üretim sürecine uygun hale gelmiş olması ve üretim sürecinde ihtiyaç duyulan yoğun işlemler nedeniyle, henüz bu teknoloji daha düşük maliyetli ve çok daha geniş boyutlu ekranların üretilmesine olanak tanımıyor.

    Plazma televizyonlar, LCD televizyonlara göre daha yüksek parlaklık ve kontrast oranlarına sahip olsalar da, kullanım ömrü ve enerji tüketimi açısından LCD televizyonlar kadar performanslı değiller. Ortalama bir plazma TV 20 bin ila 30 bin saat kullanım ömrüne sahipken, LCD televizyonlar 60 bin saate kadar kullanılabilirler. Plazma televizyonların tepki süreleri LCD televizyonların çalışma prensibinin aksine, bir görüntü oluşturabilmek için tek bir pulsa (anlık bir tepkimeye) ihtiyaç duyduklarından neredeyse yoktur, LCD TV’lerde ise bu sure, 4 milisaniye ile 25 milisaniye arasında değişmektedir. Bu durum, plazmaların çok daha net ve akışkan görüntü oluşturmasına olanak tanır.

    Tercihinizi LCD televizyonlardan yana kullanmaya karar verdiyseniz, bu durumda daha net görüntü elde edebileceğiniz ve daha geniş açılarda daha yüksek performans gösterirken, aynı zamanda daha düşük enerji tüketimi ve daha uzun ömür sunan LED ekranlar da sizin için iyi bir alternatif olabilir. LED ekranların yüzey aydınlık oranı da LCD ekranlara göre daha yüksek olduğundan, daha net görüntü elde etmeniz de mümkün. Eğer tercihiniz daha düşük ekran ve plazma TV’lerden de yüksek görüntü kalitesi ise, OLED bir televizyon sizin için uygun olabilir, ancak OLED televizyonların fiyatlarının yüksek oluşu ve kullanım sürelerinin 17 bin ila 30 bin saat arasında değişmesi satın alma fikrinizi etkileyebilir.
  • kim demiş plazmaların ömrü 30 bin saat diye? belki eski plazmalar öyleydi ama yeni teknolojiye sahip plazmalar 100 bin saate kadar gidiyor.
    ben uzun süredir bir düz panel tv almak için araştırma yapıyorum.lcd-plazma arasında uzun süre gidip geldim.hatta bir ara artık plazmaları tamamen gözden çıkarıp lcd lere yöneldim.ama sonradan farkına vardım ki,lcdlerin hiç düzelmeyen bulanık görüntüleri plazmalarda yok.özellikle yeni plazmalarda sd yayınlar bile inanılmaz netlikte.
    panasonic neo pdp teknolojisiyle plazmada görüntü kalitesinde bir adım önde
    ben bu seriden v10 u almayı düşünüyorum bir bakın isterseniz.
    http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/Viera+Televizyonlar/NeoPDP+Televizyonlar/NeoPDP+Genel+Bak%C4%B1%C5%9F/VIERA+%7C+600Hz+NeoPDP/3382083/index.html#anker_3382083
  • tv'nin ömrüne takılmayın alın kullanın. zaten bu hızlı tüketim çağında 5 yıldan uzun kullanabiliyorsanız ne mutlu size.

    ama illa ömrü ne kadardır diye merak ediyorsanız söylenen rakkamın yarısının yarısını alın.
  • Kim ne derse desin, pabuçlarımı yesin

    plazma gerisi hikaye ve LCD sonu yakın ama plazma dahalen üretime devam edecek LCD ise tarihin çöplügünde yerini alacak, inanmayanlar bir yere not alsınlar bu yazıyı.
  • plazma bir de pioneer oldu mu gerisi hikaye.
  • valla aklımda hiç lcd tv almak yok; plazmada kesin kararlıyım;

    led belki ama lcd asla.

    hayırlı günler.
  • bende plazma alacam gibi panasonic g15i teknosada test ettim süperdi LGLH4000İ VE SAMSUNG B651İ EZDİ GEÇTİ LGSL8000 İLE KARARSIZ KALDIM ARALARINDA 700 TL FARK VARDI PANASONİCG15 1800TL LGSL8000 2500TL.. SANIRIM PLAZMALARA TAHTI ELE GEÇİRECEK
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff

    valla aklımda hiç lcd tv almak yok; plazmada kesin kararlıyım;

    led belki ama lcd asla.

    hayırlı günler.

    arkadaşım led tv lerde lcd zaten.sadece aydınlatma sistemleri farklı.millete sanki farklı bir teknolojiymiş gibi sunuyorlar.birisi lcd diğeri lcd led olarak geçiyor.led denilen sadece aydınlatmanın adı.diğer tüm özellikleri aynı olan biri led diğeri led olmayan iki lcd nin görüntülerini yanyana izleyin bakalım fark görebilecek misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siyahla

    bende plazma alacam gibi panasonic g15i teknosada test ettim süperdi LGLH4000İ VE SAMSUNG B651İ EZDİ GEÇTİ LGSL8000 İLE KARARSIZ KALDIM ARALARINDA 700 TL FARK VARDI PANASONİCG15 1800TL LGSL8000 2500TL.. SANIRIM PLAZMALARA TAHTI ELE GEÇİRECEK

    taht zaten pioneer plazmaların elinde hiç bir zaman başkasında olmadı ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82


    quote:

    Orijinalden alıntı: siyahla

    bende plazma alacam gibi panasonic g15i teknosada test ettim süperdi LGLH4000İ VE SAMSUNG B651İ EZDİ GEÇTİ LGSL8000 İLE KARARSIZ KALDIM ARALARINDA 700 TL FARK VARDI PANASONİCG15 1800TL LGSL8000 2500TL.. SANIRIM PLAZMALARA TAHTI ELE GEÇİRECEK

    taht zaten pioneer plazmaların elinde hiç bir zaman başkasında olmadı ki

    pioneer mi,panasonic mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gümüş_süvari


    quote:

    Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82


    quote:

    Orijinalden alıntı: siyahla

    bende plazma alacam gibi panasonic g15i teknosada test ettim süperdi LGLH4000İ VE SAMSUNG B651İ EZDİ GEÇTİ LGSL8000 İLE KARARSIZ KALDIM ARALARINDA 700 TL FARK VARDI PANASONİCG15 1800TL LGSL8000 2500TL.. SANIRIM PLAZMALARA TAHTI ELE GEÇİRECEK

    taht zaten pioneer plazmaların elinde hiç bir zaman başkasında olmadı ki

    pioneer mi,panasonic mi?

    aslında haklısın ama yinede hiç bir panasonic modeli pioneer plazmalara yaklaşamadı.
  • sd yayın dışında hiçbir mantıgı yok plazmaların lcd ömrü bitermiş iyi incele bakalım lcd üstünde nasıl bir çalışma var veeeee en çok LCD TV LER SATILIYOR NEY SATILIR SA O ÜRÜN HAYATTA KALIR VE GELİŞİR
  • SD yayın ızleyeceıksen ps3,xbox vs bağlayacaksan plazma
    18080p fılm ızleyeceksen lcd al
    bu kadar basıt kasmaya gerek yok
  • 3d tv al. gözlüğü de çok güzel..

     LCD Mi ? LED Mi ? PLAZMA Mı ?




    lcd tv, led tv, oled tv, plazma tv
  • millet daha HD ye geçemedi şimdide 3D yi çıkardılar.diyelimki 6-7 bin tl.verip 3D tv aldık,peki bu tv de 3D yayını nerden bulup izlicez.
    djexe arkadaş demişki,lcd ler daha çok satılıyor.doğru,peki sorun bakalım lcd kullananlar mı daha memnun yoksa plazma kullananlar mı? lcd ler çok satılıyor,çünkü firmaların işine öyle geliyor.
  • plazmaların monitör ömrü olduğu doğru 100.000 saat, 100.000 saat kaç yıl eder hesapladınızmı, o kadar yaşamayı size kim taahhüt etti. günde 8 saat tv izleseniz 34 yıl yapar, lütfen mantıklı olalım
    quote:

    Orijinalden alıntı: djexe

    sd yayın dışında hiçbir mantıgı yok plazmaların lcd ömrü bitermiş iyi incele bakalım lcd üstünde nasıl bir çalışma var veeeee en çok LCD TV LER SATILIYOR NEY SATILIR SA O ÜRÜN HAYATTA KALIR VE GELİŞİR
  • BENDE UZUN SÜREDİR PANY 46 GW 20 PLAZMA VE SONY 46 W 5500 LCD ARASINDA KARARSIZ KALDIM

    EN SONUNDA LCD SONY 46 W 5500 ALDIM SD YAYIN PS3 VE BLURAY HD KISACA HER AÇIDAN DOĞRU

    SEÇİM YAPTIĞIMI ANLADIM PLAZMANIN BURN IN -200 SAAT BEKLEME MODU -YÜKSEK ELK TÜKETİMİ GİBİ

    BİTTİ DENEN FAKAT HALA SÜREN CANSIKICI KONULARINDAN KURTULMUŞ OLDUM
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.