Şimdi Ara

Blackberry Bold Pc den İnternete Bağlanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
16.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ,
    Turkcell kampanyası ile BB Bold aldım ve içinde 4gb internet paketi yüklü.

    Şimdi arkadaşlar , CD siden BB Desktop Programını kurdum ve Bluetooth ile eşleştirdim. Fakat internete otomatik olarak bağlanamadım.

    Ağ Bağlantılarımda Dial-up şeklinde bir internete bağlanma söz konusu ama bu şekilde bağlanılacağını sanmıyorum ki öyle ise bana

    Kullanıcı adı
    Şİfre

    ve numara gerekli.

    Yardımcı olur musunuz arkadaşlar ?

    Teşekkürler



  • Merhaba bende yaklaşık 1 yıldır BB Bold kullanıcısıyım ve forumlarda arastırıp buldugum bilgileri kullanarak pc den internete bağlanabiliyorum.Aşağıda vereceğim bilgiler alıntıdır bana ait değildir;


    BB CİHAZINI MODEM OLARAK BİLGİSAYARA TANITMA

    1-Bilgisayarla BB arasındaki bağlantıyı sağlamak için USB kaplosunu takıp çalıştığından emin olalım.
    2-Sonrasında Destop Menager Programını çalıştıralım.
    3- Program içerisindeki SEÇENEKLER menüsünden BAĞLANTI AYARLARI’nı seçelim.
    4- BAĞLANTI AYARLARI içerisinde USB PİN seçeneği bulunmaktadır. Bu kutucuğun içerisinde PIN numarası yazılı olacaktır. Eğer yazılı ise OK diyebilirsiniz eğer yazılı değilse yanında bulunan kutucukta ALGILA seçeneğini işatlediğimizde PIN numarasını otamatik olarak algılayacaktır.
    5- Bu işlemi gerçekleştirdikten sonrada bilgisayardan, BAŞLAT-AYARLAR-DENETİM MASASI- SİSTEM-DONATILAR-AYGIT YÖNETİCİSİ içerisinde PORT (COM&LTP ) seçeneğini tıklayarak RIM Virtual Serial Port seçeneğinden COM4 seçeneğini seçiyoruz.
    6- BAŞLAT-AYARLAR-DENETİM MASASI-TELEFON VE MODEM SEÇENEKLERİ-MODEMLER-EKLE
    7- MODEMİ ALGILAMA LİSTEDEN BEN SEÇECEĞİ seçeneğini seçiyoruz.
    8- Çıkan seçeneklerde STANDART MODEM TYPES seçtikten sonra STANDART 19200BPS MODEM’i seçiyoruz ok diyoruz.
    9- Çıkan sayfada COM seçenekleri olacaktır. Burdanda RIM Virtual Serial Port COM4 seçeneğini seçerek BİTİR diyoruz.
    10- Tekrar çıkan ekrandan MODEMLER seçeneğini seçerek TELEFON VE MODEM SEÇENEKLERİ’nin İÇERİSİNDE STANDART 19200BPS MODEM’i tıklıyoruz ÖZELLİKLER seçeneğinden GELİŞMİŞ’i seçiyoruz ve AT komutu verdirip (+cgdcont=1,"ip","internet") MODEM TANIMLAMASINI bitiriyoruz.


    BAĞLANTI OLUŞTURMA

    1- BAŞLAT-AYARLAR-DENETİM MASASI-AĞ BAĞLATILARI- sağ üst köşede YENİ BAĞLANTI OLUŞTUR,
    2- İNTERNETE BAĞLAN-BAĞLANTIMI BEN AYARLIYAYIM-ÇEVİRMELİ AĞ MODEMİNİ KULLANARAK BAĞLAN seçeneğini seçtikten sonra karşımıza modem seçenekleri çıkıcaktır. Burdan STABDART 19200 MODEMİ seçtikten sonra ileri diyoruz.
    3- ISS adına TURKCELL yazalım.
    4- Kullanıcı Adı (Boş)
    5- Parola (Boş)
    6- Çevirme numarası (*99#) yada bazı modellerde (*99***1#)
    7- Numarayı çevir deyip bağlantıyı yapıyoruz arkadaşlar


    Kendim *99# numarasını kullanarak bağlanıyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psleda -- 24 Ağustos 2009; 19:48:48 >




  • arkadaşlar benimde bir sorum olcak peki modem olarak kullandiginizida black berry bilgisayarda internet hizi nasi oluyor adsl yetişiyomu kopmalar felan oluyomu yani kisacasi memnunmusunuz çünki ben bu şekilde bir bis aboneligi alip adls iptal ettirmeyi düşünüyorum...
  • Arkadaşın anlatımı doğru ama ben daha kısa olarak özetleyeyim;

    BB programını (Destop Manager) bilgisayara kuruyoruz. Cihazı usb kablo yardımıyla bilgisayara bağlıyoruz. Sistem, Donanım, Aygıt Yöneticisi Comportlar sekmesinde 2 ader rim virtual serial port kurulumu kontrol ediyoruz. Daha sonra Modem seçeneğine gelip standart modeme tıklıyoruz. Gelişmiş sekmesindeki boş alana AT+CGDCONT=1,"İP","internet" satırını giriyoruz. Son olarak yeni dialup bağlantı ekleyip modem olarak standart modem, kullanıcı adı ve şifre yok telefon numarası *99# bağlan dediğimizde internetteyiz. Kolay gelsin.

    BB' nin internetteki hızı cihazın 3G destekli olup olmaması + Gsm operatörüne bağlı. Örneğin; BB Bold modeli Turkcell 3G ile 3.6 mbit hızına ulaşabiliyor.

    Ben kullandım hızı gayet tatminkardı. Zaten burada bahsedilen hız, download yaparken ortaya çıkacaktır. Normal sayfa görüntülemede bir fark görmek zor.




  • Hiz konusunda kesin birsey soylemek zor,soyle ki;BB Boldun 3G ile max. hizi 3.6 mbit olmasina ragmen o hiza ben sahsen ulasamadim.Baglanilan mevki ve 3G sinyali bu konuda etkilyici oluyor.Sahsen ben Istanbul Buyukada iken hem BB Bold hemde iPhone 3GS ile (max hiz 7.2 mbit) ile bilgisayardan nete girdim ve her iksinde de ortalama ayni hizlari elde ettim.Dolayisi ile ulkemizde henuz 3G mi adsl mi sorusunu sormak icin erken oldugunu dusunuyorum.3G nin avantaji her an her yerde internete erisim fakat adsl in yerini su an icin alamaz(sahsi fikrim).
  • bende de 8900 var usb ile bağlayamıyorum,usb algılanamadı diyor.acaba sorun nerde?
  • Cihazın pilini çıkart 30 sn. bekle tekrar dene. Anlatılan aşamaları gerçekleştir. Bilgisayarında virüs olabilir. Cihazı bilgisayara bağladığında mutlaka bb software çalışıyor olmalı!
  • peki ı pod touch için aynı işlemleri yapsam olurmu acaba?
  • ben bilgisayarda standart modem türü çıkmıyor bununla alakalı tavsiye edebileceğiniz birşey var mı?
  • merhabalar, blackberry bold telefonum wifi ile internet bağlanıyor , google yada başka sayfalarda arama yapmıyor.bu sorunu nasıl çözebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.