Şimdi Ara

VGA mı S-VIDEO'mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Konuyu buraya da açtığım için özür dilerim. Ama tahmin ediyorum bu konuyla ilgilenen arkadaşlar bilgi sahibidir.

    Arkadaşlar PC-Lcd TV bağlantısı için VGA veya S-VIDEO kablosu sipariş edicem . Yalnız uzun kablo almayı düşünüyorum.(5 m.). Ana amacım MKV filmleri kalite kaybı olmadan izleyebilmek. Bu iki kablonun avantaj/dezavantajı nedir? Fiyat/kalite olarak hangi markayı önerirsiniz? görüntü kalitesinde ne ölçüde bi düşme olur.

    Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomenius76i -- 21 Temmuz 2009; 15:12:20 >



  • Uzun süre cevap gelmeyince yurtdışı forumlarda buldum cevabı. Farklı teknoloji mağazası çalışanlarına da sorup sağlama yaptım . ( Biraz şüpheciyimdir de )

    Bu konuyu araştıranlar için , VGA'nın açık ara daha kaliteli olduğu ortaya çıkıyor. S-VIDEO 'da bir kaynağa göre 400x300 , bir kaynağa göre 480i görüntü aktarımı olurken; VGA ile kabloda benim bağlantımda 1920x1080 görüntü aktarımı oldu.

    VGA
  • en çok kullanılan svideo 4 pinli olandır ve düşük çözünürlüğe ve kötü bir görüntü kalitesine sahip. ancak 7 ve 9 pinli svideo çıkışlarından component bağlantı ile full hd görüntü alınabilir hatta ses de aktarma özelliği de mevcut. yine de vga çok daha standart ve oturmuş bir arabirim olduğundan tercih edilebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.