Şimdi Ara

Sony 3D teknolojili HDTV'lerini 2010 sonunda duyurabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • PS3 Slim ile gündemde olan Japon elektronik devi Sony, 3D teknolojili HDTV'lerini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Firma cephesinden gelen bilgilere göre Sony, 3D görüntüleme teknolojileriyle donattığı yeni nesil LCD HDTV'lerini önümüzdeki yılın sonuna doğru duyurmayı ve pazarda liderliğe oynamayı hedefliyor.


    Sony'nin 3D teknolojileriyle ilgili tek girişimi LCD HDTV'ler de olmayacak. İfade edilen detaylara göre Japonya merkezli firma 3D destekli dizüstü bilgisayarlar ve Blu-Ray filmler de planlıyor. Firmanın 3D teknolojisiyle ilgili çalışmalarına 4-9 Eylül tarihlerinde Berlin'de düzenlenecek IFA fuarında açıklık getirmesi bekleniyor.




  • elimizde patladı tvler desene sony :D
  • İşte bu sebeple TV alamadım, hala tüplü 92 ekran bir Panasonic var evde. Aslına bakarsanız 3Dymiş, FullHDymiş filan hepsi traş hepsi hikaye. Materyel önemli, seyredilen program mı film mi, maç mı her neyse içerik kalitesi yüksekse alınacak zevk yüksektir. Diğer teknolojik gelişmelere insan inanın kısa sürede alışıyor ve onları ekstra zevk gibi algılamıyor.

    3D TV teknolojisi zaten var, ama sırası gelmemişti, yaklaştı şimdi. Daha neler var bilmediğimiz. Çoktan hazırlar ama cepten para çekmenin planları sinsilik, sabır, yalan ve özenti biçimlendirme gerektiren bir yapısı var. Bunu bile bile ben de hala plazma TV peşindeyim, işte durum bu kadar vahim.

    Bence kkesin olan şu: eğlence konusunda teknolojiden ne kadar uzaklaşırsanız hayat kaliteniz o kadar artıyor. Ama abiler tersini beynimize, moleküllerimize öyle bir kazımaya çalışıyorlar ki, bunu farkedemiyor kimse.
  • yorumlarınıza katılıyorum. Ben hala 92 ekran panasonic peşindeyim....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fennezs

    İşte bu sebeple TV alamadım, hala tüplü 92 ekran bir Panasonic var evde. Aslına bakarsanız 3Dymiş, FullHDymiş filan hepsi traş hepsi hikaye. Materyel önemli, seyredilen program mı film mi, maç mı her neyse içerik kalitesi yüksekse alınacak zevk yüksektir. Diğer teknolojik gelişmelere insan inanın kısa sürede alışıyor ve onları ekstra zevk gibi algılamıyor.

    3D TV teknolojisi zaten var, ama sırası gelmemişti, yaklaştı şimdi. Daha neler var bilmediğimiz. Çoktan hazırlar ama cepten para çekmenin planları sinsilik, sabır, yalan ve özenti biçimlendirme gerektiren bir yapısı var. Bunu bile bile ben de hala plazma TV peşindeyim, işte durum bu kadar vahim.

    Bence kkesin olan şu: eğlence konusunda teknolojiden ne kadar uzaklaşırsanız hayat kaliteniz o kadar artıyor. Ama abiler tersini beynimize, moleküllerimize öyle bir kazımaya çalışıyorlar ki, bunu farkedemiyor kimse.


    son zamanlarda ana sayfada yayınlanan haber başlıkları altında gördüğüm en aklı başında yorumlardan biri. tamamen katılıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakolas -- 3 Eylül 2009; 13:29:31 >




  • teknolojinin sonu gelmeyecek sonuçta en iyisini almak için beklemek sonsuza kadar sürebilir.günümüzün teknolojilerini destekleyen uzun ömürlü bir cihaz alıp kefini çıkarmak gerek bence.daha neler çıkacaak neler her zaman daha iyisi olacaktır.
  • Böyle gelişmelerin bir yararı oluyor aslında. En son teknoloji bir önceki neslin fiyatlarını düşürüyor. Amoled ekranların lcd fiyatlarını düşürmesini bekliyorum ben de. 3d Olanlar da amoled'i düşürecektir. Teknolojiyi aynı hızda takip etmeye çalışmak çok pahalı bir hobi. Bir parça geriden takip ederseniz cebiniz fazla yanmadan keyfini sürmek mümkün.
  • aynen Fennezs,

    Teknolojiden ne kadar uzaklasırsak hayat kalıtesı, Eylence Kalitesi demek de uygun, artıyor !
  • bi bu eksikti :D
  • Bence Sony 3D tv'leri daha erken çıkaracak nedeni ise 2010 Dünya Kupası'nın olması birde dünya kupasını Dony 3D olarak çekecekmiş bu faktör çok önmeli bana göre...saygılar
  • Sanırım Mart-Nisan gibi piyasaya çıkacak.

    http://www.sony.com.tr/hub/bravia-lcd-televizyon/3/5
  • merhabalar

    tabi ki de 1080 FULL HD 3D güzel ancak tamam şimdi bu çıktı tv ler lcd ler elimizde patladı demek için baya erken.Neden diye soracak olursanız hatırlayın

    1080 full hd daha yenidir tüm modellerde standart hale geldi..! bu yeni 3D olayının standart hale gelmesi için rahat 2 sene üstünden geçmesi gerektiğini düşünüyoru
  • katılıyorum bazen yeni bir teknoloji oturmadan çöpe bile gidebiliyor acele karar vermek bazen....
  • 2010 yaz gibi satışa sunulacak galiba
  • Arkadaşlar ,

    Daha bu tvler ürüetilecek , piyasaya çıkacak , Türkiyeye gelecek , 3 boyutlu filmeler üretilecek, bunu bazı yerlerde yeni nesil Bluray playerlar oynatacak deniyor bu cihazlar çıkacak ... Çok zaman alır. Ülkemizde daha Hd yayın olayı sadece ücretli olarak var.

    Ayrıca bu tvlerin yanında kaç tane gözlük verilecek? Diğer gözlükler diyelim ki 200 dolar olsa evde kaç kişi alacak. Çocukların kafasına olacak mı? Çocukların göz sağlığını bozacak mı? 3 boyutlu film izlemek baş ağrısı yapacak mı? vs. vs ....
  • Bugün D&R'da "Deniz Canavarları: Tarih Öncesi Bir Macera (3 Boyutlu) [Blu-ray] - Sea Monsters - 3D" filmini gördüm. Kafamda bazı soruların oluşmasına sebep oldu. 3d seyredebilmek için eğer elimizdeki lcd, plazma vs. yeterli olacaksa, oluyorsa niye tüm tv üreticileri yakında 3d tv'ler satacağız diye açıklama yapıyorlar?



    Sony 3D teknolojili HDTV'lerini 2010 sonunda duyurabilir
  • Demek filmler çoktan hazır. Birde 100 hz üzeri bir lcd işlem tamam
  • ben bu filmi indirip izledim üç boyut hissi var ama sanırım gözlük renkleri tutmadı yada habertürk'ün verdiği gözlükler işe yaramıyo tam tadını alamadım çünkü.. burada highwaymouse'a katılıyorum bundan başka ne yapacak-yapabilecek bu üreticiler acaba??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknikhergele

    ben bu filmi indirip izledim üç boyut hissi var ama sanırım gözlük renkleri tutmadı yada habertürk'ün verdiği gözlükler işe yaramıyo tam tadını alamadım çünkü.. burada highwaymouse'a katılıyorum bundan başka ne yapacak-yapabilecek bu üreticiler acaba??

    Kutusundan 4 tane de gözlük çıkıyormuş. Fiyatı 40 dakikalık bir görüntü için fazla olmasaydı (54 tl.) alacaktım.

    Piyasada şu an 3d diye satılan tv yok. Böyle filmler var olduğuna göre kendimce ufak bir çıkarım yapıyorum; demek ki tv'nin 3d özelliğine sahip olması illa gerek şart değil. Hatta 100 hz. bile şart değil. Çünkü filmin kutusunda öyle bir uyarı yok. Ya da bu tip filmleri çıkarıp satanlar yalan söylüyor. Veya daha makul bir gerekçe: Çıkacak 3d tv'lerde daha iyi performans alınacak...ama şimdiki 50-100hz.tv'lerde de tam performanslı olmasa bile 3d olarak seyredilebilecek...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    Bugün D&R'da "Deniz Canavarları: Tarih Öncesi Bir Macera (3 Boyutlu) [Blu-ray] - Sea Monsters - 3D" filmini gördüm. Kafamda bazı soruların oluşmasına sebep oldu. 3d seyredebilmek için eğer elimizdeki lcd, plazma vs. yeterli olacaksa, oluyorsa niye tüm tv üreticileri yakında 3d tv'ler satacağız diye açıklama yapıyorlar?



    Sony 3D teknolojili HDTV'lerini 2010 sonunda duyurabilir



    Dostum selam

    Biliyorsun ben avatar'a 3D olarak gitmiştim aslında bu konulara yazmak istemiyorum ama sen tanıdıksın haberin olsun

    Bir kere gözü çok çok yoruyor , arka objeler çoğu zaman yok gibi birşey , birde baş ağrım yaklaşık iki saat sürdü bu olay fazla sağlıklı değil ,

    Gazı 3d verdi üreticiler ama aman amanda bir olay yok....




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.