Şimdi Ara

58. Topçu Tugay Komutanlığı Ankara/Polatlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
4
Favori
82.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar askerliğimi 323 K/D olarak 58. Topçu Tugayı'nda icra ettim. Sizinde gördüğünüz gibi tugay hakkında bilgi toplamak imkansız gibi. Çünkü çok yeni bir birlik. Uzun yıllar gizli birlik olarak görevini ifa etmiş. Zaten dışardan görünüş itibariyle de askeri binalara benzemiyor. Tel boyunda ki nöbetçiler de olmasa anlamak imkansız gibi olacak. Geçen sene ağustosta giderken her şeyden bir haber gitmiştim. Sizi öyle yollamak istemiyorum. 58'e düşenler toplanalım burada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geruze -- 4 Ocak 2011; 23:05:22 >



  • Beyler Topçu ve Füze Okulu ile 58. Topçu Tugay komutanlığı tamamen farklı yerler. Hatta Polatlı sınırları içerisinde olan Sakarya Kışlasıda farklı. Ben 323 K/D olarak askerliğimi 58. Topçu Tugayında icra ettim. Şimdi sizin düştüğünüz duruma bende düşmüştüm. Çünkü internette hiç bir bilgi bulamamıştım hakkında. Sadece bir kaç yazı vardı birazcık bahseden. Çok iyi bir yer sayılmaz, ama çok kötü de değil. 2002'ye kadar böyle bir birliğin varlığında kimse haberdar değilmiş. Gizli bir birlikmiş yani. Şu an da mühimmat deposu olarak görev yapıyor diyebiliriz. Stratejik bir konumu var. Ankara'ya 78, Eskişehir'e 140 km uzaklıkta. Polatlı merkezede 20 km. Çöl diye adlandırılır, çünkü nerdeyse hiç ağaç yoktur. Tahminen 5 km bir alan içinde kurulu. Yazları müthiş sıcak, kışları müthiş soğuk olur. Şahsen ben -24'ü görme şansına eriştim. Aynı sizin gibi ağustos dönemi idim. Acemiliğiniz boyunca aşırı sıcak altında kalacaksınız. Ama emin olun acemiliğiniz çok rahat geçecek ve usta olduktan sonra keşke acemilik biraz daha sürseydi diyeceksiniz. Hepiniz aynı yerde kalacaksınız. Tabi son 1 yılda bir şeyler değişmediyse. Kalacağınız yerler oldukça lüks. Yaklaşık 1.5 sene önce geçildi o binalara. Burdur'da paralı askerlik yapanlardan bile daha iyi şartlarda barınacaksınız. Sıcak su sıkıntısı yok. Banyo ve tuvaletler gayet lüks. Hatta şöyle söyleyeyim bir çok birlikte duşakabin ve buzlu cam kombinasyonu bile mevcut. Genelde her haftasonu çarşı izni olur. Tugayın en büyük derdi aşırı sayıda rütbeli personel olması. Şöyle ki ben 2009 Ocak'ta teskere aldığımda 1100 rütbeli personele karşı 850 asker mevcut idi. Hiyerarşiyi düşünün artık. Yolda yürürken sürekli selam vermek durumunda kalıyorsunuz. Sonuçta Ankara olduğu için resmiyet bir hayli fazla. Kısa dönemlere farklı göz ile bakılıyor diyebiliriz. Çoğu birlikte yazıcılık, devriye çavuşluğu gibi daha hafif görevler sizi bekliyor. Belki çavuş olana kadar nöbet tutarsınız fakat bir çok birlikte çavuş olduktan sonra nöbet tutulmuyordu ta ki 325 K/Dler 250 kişi gelene kadar. Yani nerde çokluk orda .... hesabı. Biz sadece 50 kişi idik ve az olduğumuz için değerimiz daha çok biliniyordu. Umarım sizde az olursunuz diyeceğim ama pek mümkün görünmüyor. Geçen sene biz gittiğimizde doğru dürüst bir kantini bile yoktu ama 2008 Aralık'ta yeni kantin hizmete girdi ve sorunsuz çalışmaya başladı. Sadece 2 birlikte Digiturk vardı. Sosyal olarak pek bir şey yoktu geçen sene. Umarım bir şeyler değişmiştir. En son standart yemekler hariç lahmacun çıkıyordu fırında. Bir de birliklerde tavuk döner, tost, cips ve bazende köfte. Var mı sorunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geruze -- 11 Aralık 2012; 10:32:41 >




  • sanırım 329 K/Dlere pek yardımcı olamayacağım. Neyse darısı 331lere artık (:
  • Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
  • ben de buraya düştüm. var mı başka düşen?
  • var kardeş bende oradayım cuma günü erzincandan yola cıkacamda acaba polatlıyamı gitmem gerekiyor direkt olarak yada nasıl ulaşırım oraya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuntakinte24

    var kardeş bende oradayım cuma günü erzincandan yola cıkacamda acaba polatlıyamı gitmem gerekiyor direkt olarak yada nasıl ulaşırım oraya


    ben istanbuldan geliyorum. aslen de erzincanlıyım. :) erzincan'dan ankara'ya gel. aşti'den her yarım saatte bir polatlı'ya araba kalkıyormuş. polatlı merkezde indikten sonra topçu ve füze okuluna uğrayacam. söylenene göre 58.tugaya servis oluyormuş oradan. çünkü bizim tugay daha ilçe dışında kalıyormuş. topçu ve füze okulu merkezde.

    aşağıdaki listeye bilgilerini girer misin?

    http://spreadsheets.google.com/viewform?hl=tr&formkey=dDNNaU5hLXNPX1AzWHl3OEZCZE41WVE6MA..




  • Evet arkadaşın yazdığı doğru. Zaten ona da ben yazmıştım sanırım (: 58. Topçu Tugayı Ankara-Eskişehir yolu üzerinde. Polatlı'ya yaklaşık 19-20 km uzaklıkta. Sakarya savaşının şiddetli şekilde yaşandığı bir alan üzerinde kurulu. Yolun sağ tarafı 58. Topçu Tugayı, sol tarafı ise Sakarya Kışlası. Aralarında yaklaşık 500 metre var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geruze -- 10 Aralık 2009; 18:41:06 >
  • Babam askerliğini burada yapmış,bol bol siyah beyaz askerlik fotografları vardı,hicte sormadım askerligin nasıl gecti diye,hicte anlatmadı niyeyse
  • 335. dönem gidenleri ve daha önceden gidenleri bekliyorum. Bilgi verebilirseniz sevinirim. Çok az bilinen bir yermiş.

    Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı HAVA SAVUNMA
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi 58'inci Top. Tug. K.lığı
    POLATLI ANKARA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olc.e -- 10 Ağustos 2010; 1:05:02 >
  • BENDE ORDAYIM HİÇ İYİ KONUŞAN YOK 335.KISA DONEM BENIM STATU TOPÇU YAZIYO
  • arkadaşlar bu yerle ilgili bilgi sahipleri varsa lütfen paylaşsınlar.
  • üçünüze de pm attım beyler.
  • Valla arkadaşlar ben bu tugaya düştüğümde resmen uzaya düşmüş gibi hissettim kendimi. Koca forumda bir kişi bilmiyordu nasıl bir yer olduğunu. Gittik gördük. İzlenimlerimi konu açarak aktarmaya çalıştım. Farklı öğrenmek istediğiniz bir şey varsa yardımcı olmaya çalışırım. Fakat şunu da göz önünde bulundurmak gerekir ki ben 2008 ağustos döneminde gitmiştim. Tam 2 sene oluyor. Değişen bir şeyler olabilir.. Yani umarım değişmiştir (:
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafasezer

    BENDE ORDAYIM HİÇ İYİ KONUŞAN YOK 335.KISA DONEM BENIM STATU TOPÇU YAZIYO


    Arkadaşım 58'e düştüysen topçusundur zaten. Başka seçenek yok. Özellikle kısa dönem isen. Tabi son 2 senede radikal değişiklikler olmadı ise.. Ha bu arada topçu ne yapar deme, top bile görmeyebilirsin askerliğin süresince (:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geruze -- 13 Ağustos 2010; 0:37:32 >
  • Geruze hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. benimde kısa dönem olarak oraya çıktı. bakalım neler göreceğiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JSBach

    üçünüze de pm attım beyler.


    saol dostum,desene sabrın sınırlarını zorlıycaz.bu arada dikkat ettim çoğunluk yedek subay çıkan arkadaşlar forumda.ben kısa dönem çıktım zaten öyle de istiyordum.ama anlamadığım neden çok az kısa dönem var ve siz yedek subaylar orada biz kısa dönemlere çektirecekmisiniz :)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bor_kar

    Geruze hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. benimde kısa dönem olarak oraya çıktı. bakalım neler göreceğiz.



    Sizin acemilik bitişi eylüle tekabül ediyor. Bol bol sararmış otların yolunduğunu göreceksiniz bor_kar (: Şaka bir yana aileniz açısından avantajlı bir yer. Sizi düşünmek zorunda kalmayacaklar.
    Hayırlı tezkereler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geruze -- 11 Aralık 2012; 10:35:53 >
  • 337 kd için güncel
  • 58. Tugay'a yine pek düşen olmamış sanırım..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.