Şimdi Ara

win 7 de ses driver sorunu acil yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam herkese.
    orjinal 64bit win 7 kurdum pc ye bütün driver ları otomatik tanıyo zaten.
    ama ses kartının driver ını tanımadı..bende driver xp uyumludur diye internetten ses kartımın vin 7 veya vista uyumlu driver ını aradım fakat hep aynı driver var yine ses yok.değişik marka tam 5 tane ses kartı
    taktım yine olmadı.ses kartının markası
    crystal soundfusion(tm)cs 4281

    bu konuda bi bilgisi olan var mı uyuz oldum..
    sistemimde şu
    asus m2a-vm anakart 690 g chipset
    amd x2 4400+ 2.3 ghz
    4 gb ram
    vs.....



  • Ses kartınızı çıkarttığınız zaman, onboarddakini görüyormu? yoksa ilk bahsettiğiniz kart onboard mu?
  • Bende win 7 yi kurdum fakat aygıtlardan, ses akrtında sorunsuz çalışıyor gibi gözüküyor.Realtek hd audio programı ve soundmax yüklü. Fakat yinede ses alamıyorum yardımcı olabilirseniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayssu

    Bende win 7 yi kurdum fakat aygıtlardan, ses akrtında sorunsuz çalışıyor gibi gözüküyor.Realtek hd audio programı ve soundmax yüklü. Fakat yinede ses alamıyorum yardımcı olabilirseniz ?

    Kabloları doğru takılımı? muhtemelen takılı...
    Yüklediğiniz ses kartı sürücüsünü silin.Reset atın.win7 kendi yükleyecektir.Tekrar reset atın.Birde öyle deneyin.Eğer olmaz ise,

    Anakartınızın marka ve modeli nedir?
  • tesekkürler cevaplara.
    bahsettiğim kart onboard diil harici. anakartında ses kartı mevcut fakat driver ını bulamadığım için yada bozuk olduğu için çalıştıramamıştım xp de.
    kablolar falan hepsini kontrol ettim.son güncellemeleri yükledim.driver ı silip reset te attım fakat aynı
    ses dirverını buluyo win 7 fakat çalışmıyo driverı yüklediğim zaman ünlem işareti çıkıyo üstünde.
    anakartımın markası yazıyodu üstte ama yazım tekrar.

    asus m2a-vm 690g dvi çıkışlı olan model
    millet paşalar gibi kullanıyo bizde ses yok hemde lisanslı uyuz oldum
  • aysuu nickli arkadaş araya girince ona sormuştum.alıntı yapmıştım onun msjını karışmasın diye.herneyse.Sizin soruna gelirsek:

    Bulamadığınız driver,
    crystal soundfusion(tm)cs 4281
    kartının mı?
    yoksa
    Onboard olduğunu düşündüğüm : ALC883 High Definition Audio 6 Channel ınmı?
    Eğer haricide sorun varsa,harici kartı söküp onboarda kabloları(hoparlörün) düzgün şekilde bağlayıp açın pc yi.Win7 kurmaz ise dosyaları,anakart cd sinden ses kartınızın vista sürücülerini yükleyin.Gerekirse vista uyumluluğunda çalıştırın setup ı.
    Onboardda sorun varsa zaten hariciyi kullanabilirsiniz demektir.ha ben ikisinide yapamadım ya da harici dururken on board mu kullancam derseniz, çalışmadığını düşündüğünüz harici kartın sürücüsünü tüm uyumluluk modlarında , yönetici olarak çalıştırıp deneyiniz.
    Hiçbirisi olmassa eğer, yine anakart cd sinde olduğunu düşündüğüm asus update programını kullanarak internetten bios update ini yapınız.Ve söylediklerimi tekrar deneyiniz.Kolay gelsin.
    Son durumu bekliyorum




  • bulamadığım driver soundfusion c4281 bulamadığım derken buluyorum vista uyumlu diye yine tanımıyo.şimdi şöle bi sorunumuz var anakartın driver cd si yok malesef.ses kartını daha yeni almıştım onun driver cd si var fakat xp uyumlu.anakartın ses driverını sanırım zamanında bulamamıştım o yüzden ses kartı almıştım.tabi win 7 de sorun yapıcağını bilseydim almazdım:) anlayamadığım nokta su ses kartını neden tanımıyo win 7 . 5 çesit ses kartı denedim olmadı.onbordda kullanırım farketmez ama onunda driver ında problem var.heralde son çare dediğin anakartın bios update ni yapıp ses driverını bulmam gerekicek.yada win 7 ye gecmen ertelenicek biraz.
    değer mi bu kadar uğrasmaya onuda bilmiyorum gerci.2-3 ay sonra anakart ve işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum zaten.tavsiyen nediir dostum hero?
    tesekkür ederim bu arada ilgilendiğin için ...
  • driver soundfusion c4281
    bu kartınızın sürücüsünü uyumluluk modundan vistaları deneyerek kurmalısınız.Birde öyle deneyin.

    Alacağın anakarta bağlı bir işlemci seçebilirsin. Birçok model sözkonusu.Fiyatına göre özelliklerde değişiyor.Bilgisayarı ne için kullanıyorsunuz?

    Kullandığınız vista kaç bit? 32? 64?
  • su an 32 bit xp sp3 kullanıyorum dostum..win 7 yi kaldırdım.artık anakart ve işlemciyi değiştitince bi daha denerim win 7 yi.sessizliğe dayanamadımdaha fazla.:) genelde oyun oynuyorum pc de.
    ses kartının vista uyumluluğu yok ki.uyumluluk modu demişsinde nasıl olucak anlamadım.
    vista kullanmıyorum zaten xp var su anda.
    anakart a işlemciye gelince 30 civarı bi bütçe var amd düşiünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dipdiri

    su an 32 bit xp sp3 kullanıyorum dostum..win 7 yi kaldırdım.artık anakart ve işlemciyi değiştitince bi daha denerim win 7 yi.sessizliğe dayanamadımdaha fazla.:) genelde oyun oynuyorum pc de.
    ses kartının vista uyumluluğu yok ki.uyumluluk modu demişsinde nasıl olucak anlamadım.
    vista kullanmıyorum zaten xp var su anda.
    anakart a işlemciye gelince 30 civarı bi bütçe var amd düşiünüyorum


    Windows 7 kullanığınızı zannediyordum.Nerden bilebilirim sonradan xp kurduğunuzu.Windows 7 de ses kartınızın vista sürücüsünü, uyumluluk modundan vista uyumluluğunda kursaydınız olacaktı büyük ihtimal.Setup uygulamasına sağ tık özellikler.Uyumluluk sekmesinden yapabilirsiniz.30 yazmışsınız, o 300 sanırım.Mutlaka Ghz değeri yüksek bir işlemci seçin.İntelin i7 işlemcilerinin üstünde işlemci yok şuan ancak baya pahalı maalesef.İyice araştırıp dinlemeden almayın derim işlemcinizi:)




  • amone valla doğru sölüyosun o yüzden kaldırdım bende.

    hero saol dostum hersey için sürücüyü tekrar indirip denerim artık.ama bos bi zamanda tabi.
    yada biraz beklemekte fayda var win 7 yaygınlaşması için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dipdiri

    amone valla doğru sölüyosun o yüzden kaldırdım bende.

    hero saol dostum hersey için sürücüyü tekrar indirip denerim artık.ama bos bi zamanda tabi.
    yada biraz beklemekte fayda var win 7 yaygınlaşması için

    Ne olcak yaygınlaşınca? Olacak şeyi söyleyim : Çok büyük bir topluluk windows 7 ile harikalar yaratırken, siz bunu gerçekleştirmek için çok geç kalmış olacaksınız:)

    Şuanda update de win7 ile ilgili tekbir update bile çıkmadı.Hani seri halinde çıkarda, sizde dersinizki, iyice bir çıksın halletsinler öle.Ama halletcek bişeyi yok şuan win7 nin:)

    Driver konusunda,
    Kurulum 30 dk da tamamlandı.Tek bir donanımımı bile tanımamazlık etmedi.Hepsini kurmuş kendisi.Ekran kartımı güncelledim sadece.31 dk da herşey hazırdı.15dk da kuranlar mevcut:)




  • Aynı sorunu bende yaşıyorum. Fakat biraz farklı tabiki kendi windows 7'den ses alabiliyorum ama hiç bir ses driveri yüklemeden. Tabikide 4.1 ses sistemi felan var onu kullanamıyorum. Aynısı abimlrde de vardı sorun onlara kurdum ama ben kendi pc'me yapamadım şimdi ben assus P5KC kullanuyorum anakart olarak. Kendi sitesinde x64'lük bişiler indirdim ama gene olmadı şu uyarıyı alıyorum: Does not support this operating system: WNT_6.1P_64_MCE

    Windows 7'den gıcık kapmaya başladım :/
  • Bende media playerde ses alamıyorum.Aslında ses kartını kendisi tanıdı.Ses denetiminde seste çıkıyor.Ama media playerde ses yok.Ama şu anda hallettim.Kayıttan yürütme aygıtlartında Mikrofon işaretliydi onu kaldırdım düzeldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıskra -- 24 Ekim 2009; 15:57:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.