Şimdi Ara

AFS (American Field Service) Kültürler Arası Değişim Programı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
25.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben lise 2. öğrencisiyim(anadolu lisesi) YES'e başvuruyu kaçırdığım için üzülmüştüm ancak aradım AFS'yi , 13üne uzatıldı dediler yarın formumu göndereceğim allahın izniyle .

    İngilizcem iyi , geçen sene gördüklerimi tekrar edersem passive'i falan bir sorun kalmaz.Türkçe mülakat falan derken hepsini geçersem , ailede ayarlanırsa seneye Amerika'dayım .Şimdi 0dan şöyle tense'lere göz atabileceğim bir site bilen varsa yazabilir mi? Birde kelime bilgimi geliştirebileceğim bir site?

    Herkese başarılar dilerim .




  • Amerika için sanırsam 13 milyar filanmış bu yıl. Ayrıca lise 2 de gidecekseniz Türkiye'ye dönünce bazı sorunlar yaşayabilirsiniz Türkçe dilinde ve derslerde çünkü yurtdışında dersler Türkiye'ye göre daha kolaymış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şems-i Tebrizi

    Ben lise 2. öğrencisiyim(anadolu lisesi) YES'e başvuruyu kaçırdığım için üzülmüştüm ancak aradım AFS'yi , 13üne uzatıldı dediler yarın formumu göndereceğim allahın izniyle .

    İngilizcem iyi , geçen sene gördüklerimi tekrar edersem passive'i falan bir sorun kalmaz.Türkçe mülakat falan derken hepsini geçersem , ailede ayarlanırsa seneye Amerika'dayım .Şimdi 0dan şöyle tense'lere göz atabileceğim bir site bilen varsa yazabilir mi? Birde kelime bilgimi geliştirebileceğim bir site?

    Herkese başarılar dilerim .





    Babam toplantıya gidiyor ordan müdüre verecek başvuru formumu ancak bir sorum var , şimdi posta falan diyor sitesinde bu formu faxlasak olmaz mı ben babama kılavuzda verilen fax numarasını verdim , okul müdür faxlar dedim , birde 8. sınıfın yıl sonu notunu hatırlamıyorum boş bıraktım o kısmı sorun olmaz umarım , zaten okullardan kendileri isteyeceklermiş umarım sorun yaşamam o konuda .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Topraktan Gelen -- 11 Ekim 2009; 11:14:11 >




  • Fakslayabilirsin ama gönderdiğin belgelerin orjinallerinide posta ile yollamak zorundasın yani her halükarda o belgeleri postalamak lazım.Benimde belgeler tamam(hatta başvuru formu netten çektim)ama okul kimse başvurmuyor diye tkv'den gelen belgeleri naptı kim bilir.İnşaallah yarın müdür yardımcısı aday listesini bulurda başvuruyu yaparız.Okul zarf'ı verdiğimiz gün gönderir inş posta ile.Malum cuma gününe kadar son.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OMayKaat

    Fakslayabilirsin ama gönderdiğin belgelerin orjinallerinide posta ile yollamak zorundasın yani her halükarda o belgeleri postalamak lazım.Benimde belgeler tamam(hatta başvuru formu netten çektim)ama okul kimse başvurmuyor diye tkv'den gelen belgeleri naptı kim bilir.İnşaallah yarın müdür yardımcısı aday listesini bulurda başvuruyu yaparız.Okul zarf'ı verdiğimiz gün gönderir inş posta ile.Malum cuma gününe kadar son.


    Ya bizim okuldakilerin(öğretmen-yöneticiler) haberi bile yokki olaydan , yani söyledim ben böyle böyle anlamadılar birşey , aday listesi falan ilgilenmedilerde o zaman benim iş yaş .




  • Evet bizde de böyle.Afiş asıyorlar ama ilgilenen olmadığından belgeleri naptılar kim bilir.Banka makbuzu ve başvuru formunun yanında tkv tarafından gönderilen aday listeleri var okulun orada sınava girecek öğrenciyi yazıp tahsis etmesi sonra bir nüshasınıda postayla göndermesi lazım.
    Detaylı bilgi için tkv/afs'nin sitesinde sınav kılavuzu var.Sağ köşede duyurular bölümünde.
  • evet bu sene ki AFS nin fiyatları en ucuz 8bin dolar. 14 bin e kadar yolu var.
    internette yazılanlara göre harika bi deneyim
    lise sonu 2 kez okuma parası fln o deneyimin üstüne çıkamıyormuş.
    ingilteredeki 1 ayımdan bende anladım bunu.
    şubat 92 li olduğumdan YES e katılamıyorum ağustostan başlatmışlar sınırı gıcık oldum resmen çok saçma.
    http://www.tkvafs.org/tur_tu/focus_on/high_school ülkelere ve yaş aralıklarına burdan bakabilrisiniz 1991 yazdığına aldanmayın geçen senenin onlar güncellememişler 1 sene fazlasını düşünün.
    üniversitedede sadece erasmus var 4yıl içinde sadece 1 kez başvurabiliyosun onada o yanı kötü
    hazır lisedeykende bu deneyimi yaşamak iyi olurdu ucuz bir avrupa ülkesinde
    15ine kadar düşünücem bi yanım gitmek istiyor ama diğer yandanda o kdar para verilmez diyo xD
    kararda veremedim




  • Bugün sınava katılanlar varmı?Bence oldukça kolay bir sınavdı.Sınavda kaç tane doğru yapanları mülakata çağırdıklarını bilen var mı?
  • Ben bugün girdim. 7 aralıkta belli olcakmış sonuçları. Siteden aday numarasını girerek sonuçlara bakılabilcekmiş. Doğru sayısı değilde çan eğrisine göre belli oluyo diye düşünüyorum. Şuan benim Genel Kültür 43/50 Sözcük Bilgisi 49/50 Yargı Bölümü de 35/40. Cidden kolay bir sınavdı =) Taa 7 aralığa kadar nasıl beklicem bilmiyorum.
  • Bence de çok kolay bir sınavdı.Fakat biraz kolaya almaktanmıdır nedir bildiğim bazı soruları yanlış yapmışım.Yargı bölümdendeki bazı sorular,iki yıldır matematik dersi görmediğim için zorladı diyebilirim.Barajı geçerim büyük ihtimalle ama daha fazla net çıkarabilirdim biraz daha dikkat etseydim sorualara.
  • Evet o dikkatsizlik soruları bende de vardı. Yargı bolümü haricinde vakit baya baya fazla geldi. Sözcük bilgisi 5 dakkada genel kültür 9-10 dakkada bitti. Şu yağlı boya tablolu sorunun cevabını bulamadım da "michelangelo" yapmıştır diye düşünüyorum. Dali ve picasso değil ondan eminimde Leonardo Da Vinci de olabilir ama sanmıyorum. Sen ne demiştin?
  • Biz o tabloyu sanat tarihi dersinde gördük.Sınavdan çıkarken bir çok kişi o tabloyu konuşuyordu.O tablo Leonardo Da Vinci'nin olamaz çünkü Rönesans dönemi özelliklerini barındırmıyor.
    O tablo'nun adı; ''Dr Tulp'un Anatomi Dersi'' ve Rembrant Harmensz Fanrijn'in eseri.Barok dönemden bir eser.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OMayKaat -- 7 Kasım 2009; 22:20:33 >
  • O zaman genel kültür bölümüne 1 yanlış daha.. Merak ediyorumda diğerlerinin sınavı nasıl geçti. 7 aralık'a kadar nasıl dayancam onuda bilmiyorumki ^^
  • OMayKaat bana öm atmış, ona cevap verdim burayada yazayım

    arkadaşım nasıl anlatayayım bilmiyorum malum 1 sene geçmiş ama hatırladıklarımı söyleyeyim, şimdi ben ankara atatürk lisesinde girdim mülakata. Sınavda ankaraydı zaten ted ankaralılar hemen belli oluyor onu söyleyeyim.Zaten geçen sene 380 kişi son sınıftaymış ted ankarada illaki olacak .Öyle tiplerin azda olsa mülaktta da karşına çıkacağına eminim, mühim olan kendin olman.

    şimdi önce bizi sınıfıa aldılar.Eski tip sıraları çember şeklinde dizmişler, 7 kişi oturduk sıralara ortak bir konu bulun ama okuldan derslerden olmasın dediler. Bizde o dönem yunanista anarşi olayları çıkmıştı onu tartıştık, her kafadan bir ses çıktı, anlatırken bütün gruba anlatmaya dikkat et, aklına ne geliyosa söyle, zaten 7 kişi birbiriri arasından laf kapmaya çalışıyo genelde, ya mesela en basitinden ben "adamın cipini ne çiziyosun kardeşim oda adamın emeği değil mi " gibi bir şey söylemiştim. Ha bundan önce bize bi kağıt verip ana baba adı klasik bilgi formu ve gezdiğin iller,ülkeler ve bir anını yazman gerekti. Kalem silgi götürün yanınızda.

    Ondan sonra bizi koridora çıkarttılar, mülakat için sıra aldılar, ben 7 yani sonu aldım, bununda sabır göstergesi olduğunu ve önemli olduğunu söyliyeyim, acil işiniz veya uzun yolunuz yoksa 5-6-7 bu sıraları alın. Zaten sıra ilerledikçe hızlı, yavaş giden komisyonalr oluyo, yeni arkadaşlar edinmek için birebir süreler bunlar. Neyse akşam 6 gibi ben girdim en son, aile ilişkilerin falan, üstü kapalı bu geziyi finansa edebilir misin soruları, derken neyi bilip bilmediğini kontrol etmek amacı ile sorular, nasıl hatırlanmak istersin, örnek aldığın birileri var mı? ben bu soruya erman ılıcak dedim, adam hangi şirketin sahibi diye sordu bende rönesans ı yapıştırdım burdan baya artı puan almıştım eminim neyse benim mülakat 30-45 dk arası bir şey sürdü, tam hatırlamıyorum tabi, ha birde afs yi önemsediğiniz hatta gelmeden baya araştırma yaptığınızı söyleyin, yani yapın. Muhabbetin bir kısmında onların hangi yılda nereyi gittiklerini ülkelerinden ailelerinden memnun kalıp kalamdıklarını sorun, hatta eminim kendi aralarında dahi bilmiyorlardır kim hangi ülkeye gitti .Amaç muhabbet ile kendini tanıtmak, soru cevaplamak değil

    Peki hepsini geçtin nie gitmedin derseniz, ben sınava girerken bile aklımda norveç vardı, sınav, mülakat bunları geçip eve formlar gelince iş ciddiye bindi ve 11 ay uzun bir süre gelmeye başladı. Gidip gelme yok, ek olarak gelen formlarda bu açıkca belirtiliyor aslında afs türkiye orada başınıza gelebilecek hemen hemen hiç bir şeyden sorumlu değil, orda aileye uymak zorundasın, benim babam inşaat mühendisi ancak hak hukuktan da anlar özellikle o istemedi bune ben bu şartlar altında bakkala göndermem seni dedi Ek olarakta ben bu sınava lisede son senemde girdim, bu sene esogü inşaattayım ve istesek dahi hazırlık okuyamıyoruz, yani bir sene dondurup gitmem gerekecekti, açıkcası bununda göze alamazdım, zaten hem öss ye hazırlanıp hem arada hazırlık kapmlarına falan gitmek gerekirdi kaldıki şimdi okulu erken bitirme planlarım var. Yani gitsem üniversite öğreninim saçma sapan bir şey olacaktı.

    Sonuçta afs sınavı,mülakatına girdiğime asla pişman değilim, bambaşka bir deneyim, sınavın veya mülakatın sonuçlarını beklemek okul takviminde yer almak için fotoğraf çektirmek paha biçilemez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaatciSylar -- 9 Kasım 2009; 8:25:47 >




  • Bende Ted'li olaraktan arkadaşı doğruluyabilirm. Bu sene sonuncu sınıfım bizim katta (MF katı) 204 öğrenci var üst katta (TM-TS) yaklaşık bir o kadar belki daha fazla var artı olarak IB'lerde olunca 450-500 kişi varız sanırım. Toplam lise bülümü 2048 kişi. Ben ankarada sınava girdim, bizim okuldan 20-30 kişi tanıdık saydım. Görmediklerimde vardır kesin.
  • Arkadaslar hangi ülkeler var öğrenebilir miyim yada en azından Güney Kore var mı bilen var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eSs24

    Arkadaslar hangi ülkeler var öğrenebilir miyim yada en azından Güney Kore var mı bilen var mı ?



    Güney Kore Yokmuş


    AFS Ülkeleri
    •Almanya
    •Avusturya
    •Belçika - Flaman
    •Belçika - Fransız
    •Çek Cumhuriyeti
    •Danimarka
    •Finlandiya
    •Fransa
    •Hollanda
    •İspanya
    •İsveç
    •İsviçre
    •İtalya
    •İzlanda
    •Macaristan
    •Norveç
    •Portekiz
    •Rusya
    •Çin
    •Filipinler
    •Hong Kong
    •Japonya
    •Tayland
    •Yeni Zellanda
    •ABD
    •Arjantin
    •Bolivya
    •Brezilya
    •Dominik Cumhuriyeti
    •Honduras
    •Kanada
    •Kosta Rika
    •Meksika
    •Paraguay
    •Peru
    •Şili
    •Venezuella
    •Güney Afrika
    •Mısır




  • Yukarı beyler bana da lazım.
  • rezervvvvvv
  • ne zaman başvurmak gerekiyor bilen var mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.