Şimdi Ara

Çukurova Üniversitesi Topluluğu[Ana Konu]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.976
Cevap
31
Favori
83.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Duyurular

    Ders Kayıtları Başlamıştır.
    Dikkat Edilecek Önemli Hususlar
    İlk kez 4. sınıf olan öğrenciler "Bitirme Tezi" ne kayıt yapamazlar
    4. Sınıfta en az 8 adet seçmeli ders alınmalıdır. 4 - 4, 5 - 3 veya 3 - 5 şeklinde seçim yapılabilir.





     Çukurova Üniversitesi Topluluğu[Ana Konu]


    Tarihçe

    Çukurova Üniversitesi, 1969 yılında Ankara Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan "Adana Ziraat Fakültesi " ile 1972 yılında Atatürk Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan "Çukurova Tıp Fakültesi'nin yeni bir üniversitenin çatısı altında bir araya getirilmesiyle 1973 yılında kurulmuştur. Daha sonra kurulan Temel Bilimler, İdari Bilimler ve Mühendislik Fakülteleri ile bu sayı beşe yükselmiştir. 1982 yılında ise, Temel Bilimler, Fen-Edebiyat Fakültesi'ne; İdari Bilimler, Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin Ekonomi ve İşletme Fakülte'leriyle birleşerek İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne; Mühendislik Fakültesi ise yine Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin Mühendislik Fakültesi ile birleşerek Mühendislik - Mimarlık Fakültesi'ne dönüşmüştür. Adana, İçel ve Hatay'daki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Yabancı Diller Yüksekokullarının tümü Üniversite çatısı altında toplanarak, Eğitim Fakültesini oluşturmuştur.

    1992 yılına gelindiğinde, 6 fakülte, 11 yüksekokul, 3 enstitü, 1 devlet konservatuvarı, 22 araştırma ve uygulama merkezinden oluşan Çukurova Üniversitesi; 3 yeni üniversitenin nüvesinin oluşturulmasına katkıda bulunmuştur. Modern bina, laboratuvar ve eğitim araçlarıyla 2 yüksekokul Mersin Üniversitesi'ne, 3 yüksekokul Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ne devredilmiştir. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne ise Kahramanmaraş'taki Araştırma ve Uygulama Merkezi, yeni Üniversitenin Rektörlük binası ve iki fakülte binası olarak devredilmiştir.

    Su Ürünleri, İlahiyat, Diş Hekimliği ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin kurulmasıyla fakülte sayısı 10'a yükselmiş, Adana Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Kozan Meslek Yüksekokulları açılmıştır. 1994 yılı içerisinde, Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 1995 yılı içerisinde de Karaisalı Meslek Yüksekokulu kurulmuştur. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na, Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da 1996 yılında Adana Sağlık Yüksekokulu'na dönüştürülmüştür. Lisansüstü eğitim öğretim yaptıran 3 Enstitü, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve 1997 yılnda kurulan Kadirli Meslek Yüksekokulu ile birlikte akademik kurum sayısı böylece 23'e ulaşmıştır. 2007 yılına gelindiğinde 1 fakülte ve 2 meslek yüksekokulu Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ne devredilmiştir. 2009 yılında bölgedeki enerji merkezleri göz önünde bulundurularak Ceyhan Mühendislik Fakültesi, 2009 yılında Yabancı Diller Yüksekokulu, 2012 yılında ise Eczacılık, Kozan İşletme ve Ceyhan Veteriner Fakülteleri kurulmuştur.


    Balcalı Kampüsü

    Çukurova Üniversitesi'nin ana kampüsü 22,000 dekar arazi üzerine kurulu olan Balcalı Kampüsü olup, Adana'nın hemen kuzeyinde ve şehir merkezinden 11 km uzaklıkta bulunmaktadır. Seyhan Gölü'nün doğu ve kuzey yakasında yer alan kampüs, adını üniversitenin kurulmasından önce kampüs alanında bulunan Balcalı köyünden almaktadır. Kampüste yönetim ve eğitim-öğretim birimleri yanında, laboratuvarlar, Balcalı Hastanesi, merkezi kütüphane, spor tesisleri, lojmanlar,Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu yer almaktadır. Şehirden kampüse, emekli rektör Prof.Dr. Mithat Özsan'ın adıyla anılan Mithat Özsan Bulvarı üzerinden ulaşılır. Adana şehir merkezi'nden kampüse, Büyükşehir Belediyesi Balcalı dolmuşları ile ve halk otobüsleri ile ulaşılabilir.


    Genel bilgiler

    Çukurova Üniversitesi 10 Fakültesi 1 Devlet Konservatuvarı 3 Yüksekokulu 9 Meslek Yüksekokulu 3 Enstitüsü 29 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile ülkemizin gelişmiş üniversiteleri arasında yer almaktadır. Öğretime ve araştırmaya verdiği önemle kütüphaneleri ve laboratuvarlarıyla ülkemize nitelikli bireyler kazandırmayı amaç edinmiş olan Çukurova Üniversitesi Adana şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta Seyhan Baraj Gölü kıyısında yeşillikler içerisindeki kampüsünde eğitim-öğretim yapmaktadır.

    Çukurova Üniversitesi'nde 1909 öğretim elemanı 32700'in üzerinde lisans ön lisans yüksek lisans ve doktora öğrencisinin eğitim ve öğretiminde görev yapmaktadır. Öğrencilerin öğretim elemanlarının araştırmacıların gereksinim duydukları ulusal ve uluslararası yayınları barındıran Merkezi Kütüphane'de CD-ROM veri tabanı ve İnternet bağlantısı ile tarama yapılabilmektedir. Çukurova Üniversitesi zengin bir bilgisayar donanımına sahiptir. Hemen her Fakülte ve Yüksekokulda öğrencilerin kullanımına açık bilgisayar odaları mevcuttur. Fakülte ve Yüksekokullarda bilgisayar destekli öğretim ve araştırma yapılmaktadır.

    Çukurova Üniversitesi öğrencileri AIESEC ve benzeri kurumlar aracılığıyla yurt dışında staj yapabilmektedir. Kapalı Spor Kompleksi kapalı yüzme havuzu kayıkhanesi ve çeşitli spor sahaları ile öğrencisine her türlü sporu yapma olanağı sağlayan Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin beden ve ruh sağlığına büyük önem vermektedir. Çukurova Üniversitesi'nde kurulmuş olan 29 kolda öğrenciler boş zamanlarını ilgilendikleri alanda en iyi şekilde değerlendirmektedirler. Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampüsü'ne ulaşım özel toplu taşıma araçlarıyla yapılmaktadır.


    Yerleşim yeri

    Çukurova Üniversitesi ana yerleşkesi 22000 dekar arazi üzerine kurulu olan Balcalı Kampüsü olup Adana şehrinin hemen kuzeyinde ve şehir merkezinden 10 km uzaklıkta bulunan her yönüyle seçkin bir kampüstür. Seyhan Baraj Gölü'nün doğu ve kuzey yakasında yer alan Balcalı Kampüsü doğal güzellikleri ile eşsiz bir kampüs alanıdır. Kampüs adını Üniversitenin kurulmasından önce kampüs alanında bulunan Balcalı köyünden almaktadır.

    Kampüste yönetim ve eğitim-öğretim birimleri yanında değişik bilim dallarında çeşitli araştırmalara olanak sağlayan laboratuvarlar hastane kompleksi merkezi kütüphane öğrenci ve personele öğle yemeği veren bir merkezi kafeterya spor tesisleri lojmanlar sosyal tesisler ve 3500 öğrenciyi barındıran Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlar yer almaktadır.

    Şehirden Kampüs'e Üniversitemize kuruluşundan itibaren büyük hizmetleri geçmiş olan emekli rektörümüz Sn. Prof.Dr.Mithat Özsan'ın adıyla anılan Mithat Özsan Bulvarı üzerinden ulaşılır. Düzenli olarak çalışan çok sayıda ulaşım aracı öğrenci ve personelin şehir ile kampüs arasındaki ulaşımını sağlamaktadır. Kampüs'e ulaşmak için Adana şehir merkezinde bulunan ana bulvar veya caddelerde Balcalı hattına çalışan özel otobüs veya dolmuşlara binmeniz yeterlidir. Şehir merkezinden kampüse ortalama ulaşım süresi yaklaşık 20-30 dakika almaktadır.

    Ulaşım

    Çukurova Üniversitesi Adana Şehir Merkezi'nin yaklaşık 10 km kuzeyinde bulunan Balcalı mevkiinde yer almaktadır. Üniversitemize ulaşım oldukça kolay olup, Adana'nın tüm semtlerinden Üniversite'ye sürekli dolmuş, belediye ve halk otobüsleri hizmet vermektedir.


    Havaalanından
    Üniversite ile havaalanı arası yaklaşık 15 km olup, havaalanı durağından Çukurova Üniversitesi'ne belediye otobüsü ile ya da önce şehir merkezine taksi ile gelip İnönü Parkı’ndaki otobüs durağından Balcalı otobüsleri ile Üniversite'ye ulaşmak mümkündür.


    Otogardan
    Otogarda indikten sonra istenirse otobüs firmasının servisiyle şehir merkezine gelip Balcalı otobüslerine binilebilir. Servislerin son durağı ile Balcalı otobüs durağı arası 1-2 dk’lık yürüme mesafesidir.


    Özel Araçla
    Adana şehir merkezinden özel araçla Balcalı'ya tüm kavşaklarda yer alan "Çukurova Üniversitesi" yön levhaları izlenerek ulaşılabilir. Yön levhaları yardımıyla E-5 yolu (Turhan Cemal Beriker Bulvarı) üzerinden Sabancı Merkez Camii-HiltonSa yönü izlenerek, Mithat Özsan Bulvarı'na dönüp kuzeye doğru yaklaşık 3 km ilerlendikten sonra kampüs girişine ulaşmak mümkündür.


    Alternatif güzergah olarak şehir merkezinden Adana kuzeyine uzanan Baraj Yolu kullanılabilinir. İller Bankası Kavşağı'ndan sağa dönülüp Devlet Su İşleri Bölge Şefliği'ne doğru ilerlendikten sonra Seyhan Hidroelektrik Santrali-Baraj Set'i üzerinden doğuya doğru yaklaşık 1 km ilerleyip sola dönüldüğünde Mithat Özsan Bulvarı'na ulaşılabilir.


    Otoban kullanılmak istendiğinde, Ankara-Mersin istikametinden gelenler Çukurova Üniversitesi çıkışından çıktıklarında yönleri üniversitenin ters istikameti olur. İlk ışıklardan U dönüşü yapıp Mithat Özsan Bulvarı'nı takip ederek Üniversite'ye gelebilirler. Gaziantep-İskenderun istikametinden gelenler Çukurova Üniversitesi çıkışından direk Mithat Özsan Bulvarı'na çıkmaktadırlar. Bulundukları istikameti takip ederek Üniversite'ye kadar gelebilirler.



    Adana Hakkında

    Adana ilimiz M.Ö 6000 Neolitik Döneme kadar uzanan eski ve köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. Kentimizin bu zengin tarihin izlerini taşıyan ve hala hayatta kalan pek çok tarihi yapı ve eser ile de turizm açısından önemli bir yeri bulunmaktadır. İlimiz gerek verimli topraklarında yetiştirilen tarım ürünü çeşidi ile gerekse de gelişmiş sanayi kuruluşları ile ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır.


    Kentimizde ulusal ve uluslararası ulaşım ağları mevcuttur. Oldukça ılıman iklim yapısına sahiptir ve sınırları içerisinde yer alan Yumurtalık ve Karataş sahil ilçeleri yaz turizmi açısından en çok tercih edilen bölgeleridir.


    Adana için kültür-sanat ayrı bir öneme sahiptir ve sinema ve tiyatro alanında ev sahipliği yaptığı büyük organizasyonlarla da adında söz ettirmektedir. Her yıl gerçekleştirilen Altın Koza Film Festivali ve Dünya Tiyatroları Festivali’ne gerek ulusal gerekse uluslararası kamuoyu büyük ilgi göstermektedir.


    Üniversite eğitimi almak için gelecek öğrencilerimizi sıcak kanlı bölge insanları, ekonomik yaşam koşulları, modern yaşam olanakları ve güzel bir üniversite hayatı beklemektedir.

    Kütüphane

    10.000 m² kapalı alanda 800 kişilik oturma kapasitesi ile 5 katlı binasında hizmet vermekte olup, Türkiye'deki 12 Avrupa Birliği Dökümantasyon Merkezi’nden biridir.


    Konferans Salonu, Okuma Salonları, Süreli Yayın Salonu, Yeni Adana Gazetesi Özel Koleksiyonu, Başvuru Kaynakları ve Enformasyon Birimi, CD-ROM Tarama Birimi, Serbest Çalışma Salonu, Güncel Yayınlar, Eski ve Nadir Eserler Birimi, Tezler ve Akademik Aşama Dosyaları Birimi, Avrupa Birliği Yayınları Birimi, İnternet Erişimli Terminaller, Özel Çalışma Odaları ve Sergi Salonu ile hizmet vermektedir.


    Mediko Sosyal


    Sağlık güvencesine bakılmaksızın tüm öğrencilerimize sağlık hizmeti vermekte olan Mediko-Sosyal Merkezi’miz bünyesinde yetkilendirilmiş aile hekimleri, uzman doktorlar, uzman diş hekimleri, diyetisyen ve uzman psikologlar bulunmaktadır. Merkezimizde sunulan hizmetler:


    Genel Sağlık Hizmetleri


    Göz Sağlığı Hizmetleri
    Aile Hekimliği Polikliniği Hizmetleri
    Diş Polikliniği Hizmetleri
    Diyet ve Sağlıklı Beslenme Hizmetleri
    Laboratuar Hizmetleri
    Tedavi Odası Ve İlk Yardım Polikliniği
    Aşı Hizmetleri


    Koruyucu sağlık hizmetleri


    Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri
    Gençlik Danışma Birimi
    Engelli Öğrenci Danışma Birimi
    Sağlık Eğitimi ve Yayın Hizmeti

    Spor Faaliyetleri

    Kampüsümüzde kapalı yüzme havuzu, spor ve jimnastik salonları; çim ve halı futbol sahaları, voleybol, basketbol sahaları, tenis kortları ve atletizm alanlarıyla Seyhan Baraj Gölü kıyısında kürek, kano ve yelken sporuna uygun bir kayıkhane yer almaktadır.

    Burs Olanakları


    Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, başvuru koşullarına uyan öğrencilere burs, öğrenim ve katkı kredisi vermektedir. Müracaatlarwww.kyk.gov.tr internet adresinden yapılmaktadır. Ayrıca, öğrencilerimiz birçok kamu ve özel sektör kuruluşları, dernek, vakıf ve şirketler tarafından burs veya kredi imkanlarından da yararlanabilmektedirler. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında, öğrenci belirlemesi Üniversitemiz tarafından yapılan burslardan 5 öğrencimiz Vaksa, 21 öğrencimiz Vista, 140 öğrencimiz TEV, 493 öğrencimiz Adana Ticaret Odası ve 5 öğrencimiz Mehmet Zorlu Vakfı‘ndan burs almışlardır.

    Çukurova Üniversitesi Yemek Bursu

    Yemek bursu için başvuru koşulları uygun olan öğrenciler Fakülte ve Yüksekokul’ların öğrenci işlerinden temin ettikleri başvuru formu ve istenilen belgeler ile birlikte Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na başvuru yapabilmektedir. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 2000 öğrencimiz bu burstan yararlanmıştır.

    Çukurova Üniversitesi'nde Kısmi Zamanlı Çalışma

    Üniversitemiz öğrencileri, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na müracaat ederek, ders dışı zamanlarında, ilgi ve yeteneklerine göre, Üniversitemizin çeşitli birimlerinde ücretli olarak çalışabilmektedir. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 1000 öğrencimize kısmi zamanlı çalışma olanağı sağlanmıştır.

    Yurt Olanakları

    Üniversitemiz öğrencileri Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Adana İl Müdürlüğü'ne ait yurtlarda kalabilmektedir. Balcalı Kampüsü içerisinde yer alan Fevzi Çakmak Yurdu 8 bloktan oluşmaktadır. Ayrıca şehir merkezinde kız öğrenciler için Hacı Sabancı, erkek öğrenciler için ise Sümer Yurdu hizmet vermektedir. Kız öğrenci yurtlarının kapasitesi toplam 3535, erkek öğrenci yurtlarının kapasitesi ise 1278’dir. Ceyhan’da ise ikisi kız birisi erkek öğrenciler için üç bloktan oluşan Ceyhan Yurdu, 171 kız, 330 erkek öğrenci barındırma kapasitesine sahiptir. Mili Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel kız ve erkek öğrenci yurtlarından da öğrencilerimiz yararlanmaktadır.
    Ev kiralamak isteyen öğrenciler için bölgeye göre aylık kiralar 400-600 TL arasında değişmektedir.

    Değişim Programları

    Farabi Değişim Programı

    Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programı olup üniversitemiz 77 üniversite ile protokol imzalamıştır. 2013-14 eğitim öğretim yılında 42 öğrencimiz diğer üniversitelere, 214 öğrenci ise üniversitemize gelecektir.

    Mevlana Değişim Programı

    Üniversitemiz, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan Mevlana Değişim Programı’nın üyesi olup 2013-2014 eğitim öğretim yılında değişime başlamıştır.

    Erasmus Değişim Programı

    Üniversitemiz, Avrupa Birliği Ülkelerinde bulunan, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programı olan Erasmus Programı’nın üyesi olup, 351 Avrupa Birliği’nde yer alan farklı yüksek öğretim kurumları arasında protokol imzalamıştır. 2013-14 eğitim öğretim yılında, 317 öğrencimiz öğrenim hareketliliğinden, 120 öğrencimiz de staj hareketliliğinden yararlanacaktır.


    Konuyu ilk açan ve bugünlere getiren @H.E'e de ayrıca teşekkür ederiz

    İmza(delarux'a teşekkürler)
    [center][image]https://store.donanimhaber.com/92/f0/71/92f07108cfaf70968969128df215b33f.png[/image][/center] 
    [center][link=http://resim.donanimhaber.com/m_33705166/mpage_1/f_/key_//tm.htm#33705166][color=#336600][b][font="Courier New"]Çukurova Üniversitesi Topluluğu[/font][/b][/color][/link][/center]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdrsrsln -- 8 Eylül 2015; 7:25:13 >







  • Çü de 3.senem ingilizce öğretmenliğindeyim emin ol Türkiyedeki en iyi Tıp bölümlerinden birini kazandın...(feci reklam oldu )

    quote:

    Orijinalden alıntı: delarux

    Arkadaşlar Çukurova Üniversitesi Topluluğu adına imza oluşturdum.İsteyenler imzalarına ekleyebilirler.
    Yapmanız gereken tek şey aşağıda verdiğim kodu kopyalayıp imza bölümünüze yapıştırmak.
    Kod
    [center][image]https://store.donanimhaber.com/92/f0/71/92f07108cfaf70968969128df215b33f.png[/image][/center] 
    [center][link=http://resim.donanimhaber.com/m_33705166/mpage_1/f_/key_//tm.htm#33705166][color=#336600][b][font="Courier New"]Çukurova Üniversitesi Topluluğu[/font][/b][/color][/link][/center]

    İmza Görüntüsü
    quote:

     Çukurova Üniversitesi Topluluğu[Ana Konu]


    Çukurova Üniversitesi logosunun farklı tasarımlarını imzanızda sergilemek istiyorsanız BURADAN logo seçiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 21 Ağustos 2012; 21:10:37 >




  • çü tıp iyidir güzeldir.üniversite hakkında kafanda bir soru işareti olmasın adana için de evler pahalı yemek ulaşım oldukca ucuz fiyatadır.şehrin merkezinde oldugun sürece bir sorun olmaz o bakımdan moderndir.özellikle kuzey adana turgut özal güzelyalı falan ugrarsan gercekten istanbul un nişantaşısını az da olsa andırır oldugunu görürsün.
  • Eşsiz manzarası olan bir kampüsü var.
     Çukurova Üniversitesi Topluluğu[Ana Konu]
     Çukurova Üniversitesi Topluluğu[Ana Konu]

    Bu manzaralara sahip olmasının yanında inanılmaz büyük bir kampüsü var.
    İmkan olarakta son derece iyidir. Kampüsün de ne ararsan var.(starbucks bile)

    Hayırlı uğurlu olsun.




  • Yorumlarınız için teşekkürler.
    @Blitzkrieger ekledim
  • Ulan ben açacaktım başlığı sen açmışsın.Ben de Tıpı kazandım.Kayseri'den geleceğim.Üniversitenin yurdu nasıl arkadaşlar?
  • Sabancı spor tesisi iyidir , yazın iyi terletir bir tek bunu biliyorum .
  • 2009 ÖSYS Sonucunda Üniversitemize Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Dikkatine yüzsüz.gif

    a) Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı yada yeni tarihli mezuniyet belgesi (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz),
    b) Aday 0,8 katsayısından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır),
    c) Nüfus cüzdanının onaylı örneği,
    d) İkametgâh ile ilgili beyanı,
    e) 1987ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak Askerlik Durum Belgesi,
    f) Son altı ay içinde, önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 12 adet 4,5x6 cm boyutunda fotoğraf,
    g) Bakanlar Kurulunca belirlenerek Resmi Gazete'de yayınlanacak Öğrenci Katkı Payının yatırıldığını gösterir makbuz (Öğrenciler, katkı paylarını Üniversitemiz kampusunda şubesi bulunan İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi Bankası'nın Türkiye genelindeki herhangi bir şubesinden yatırabilirler. Adı belirtilen bankaların her hangi bir şubesinde öğrencilerimiz T.C.kimlik numaralarının ilk on hanesini belirttiklerinde ödemeleri gereken harç miktarı banka görevlileri tarafından kendilerine bildirilir)


    * Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
    ** Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
    *** Üniversitemizi kazanan adaylara herhangi bir dosya gönderilmeyecek olup, dosyalar kayıt merkezlerinde adaylara verilerek çabuk kayıt yapmaları sağlanacaktır.




  • Baktım ona.
    Nodex:Tıp mı kazandın.Tıp kayıtları heralde sadece 31 ağustos olması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nodex

    Ulan ben açacaktım başlığı sen açmışsın.Ben de Tıpı kazandım.Kayseri'den geleceğim.Üniversitenin yurdu nasıl arkadaşlar?


    Hangi yurt?
    Fevzi Çakmak mı? Sümer mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _deadmaster

    Baktım ona.
    Nodex:Tıp mı kazandın.Tıp kayıtları heralde sadece 31 ağustos olması lazım.


    Evet tıp kazandım.Kayıt olayı da sadece 31 Ağustos imiş.Neden öyle bir dangalıklık yapmışlar anlamıyorum
    @Cromartie hocam ikisi de.Sen hangisi ile alakadar isen hatta.Yani ben yurtta kalmayı düşünüyorum ilk yıl.O yüzden soruyorum.Başvurular nasıl, ücretler ne kadar, isteyene çıkıyor mu falan...
  • Ben vakt-i zamanında Sümer yurdunda kaldım bir sene. Olanakları kesinlikle Fevzi Çakmaktan daha iyi. İkisinin kıyaslamasını yapacak olursak.

    *Fevziden okula varış 10-15 dakika. Sümerden ise heleki meşhur turuncularla 40-50 dakika. Sümer Kuruköprü'de çünkü.
    *Fevzide yataklar ranza şeklinde 6 kişi küçücük oda kalıyor. Öte yandan Sümer'de yataklar ranza değil ve 4-5 kişi kalıyor. Oda daha büyük yani.
    *Sıcak su bildiğim kadarı ile belli saatlerde veriliyordu Fevzi'de öte yandan Sümer'de 24 saat. Gece duş almak problem olabilir Fevzi'de
    *Yemek konusunda 2005-2006 sezonu için söylüyorum Fevzi rezaletti.Sümerde iyi değildi ancak Fevzi gibi de değildi. Şimdi durumlar nasıl bilemiyorum
    *Teknik resim ve PC için bile Sümer'de ayrı bir çalışma odası var ancak Fevzi'de hepsi aynı yerde.
    *İnternet cafe için Fevzi'de sıraya giriliyordu ancak Sümer'de öyle bir durum yok hatta playstation bile var.
    *Unutmadan, bilmiyorum sizin için ne anlam ifade eder ancak biri erkek yurdu diğeri karışık

    Adana'da bir çok vakıf(abi) yurdu da var özel olarak aklıma gelen genel bilgiler bunlar sorunuz varsa sorun elimden geldiğince cevaplarım.




  • Ekleme

    Başvuru zaten yerleştirme işlemi yapılırken olmuyor muydu? Kayıda geldiğinizde görürsünüz isminiz yazılıdır yurt binalarında. Çoğunlukla zaten yedek oluyorsunuz ben mesela 600lerde falandım ancak bana da çıktı. Olmadı misafir oalrak kalıyorsunuz. Ücretlere kyk'dan bakabilirsin bir bilgim yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 13 Ağustos 2009; 22:47:46 >
  • arkadaşlar bende varım. çukurova üniversitesi inşaat mühendisliği ..ya kardeşim benim üniversite nasıl gelecek vadediyormu.iş teklifleri fılan varmı.bu sene yeni gideceğim.hazırlık zorunlu değil hazırlık okuyayımmı.çukurova inşaatten arkadaşları olan ya bana onun msn sini yada facebooktaki ismini soyismini sölesin.sorayım.neyse yorumlarınızı bekliyorum
  • @Cromartie hangi bölümde okudunuz? Yurtlarda internet bağlantısı nasıl? Yurt mu tavsiye edersiniz ev mi? Yurtların resimlerine ulaşabileceğim bir yer var mı?

    @_deadmaster hangi şehirdensin? Kaçla girdin
  • Ben Endüstri Mühendisliğinde okudum, mezun oldum.

    O kadar iyi bir net bağlantısı olduğunu söyleyemem ancak durum değişmiş de olabilir.

    Bu arada yurt olarak kafa karıştırmak istemem ben Sümer'de kaldım memnundum. Sümer'den bir çok kişi de Fevzi Çakmak'a geçti haberin olsun. Yakın olması sebebi ile.

    Bence herkes yurdu tatmalı. Bambaşka bir yer. Orada yaşanacak herşeyin size katkısı çok olur. Sonuçta binbir çeşit adam orada. İyi-kötü bir çok deneyiminiz olur. Ev ise çok rahat. O rahatlığa geçmeden bunu bir tadın. Adana'da evler şu aralar pek iyi durumda değil maddi açıdan. Genelde kiralar yıllıktır. Ev bakacaksanızda Beyaz Evler'e gidin bütün öğrenciler oradan ev tutarlar genelde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nodex

    @Cromartie hangi bölümde okudunuz? Yurtlarda internet bağlantısı nasıl? Yurt mu tavsiye edersiniz ev mi? Yurtların resimlerine ulaşabileceğim bir yer var mı?

    @_deadmaster hangi şehirdensin? Kaçla girdin

    357 puanla girdim.
    Komşuyuz nevşehirden girdim bende
  • Bende varım çukurova matematik yeni başlayacam :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _deadmaster
    357 puanla girdim.
    Komşuyuz nevşehirden girdim bende


    Nevşehir fen mi okul?Ben de 356 ile girdim.

    Bu haftasonu gidip gezmeyi düşünüyorum orayı.
    Aslında şöyle hangi şehirden kimlerin geldiğini görebileceğimiz bir liste olsa ne güzel olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nodex


    quote:

    Orijinalden alıntı: _deadmaster
    357 puanla girdim.
    Komşuyuz nevşehirden girdim bende


    Nevşehir fen mi okul?Ben de 356 ile girdim.

    Bu haftasonu gidip gezmeyi düşünüyorum orayı.
    Aslında şöyle hangi şehirden kimlerin geldiğini görebileceğimiz bir liste olsa ne güzel olur.


    Hayır.Özel Altınyıldız Fen Lisesi.Senin okul ne
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.