Şimdi Ara

Katar' da yaşam nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
38.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Katar'da yaşamış veya halen yaşamakta olan arkadaşlar var mı? Oradan bir iş teklifi aldım değerlendirmeyi düşünüyorum. bazı bilgilere ihtiyacım var: Yaşam nasıldır? giyim kuşam gıda harcamaları ortalama ne kadardır? Genelde insanların şikayetleri nelerdir? Neler Türkiye'ye göre çok farklı veya ters olabilir? Bu konularda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum... Saygılar...



  • up!
  • ben şikayet eden pek duymadım.katarın imkanları çok çok iyi.çalışacağınız alanı söylerseniz bildiğim birşey varsa anlatabilirim.
  • müslüman ülke. çok eğlenceye açık bir yer değil sanıyorum ki. ama gelir düzeyi çok iyidir. sadece kendin için düşünüyorsan biraz düşün. ailen varsa çok daha fazla düşün. yeni bir hayat çünkü. evli değilsen , evlenicegin kadını ordan alıcaksın belki yada olmaz istemem dersen 40 yaşına gelip burda evlenirsin. çocuk falan diyene kadar çocugun 15 yaşına gelir sen basarsın 65-70 e ... düşün bunları. ama kısa bir süre için gidiyorm diyorsan olabilir aslında. devir para devri.
  • evliyim ve 4 yaşında bir kızım var. iş technical project manager minimum 5 yıllık kontrat olacak ücret oldukça iyi şirket evi de kiralıyor yani işin avantajları oldukça güzel ancak tek tereddüt ettiğim nokta oradaki yaşama uyum kızımın eğitimi vs
  • internetteki sözlüklerden arastir.

    eksisozluk
    uludagsozluk vs.
  • başkenti doha'da, şekli tam bir yarımay görüntüsünde ve korniş adı verilen çok güzel bir koyu olan bu ülkeye geldiğinizde 'deniz kıyısında niye hiç ev yok lan' diye geçirebilirsiniz içinizden. ki sanırım dünyanın her yerinde deniz kıyısında evi olsun diye götü başı dağıtan her normal insan gibi bu duygunuz da gayet normaldir. bu sorunun cevabını bulmadan şu tür bilgilere ihtiyacımız olacak diye düşünüyorum.

    efendim tahmin ettiğiniz ya da bildiğiniz üzere bu ülke çok zengin. ama öyle böyle bir zenginlik değil. dünyanın en büyük doğalgaz rezervine sahip ülkelerinden biri. 50'li yılların başından itibaren parayı bulmuş ve fakat yarısını elin ingilizine kaptırmış yine de geriye kalanlar adamların 7 sülalesine yetecek boyutta bir zenginlik bu sözünü ettiğim.

    bindikleri arabaların çoğunu ömrümde ilk defa bu ülkede görmüşüm ben mesela. lamborginisi, ferrasi renk renk, model model. jiplerin her çeşidi bizim ülkedeki şahin niyetine kullanılıyor zaten. fosforlu yeşil hummer, son model turuncu mercedes görmüşlüğüm var daha ne deyim, fantazi o boyutlarda artık..

    gelelim evlerine, ev demek bu yapılara biraz hakaret gibi olacağından yazının devamı için malikane sözcüğünü daha uygun buldum. efendim bu malikaneler genelde 2-3 büyük salonlu, ailede bulunan kişi sayısıyla orantılı oda ve banyo sayısı, ki kalabalık aileler olduğu göz önüne alınırsa en az 10-12 diyebiliriz, içinde çoğunun havuzu, çocuk oyun parkı, özel peyzajlı bahçesi şusu busu herşeyiyle küçük birer saray hepsi. hatta bir de anımı aktarmak isterim size bu arada tam yeri gelmişken. adamlar artık o kadar zengin ve bi o kadar görgüsüz demek zorundayım, hani 80lerde falan herkesin salonunun olmazsa olmazı kristal avizeler vardı hatırlarsınız. şıkır şıkır, pırıl pırıl. bu arkadaşlar bunların en büyük boylarını balkon lambası niyetine kullanıyolar yeminlen. fotoğrafını çekmişliğim bile vardır. son olarakta, pek tabi bütün evlerin hepsi yüksek duvarlarla çevrili, kale surları misali.

    buraya kadar herşey tamam diyelim. o yüksek duvarların bile bi anlamı var hadi onların kitabında. ve fakat bu evlerin hepsi deniz kenarı yerine çöl içinde. çok kassan evlerden görülebilecek tek manzara yollar ve gökyüzü sanırım, o da duvarı aşabilirlerse. sanırım diyorum çünkü bu evlerden birisine girebilmek, içini falan görebilmek öyle bizim gibi ölümlülere nasip olacak bir durum değil. bir katarlının evine ancak iki şekilde girebilirsin. ya o evin sahibisin yada orda çalışan eleman. onun dışında namahrem herşeyin önüne geçer. ha ben bu evlerin ayrıntılarını nerden biliyorum, gittiğim kursta katarlılar da vardı, onlar anlatmıştı, ordan.

    biz buraya nerden gelmiştik? hah, deniz kıyısında neden ev yok evet. şimdi bu korniş denilen yere yaklaşık 700 tane de işhanı-gökdelen dikeceklermiş bu dubai özentileri ki, iç kısımlarda kalan ve yüksek apartmanlarda oturup denizi bir nebze de olsa görebilen birkaç garibanın önü kesilsin. hadi kornişi de geçtik diyelim, arazisi pahalı olabilir, mülkü katar devletine ait olabilir vs. vs. ülkenin neredeyse 4 yanı denizle çevrili. ve çoğu kıyı o kadar bakir ki. denize girerken insanda ister istemez şu duygu oluşuyor 'lan yoksa bu kıyıdan ilk denize giren kişi ben miyim' o kadar yani düşünün.

    hayır anlamadığım isteseler küçük bir sahili çevirip kendilerine özel ev-saray herneyse yaptıracak kadar para ve zamana sahip bu insanlar, paraları hala götürüp götürüp çöle yatırıyolar ya ben ona deliriyorum. evi de deniz kıyısına yapmıyolar işte yapmıyolar. al sana.
    (mavigomlek, 05.11.2007 06:24 ~ 10.11.2007 20:43)


    ekşiden alıntı




  • 16 yaşındayım bu ülkedeki rejimi beyenmiyorum bu yüzden üniversiteyi katarda okumayı planlıyorum fakat ora hakkında pek bir bilgim yok gidip görme şansımda yok internetten araştırdım ama çok bilgi edinemedim.dünyanın kişi başına düşen milli gelirin en yüsek olduğu ülke orasıymış.ülkenin topraklarının altında milyarlarca dolarlık petrol doğalgaz rezervi varmış.oraya gidip petrol ve doğalgaz mühendisliği okuma gibi hayallerim var.sizce bu bir hayaldenmi ibaret ..katar hakkında daha fazla bilgi verebilecek birileri yok mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yoğurt

    evliyim ve 4 yaşında bir kızım var. iş technical project manager minimum 5 yıllık kontrat olacak ücret oldukça iyi şirket evi de kiralıyor yani işin avantajları oldukça güzel ancak tek tereddüt ettiğim nokta oradaki yaşama uyum kızımın eğitimi vs

    Hazır arkadaş konuyu hortlatmışken son durumu sorayım, gittiniz mi yoksa Türkiye'de devam mı? Sanrm gitmediniz, nedeni neydi? Gttiyseniz durum nasıl?
  • az önce buradaki konuyu okudumda gerçekten bu ülkede bizi ...... katarda elektrik su doğalgaz falan herşey beleşmiş.dahası 2022 dede dünya kupası maçları orada olcak.valla gidebilirsem eğer yaşadım
  • valla konu sönmüş ama ben de gitmeye karar vermiş birisi olarak yazayım dedim.turkiyede sıkıldım.ne iş olsa yaparım.yeterki birisi desinki.gel arkadaş seni karşılayacam ben.vizesizde gidilebiliyor sanırım artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ukkaşe

    16 yaşındayım bu ülkedeki rejimi beyenmiyorum bu yüzden üniversiteyi katarda okumayı planlıyorum fakat ora hakkında pek bir bilgim yok gidip görme şansımda yok internetten araştırdım ama çok bilgi edinemedim.dünyanın kişi başına düşen milli gelirin en yüsek olduğu ülke orasıymış.ülkenin topraklarının altında milyarlarca dolarlık petrol doğalgaz rezervi varmış.oraya gidip petrol ve doğalgaz mühendisliği okuma gibi hayallerim var.sizce bu bir hayaldenmi ibaret ..katar hakkında daha fazla bilgi verebilecek birileri yok mu ?

    eğer burdaki rejimi şeriat değil diye beğenmiyorsan şunu bilki katar selefi dir ve orda çok ama çok çarpıtılmış bir şeriat vardır esasen şeriat değil kabile rejimidir
  • Çocuğun olmasa 5 yıl orda çalış,kazandığın parayı biriktirip ülkeye öyle dön derdim ama çocuğun olduğu için eğitim-uyum süreci vs sıkıntı olur.

    Edit:Oha lan 2009 konusuymuş,yeni fark ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HunterDare -- 18 Ekim 2012; 22:47:51 >
  • Up
    Üniversite ye gidilir mi? Yaşam masrafları vs. Çok mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hortlatayım bari konuyu. var mı yazanlardan giden?:)
  • yok mu giden
  • Hayatına renk katar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar İzmire gelen Katarlı bir firmadan staj teklifi aldım. Fakat kalacak yerim ve bilgim çok az ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.