Şimdi Ara

HDMI 1.4 Hakkında (Güncel: 22.Ağustos.2009)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar konudan haberi olan ve olmayan arkadaşlar için bu konuyu açma gereği hissettim.
    HDMI 1.4 sanırım yakında yaygınlaşacak, hatta yeni AVR lerde bu bağlantı desteğini görmemiz mümkün.


    Konu hakkında ufak bir intro PDF dosya var, aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.
    http://www.hdmi.org/download/press_kit/PressBriefing_HDMI1_4_FINAL_8_0_061809.pdf

    ------------------------------------------------

     HDMI 1.4 Hakkında (Güncel: 22.Ağustos.2009)

    Yeni HDMI 1.4 standardı birçok yeni özellik sunuyor. Ancak özellikle Audio Return Channel, HDMI Ethernet Channel ve 3D over HDMI gibi HDMI üzerinden ses dönüş kanalı, ethernet bağlantısı ya da 3D içerik iletimi sağlama gibi özelliklerin gerçekleştirilmesi için Silicon Image yeni bir yonga tasarladığını duyurdu.

    HDTV’lere, alıcılara, Blu-ray oynatıcılara ve bunun gibi çihazlara eklenecek olan bu yeni işlemci ve vericinin 2009′un ikinci yarısında çıkması bekleniyor. Yine de, bu teknolojinin yer aldığı cihazları görmek için gelecek seneyi beklememiz gerekiyor. Bu nedenle önümüzdeki sene HD destekli yeni bir cihaz almayı planlıyorsanız, HDMI 1.4 destekli olup olmadığını da kontrol etmeyi unutmayın.

    ------------------------------------------------

    Diğer HDMI lerle 1.4 arasındaki farklar:
     HDMI 1.4 Hakkında (Güncel: 22.Ağustos.2009)


    Bir alıntı:
    Yeni arayüzün getireceği en büyük yenilik "HDMI Ethernet Channel" (HEC). Bu yeni özellik kablonun yapısını da değiştirecek, zira HEC yalnızca HDMI 1.4 kablolarıyla beraber çalışacak. HEC, HDMI ile birbirlerine bağlı cihazlar arasında 100 Mbps'ye kadar veri aktarımına izin verecek. Bu sayede örneğin HEC destekli bir televizyon, yine HEC destekli bir oyun konsolu veya dijital video kamerayla internet bağlantısını paylaşabilecek. Ayrıca HDMI 1.4 ile beraber gelen özelliklerden biri olan Audio Return Channel (ARC) bir S/PDIF kablosu gerekmeksizin TV üzerinden bir Ses/Video alıcısına (receiver) ses sinyalleri gönderebilmekte. Son olarak Automatic Content Enhancement (ACE) gelecek 3B Video standartlarını ve 4096x2160 çözünürlüğünü (şu anki Full HD 1920x1080) destekleyecek.

    Geliştirici firma Silicon Image'in söylediklerine göre ilk denetleyici yonga örnekleri yazın üreticilere gönderilecek. HDMI 1.4 bağlantısını son kullanıcı ürünlerinde görmek için ise gelecek seneyi beklemek zorunda kalacağız.

    ------------------------------------------------

    HDMI 1.4 Hakkında Bilmeniz Gerekenler Güncel: 22.Ağustos.2009

    Artık yeni çıkan tüm monitörlerde, video oynatıcılarda ve benzeri ürünlerde standart hale gelmeye başlayan HDMI arayüzü yakında büyük bir değişiklik geçirecek. HDMI 1.4 arayüzü basit bir geliştirmeden daha fazlasını bizlere sunmayı vaat ediyor.

     HDMI 1.4 Hakkında (Güncel: 22.Ağustos.2009)


    Yeni HDMI arayüzü "dijital ev" hayaline bir adım daha yaklaşmamızı sağlayacak yenilikler getirecek. Üç boyutlu görüntü ve tümleşik veri bağlantısı gibi teknolojilere destek vereceği belirtilen HDMI 1.4 hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için sıraladık.

    Tümleşik Ethernet

    HDMI arayüzünün yeni sürümü, cihazların Ethernet hızında (100 Mbps'a kadar) veri alış verişi yapabilmesi için bünyesinde tek yönlü bir IP veri kanalı barındıracak.

     HDMI 1.4 Hakkında (Güncel: 22.Ağustos.2009)


    Bu özellik ayrı bir Ethernet kablosuna olan ihtiyacı ortadan kaldırarak , HDMI 1.4 bağlantılı cihazların İnternet bağlantılarını diğer HDMI cihazlarla paylaşmasını sağlayacak. Örneğin HDMI 1.4 özelliğine sahip bir ses sistemi, ev sinema sisteminiz için İnternet merkezi görevini görüp, geniş bant erişimini televizyon ile paylaşabilecek.

    Dual-stream 1080p 3D

    HDMI 1.4 şu an için HDMI destekli cihazlar için geliştirilen birçok 3D görüntü biçimine destek veriyor. Bu biçimlere verdiği desteğin dışında yeni arayüz 1080p'ye kadar dual-stream 3D çözünürlüklerin üstesinden gelebilecek.

     HDMI 1.4 Hakkında (Güncel: 22.Ağustos.2009)


    Sinemalarda yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan ve olumlu tepkiler alan 3D görüntüler gelecekte evlerde de kendine yer bulacak. Dünya çapında bazı televizyon kanalları şimdiden üç boyutlu yayın yapacaklarını açıkladılar bile. Bu yüzden HDMI 1.4 bu teknolojiye desteği esirgemiyor.

    Çok yüksek çözünürlük

    HDMI 1.4, mevcut 1080p cihazlardan dört kat daha gelişmiş olan 4K x 2K çözünürlüğe destek verecek. Bu durum HDMI 1.4'ün, dijital sinema sistemlerinin sağladığı çözünürlüğü sunması anlamına geliyor.

     HDMI 1.4 Hakkında (Güncel: 22.Ağustos.2009)


    HDMI 1.4'ün desteklediği biçimler arasında 3840 x 2160 (24 Hz, 25 Hz, 30 Hz) ve 4096 x 2160 (24 Hz) bulunuyor.

    Audio Return Channel


    Televizyonunuzda DVD oynatıcı ya da tümleşik tuner gibi bir içerik kaynağı varsa, Audio Return Channel özelliği HDMI kablosu üzerinden sesi A/V alıcısına göndermenizi sağlıyor. Böylece yeni HDMI standardı sayesinde fazladan kablo kullanmak zorunda kalmıyorsunuz.

     HDMI 1.4 Hakkında (Güncel: 22.Ağustos.2009)


    Daha doğru renkler

    Yeni HDMI 1.4 standardı, dijital fotoğraflardaki renklerin televizyonda daha doğru ve net gözükmesi için sYCC601, Adobe RGB ve AdobeYCC601 standartlarına destek veriyor olacak.

    İki yeni bağlantı seçeneği

    HDMI 1.4 beraberinde iki yeni bağlantı biçimi getiriyor. Bunlardan ilki HDMI bağlantısını cep telefonlarına, dijital kameralara ve taşınabilir ortam oynatıcılara getirmek için tasarlanmış HDMI Micro Connector. Type D adı da verilen bu yeni bağlantı, orijinal HDMI bağlantısının 19-pin'lik arayüzüne sahip.

     HDMI 1.4 Hakkında (Güncel: 22.Ağustos.2009)


    Bunun dışında HDMI bağlantısını araç içi teknolojilerle entegre etmek için bir başka bağlantı çeşidi daha geliştirildi. Type E Automotive Connection System adı verilen bu bağlantı araç içinde HD içerik dağıtımı görevini üstlenecek.

    Geri uyumluluk sorunu

    HDMI.org'dan yapılan açıklamaya göre HDMI 1.4'ün getireceği birçok yeni özellik yeni bir HDMI yongası sayesinde çalışabiliyor. Bu da mevcut cihazlarda yapılacak bir firmware güncellemesinin bu yeni özelliklere kavuşmak için yetmeyeceği anlamına geliyor.

     HDMI 1.4 Hakkında (Güncel: 22.Ağustos.2009)


    Bu durumun HDMI 1.4'ün yaygınlaşma sürecini uzatacağını söylemek mümkün. 720p/1080p HD televizyonların iyice yaygınlaştığı bugünlerde HDMI 1.3 çoğu ihtiyacımızı zaten görüyor. Bu yüzden HDMI 1.4'ün yaygınlaşması biraz zaman alabilir.

    Yeni TV'ler

    HDMI 1.4'ün bizlerin hayatımıza sokacağı en büyük yenilikler üç boyutlu görüntü ve çok yüksek çözünürlükler olacak. Şu an piyasada olan televizyonların hiçbiri bunları yapabilecek düzeyde değil. Bu yüzden mevcut teknolojiye sahip olan ürünlerde HDMI 1.4 arayüzünün kullanılmayacağını söyleyebiliriz. 4K x 2K çözünürlükteki üç boyutlu geleceğimize HDMI 1.4 ile ulaşmak için yeni televizyonlar almak zorunda kalacağız.

     HDMI 1.4 Hakkında (Güncel: 22.Ağustos.2009)


    Yeni HDMI kabloları

    HDMI 1.4 standardı kablo konusunda kafaları biraz karıştıracak. Standart HDMI kabloları 720p/1080i'ya kadar verilere destek verirken, yüksek hızlı HDMI kabloları da 1080p, Deep Color ve 3D desteği sunuyor olacak. Bunun dışında Automotive HDMI kablosu da araç içinde kullanılacak ve demin saydıklarımızdan farklı bir yapıya sahip olacak. Tüm bunların fiyatlarının pek de ucuz olmayacağını söylemek gerek.

    2010'a kadar vakit var

    Önümüzdeki yıl düzenlenecek CES'te (Consumer Electronics Show) HDMI 1.4 uyumlu ürünlerin tanıtımları yapılacak. Büyük markaların bu standarda sahip yeni ürünlerini fuarda göstermesi bekleniyor. Ayrıca 4 Eylül'de Berlin'de başlayacak olan IFA fuarında bu tip ürünlere önceden bir göz atma şansı da bulabiliriz.

     HDMI 1.4 Hakkında (Güncel: 22.Ağustos.2009)


    Bazı firmalar ise henüz ortada bir cihaz olmamasına rağmen HDMI 1.4 kablolarını duyurmaya başladı. NXG, BlackPearl adını verdiği HDMI 1.4 kablosunu tanıttı bile. NXG bu kabloyu duyurdu duyurmasına da henüz bu kabloyu takabileceğimiz bir cihaz yok.

    Alıntıdır: SDN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 22 Ağustos 2009; 12:23:16 >







  • ortalığı karıştırmasan olmuyor yani
  • ONKYO 877 ve 907 eğer çıkarsa (876 ve 906 nın bir üst modelleri yani) muhtemelen HDMI 1.4 olacaktır. Bunca beklediklerine göre vardır bir bildikleri diye düşünüyorum.
    Gerisini sen düşün artık
  • mevcut teknoloji zaten dts-hd ma ve 1080p benim bildiğim kadarıyla ve bunlar da 1.3a üzerinden zaten aktarılabiliyor.. Ne gibi +'ları olabilir ki?
  • PDF dosyanın linkini verdim işte yukarıda bir göz at istersen. Mesela 4kx2k nın üzerinde pixel desteği var.

    Not: -----> SATILIK MARANTZ SR5001 7.1Ch (HDMI) AVR için TIKLAYIN
  • HDMI 1,3a + Ethernet Kablo = HDMI 1,4

    HDMI 1,4 versiyon 1,3a versiyona ilave olarak 100Mbps İnternet ağ bağlantısı sağlıyor.
  • Bence önemli bir başka özelliği ethernet özelliğinden dolayı herhalde, aletleri birbirine direk bağlamak zorunda olmamak, bu da aletlerin arkasında hatırı sayılı bir kablo azalmasına yolaçar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asukrumercan

    Bence önemli bir başka özelliği ethernet özelliğinden dolayı herhalde, aletleri birbirine direk bağlamak zorunda olmamak, bu da aletlerin arkasında hatırı sayılı bir kablo azalmasına yolaçar.


    Evet bu çok özel bir özellik ama tüm cihazların 1.4 destekli olması icap eder. Sanki network agına bağlı Pc gibi al tak süper bir özellik olur ama nasıl kullanıldığına dair kesin bir bilgimiz hala yok tabi.

    -----> SATILIK MARANTZ SR5001 7.1Ch (HDMI) AVR için TIKLAYIN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 19 Temmuz 2009; 22:54:38 >




  • Çıksında görelim. Kağıt üstü yazılanlarla yapabildikleri arasında çok fark olabiliyor.
  • nasıl yani bu 1.4 kablo piyasaya çıkarsa televizyon falan da mı değişecek yanlış anlamıyorum değil mi? yada mevcum plazma ve lcd tv ler destekledi diyelim, tv den ağa bağlanabilecekmiyiz? bunumu anlıyorum. yoksa yanlış mı anlıyorum
  • TV'nin ağa bağlanması için HDMI 1.4'e gerek yok, bildiğim kadarı ile yeni çıkan TV'lerden bazı modeller zaten ağa bağlanıyor, ethernet kablo ile.
  • TV değiştirtmeyin
  • Güncel: 22.Ağustos.2009
  • Oronra eline sağlık güzel paylaşım
  • Afiyet olsun arkadaşlar, yakın gelecekte sık karşılaşacağımız bir bağlantı türü için şimdiden bilgiler piyasaya sızarken okuyup bilgi sahibi olmakta fayda var diye düşünüyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: eresgü
    Oronra eline sağlık güzel paylaşım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oronra

    Afiyet olsun arkadaşlar, yakın gelecekte sık karşılaşacağımız bir bağlantı türü için şimdiden bilgiler piyasaya sızarken okuyup bilgi sahibi olmakta fayda var diye düşünüyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: eresgü
    Oronra eline sağlık güzel paylaşım





    tv değişecek avrler değişecek hatta ps3 ün bile yenilenmesi lazım malum ps3 hdmi 1.3 destekliyor en fazla = dünyanın masrafı
  • HDMI 1.4 beni gerdi. eminim yeni sistem alanları daha da germiştir.
  • Şu an için herhangi bir donanım değiştirmeye gerek yok emin olun.

    Zaten bu teknolojinin yaygınlaşması, video çözünürlüğünün HDMI 1.4 ün desteklediği çözünürlüklere çıkması, HDMI üzerinden network vs.. derken cihazlarında buna uyumu min. 3 seneyi bulur. Yeni nesil Tv ler çıktı/çıkıyor, bundan sonraki nesilleri beklemek lazım. AVR ve blueray filmler içinde aynısı geçerli.

    Şimdilik sadece yakın gelecekteki teknoloji gelişmesi olarak bakmak lazım, gerilecek bir şey yok
  • gözünü sevdiğim RGB.
  • aslında çokta uzun bir zaman alacağını düşünmüyorum. teknoloji çok çabuk ilerliyor.
    örnek, ben tv yi alalı bir yıl olmadı, üzerine bir sürü yeni model ve yeni özelliklere sahip tvler çıktı.
    ipucunu aldık nasılsa devamı uzun sürmez


    quote:

    Orijinalden alıntı: Oronra

    Şu an için herhangi bir donanım değiştirmeye gerek yok emin olun.

    Zaten bu teknolojinin yaygınlaşması, video çözünürlüğünün HDMI 1.4 ün desteklediği çözünürlüklere çıkması, HDMI üzerinden network vs.. derken cihazlarında buna uyumu min. 3 seneyi bulur. Yeni nesil Tv ler çıktı/çıkıyor, bundan sonraki nesilleri beklemek lazım. AVR ve blueray filmler içinde aynısı geçerli.

    Şimdilik sadece yakın gelecekteki teknoloji gelişmesi olarak bakmak lazım, gerilecek bir şey yok




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.