Şimdi Ara

Laptop pil içi değişimi (Lion pil hücreleri) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
9
Favori
75.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yeni nesil laptopların bataryalarının hepsinde eepromlu kart olduğundan pilleri çok dikkatli sökmek gerekir. Benim de Asus X550LB laptopun bataryası orijinal olmasına rağmen başlarda 2 saat giden şarj 14 ay sonra 30 dakika gitmeye başladı. Boşta 18650 pillerim var. Hepsini şarj devresi ile şarj edip 4.14V seviyesine getirdim. eepromun enerjisini kesmeden arızalı olan 2 pili (2.84V) değiştirmek istiyorum. Olumlu sonuç alırsam yazarım.


    Edit: Bilgisayarcılardan hurda laptop bataryaları topladım. Hepsini benzin kullanarak teker teker açıp içinden çıkan pilleri kendi yaptığım şarj ünitelerinde şarj ettim. Bayaryaları sökmek oldukça zor bir iş. Elimde çok sayıda DC 4V'un üstünde pilim oldu. Analog mutimetremi emekliye ayırıp dijital multimetre satın aldım. Eski kalem lehim havyamı (15W) da emekliye ayırıp dijital kalem lehim (80W) havyamı sipariş ettim. Punta teli (2'li pili paralel lehimlemek için) aldım. Kaliteli lehim teli ve pastam var. Ekipmanlarım hazır olmasını bekliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 15 Ağustos 2021; 14:26:16 >




  • 2x6'lı 18650 kullanılmış, direnci 100 mOhmdan düşük pilleri (mecburen bataryanın eepromdan sökerek) Liitokala Li500 şarj cihazı ile şarj ettim. +- kutuplardan 12.24V ölçtüm. Her pilin voltajı 4V'un üstündeydi. Bataryayı laptopuma taktığımda "% 99 Yüksek seviye dolduruluyor" gördüm. Aida64'de de "Yüksek seviye dolduruluyor" gördüm. Laptopun şarj ledinde de şarj ledi yeşil sabit yanıyordu. Bir gece şarjda kalmasına rağmen yine % 99 gördüm. Yani eepromun şarjı kestiğinden emin oldum. eepromu resetleyince pillerin şarj olduğunu öğrendim. Elinde eeprom resetleme programı olna varsa çok makbule geçer.

     Laptop pil içi değişimi (Lion pil hücreleri)


     Laptop pil içi değişimi (Lion pil hücreleri)




  • Alıntı

    metni:
    eepromun enerjisini kesmeden arızalı olan 2 pili (2.84V) değiştirmek istiyorum. Olumlu sonuç alırsam yazarım.

    Bunu ben de uygulamak istiyorum. Voltajı kesmeden bunu yapmak mümkünse bu nasıl yapılıyor acaba bunun paylaştıldığı bir video veya görsel var mıdır ?


    Arızalı olan pili çıkarıp yerine satın aldığım pilleri koymak istiyorum laptop bataryasının içine ama lanet olasıcalar eeprom denen şeyi koymuş aynı printerdaki çip olayı gibi.

    Zaten sırf bu olay yüzünden laserjete geçtim kafam rahat etti.


    EEPROM Resetleyen bir yer buldum ama nedense ikna edemedim bu işi yaptırmak için. İlle bana pil tedarik edip satacakmış diye yanaşmadı. Tedarik edilecek pil de elimde var oysa. EEPROM resetleme işini yapacaktı sadece.

  • Son durum nedir muhteremler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celil.mayaoglu kullanıcısına yanıt
    Tek pil değiştirilecekse pilin kutuplarındaki nikel şeritlere krokodil ile 3.7 ila 4.2V arası akımı 100ma gibi düşük bir değerde sınırlanmış gerilim uygulanır. Gerilim altındayken arızalı pil sökülüp yeni pil takılır. Ardından dışardan verilen besleme ayrılır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapan yer biliyor musunuz?


    Son durum da şöyle; dataservis'ten zamanın kur hesabıyla 600 liraya panasonic pillerden toplanmış olduğunu iddia ettikleri bataryadan satın aldım mecbur kalıp.

    Eskiyi de parçalara ayırıp, pillerini de hobi amaçlı uğraşan bir arkadaşa verdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celil.mayaoglu -- 25 Mart 2023; 19:50:13 >
  • celil.mayaoglu kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum, inanın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.