Şimdi Ara

Yurtdışı kargo sorunu (e-bay)- Yardım-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar
    Arkadaşlar yurtdışından e-bay aracılığı ile ikinci el bir fotoğraf makinesi aldım. Ürünün takip numarasını girip ptt'nin sitesinden sorgulama yaptığımda; İstanbul paket merkezinde ve durumuda etiketsiz olarak görünüyor. Bu ne anlama geliyor. Kargom bana gönderilecek mi? Yoksa gidip bu merkezden almam mı gerekiyor. 29.07.2009 tarihinde kargo bu merkeze ulaşmış. Bilgisi olanlar cevap yazarlarsa çok memnun olurum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmettu

    Merhabalar
    Arkadaşlar yurtdışından e-bay aracılığı ile ikinci el bir fotoğraf makinesi aldım. Ürünün takip numarasını girip ptt'nin sitesinden sorgulama yaptığımda; İstanbul paket merkezinde ve durumuda etiketsiz olarak görünüyor. Bu ne anlama geliyor. Kargom bana gönderilecek mi? Yoksa gidip bu merkezden almam mı gerekiyor. 29.07.2009 tarihinde kargo bu merkeze ulaşmış. Bilgisi olanlar cevap yazarlarsa çok memnun olurum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.



    Gidip almak en iyisi büyük ihtimal sorun vardır geç kalma geri gönderebilirler
  • hangi şehirdesin bilmiyorum ama yurtdışından posta 2 günde geliyor 5-6 gün istanbulda bekliyor. Mantıgını anlamak zor tabi. Seninde büyük ihtimal böyle olacaktır.
  • istanbuldan bulundugun şehirdeki UPİM'e(uluslararası posta işlem merkezine) sevk edildi yazar paketini oradan alabilirsin..PTT'nin içinde yada ayrı bir bina olarak bulunabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 1 Ağustos 2009; 11:25:57 >
  • Yurtdışı gönderi takibinden değil de.
    Yurt içi gönderi takibinden takip edin öyle daha anlaşılır olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shinning Star

    Yurtdışı gönderi takibinden değil de.
    Yurt içi gönderi takibinden takip edin öyle daha anlaşılır olur.


    Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkür ediyorum. Biraz önce yurtdışı değilde yurtiçi olarak sorgulama yaptım. Sevk Edildi İSTANBUL / PAKET MUDURLUGU SİVAS / GÜMRÜK(PİM), 218473 - 34011 30/07/2009 08:59:20 olarak görünüyor. Sanırım önümüzdeki hafta elime geçer.
  • evet bugün posta işleme merkezine ulaşır. pazartesi dağıtıcıya teslim edilir. salı günü ya da çarşamba alırsın postacınız sallamazsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinning Star -- 1 Ağustos 2009; 14:04:09 >
  • Hocam bir sorum car; ebay dan nasıl aldın? direk ordaki fiyatmı? nasıl oldu ücretlendirme? kargo vs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 1 Ağustos 2009; 14:15:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: w_wallace

    Hocam bir sorum car; ebay dan nasıl aldın? direk ordaki fiyatmı? nasıl oldu ücretlendirme? kargo vs

    e-bay ve pay pal ödeme sistemine üye oluyorsun. Pay pale kredi kartını tanıtıyorsun. Ürünü e-bay dan aldıktan sonra site sizi pay pale yönlendiriyor. Ürün bedelini ve kargo ücretini ödüyorsunuz. Ürün geldiğinde ptt aracılığı ile sizden gümrük vergisi alınıyor. Sanırım gümrük memurları kafalarına göre vergi yazıyorlar. Panasonic marka bir oto mp3 çalar almıştım. Kargoyla birlikte 120 TL. ödediğim araç teybine 102 TL gümrük aldılar.
  • yurt dışı mal işlemlerinde gönderen ülke para birimi üzerinden 100 değerini aşar ise gümrük bedeli alınır örneğin abd den alınan ürün 100$(usd) geçersen vergiye tabidir yada euro bölgesinden alınan bir ürün 100€ geçer ise yine vergiye tabidir.ben garmin gps recevier aldım ürün 50$ aldığımdan dolayı pay pal ve ürünün ebay sayfası çıktılarını alarak posta işleme merkezinden görevli memura verdim herhangi bir harici vergi vermeden ürünümü alabildim, sadece gümrüğe girdiği için 2,5TL gümrük işlem bedeli altında ptt para verdim. yurt dışından pahalı bir ürün alacaksanız, DHL gibi uluslar arası bir kargo şirketi ile gönderilmesini sağlayın ve gönderici kişi kargo üzerine gift(hediye) yazsın benden tavsiye veya 100$ altı bir fatura bildirsin bu ikinci tarza refurbished yazıpta gönderebilir (tamir edilmiş ürün) Reconditioned (beğenilmeyip iade edilmiş ürün) sizlere kargo edebilir.




  • Arkadaşlar merhaba,
    Ben 25 Ocak'ta bi iphone sipariş ettim,daha önce telefon almıştım geldi kaydettirdik.Yine yurtdışına gitti bi tanıdık kaydettiririz gelince diye düşündüm ama bu seferki sipraişim takıldı.100 dolar göstermiştik faturayı da.Diğeri de 100 dolardı fatırası ama o geldi.Sanırım birincisi şanstı.Adama söyledim Amerikaya ulaşınca paranızı iade ederim dedi;fakat ondan yanıt beklerken 45 gün geçmiş dispute açmak için,bunu bilmiyordum.Adama ulaşamıyorum,4 gündür maillerime cevap vermiyor.Ebayde dispute açayım dedim bu sefer de 45 günlük süreniz doldu diyor.Adamdan hala ses yok.Ne yapabilirim? Daha doğrusu yapabileceğim bir şey var mı? Tecrübelerinizi bekliyorum.Çok teşekkürler şimdiden.Saygılar.
  • 45 GÜN GEÇTİYSE YAPABİLECEK HİÇBİŞEY YOK..ÜZÜLDÜM
  • Selamlar 30.10.2010 tarihinde e-bayden 30$ tutarında bir ürün sipariş ettim ve siparişi verirken 5$ fazla ödemesi olan Expedited Int'l Shipping seçeneğini seçtim. Tracking bilgilerinde LJ605241407US
    Processed through Sort Facility, Nov-02-10, 11:15 AM, JAMAICA, NY, 11430 bilgisi görünüyor. Ben extra ücret ödememe rağmen satıcının kargoyu takibedilemeyen LJ koduyla göndermiş olması normal mi yoksa ben mi bir hata yaptım acaba. Tecrübesi olan arkadaşlar ürünün ne sürede gelebileceğini söyleyebilirse çok sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNaT -- 9 Kasım 2010; 19:35:42 >
  • Arkadaşlar ebay üzerinden bir ürün almak istiyorum. Gönderim olarak tüm dünya seçmiş.Satıcı ile görüştüm,buraya gönderim yapıyor. Ancak bazı noktalarda anlaşamadık. Kargo yaklaşık 53$ tutar diyor,sigortalı gönderiyormuş. Oysa resimde de görüleceği gibi 3 seçenekli gönderim görüyorum sitede. Ve not var, satıcı bu gönderiler için sorumluluk kabul etmez diyor. Sizce nasıl yapmalıyım? Alacağımız ürün en fazla 2,5 kg ve 0,5 kg iki paket... Ürünlerin fiyatları 40$ civarında olacaktır.

    http://www.ebay.com/itm/Harrisons-Bird-Diets-HBD-ADULT-LIFETIME-MASH-5-lb-/350157298452?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5187005b14#ht_514wt_1061




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.