Şimdi Ara

Dvi-vga-hdmi mesafe sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba,

    Odamda kullandıgım bir pc ve ondan görüntü alacak iki tane lcd 'm var,
    birisi 32" lcd tv, bilgisayar hemen onun altında duruyor film vs izlerken görüntüyü pc den alıyorum,
    digeri masamda duran 19" 933nw samsung monitor.
    İkisi aynı pc den görüntü alıyor, fakat pc ile monitor arasında 10m oldugu icin, bunları hangi kabloyla baglamam konusunda sıkıntıya düştüm.

    opsiyonlarım

    1)10 m vga-vga kablo
    2)10m dvi-dvi kablo + dönüştürücü dvi - vga
    3)10m hdmi -hdmi kablo -> hdmi - dvi dönüştürücü -> dvi - vga dönüştürücü

    1.ihtimal s-link in vga-vga kablosu var 25lira, fakat vga kabloda mesafe 10metre oldugunda nasıl bir sonuc alırım bilmiyorum, fikri olan varsa bilgilendirirse cok memnun olurum..
    2. ihtimal , altın uclu dvi-dvi bi kablo bulmak fiyatı ortalama 65 lira, birde ucuna dvi-vga dönüştürücü takmak, ama dönüştürü altın uclu vs degil, orda donusturme transfer kısmında kalite kaybı yaşarmıyım harcadıgım para vga dan farklı bi görüntü yaratırmı bilmiyorum, bunun maliyeti de 80ytl.
    3. ihtimal, 10m. hdmi kablo buldum s-link marka altın uclu diyo, ne kadar altınuclu bilemem:) , 45 lira fiyatı, biraz ucuz gibi nasılsa, ama onu vga olarak iletebilirmiym bilmiyorum, pek öyle hdmi to vga dönüştürücü görmedim, ancak işi fantaziye döküp once hdmi-dvi , sora dvi->vga yapicaz, cift dönüstürücü vs var, bunun da maliyeti 70lirayı bulucak..

    Sizin öneriniz ne olur bu konuda, evde dandik bir hdmi kablo ile pcyi lcd ye bagladıgım ile, kaliteli altın uclu vga arasında bile cok fark vardı, vga olmasına ragmen kaliteli kablo dandik hdmi dan iyi görüntü verdi..


    Burda vga kablo alırsam düz 10m. bi kablo olucak, altın uclu degil bildiginiz vga kablo , diger taraftan dvi-dvi alırsam ucuna dönüştürücü gelecek, maliyeti yaklasık 3 katından fazla, hdmi diye girsek cok uzun iş cift dönüstürücü vs arada kayıp olur mu olmazmı bilmyiorum..

    1.5 mlik normal monitorun kendi kablosuyla aldıgım görüntüyü alabilrsem sorun yok aslında, 25lira verir hallederim, cok film vs izlemiyorum monitorde, ama bulanıklık dalgalanma vs kesinlikle olmaması lazım, gözlerim cok agrıyo bi süre sonra cünkü cizerken vs..

    Nasıl halledebilecegim konusunda fikirlerinizi paylasırsanız cok memnun olurum arkadaslar...
    tesekkürler...

    kabloların linkleri koydum aşagı, başka önerisi olan varsa memnuniyetle beklerim..


    http://www.hepsiburada.com/s-link-sl-vga18-15pin-mm-1.8m-monitor-kablo/productdetails.aspx?CategoryId=84120&productId=bs2286

    http://www.egerate-store.com/Default.aspx?_Args=ProductImage,141,OdesisMc,170

    http://www.vatanbilgisayar.com/s-link-s-link-sl-h115-hdmi-m-to-hdmi-m-15mt-gold-kablo/productdetails.aspx?I_ID=38170


    tesekkürler, kolay gelsin herkese..







  • up..
  • 10 metre vga kablo kullanabilirsin kaliteli olursa sorun olmaz ses görüntü işi yapıyoruz 100 metre vga kablo çekiyoruz tabi hazır değil çin malıda değil kendi yaptırdığımız RGB 3/8 diye geçen monitör kablosu uçlarınada 15 pin konnektörü kendimiz çakıyoruz akma falan olmuyor görüntüde sorunsuz ama metresi 5 €

    hazır kablolarının en iyisi bimel de var 10 metre vga kablo hem uygun fiyatlı hem sorun çıkarmaz zaman zaman kullanıyoruz
  • En iyi verimi alabileceğimiz kablo girişi hangisidir acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.