Şimdi Ara

Çıldırtan ram sorunsalı ve devamı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Bir süredir IRQL not less or equal ve "page fault on non paged area" hatalarıyla karşı karşıya kalıyordum, hatta bazıları arka arkaya olabiliyordu(windows tekrar başladıktan hemen sonra). İnternette araştırdım ve bu hataların ram problemlerini işaret edebileceğini öğrendim. Memtest adlı program ile deneme yapacaktım fakat saolsun dvd yazıcım cd/dvd okuma işleminde sekteye uğradığı için yapamadım. Bu nedenle tek tek çıkartarak deneme yoluna gittim. Her çıkarttığım ramde mavi ekran alma sürem daha da arttı enteresan bir şekilde. Üçüncü ram yerinde değilken kısa bir süre stress test bile yaptım fakat akşam oyuna girerken birden mavi ekran verdi. Şu anda 4. ram çıkarılmış vaziyette ve tedirginlikle bekliyorum eğer yine mavi ekran verirse diye. Bu arada 4. rami çıkartırken denedim bilgisayar 4 ram takılı vaziyetteyken açılmadı yani elektrik geldi fakat ekran kartı fanı sürekl yüksek devirde kaldı bios bile çıkmadı, daha önce böyle bir sıkıntı olmadığı halde.
    Şimdi sorum, eğer 4. ram yokken de mavi ekran verirse anakartı değiştirme yoluna mı gideyim? Bu arada BIOS update yapmayı düşünüyorum bir faydası olur mu acaba?
    Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

    Edit: 4. ram takılı değilken de hata verince iyice canım sıkıldı. Bu sefer bilgisayar direkt olarak mavi ekran vermeden elektrik gitmişçesine kapanmaya ve açılıp 1-2 sn sonra tekrar kapanmaya başladı. Bir seferinde anakart uzun bir sinyal sesi verdi ve ekran yeşil oldu.
    Bios'a girebildiğimde ilk iş ayarları sıfırladım ve işlemci fabrika hızına geri döndü. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok sadece bir iki defa görüntü gitti.
    Şimdi sıkıntı ramlerde mi, ekran kartında mı, psu da mı, yoksa anakartta mı?

    Su soğutmam olduğundan bilgisayarcıya falan götürmek de çok zor olacak, o yüzden lütfen biraz dahi bilginiz varsa yardım edin. Şimdiden teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.