Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Section8 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
57.071
Cevap
696
Favori
4.415.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beko multi splitmi ayrı ayrı iki tane mi alayım..
  • klima almayı düşünüyorum mitsubishi ve sharp arasında seçim yapmak istiyorum. kararsız kaldım fiyatlar aynı, kampanyada.. klima işi içinde olanlardan yada deneyimi olanlardan öneri bekliyorum ..
  • fiyatları ne kadar? bende alcam fakat beko nasıldır iyimidir? fiyatları yakınsa onlardan alayım.tabi bekodan iyi ise..
  • mıtsubıshı al
  • fiyatları pahalı değilmi onun
  • mitsubishi teknik değerleri : srk 40 hd modeli için
    soğutma 12500 btu ısıtma 14500
    soğutma sarfiyatı 1,2 kw ıs. sarf. 1,24
    ses iç : 56 db dış :63

    sharp değerleri ise AY-AP12DE İÇİN
    soğ: 11900 ıst: 13600
    soğ. sarf. 1,09 ıs. sar :1,12
    ses iç :29 dış :48


    bu değerlere göre mitsubishi çok daha gürültülü ve elektrik sarfiyatı daha yüksek
    db değerleri kütüphanede fısıltıyla konuşma göz önüne alındıgında 30 db iken 56 db çok değil mi dış ünite için ise 63 bu komşulara gürültü vermek anlamına geliyo gibi.. konuyla ilgili tejnik bilgisi olan birileri cevap verirse sevinirim. merak ettiğim bir başka konu ise
  • teknosa soruna cevap olabilir..

    quote:

    Orjinalden alıntı: mczaga

    fiyatları ne kadar? bende alcam fakat beko nasıldır iyimidir? fiyatları yakınsa onlardan alayım.tabi bekodan iyi ise..
  • valla önce keşif için çağır bi kaç firmayı kaç btu ve nasıl bi makina takılacağını öğren...sonra da kaliteli servisi ve yedek parça sıkıntısı olmayacak bi markayı al...
  • sharp ve mitsubishi ikiside kaliteli ikiside aynı para ikiside aynı servis tarafından bakılıyo .. mesele hangisini seçeçeğimdi.. keşif için geldiler 12000 btu yeterli. sharp almaya karar verdim plasmacluster özelliğiyle artı değer kazanıyo bence
  • En kalitelileri mitsubishi ve sharp,fakat fiyat ve servis olarak lg beko veya Arçelik tavsiye ederim,ben lg beko kullanıyorum gayet iyi,
    alarkoyu hiç düşünme şirkette yıllardır kullanıyoruz kendide serviside sorunlu
  • tamam .peki multi split mi? tek tek ayrı ayrı mı alayım.iki tane oda varda .hangisi elektrik tüketimde verim sağlar?
  • arkadaşım bizim klima dükkanı vardı. bir kere ayrı ayrı al. biri bozulursa canın çok sıkılmaz. daha başka sebepleri de vardır ama hatırlamıyorum. genelde ayrı ayrı öneriliyordu.
    Bizde YORK, DIAMOND, SANYO, vs... bir sürü marka vardı. diğerleri uyduruk onları saymıyorum.
    YORK, DIAMOND ve SANYO biraz pahalıydı zamanında...

    YORK: Dünyanın her yerinde satılan, amerikan denizaltıları, yıkılan ikiz kuleler vs birçok yerde kullanılan aletler. kalitesi ok.
    SANYO: Gerçekten çok kaliteliydi. 12000 lik sanyo deli gibi bir performans veriyordu büroların birinde, ayrıca iç ünitesi çok küçük ve sessizdi, hayran kalmıştım.
    DIAMOND: sanırım mitsibushi üretiyor bunu. malzeme kalitesi olarak zaten sanyo ve york gibi kendini belli ediyor. Eve bundan takmıştık. 12000 lik alet hem sessizdi hemde oturma odası-mutfak açık olan geniş bir evde hemde mersinin sıcağında en üst katta performansı ile beni şaşırtmıştı. ara kapıyı açınca koridor vs heryer buzz gini oluyordu..
    Fiyatı uygun olursa DIAMOND veya SANYO önerebilirim. Bu markaları da dikkate al...
  • cestel ve sharp 24000 lik klimalar kullanıyoruz
    sharp olanları a gitsin çope
    yaz basından beri sharplardan hiç bir veriğm alamadık

    bi tane vestel var sorun cıkarmadan calışan tek o zaten


    saygılar
  • multi mi iyidir tek tek iki tane mi?
  • tamam arkadaşlar mitsubishi ELECTRİCS mi mitsubishi HEAVY DUTY INDRUSTIER mi? hangisini alalım?iki tane mıtsubishi markası var hangisini alalım.hangisi gerçeği?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 1 Ağustos 2005, 16:47:39 >
  • arkadaşlar ben elektrolux 22000btu kullanıyorum çok çok memnunum.diyarbakırda kullanıyorum allahın sıcağında( 49 derecede)bile odada titriyorum .fiyatıda diğer klimalara göre ucuk deil.elektriği en az kullanan klima.dünyanın en iyi beyaz eşya üreticisidir elektrolux ,kesinlikle emin olabilirsiniz.
  • Fazla para vermeden evvel;


    • Nerede kullanacaksın? Hangi amaçla? (ısınma/soğutma ve salon/kendi odam vs.. gibi)
    • En iyisini mi istiyorsun, yoksa idare edebilecek olanı mı? Yani fiyat/performans oranı önemli burada..
    • Ne kadar süre ile kullanabilirsin tahminen? Yani günlük çalıştırma süresi..


    Mutlakaki piyasada bu işin hakikate uzmanı olmuş, örneğin daikin gibi inverter'li üst modelleri olan markalar var.. Ancak örneğin, almadan evvel uzun süreler araştırma yapmış, teknik detaylarını yalayıp yutmuş olarak gördüğüm ben, yani bizzahati KENDİM :), gidip VESTEL almıştım zamanında.. 3 senedir bir sorunum olmadı. 6 ayda bir filtresinide kendim temizliyorum, miss.. Soğutma performansı çok iyi. Laf yok. Isıtma ise, örneğin İZMİR için yeterli sayılabilir, manyak soğuk yapan günler hariç tabiki.. Ama İZMİR içinde gidip, -40 derecede çalışabilen klimaya para vermenin de hiç anlamı yok derim..

    Servis yaygınlığı da muhakkak dikkate alınması gereken bir konudur. Şikayetim varda, benimde birçok konuda tek geçtiğim SONY markanın servis kalitesini ve müşterilere ilgisini TÜRKİYE için bi sorgulayın bakın neler göreceksiniz.. Arıza yapmazsa sorun yok, arıza durumunda yandınız.. O yüzden yerli ve yaygın servis ağı olan bir markayı tercih etmeli..

    Salonda, yani herzaman kozmetik olarak da gözönünde olacak bir ortamda kullanacaksan VESTEL olabilir. Ancak kendi odanda kullanacaksan gidip SEG alabilirsin (bu da vestel fabrikasında üretiliyor). Fiyatı aciiip düşmüş durumda. Kipa'da birde 10 taksite veriyordı en son hatırladığım. Ancak plastik kalitesi VESTEL kadar iyi değil.

    Özetlee; para GANİYSE hiç sorun değil, gidip en iyi ve pahalısı alınabilir.. Ancak herzaman fiyat/performansı ve satış sonrasını düşünmeli derim..
  • geçen ay çok fiyat araştırdım.. Ben 2 tane arçelik A tipi aldım.. antalyada buharlaşma döneminde kullanıyoruz çok iyi.. ses de yok.. demirdöküm migrosta acayip fiyat kırmış ama garantisi 2 sene.. kendi bayilerinde 3 sene acaba neden.. kaliteli parça kullanmıyolar muhtemelen.. biz vageçtik 1 hafta sonra vatandaşın biri manavgat migros a iade için getirmiş aletini... bu arada ihlas mistsubishi motor kullanıyomuş.. nakit sıkıntısı var adamlar batacak 5 yıl garanti var ve fiyatlarda %50 indirim var... ama yakında ortada firma kalmayabilir.. fiyat derseniz demirdöküm ve ihlas en ucuları... vesteli de içinde çalışan arkadaş önermedi.. nedeni türkiyeye sürdükleri mallar ikinci (belki 3.sınıf imiş)

    arçelik iyi bence biz iki A tipi klimaya 1450 ödedik(peşin) (biri 19500 biri 9500 lük dü galiba) ama 950 ye bulabilirdim..

    tercih size kalmış
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aircondition

    vesteli de içinde çalışan arkadaş önermedi.. nedeni türkiyeye sürdükleri mallar ikinci (belki 3.sınıf imiş)


    Ürün ağaçlarında klimayı klima yapan parçalar için bir fark olmadığını özellikle biliyorum. şşşş
  • Alarko Carrier
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.