Şimdi Ara

Meşhur 'Balık-Ekmek' içinde hangi balıklar oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
76.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Boğaz'ın meşhur balık-ekmeğinde hangi balıklar kullanılıyor? Balıklar, kılçıkları temizlendikten sonra mı pişiriliyor? Nasıl hazırlanıyor?
    Bir de balıklar gerçekten deniz balığı mı, yoksa çiftlik balığı mı?



  • somon koyacak degil ya..
  • Soru bana Balık-Ekmek diye bi akvaryummu var dedirtti ?
  • Yahu gerçekten merak ediyorum. TV'de gördüm biraz önce. Yiyesim geldi. Yarın gidip balık alacağım, ama hangi balık?
  • norveçten ithal, norveç uskumrusu diyorlar. genelde buzlu olarak satarlar.
  • Çok berbat hiç tavsiye etmem...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    Çok berbat hiç tavsiye etmem...

    İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...
  • İthal uskumru
    Görüp görebileceğiniz en ucuz balıktır.
    Genelde lezzetli olur tamamen psikolojiktir.
    Deniz havası ve genelde gezmeye gittikten sonra ayak üstü yendiği için biraz daha lezzetli olur.
    Ha mesela eminönünde bazı tekneler palamut satıyor ama aradaki farkı işin uzmanı anlar.
  • Norveç'ten gelen o uskumru,baliklarin insan için olan en iyisidir.Içinde en fazla omega 3 bulunan baliktir!
    Tûrkiye'de sanirlar kötû balik.Halbuki tam tersi Tûrkiye denizlerinde yakalanan baliklarda asiri derecede zehirli madde vardir(civa,agir madenler falan)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif


    quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    Çok berbat hiç tavsiye etmem...

    İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...


    Sanki bir mecburiyet gibi olmuş orada balık yemek.
    Sanki ayrı bir havası varmış gibi geliyor insanlara.
    Biraz da psikolojik aslında...


    Türkiye'de ki balıklar kötü olabilir.
    Norveç'ten gelenler de iyi olabilir.
    Benim takıldığım nokta bu değil.
    Balığı pişirme şekilleri ve hazırlanışı çok kötü.
    Balık ekmek demeye bin şahit lazım.

    Ayrıca işin enteresan tarafı da; 3 tarafı deniz bir ülke, hatta 3 tarafı deniz ve boğazı olan bir şehir, balık norveçli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: irish


    quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif


    quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    Çok berbat hiç tavsiye etmem...

    İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...


    Sanki bir mecburiyet gibi olmuş orada balık yemek.
    Sanki ayrı bir havası varmış gibi geliyor insanlara.
    Biraz da psikolojik aslında...


    Türkiye'de ki balıklar kötü olabilir.
    Norveç'ten gelenler de iyi olabilir.
    Benim takıldığım nokta bu değil.
    Balığı pişirme şekilleri ve hazırlanışı çok kötü.
    Balık ekmek demeye bin şahit lazım.

    Ayrıca işin enteresan tarafı da; 3 tarafı deniz bir ülke, hatta 3 tarafı deniz ve boğazı olan bir şehir, balık norveçli.

    Haklısın. Boğazda yenilen balığın Norveç'ten ithal edilmesi çok garip...




  • işin ilginç tarafı bu balığı pazarlarda 1.250 tl ye satıyorlar.
    balık ekmekçilerde yarısını 4 tl ye satıyorlar.
    balığın birinden 8 lira kazanıyorlar.
  • hamsi buğulama üstüne tanımam

     Meşhur 'Balık-Ekmek' içinde hangi balıklar oluyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MOPAR

    hamsi buğulama üstüne tanımam

     Meşhur 'Balık-Ekmek' içinde hangi balıklar oluyor?



    olsada yesek söyle karadeniz hamsisi buğlama olur tava olur ızgara olur farketmez ama karadeniz hamsisi olcak.
    emiönünde norveç uskumrusu veya norvecten ithal palamut olur pek lezzetli değildir karadeniz balığına benzemez




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007

    işin ilginç tarafı bu balığı pazarlarda 1.250 tl ye satıyorlar.
    balık ekmekçilerde yarısını 4 tl ye satıyorlar.
    balığın birinden 8 lira kazanıyorlar.

    Bu uskumrular küçük olmuyormuydu?Yarısını ekmeğin arasına koysan ekmeğin içinde kaybolur.Benim pazarda gördüklerim hep küçüktü.
  • Sen denizindeki baliklara soykirim uygularsan sonucuda ithal balik yemektir.



    Haklısın. Boğazda yenilen balığın Norveç'ten ithal edilmesi çok garip...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84


    quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007

    işin ilginç tarafı bu balığı pazarlarda 1.250 tl ye satıyorlar.
    balık ekmekçilerde yarısını 4 tl ye satıyorlar.
    balığın birinden 8 lira kazanıyorlar.

    Bu uskumrular küçük olmuyormuydu?Yarısını ekmeğin arasına koysan ekmeğin içinde kaybolur.Benim pazarda gördüklerim hep küçüktü.

    ortadan ikiye bölünce buzu da eriyince yayılıyor balık.
    ben pazardan alıyorum ara sıra. yağlı balık olduğu için kömür ızgarası mükemmel oluyor.
    eminönünde saç üstünde pişirilenler güzel olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007


    quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84


    quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007

    işin ilginç tarafı bu balığı pazarlarda 1.250 tl ye satıyorlar.
    balık ekmekçilerde yarısını 4 tl ye satıyorlar.
    balığın birinden 8 lira kazanıyorlar.

    Bu uskumrular küçük olmuyormuydu?Yarısını ekmeğin arasına koysan ekmeğin içinde kaybolur.Benim pazarda gördüklerim hep küçüktü.

    ortadan ikiye bölünce buzu da eriyince yayılıyor balık.
    ben pazardan alıyorum ara sıra. yağlı balık olduğu için kömür ızgarası mükemmel oluyor.
    eminönünde saç üstünde pişirilenler güzel olmuyor.

    Kısa bir tarif yazar mısınız? Direkt ızgaraya mı atıyosunuz? Yoksa mısır unu gibi ekstra bir işlem uyguluyor musunuz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    Çok berbat hiç tavsiye etmem...



    Entel iriş abim
  • Hepsi uskumrudur.başka balık koyuyorum dese bile ol yalandır.icinde uskumru vardır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.