Şimdi Ara

Iphone 3gs sar değeri ve birkaç iphone sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni çıkan 3gs'i alıp kullananlar varsa kitapçığında belirtilen maksimum SAR değerini bana söleyebilicek biri var mı? İnternette araştırdığımda her sitede farklı farklı değerler okudum(0.739 diyen var, 1.4 diyen var, 1.0 diyen var). Bazı sitelerde şu gsm şebekesinde kafada şu kadar şu gsm şebekesinde vücutta şu kadar falan demişler, ben öle ayrıntılı değilde en yüksek değeri öğrenmek istiyorum.

    Diğer sorularıma gelince artık emekliye ayrılma zamanı gelen bir telefonum var ve yeni telefonları şöyle bir inceledim. İnternete girebiliceğim gps'i olan kolay kullanımı olan bir telefon istiyorum. N86'ya baktım mesela bugün ama hiçbir şey anlamadım, ana menüde tepede tablar var neyin ne olduğu belli değil, bir tuşa basmadan menüye geçemedim menüye geçince biraz tanıdık geldi karıştırabildim ama ondada internete gireyim dedim browser'a girdim search bile yapamadım. Sonra Htc diamond baktım o da aynı şekilde bilgisayar gibi startup falan var ama çok karışık. Yani uzun lafın kısası ne symbian'a ne de wm'ye kanım kaynadı ama iphone ortada bir tuş var basınca menü çıktı ve ne istersem hiç bilmeden iyi kötü yapmayı başardım ve bana daha basit geldi. Teknoloji cahili değilimdir ama kimsenin de telefonunu alıp karıştırmadığım için telefonlar şimdilik bana karışık geldi sanırım. İlk sorum bu olucak bu yüzden, bu telefonun kullanımı kolay mı?

    İkinci sorum mesajla ilgili, çok mesaj atıyorum bu telefonda rahat mesaj yazabilicek miyim? Ve attığım mesajın atma zamanını ve iletim zamanını görebiliyor muyum (Avea'da bazen mesajlarım gitmiyor veya geç gidiyor bu yüzden görmek istiyorum) Mesela 19.34'de attığım mesaj 19.36'da iletildiyse bunu görebiliyor muyum? Kullandığım telefon k750 ve mesaja bakınca attığım zaman gözüküyor sonra detaylara girince attığım zaman ve iletildiği zamanı görebiliyorum yada iletilmediyse en baştan mesajın işaretinden görebiliyorum (mektup simgesinin üzerinde tik işareti olmuyor). Aynı şeyi gelen mesajlar içinde kontrol edebiliyor muyum? Yollandığı ve bana iletildiği zamanı görebiliyor muyum?

    Üçüncü sorum gps meselesi, eskiden program yok deniyordu tam bir şekilde çözüldü mü bu sorun (Sesli yol tarifli) yoksa çözülücek mi? Route 66 kullandı bir arkadaşım yanımda ve hayran kaldım, bu programdan iyi yada aynı ayarda bir program mevcut mu?

    Son sorum ben oyun oynamak için telefon aramıyorum, not yazabiliceğim hatta program yazabiliceğim (en azından notepad gibi bir uygulaması var mı yada word gibi), işlerimi düzenleyebiliceğim(ajanda, yapılacaklar vs vs), ofis uygulamaları çalıştırabiliceğim düzenleyebiliceğim, rahatça internete girebiliceğim, sıkılınca müzik dinleyebiliceğim (çok ender de olsa) kısacası tatilde yanımda laptop taşımama gerek bırakmıcak bir telefon arıyorum. Bu o telefon mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rognoso -- 12 Ağustos 2009; 2:42:05 >







  • öncelikle bu o telefon ;)

    ekleyeceklerim şunlar olabilir;
    cihazın kullanımında zor bir taraf yok, kullanıcı dostu yani.
    tuş olmaması sebebiyle bazı kişiler kısa süreli bir alışma perioduna ihtiyaç duysa da bu e fazla 2 3 gü sürüyor.
    Mesaj yazması kolay ve çok hızlı, sıkıntı yok iletim raporu konusunda bir bilgim yok ama.
    Navigasyon konusunda pek bir bilgim yok, hiç kullanmadım. Yurtdışıda kesinlikle problem yok ve türkiyede de kullanalar ve genel olarak memnun olalar duydum çok. şehir içinde problemsiz ama sehirler arasıdayken bazen sorun çıkartabiliyor diye biliyorum.
    Yazdıklarının hepsi için iphone 3G yeterli. Ama ofis belgelerini düzenleyemiyor, sadece görüntülüyor diye biliorum.
    Unutmadan SAR değeri 1'in altında diye okumuştum. Sonuçta apple dikkat edecektir
  • Öncelikle sar değeri kullandığın şebeke ve bağlantı türüne göre farklılık gösterir.
    Fakat zaten telefonların satılabilmesi için belli bir değerin altında olması gerekir.
    Yani problem olarak görmenize gerek yok.
    Aşağıda Apple'ın verdiği tablo mevcut.



     Iphone 3gs sar değeri ve birkaç iphone sorusu




    İnternete 3g ya da wi-fi ile girebilirsiniz. Malum 3gde sorunlar yaşanıyor. O zaman da
    edge kullanabiliyorsunuz.

    Gps mümkün. iGo isimli oldukça güzel bir yazılım var benim kullandığım. Fakat bu tür yazılımlar
    çok pahalı almak için (bence). Muhtemelen bu isteğiniz sizi jailbreak yapmaya yönlendirecektir.
    Route66 da kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki cidden çok daha rahat kullanıma sahip.
    Ekran çok kolaylaştırıyor. Bir de Route66da olduğu gibi harita güncelleme işi problem olmuyor.
    Forumda bahsettiğim program mevcut bakabilirsiniz.

    İphone'un kullanımı çok rahat ve de basittir. Hiç telefonlardan anlamayan tanıdıklarım
    bile bakmak için istediklerinde yabancılık çekmediler. En fazla bir haftada tamamen alışırsınız.

    Mesaj yazmak çok rahat. Hele 3.0 sürümü ile gelen yatay klavye özelliği ile ben oldukça hızlı yazabiliyorum.
    Fakat iletim raporu olayı mümkün değil. Turkcell ve Vodafone için rapor alma yolu nette
    var. Fakat Avea için henüz rastlamadım. Mesaj menüsünde de ara ara tarih ve saat eklenir.
    Yani hangi saat aralığında yazdığınızı görebiliyorsunuz.

    Son sorunuz da yine pahalı olan uygulamalarla mümkün. Döküman görüntüleyebiliyor ve düzenleyebiliyorsunuz.
    Yani mümkün.

    Müzik konusunda zaten ipod kalitesini taşıyan bir telefon.
    Iphone genel olarak isteklerinizi karşılıyor fakat benden size bir tavsiye. Malum pahalı bir alet.
    Eylül başında da yenisi gelecek (3gs). Eğer biraz daha sabrederseniz daha mantıklı olur. Dışarıdan
    bulup alırsanız o ayrı tabi. Ama burdan alacaksanız kesinlikle beklemenizi tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbeskarakterli -- 13 Ağustos 2009; 0:23:55 >




  • Teşekkürler arkadaşlar bütün sorularımı yanıtladığınız için :) Sar değerini de öğrendim apple'ın sitesinde çok ayrıntılı bir gezintiden sonra. Bulduğuma göre 1.19'a düşürülmüş maksimum değer, 3g'de 1.388'di. Benim aklımdaki tek alternatifi olan HTC Hero'nun ise 1.51. Bir korkum yok bu değerlerden tabiiki sağlığımıza çok büyük zararı yoktur ama prensip olarak telefon alırken isteklerimize göre modelleri sıralayıp, insan sağlığına daha dikkat edip daha düşük değer çıkarmayı başaranını almalıyız diye düşünüyorum. Bu mesaj olayı canımı sıktı ama yapıcak birşey yok öyleyse, birde tek cevaplamadığınız sorum olan not alabiliceğim hatta program falan yazabiliceğim word, notepad tarzı bir uygulama var mıdır? Varsa el yazısı tanır mı? (multitouch olduğu için hiç önemli değil aslında ama merak ettim bunuda :) )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rognoso -- 13 Ağustos 2009; 15:27:14 >
  • 3GS in SAR değerlerinin 3Gye oranla biraz daha düşük olduğunu ben de bir yerde okumuştum diye hatırlıyorum.

    Yanlış bilgilendirmek istemem emin olamadım ama fark azdı galiba hani 50 değil 40 değil 30 değil sadece 29 kupona gibi birşeydi...
  • Övet öle ahım şahım bir fark yok :(
  • Sizin o sorunuzu da cevapladım. Öyle bir program mevcut. Görüntüleyeni var ücretsiz. Fakat oluşturmak isterseniz o zaman ya paralı sürüme para vereceksiniz ya da jailbreak yapıp o şekilde kuracaksınız.

    Programın ismi Quickoffice. Hem dökümanları görüntüleyebilir hem de oluşturabilirsiniz. Fakat program yazma olayını bilemem. Yani bunda kod yazacaksanız mümkün tabi ama işlevselliği çok düşük olacaktır.
  • iphone a jailbreak yaparsanız program konusunda hiçbir sıkıntı yaşamassınız her türlü program var mesaj iletim raporu alabileceğiniz vs.vs.... ve hayal bile edemiyeceğiniz programlar çıkıp duruyor(en son şaşırdığım program 3gs için metal dedektörü ve sonar uzaklık ölçümü ).kesinlikle iphonedan pişman olmassınız iphone türkçe destek için ingilizanahtari.com dan detaylı bilgi alabilirsiniz.
  • evet arkadaşların da söylediği gibi iPhone isteklerinizi sonuna kadar karşılayacaktır. ek programlar zaten iPhone u herkese uygun hale getirio. mesaj yazmak kesinlikle çok kolay. işletim sistemi gibi. gps için iDA, Sygic, iGo ve yakında TomTom olmak üzereprogramlar mevcut. ama tabii para verip kullanılacak gibi diil. tabii bunun için jailbreak var. jailbreak ten sonra zaten her işiniz için bir programı rahatlıkla bulabilirsiniz. office dökümanlarını düzenleyebilmek için QuickOffice gibi paralı bir program var. sadece görüntülemek için ücretsiz Documents Free var. el yazısı tanıyan program ise yine ücretsiz olan WritePad .
  • Çok teşekkürler arkadaşlar. El yazısı ve mesaj iletim raporları durumunu öğrenmem çok iyi oldu
  • bu arada az önce deneyerek öğrendim. zaten mesaj iletilmedii zaman yanında bi ünlem çıkıo ve yeniden dene ya da vazgeç seçenekleri var. galiba göndermeme sorununu mesaj 2 mesajlıksa ya da daha büyükse yapıo.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hlkcrcck

    iphone a jailbreak yaparsanız program konusunda hiçbir sıkıntı yaşamassınız her türlü program var mesaj iletim raporu alabileceğiniz vs.vs.... ve hayal bile edemiyeceğiniz programlar çıkıp duruyor(en son şaşırdığım program 3gs için metal dedektörü ve sonar uzaklık ölçümü ).kesinlikle iphonedan pişman olmassınız iphone türkçe destek için ingilizanahtari.com dan detaylı bilgi alabilirsiniz.


    İletim raporu olayı bana çok lazım kardeş hangi programla yapılıyor acaba o olay?
  • ben irealsms kullanıyorum ama çeşit çeşit sms programları var ama tabii jailbreakli olması lazım telefonun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.