Şimdi Ara

Enteresan ram problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Bir süredir IRQL not less or equal ve "page fault on non paged area" hatalarıyla karşı karşıya kalıyordum, hatta bazıları arka arkaya olabiliyordu(windows tekrar başladıktan hemen sonra). İnternette araştırdım ve bu hataların ram problemlerini işaret edebileceğini öğrendim. Memtest adlı program ile deneme yapacaktım fakat saolsun dvd yazıcım cd/dvd okuma işleminde sekteye uğradığı için yapamadım. Bu nedenle tek tek çıkartarak deneme yoluna gittim. Her çıkarttığım ramde mavi ekran alma sürem daha da arttı enteresan bir şekilde. Üçüncü ram yerinde değilken kısa bir süre stress test bile yaptım fakat akşam oyuna girerken birden mavi ekran verdi. Şu anda 4. ram çıkarılmış vaziyette ve tedirginlikle bekliyorum eğer yine mavi ekran verirse diye. Bu arada 4. rami çıkartırken denedim bilgisayar 4 ram takılı vaziyetteyken açılmadı yani elektrik geldi fakat ekran kartı fanı sürekl yüksek devirde kaldı bios bile çıkmadı, daha önce böyle bir sıkıntı olmadığı halde.
    Şimdi sorum, eğer 4. ram yokken de mavi ekran verirse anakartı değiştirme yoluna mı gideyim? Bu arada BIOS update yapmayı düşünüyorum bir faydası olur mu acaba?
    Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.







  • 4 parça belleğin stabilite sorunları olabileceğini duymuştum. 2 parça şeklinde deneme imkânınız varsa bir de öyle deneyin.

    Ayrıca kendi Asus anakartımda bahsettiğiniz sorunun benzerini yaşadım. Bilgisayar arada takılıyordu açılırken; POST ekranı gelmeden, hatta görüntü gelmeden, bilgisayar çalışıyor gibi davranıyor (fanlar ve parçalar çalışıyor yani) ama bir türlü açılmıyordu. Şans eseri açılırsa öyle açılıyordu.

    Garantiye yolladım bellek soketlerinde sanırım sorun çıktı. Tam olarak konulan teşhis "C1". İnternette tam olarak ne anlama geldiğini bulamadım ama bellek soketiyle ilgili bir sorun olduğunu okudum. Garantisi varsa hemen gönderin bence...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.