Şimdi Ara

Dodge Caliber veya benzeri araçlar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
31.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yardımınız gerekli.. Fiyat 45.000 ytl.. 48 e falan yükselebilir.. Bu dodge caliberin 0 fiyatını bulamadım.. Bi de kullananlar söyleyebilir mi nasıl bi arabadır?? Son olarak ta dodge caliber gibi bu fiyat aralığında başka modeller varmı??



  • Hocam bende bu arabaya hastayım. sıfır fiyatını bulamazsın çünkü türkiyede satılmıyor artık. yerine journey mi ne bişey var.
    ama aldıktan sonra eğer satmak istersen satamama ihtimali, dodge servislerinin azlığı, yedek parça sıkıntısı olma ihtimali beni korkutuyo açıkçası.
    burada incelemesi var aracın
    http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=374&baslik=Caliber%20SXT%202.0%20CRD%20-Kas%C4%B1m%202006
     Dodge Caliber veya benzeri araçlar?




  • Anladım.. nedense bu tip otomobiller türkiye de tutunamıyor.. journey ise minivan gibi bişey.. Peki bu fiyata başka markaların modelleri varmı caliber e benziyen.. bi de jeep i biliyorum ben okadar..
  • Arkadasim ben bu arabayi cok begeniyordum ve Amerikaya geldigimde bu arabayi almaya karar verdim. 2007 modeli 9.000 dolara falan satiliyordu. Sifiri 18.000 dolar falan. Yani 2 yilda yari yariya deger kaybediyor. Sifiri ayni fyata satilan civic`in 2007 modeli 15.000 dolara satiliyor. Tabiiki Turkiye pazari ile Amerika pazari cok farkli ama pek ragmet gormeyen bir araba oldugunu anlayabilirsin. En buyuk sebebi de cok ariza cikarmasi Amerikada tamir pahali oldugu icin ariza cikan araclarin 2ci elleri yerlerde surunuyor.

    Neyse sonucta ben gozumu karartmistim ve bu arabayi alacaktim. Sonucta 2. eli cok ucuzdu ve aracin tipini cok begeniyordum. Gittim test surusu yaptim. Inan surdugum sey arabami oyuncak mi anlayamadim. Ic malzemesini anlatmaya kotu demek yetmez. Her yerde sert plastik kullanilmis. ZAten icerde dizayn diye bir sey yok. Surus desen beni pek tatmin etmedi. CVT vites var. Gazi kokledigin zaman devir sabit kaliyor ama arac hizlaniyor olmasi gerekirken, devir sabit kaliyor ama arac hizlanamiyor sadece bagiriyor. CVT vites kesinlikle motorla cok uyumsuz calisiyor. Duz vites daha faydali olabilir.

    Bu arac hic bir sinifa dahil degil, yuksltilmis bir kompakt araba gibi sanki. O yuzden direk rakibi bulunmuyor. Fakat benim gorusume gore nissan quasqai bu araca en yakin rakip Turkiye`de.

    Ozellikle Turkye de bu arac luks diye lanse edilip hakettigi degerin cok ustune satildi. Bu yuzden eger bu araba icin 45.000 TL verirsen hayal kirikligina ugrarsin. Yine de ben tipini cok begeniyorum sirf tipi icin deger diyorsan orasi ayri.




  • Qq nun nekadar iyi bir araba olduğunu biliyorum(ne de olsa babamda var) birde dodge nin o sert yapısı hoşuma gidiyo du ama içi kötüyse gerisini napayım ben.. ozaman bana dizel ve otomatik(annemin micrasında ilk otomatik vitesimi kullandım açıkcası artık düz vitese geri dönmem.. micranın fiyatına bakarak dandik bir otomatik vitesi olduğunu düşünüyorum) yerden biraz yüksek aile arabası olmayan birazda performanslı bi araba önerebilirmisiniz???(dizel olmazsa 1.6 dan fazla olmamak kaydıyla benzin de olur) teşekkürler
  • Tarif ettigin tipte araclar benim de favorilerim, genelde crossover diyorlar bu tarz araclara. ama ne yazikki Turkiyede piyasa da cok fazla boyle arac yok. Ya ufak SUVler var ya da normal araclar.
    O zaman Qq tavsiye etmeme gerek yok. Tiguan var SUV olarak ama o da sanirim butceyi biraz asar.
    Benim en cok hosuma giden hatta ciddi ciddi almayi dusundugum araclardan biri suzuki sx4 oldu. Dedigin gibi hem yerden biraz yuksek hem de aile arabsi degil. Aslinda yukseltilmis bir hatcback. Ama saniyorum Turkiye`ye 4x4 unu getirmiyorlar. Bir arastir istersen. 4x4 olmasa bile guzel bir araba. Zaten 4 cekere ihtiyacin var mi yok mu sen karar veririsin. Bana burada biraz pahali geldi o yuzden alamadim.
    aslinda sitedigin ozellikleri karsialayam mpvler var ama sanirim aile arabasi diyerek onlari kastetmissin.

    Kesin otm alcaksan o zaman caliberden mutlaka uzak dur. Arastirmalarimda en cok sorunun otm vitesten kaynaklandigini gormustum. Alirsam duz almaya karar vermistim.

    Ne aldin diye sorarsan subaru legacy sedan 2.5 awd aldim. Yani sonucta cok istedigim tipte bir arac olmadi ama subaruya da her zaman ilgim vardi.

    Fiyatlarini bilmiyorum ama peugeot 3008 ve ford kugayi da begenebilirsin belki. Sanirim senin isteklerine cevap verecek en iyi arac qq olacaktir yine de.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stealth213

    Merhaba arkadaşlar yardımınız gerekli.. Fiyat 45.000 ytl.. 48 e falan yükselebilir.. Bu dodge caliberin 0 fiyatını bulamadım.. Bi de kullananlar söyleyebilir mi nasıl bi arabadır?? Son olarak ta dodge caliber gibi bu fiyat aralığında başka modeller varmı??

    Dodge Caliber bir süredir ithaledilmiyor. 2010 model yılım olarak makyajlandı. kokpit tamamen değişti. 140 bgç.lik VW TDI dizel motor yerine Mercedes'in 2.2 lt.lik CRD i motoru ve otomaitk vites ops. ile kullanılacak. 2010 yılında ithalatı başlayabilir. Bu araç C sınıfı bir Kompakt hatchback fakat bir Crossover gibi gözüküyor . Amerkanları ve değişik araçalr kullanmayı sevenler için çok ideal özellkle İstanbul 'da çokaz km yapmış. Caliber bulabilrsin. Babamda Sebring olmasındna ötürü Chrysler-Dodge-Jeep grubunu iyi biliyorum. Bu araçlar başak bir dünya ve kesinlikle Avrupa araçalr ile karşılaştırılmamalı. Tamamen Amerikalılar için üretilmiş farklı araçlar ama her bakımdan zevkli en azından gözler hep üzerinizde oluyor.Ayrıca Caliberin yerine Journey gelid diyen arkadaş hatalı bilgi veriyor. Journey 7 kişi taşıma kapasiteli büyük boy bir MPV dir.Caliber ile aynı sınıfta değildir. Journey'i Voyager ile karşılaştırabilirsiniz.




  • Peugeot 3008 in lansman fiyati 45.500 TL mis. bence mutlaka bir bak cok goruyor arac.
  • çok güzel bir araçmış.. gerçi peugeot 2 kere düşünmek lazım ama okdrda kötü birşey yaptıklarını sanmıyorum.. Kullananlar vardır mutlaka yorumları okumak lazım
  • Çok dehşet araçmış ya.
  • hmmmm
  • uzun süre sürdüğüm bir araç işçilik kalitesi vasat hatta vasatın bile altı aracın içi komple plastik kokpit dandikden boyanmış sürüş zevkine gelince zevk falanda verdiği yok ben 300m concorde falanda chryselerin diğer araçlarınıda sürmüş biriyim yanından bile geçmez ben 7 ay kadar kullandım allah var motoru bir sıkıntı arıza bir şey çıkarmadı zannedersem bana dedikleri zaten vw motoruymuş motoruda.. bu arada motoruda gürültülü ben 2.0 crd sini sürdüm.. bunun dışında araç bir suv değil yani jeep falan değil o niyetlede kimse hayal edip düşünmesin araç bildiğimiz crossover kimle kıyaslarsanız quasqai yada tiguan akranları olabilir ama onlarda her şekil hem fiyat hem yedek parça servis pek çok açıdan caliber i ezer geçer..

    ve ben hayla bu aracın nasıl oluyorda ikinci elde 45 bin tl gibi rakamlara satılmaya çalışıldığını anlamış değilim o para edebilicek bir alet değil etse etse 25 binden fazla etmez çok samimi söylüyorum o paraya onu alıcağınıza gidin quasqai yada tiguan alın ikinci el yada gidin güzel tiptironic 1.3 bir fiorino alın paranız cebinizde kalır en azından yerlidir servis sıkıntınız olmaz yakıtta cimridir..

    şu caliber i satanlar düşünmüyorlarmı acaba bu aracın bütün parçaları amerikadan geliyor ve çok tuzlu haa bu arada aracın parça sıkıntısı kesinlikle yok servis sıkıntısıda büyük şehirlerde yaşıyorsanız yok.. ama bu demek değilki yok diye ucuz aracın parçaları amerikadan geliyor özellikle hadi motoru bir özel vw ustasında bakımını yapıp halledebilirsiniz ordan ucuza gelir ama aracın kaporta karoseri iç aksamı amerikadan geliyor ve en ufak bir değişim size çok büyük mevlalaara patlıyabilir.. bazılarıda şunu diyebilir kasko yaptırırım iş yapdığım sigor şirketinin geçen sene araba bendeyken bana verdiği kasko fiyatıki benim onlarda 4 arabam var bana hep indirimli fiyat verirler bana verdikleri fiyat 1800 tl idi (indirimli)..
    kasko değerinide 35 binden almışdı bilgisayarda gösterdi fiyat isterken bile dodge (usa) ibaresi var yani o ibare bile fiyatın ne kadar tuzlu geliceğini belli ediyor..

    şimdi aracı satan hiç bunları düşünmüyormu hayali rakamlar istiyorlar hadi onuda geçdim alıcak onlar hiç bunu araştırmazmı araştırır tabiki.. o yüzden çok samimi söylüyorum bu aracı 20 -25 bin gibi bir rakama almadığınız sürece araç size çok masraflı ve pahalıya gelir.. bu aracı 45 bine ikinci el alıp bakımıdır kaskosudur falan derken size 50 bine gelir.. birde 50 bine aldığınız araç kullanılmış ikinci el bir araç .. o fiyatlarada hak verirsinizki sıfır yada ikinci elde ne arabalar jeepler var..




  • Geçen Mart ayında 2007 model ikinci elini aldım. Arabadan çok memnunum. Klasik amerikan arabası. Yani konsol fazla gösterişli değil ama hemen tüm donanım arabada var. Bendeki 2.0 CRD Dizel. 140 Hp. hızlanması, yol tutuşu vs. uzun yolda güven veriyor araç. Ben Sivastayım burda servisi yok fakat gerektiğinde yedek parça açısından sıkıntı çekmedim. Yukarıda belirtildiği gibi aracın yedek parçalarıda o kadar pahalı değil. Ben aracı 38.500'e aldım. Şimdi araç yeniden pahalandı, piyasası arttı yani. Düşük km. de bulursanız kaçırmayın derim.
  • ramhero R kullanıcısına yanıt

    Bütçem 160-180 arası. Bu araçlara bakıyorum. Dizelini almayi düşünüyorum. 100 km de kaç litre yakıyor ustam ? Ayrıca günümüzde bu araç alınır mı ? Parça sıkıntısı yaşatır mi ? İstanbul da yaşıyorum. Ama internettende parça getirtme olursa onuda denerim. Yani sikinti verir mi bu arac ? Yürütmesi çok maliyetli mi acaba ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.