Şimdi Ara

Hangi Ekran Kartı Nezaman Alınmalı Ne İçin(GENEL)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Bi süre Oyunlara ara vermiştim arada bir donanim haberlerine göz atiyordum ve bugün videolari izlerken NFS Most Wanted da Tofaş Şahin i gördüğümde düşünmeye başladim. Oyun oynamak adına Teknolojiyi eş zamanlı takip etmek mi yoksa geriden takip etmekmi daha avantajli?

    Eşzamanlı takibe Ati Radeon 3850 giriş yaptigimda ilk iş eski dx8 dx9 oyunları oynadıgımda farkına vardıgım ozamanın sistemlerini zorlayan oyunların civata oldugunu gördüm son kalite ayarlarında ve çözünürlükte bile akıcı oyun oynayabiliyordum örn. aynı oyunları 6600gt ile easy ayarlarda zor oynuyordum.

    Daha sonra Sırasıyla COD4 Crysis FRC2 vs. gibi güncel oyunlari oynadikca kartlarida yükseltmeye başladim heves halini aldi budurum hatta sistemi bile yeniledim bi çoğümuzda yapmiştir bunu. Herneyse işin içine girdikçe Cpu, Ram, HDD ile oynamalar ve OC çılgınlıgı başladi neden? nedeni Darbogaz diye bir terim çıktıgı için. Bir çok Donanim sitesinde Yeni çıkan ekran kartlari test edilir ve kullanılan bileşenler hep üst seviyedir. Bu testlere bakıp aynı Ekran kartını kendi test eden arkadaşlarımız yakın değerler alamadıgında neden diye sorar. Burdada yukarida saydigim diğer bileşenler ve OC un önemi ortaya çikti Bu konuda forumdada çok ateşli tartışmalarda yaşanmıştır:))

    Şimdi gelelim Hangi ekran kartı? sorusuna aslında sorulması gereken Hangi Oyunları oynamalıyım olmalı diye düşünüyorum. Sebebi bir oyun herkesde iyi bilirki ilk çıktıgında 4x4 lük olmaz Hatalari vardir eksikleri vardir ve sonradan yeni paketler haritalaryada nesneler eklenebilir oyuna göre. Geçmişte Bazi oyunlar için 7 tane patch(yama) çıkarıldıgı görülmüştür.

    Peki bu oyunu ilk çıktıgında oynayanmı daha çok zevk alır, yoksa yamalardan sonra oynayanmı?

    1. İlk çıktıgında o oyunu oyanamak için en son çıkan kartı alıcaksan orta seviye olsa bile.
    2. Diğer sistem gereksnimleride yüksek olucak tabiki + masraf yani.
    3. Hem sinir bozan optimizasyon hatalari Hemde kart için driver prblemi yaşayacaksin,Bunlarada katlanacaksin.
    Sonuçta Fazla paralar harcayip düşük zevkte oyun deneyimi. Tabi en üst düzey Donanimlar müstesna. Peki Karin ne? ilk çıktıgında oynamış olmak populeritesini yitirmeden deneyimi yasamak.

    Diğer taraftan geriden takip edenlerin +larini gördükçe ciddi düşünmeden yapamıyorsunuz.

    1. Oyunun hemen hemen oturdugu tr patchlere varana kadar geliştirildiği optimizasyon sorunun olmagi zamanda oynanmai.
    2. Bu zamanda alinmiş üst seviye kartin ilk çıktıgına oranla Daha ucuzladigi örn 4870 500tl den 300tl ye kadar düştügü.
    3. Kartı yeni tutmakla PSu ihtiyacınında tırmanmamasi sistem gereksinimlerininde artmamasi.
    4. Oyunlar oturdugu için yeni eklene patclerle daha güzel haritalarin ve nesnelerin oyunlara kattigi olumlu hava ve Driverlarin oturmasi ile daha optimize bi grafik karti

    Zararin ne? İlk ciktiginda aliıp oynayamamak.

    Başlıklarda sıkça Gördüğümüz ''Ekran karti Önerisi'' sorularininda büyük ölçüde kafada bitirilmeside bu gericilikle mümkün olabilir. Çok uzatmak istemiyorum aslında ama uzun bi konu. 300$ ve üstü paralara oyun için grafik kartı aldıgınızda hakkını vermesi gerekir bence hiç bi oyunu felanca patch filanca driver yüzünden gibi sebeplerle oynamamalıyız. Şimdi DMMM oyununu 4850 veya gts250vs benzeri bi kartla oynasaniz 0 problem yaşarsınız. yada COD4 ü bi önceki nesil 7900gtler 1950xt lere sorun yaşarsiniz. Şunu demek istiyorum Oyunlari degil Kartlari güncel tutmak daha mantikli. Böyle oldugunda zaten tek soru şimdi hangisini almlayim sorusuna gelir onunda cevabi zaten bütcene göre en pahalisi olarak yanıtlanir. çünkü kaldirmayacagi oyun yoktur Sonuçta hep fazla maliyetle az zevk aliyoruz güncel olma ugruna.

    Katilanlar veya katilmayanlar Farklı görüşleri ile konuya dahil olabilirler, tartişabiliriz.

    Not: Konu sadece Grafik karti ve Oyunlar ilişkisi ile alakalidir diğer bileşenlerde geriyi savunmuyorum.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.