Şimdi Ara

Arkadaşlar turbo motor için yardım Lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende reno 12 yani toros biraz tipsiz de olsa accık motoru besleyim diyorum. Bu reno larda beyin yok biliyosunuz. Bunun için elektirikle çalışan turbo şekilleri varmış. Ben bunlardan taksama nasıl olur. Az da olsa performans saglarmı? Yardımlarınızı bekliyorum...[simage][/simage]



  • Renault 12 ye turbo takana kadar rektefiye yaptırn, motoru bir güzel temizletin, ayarlarını yaptırın zaten turbo takılmış gibi olur önceki haline göre.
  • arkadaşım zaten öyle ben biraz daha performans yüksetmek istiyorum.
  • Söylediğim işlemleri yaptırmak emin olun turbo taktırmaktan çok daha verimli olacaktır. Eğer biraz daha isterseniz egzosu falan değiştirin, ayrıca karbüratörlü arabada turbo nasıl takılır bilmiyorum açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaY_LaZ68

    Arkadaşlar bende reno 12 yani toros biraz tipsiz de olsa accık motoru besleyim diyorum. Bu reno larda beyin yok biliyosunuz. Bunun için elektirikle çalışan turbo şekilleri varmış. Ben bunlardan taksama nasıl olur. Az da olsa performans saglarmı? Yardımlarınızı bekliyorum...[simage][/simage]


    elektrikle çalışan turbo olmaz ama supercharger olur.amerikan piyasasında hem japonlara hem de amerikan araçlarına sonradan uygulama için satılan + 25-30bg katan sc lar var.ama bahsettiğim araçlar en az 3000cc motor hacmine sahip.

    turbo ya da sc uygulanacak aracın öncelikle sıkıştırma oranının yüksek mi düşük mü olduğuna bakmak gerek.ayrıca standart piston ve kolun beslemeye dayanıp dayanamayacağını bilmek gerek.son olarak üzerindeki kam turboya uygun mudur ona bakmak gerek.

    sanırım röno12de bunların hiçbiri uygun değil.




  • üzerindekini bilemiyorum büyük ihtimalle solex tek boğazlıdır.ama çift boğazlı weber karbüratör takarsan, ve performans için ayarlatırsan kafi gelir. gömlekli motor olduğundan diğer arabalardaki silindir büyütme opsiyonu bunda işe yaramaz.
    bahsettiğin renault 12 araçların 130 Hp turbolu versiyonları var aslında. Türkiye'de de vardı eskiden. " Renault 12 gordini " diye araştırabilirsiniz.
    pek sanmıyorum ama motorunu bulma ihtimaliniz var.
    basitce güçlü bir elektrikli fanla karbüratöre hava basabilirsiniz. biraz yakıt ekonomisi sağlar belki 1-3 Hp de güç artışı sağlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.