Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2420. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
57.161
Cevap
703
Favori
4.424.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
56. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 24182419242024212422
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba.

    Gelişmeleri paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Sorunsuz bir şekilde işlemlerin bitmesini ve klimalarınızı kullanmanızı temenni ediyorum.

    PPR-C boru sıva altı tesisatta daha sağlıklı oluyor. Bu tavsiyede bulunmaları iyi olmuş. Maliyet de gözetildiği için sıva altı sıva üstü farketmeksizin gırtlak boruyu döşeyip geçiyorlar.

    Sigorta kısmına şahsi yorumum ; servis prosedürü gereği lazım demiş olabilirler. Teknik açıdan buattan vb. yerden enerji alınıyorsa (hat zaten sigortadan çıkıyorsa) klimanın bakım zamanı vs. elektriği kesmek gerekirse komple buatı ve buatın beslediği prizleri enerjisiz bırakmak yerine klimaya ait sigortayı kapatmak,gereksiz yere diğer bölümleri enerjisiz bırakmamak adına iyi oluyor ancak bu sigortayı zorunlu kılmamaktadır.

    12000 Btu cihazınız olduğu için,mevcut alt yapınız 1/4-3/8 boru içeriyor. Comfort serisinin ve bazı markaların bazı 18k cihazları 1/4-3/8 boru çapıyla geliyor.

    Diğer uymayacak olan 18'lik cihazlar ise 1/4-1/2 boru çapına sahiptir(kalın borunun çap farkı mevcuttur).

    Kaynak yapıldıktan sonra kaçak testi için en sağlıklı yöntem borulara azot basarak pozitif basınç ile kaçak testi yapmaktır. Yüksek basınçta azot basılacağı için olası ufak kaçaklar da kolayca tespit edilebiliyor.

    Vakum esnasında da kaçak olup olmadığı öğrenilebilir. Ancak vakumun oluşturduğu negatif basınç,azotun oluşturacağı pozitif basınç kadar yüksek olmadığı için vakum çok büyük kaçakları kısa sürede öğrenmeyi sağlar.

    Bu sözüm kafanızı karıştırmasın ; vakum yapılıp bitirildikten sonra bir süre beklenir de ibrede bir oynama görülmezse %99 kaçak yoktur. Bunu da kontrol edeceklerini ifade etmeleri iyi bir ayrıntıdır.

    (Düzenleme : Yazım hatası)

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim :)





  • İyisini paylaştık kötüsünü de paylaşalım. Bugün söküm için iklimsa dan farklı bir ekip geldi HİÇ memnun kalmadım. Klimayı sökerken canını aldılar, bilsem ben söker arabaya atar götürürdüm, en fazla gazı kaçardı herhalde... Dışı sallamıyorum da iç ünite %99 kozmetik olarak zarar gördü, çizildi, sokakta görünen yüzü aşağı gelecek şekilde yere bıraktıklar. Sanki klimayı söktük atacaz çöpe... Beklentim en azından iç ünite için strech filim falan yapılmasıydı... Dan dun küt arabaya koyuldu gitti... Artık ne kadar çizdiler takarken göreceğiz... Para versen denk gelmedi mi gelmiyor işte bu yüzden para da vermeyecen, kötü de denk gelse en azından para vermedim dersin... Aradım konuştum şikayetlerimi ilettim ama pek sallamadılar, boş yere sinirlerim zıpladı...


    Bir daha mı İklim sa ? ASLA...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 14 Nisan 2021; 13:52:58 >
  • Bence Panasonic Heatcharge ve Mitsubishi Electric Legendera. @klima5505 üstadımızın tavsiyesi ile Legendera aldım ve aktif kullanıyorum. Verdiğim her kuruşu hakediyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astennu kullanıcısına yanıt

    Legendera fiyati nedir acaba internette bulamadim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedenini bilmiyorum ancak Mitsubishi electric bayileri fiyat veriyor. İnternette fiyatları olmuyor, internetten satış ta yapmıyorlar. @klima5505 üstadımız en doğrusunu paylaşacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Gelişmeleri merakla bekliyor olacağım. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster

    Merhaba hocam,

    Bugün üç model için üç yere uğradım. Fikir vermesi açısından biraz ayrıntılı yazayım.


    Panasonic Etheria için servise gittim, satışı bu şehirde yok. Servis internetten almam gerektiğini söyledi.

    İnternet fiyatı 11.200 lira. Fakat serviste bir çalışan 24bin BTU almam gerektiğini söylerken bir diğeri Etheria 14.500 BTUnun yeterli olacağını söyledi. Sanırım onlar da bu konuda kararsız :)


    Gree bayisinde U-Crown 18.000 BTU için 9.200 TL fiyat verdiler. Zorlasam 8.500e de inerler belki, pazarlık yapmadım. 18.000 BTU'nun çok rahat yeteceğini söylediler. Cihaz gerçekten çok şık ama bu fiyatlarda bir cihaz için 6.10 SEER değeri bana çok düşük geldi. Ortalama saatte 1.60 kW yakıyor, üstelik R410 gaz kullanılıyor. Servis konusunda da bazı sıkıntılar olduğunu duydum.


    MHI Diamond 18.000 BTU için 12.000 TL, Premium 18.000 BTU için 9.500 TL fiyat verdiler. Satıcı, 18.000 BTUnun çok rahat yeteceğini, hatta sürekli kullanımda Diamond 12.000 BTUnun bile yetebileceğini söyledi.(Satıcı Makine mühendisi, aynı zamanda oturduğum binanın projesinde de çalışmış.)

    Diamond 12.000 BTU için 9.500 fiyat verdiler. Ortalama enerji tüketimleri Diamond 18000 için 1.24 kW, Premium 18.000 için 1.35kW, Diamond 12.000 için 0.78kW. Bu arada, MHI servisi artık İklimSA'da değil. Bu açıdan içim rahatladı. İklimSA ellerinde kalan cihazları satıyor ve ellerinde sadece R410 gazlı cihazlar olması nedeniyle enerji verimliliği daha düşük.


    Sonuç olarak her servis/bayi diğerlerinin malını kötüledi, kendi malını övdü.

    Son durumda Premium 18 ile Diamond 12 arasında kaldım. U-Crown'u enerji verimliliği dolayısıyla eledim. Etheria'yı da servis yeterince güven vermediği için almak istemiyorum.





  • Merhaba, iyi forumlar.


    35 m² salona (5X7 dikdörtgen şeklinde) enine göre yerleştirmek üzere 18 BTU'luk

    22 m² odaya (4X5,5 kare şeklinde) 9 BTU'luk klima almayı planlıyorum.


    Binada dış cephe yalıtım yok.

    Salon sabah erken saatlerde ve akşamüstü kısmen güneş alıyor.

    Oda öğlen güneşini alıyor ve ikindi vaktinden sonra dahi yoğun sıcak oluyor.

    İkametgahım Alanya'da haliyle yaz aylarında ağırlıklı soğutma olarak kullanacağım.


    Servis ağı ve diğer araştırmalarıma göre bir kaç klima belirledim bunlar üzerinden fikirlerinizi ve ayrıca öneriniz varsa almak isterim.


    Her iki oda içinde ( 18'likve 9'luk)

    Mitsubishi Electric Enviro Me

    Mitsubishi Electric Hare Me

    Bestherm Plus

    Panasonic Etherea

    Daikin Sensira

    Sigma Comfort



    Bu marka/model harici tavsiyelere açığım.

    Şimdiden Tşk'ler, Hayırlı Ramazanlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mandayuvasi

    Merhabalar hocam,


    Dediğiniz muhtemelen doğrudur, bina yaklaşık 15 senelik, benim boru çaplarının değiştiğinden haberim yoktu, tesisat 12.000'lik için hazırlanmış olabilir. Salon ölçülerinden gittiğimde ise 18.000'lik daha uygun olur diye düşünmüştüm. yaklaşık 30 m2 salonla birlikte salonla arasında kapı olmayan 8 m2'lik bir alan mevcut. 12.000 BTU yeterli olmaz diye düşündüm.


    Ses konusuna gelince eğer sadece redüksiyon kısmından geliyorsa iyice izole edip mümkün olduğunca minimuma indirebilirim sanırım ama tabi öncelikli tercihim dış ünitesi küçük bir 18.000'lik klima olacaktır.


    Dış ünite yeri ölçüleri aşağıdaki gibi:


    kapağın en dar yeri için 485 X 825 mm

    İçerinin ölçüleri de 615 X 1170 mm


    içerinin ölçülerini de verdim çünkü belki biraz yatırarak da olsa kapak ölçülerinden bir miktar daha büyük ünite içeri alınabilir.


    Fikir vermesi açısından fotoğrafını da çektim (karalamalar paint terk kusura bakmayın :)




    Alıntıları Göster

    Merhabalar hocam.


    Elinize sağlık,çizim gayet iyi olmuş :)


    Bir şekilde cihaz sığdırabilse de,olası bir arızada müdahale imkânı olmayacaktır. 18'lik cihaz yükseklikten kaybediyor. Yatırarak sığdırılabilir ancak sonraki zaman diliminde sorun yaşanabilir.


    Boruyu uygun çapta seçmişler ancak ne yazık ki klima balkonunu uygun ölçüde yapmamışlar.


    Eğer uğraşırım,zahmet ederim derseniz ve bu işlem için engel yoksa kapağın üst kısmını uygun ölçüde kırarak genişletebilir(balkonun içi ile aynı yükseliğe getirebilir) ve ona göre müdahale kapağı yaptırabilirsiniz.


    Bunun haricinde maalesef bu alana sığacak ölçülerde 18000 Btu klima mümkün olmamaktadır.


    18'lik dış ünitelerin neredeyse hepsi 54,5 - 55 civarı yüksekliğe sahiptir. Bu cihaz bir şekilde sığdırılsa da arıza durumunda çok başınızı ağrıtacaktır.


    Bu durumda 12000 Btu bir cihaz son çare olacaktır.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarpuli

    İyisini paylaştık kötüsünü de paylaşalım. Bugün söküm için iklimsa dan farklı bir ekip geldi HİÇ memnun kalmadım. Klimayı sökerken canını aldılar, bilsem ben söker arabaya atar götürürdüm, en fazla gazı kaçardı herhalde... Dışı sallamıyorum da iç ünite %99 kozmetik olarak zarar gördü, çizildi, sokakta görünen yüzü aşağı gelecek şekilde yere bıraktıklar. Sanki klimayı söktük atacaz çöpe... Beklentim en azından iç ünite için strech filim falan yapılmasıydı... Dan dun küt arabaya koyuldu gitti... Artık ne kadar çizdiler takarken göreceğiz... Para versen denk gelmedi mi gelmiyor işte bu yüzden para da vermeyecen, kötü de denk gelse en azından para vermedim dersin... Aradım konuştum şikayetlerimi ilettim ama pek sallamadılar, boş yere sinirlerim zıpladı...


    Bir daha mı İklim sa ? ASLA...

    Merhaba. Gelişmeleri paylaştığınız için çok teşekkür ederim.


    Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu durumun ardını bırakmayın derim. Meşhur şikayet paylaşım sitesine de yazmanızı tavsiye ederim. Orada şikayetiniz herkes tarafından görüldüğü için daha çok tedirgin oluyorlar.


    İç ünitenin durumu ile ilgili gelişmeleri de paylaşırsanız memnun olurum.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Astennu

    Bence Panasonic Heatcharge ve Mitsubishi Electric Legendera. @klima5505 üstadımızın tavsiyesi ile Legendera aldım ve aktif kullanıyorum. Verdiğim her kuruşu hakediyor.

    Merhaba hocam. İlginiz ve güveniniz için çok teşekkür ederim. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ytuytu88

    Merhaba hocam,

    Bugün üç model için üç yere uğradım. Fikir vermesi açısından biraz ayrıntılı yazayım.


    Panasonic Etheria için servise gittim, satışı bu şehirde yok. Servis internetten almam gerektiğini söyledi.

    İnternet fiyatı 11.200 lira. Fakat serviste bir çalışan 24bin BTU almam gerektiğini söylerken bir diğeri Etheria 14.500 BTUnun yeterli olacağını söyledi. Sanırım onlar da bu konuda kararsız :)


    Gree bayisinde U-Crown 18.000 BTU için 9.200 TL fiyat verdiler. Zorlasam 8.500e de inerler belki, pazarlık yapmadım. 18.000 BTU'nun çok rahat yeteceğini söylediler. Cihaz gerçekten çok şık ama bu fiyatlarda bir cihaz için 6.10 SEER değeri bana çok düşük geldi. Ortalama saatte 1.60 kW yakıyor, üstelik R410 gaz kullanılıyor. Servis konusunda da bazı sıkıntılar olduğunu duydum.


    MHI Diamond 18.000 BTU için 12.000 TL, Premium 18.000 BTU için 9.500 TL fiyat verdiler. Satıcı, 18.000 BTUnun çok rahat yeteceğini, hatta sürekli kullanımda Diamond 12.000 BTUnun bile yetebileceğini söyledi.(Satıcı Makine mühendisi, aynı zamanda oturduğum binanın projesinde de çalışmış.)

    Diamond 12.000 BTU için 9.500 fiyat verdiler. Ortalama enerji tüketimleri Diamond 18000 için 1.24 kW, Premium 18.000 için 1.35kW, Diamond 12.000 için 0.78kW. Bu arada, MHI servisi artık İklimSA'da değil. Bu açıdan içim rahatladı. İklimSA ellerinde kalan cihazları satıyor ve ellerinde sadece R410 gazlı cihazlar olması nedeniyle enerji verimliliği daha düşük.


    Sonuç olarak her servis/bayi diğerlerinin malını kötüledi, kendi malını övdü.

    Son durumda Premium 18 ile Diamond 12 arasında kaldım. U-Crown'u enerji verimliliği dolayısıyla eledim. Etheria'yı da servis yeterince güven vermediği için almak istemiyorum.



    Alıntıları Göster

    Merhaba hocam.


    18000 Btu cihaz söz konusu alanınız için yeterli olacaktır.


    Mitsubishi Heavy,Form Group şirketi ile anlaşma sağlayara kendi ismiyle Türkiye'de yaygınlık göstermeye başladı. Bu nedenle şahsen de Heavy cihazların buradan alınmasını tavsiye etmekteyim. Çünkü daha güncel R32 serileri ithal etmektedirler.


    Eğer uzun süreli çalıştırma imkânınız var ise Diamond 12000 Btu da verimli sonuç ortaya çıkaracaktır. Ancak bu imkânınız söz konusu değilse 18000 Btu Premium daha güvenli olur.


    Bu ayrıma göre karar vermenizi tavsiye ederim.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: saitoglu

    Merhaba, iyi forumlar.


    35 m² salona (5X7 dikdörtgen şeklinde) enine göre yerleştirmek üzere 18 BTU'luk

    22 m² odaya (4X5,5 kare şeklinde) 9 BTU'luk klima almayı planlıyorum.


    Binada dış cephe yalıtım yok.

    Salon sabah erken saatlerde ve akşamüstü kısmen güneş alıyor.

    Oda öğlen güneşini alıyor ve ikindi vaktinden sonra dahi yoğun sıcak oluyor.

    İkametgahım Alanya'da haliyle yaz aylarında ağırlıklı soğutma olarak kullanacağım.


    Servis ağı ve diğer araştırmalarıma göre bir kaç klima belirledim bunlar üzerinden fikirlerinizi ve ayrıca öneriniz varsa almak isterim.


    Her iki oda içinde ( 18'likve 9'luk)

    Mitsubishi Electric Enviro Me

    Mitsubishi Electric Hare Me

    Bestherm Plus

    Panasonic Etherea

    Daikin Sensira

    Sigma Comfort



    Bu marka/model harici tavsiyelere açığım.

    Şimdiden Tşk'ler, Hayırlı Ramazanlar.

    Merhaba.


    İyi forumlar dilerim.


    Öncellikle bahsettiğiniz şartlara sahip 22m² alan için 9000 Btu yetersiz kalır.


    12000 Btu tercih etmeniz daha uygun olacaktır.


    Bu durum model tercihinizi değiştirmeyecekse (kapasitenin artışına bağlı fiyatın artması sebebiyle)


    Şu şekilde bir sıralama yapabiliriz,


    Panasonic Etherea R32


    Mitsubishi Electric Enviro


    Mitsubishi Electric HaRe


    Daikin Sensira


    Sigma Comfort


    Bestherm (Ferroli) Plus


    şeklinde bir tercih sıralaması izlemenizi tavsiye ederim.


    Hayırlı ramazanlar dilerim.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba. Gelişmeleri paylaştığınız için çok teşekkür ederim.


    Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu durumun ardını bırakmayın derim. Meşhur şikayet paylaşım sitesine de yazmanızı tavsiye ederim. Orada şikayetiniz herkes tarafından görüldüğü için daha çok tedirgin oluyorlar.


    İç ünitenin durumu ile ilgili gelişmeleri de paylaşırsanız memnun olurum.


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster

    Şikayetlerimi iletttim hatta bugün yeniden aradılar kontrol edeceklermiş, evden sökülürken üzerinde toz yoktu takarken en ufak çizik olacak ise taktırmam geri götürürsünüz ona göre getirin dedim. Çizik olur ise taktırmayacağımda... Ayrıca iç dış seri numaralarını da almıştım:)


    Şikayetvar a kadar taşırım haftaya alarız durumu...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba hocam.


    18000 Btu cihaz söz konusu alanınız için yeterli olacaktır.


    Mitsubishi Heavy,Form Group şirketi ile anlaşma sağlayara kendi ismiyle Türkiye'de yaygınlık göstermeye başladı. Bu nedenle şahsen de Heavy cihazların buradan alınmasını tavsiye etmekteyim. Çünkü daha güncel R32 serileri ithal etmektedirler.


    Eğer uzun süreli çalıştırma imkânınız var ise Diamond 12000 Btu da verimli sonuç ortaya çıkaracaktır. Ancak bu imkânınız söz konusu değilse 18000 Btu Premium daha güvenli olur.


    Bu ayrıma göre karar vermenizi tavsiye ederim.


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster

    Hocam teşekkür ederim.

    Size ve bu cihazı kullanmış olanlara bir sorum olacak:


    Aşağıdaki videoya göre Diamond 12bin BTU için Antalyada, yalıtımsız evde, 40derecede 26 m2 salonda ve salonun kapısı açık olmak üzere 5 günlük tüketim ortalaması 7.28 kWh, yani aylık tahmini 218kW.


    Ben bu cihazı 39m2 lik salonumda ve yalıtımlı evde sürekli açık konumda kullansam bu değerleri çok aşar mı?

    Faturada büyük sürprizlerle karşılaşmak istemiyorum.


    Yine bu cihazı salonun kapısı açık olarak sürekli kullansam (ev 200 m2) verim alabilir miyim, tahmini harcama ne kadar olur?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar.


    Tek klima ile iklimlendirmeyi hedeflediğinizde benim tavsiyem klimayı salon yerine (binanın durumu açısından mümkünse) koridora konumlandırmanız yönünde olurdu.


    Şu şekilde tasavvur etmeye çalıştım ,



    Yüksek fan hızında direkt olarak karşıya üfleyecek şekilde ayarlarsanız hava karşı tarafa sürekli olarak üflendikçe klimanın tam karşısındaki duvara çarparak etrafta bulunan ilk kaçış noktalarına (çalışma ve yatak odalarının kapılarından içeriye) yönelecektir.


    Klima salonda bulunursa bu alanlara ulaşması uzun zaman alır. Tüm kapılar koridora açıldığı için koridor burada merkezi bir konuma sahip oluyor. Bu nedenle koridorda bulunması homojen hava dağılımına olanak sağlar.


    Tek klima tercih edecek olursanız klimayı açıp bakımdan bakıma,filtre temizlik zamanlarında kapatacak şekilde yani mümkün mertebe hiç kapatmadan çalıştırmanız gerekli olacaktır.


    Eğer sürekli çalıştırma imkânınız varsa bu yöntem gayet etkili olacaktır.


    Aksi halde bu yöntem verim sağlamayacaktır.


    Bu durumda alternatif olarak iki ayrı klima seçeneğini düşünmenizi tavsiye ederim.


    10.000TL veya 10.000TL'ye yakın bütçenizi tek klimaya yönelik ayırmayı düşünürseniz,


    Mitsubishi Heavy ZSX-W (https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk35zsx-w) 12000 Btu


    Mitsubishi Electric Kirigamine Zen (bu cihaz için Mitsubishi Electric bayilerinden fiyat almanızı tavsiye ederim) 12000 Btu


    Daikin Shira Plus (11000TL Fiyatı var,yine aklınızda bulunsun derim. 12000 Btu


    Arçelik 12660 (Arçelik'in en üst serisi olup fiyatına göre gayet iyi bir cihazdır)


    Daikin Shira Eco 12000 Btu


    şeklinde bu seçenekleri değerlendirmenizi tavsiye ederim. Söz konusu cihazlar farklı markaların üst sınıf cihazlarıdır ve gayet performanslıdır.


    Kapasitenin 12000 Btu olmasının sebebi ise,


    Tüm alanları iklimlendirme hedefiniz olduğunda kapasiteyi büyütmek yerine çalışma süresini artırmanız gerekir. Çünkü kapasiteyi artırmak ısı transferini artırsa bile soğutulmuş havanın diğer alanlara ulaşmasını hızlandırmaz(hava yine kapının alanı kadar olan bir açıklıktan odalara girecektir). Bu nedenle kapasiteyi büyütmek aksine dezavantaj oluşturur,çünkü klima fazla gelip dur-kalk yapabilir. Bu bağlamda kapasiteyi değil çalışma süresini uzun tutmak gerekli ve etkili olacaktır.


    İki odaya ayrı klima tercih edecek olursanız,iki seçenek söz konusu olacaktır.


    Multi Split veya Monosplit


    Bütçenize yakın olduğu için bir miktar aşan örnekleri de hesaba dahil etmek istedim.


    Multi Split için en başta


    https://www.toshibacim.com/-1-oda---1-salon-toshiba-multi-inverter-klima-paketi-mini


    10900 Btu iki adet iç üniteli Toshiba Multi Split seçeneğini önerebilirim.


    Bütçeniz dahilinde Bosch markasının multi cihazları için bulunduğunuz bölgedeki bayilerden fiyat almanızı tavsiye ederim.


    İki adet 9000 Btu iç ünite,çalışma ve yatak odanız için yeterli olacaktır.


    Bir alternatif daha ekleyecek olursam,servis yaygınlığı avantajıyla Arçelik'ten de aynı kapasiteler için fiyat almanızı tavsiye ederim.


    Bireysel cihazlara dair seçeneklere bakacak olursak,


    Demirdöküm A5 Performans 9000 Btu x2


    Viessmann Dynamic 9000 Btu x2


    Samsung AR35 9000 Btu x2


    Bosch 5000 RAC 9000 Btu x2


    Bu seçenekleri bu sırayla değerlendirmenizi tavsiye ederim.


    Kararsız kaldığınız bir kısım,gelişmeler vb. durumları paylaşırsanız çok memnun olurum.


    Tüketim açısından yorumlamamız gerekirse,


    Klimayı sürekli olarak hiç kapatmadan çalıştırma imkânınız varsa tek klima gayet tasarruflu olacaktır. Uygun set değerinde (ayar sıcaklığında) çalıştırıp deyim yerindeyse klimayı unutursunuz. O da sürekli çalışmanın verdiği imkân ile kendini kısarak sakin sakin çalışır.


    Ama buradaki tek ve en önemli şart ; cihaz hiç kapatılmamalı veya mümkün mertebe uzun çalışmalı. Çünkü evinizde iklimlendirmenin kaynağı bu klima olacaktır.


    Yine deyim yerindeyse klima orada soğutmayı size sağlayan bir üreteç gibi,fabrika gibi çalışacaktır. O kaynaktan,üreteçten,fabrikadan sürekli olarak üretim gerçekleşirse,ürün(soğuk hava) çıkarsa yani klima sürekli olarak havayı soğutup,soğuk hava üretip ortama dağıtırsa kesintisiz olarak bunu gerçekleştirmesi halinde kapısı açık olan tüm alanlarda etkisini hissedersiniz. Sürekli çalışma olmazsa kesintili olarak yapılan iklimlendirme diğer alanlara klimanın etki edememesine sebep olur. Sürekli çalışma sonucunda kapısı açık olan tüm alanlar serinletildikçe klimanın bulunduğu alandaki havada ısı transferi azalacaktır. Çünkü hava soğumuştur. Bu durumda klima kendini yavaş yavaş kısmaya başlayacak ve tasarruf meydana gelecektir.


    İki ayrı klima tercih etme hususunda ise iki ayrı tek iç üniteli klima,multi klimadan daha az tüketimde bulunur.


    Çünkü multi klimada dış ünite tektir ve büyüktür. Tek iç üniteyi de açsanız iki iç üniteyi de açsanız her durumda büyük bir dış ünite ihtiyaca göre devreye girer. Dış ünite,kapasite aralığı yettiğince kendini tek iç ünitenin (kısmî yükün) ihtiyacına göre ayarlar ancak kapasite aralığı yetmez ise (dış ünitenin inebileceği asgari güç değeri,iç ünitenin talep ettiği değerin üstünde kalırsa) dış ünite dur-kalk yani aç-kapa şekilde çalışmaya geçebilir. Bu da sarfiyatı artırır.


    Bu kısmın özeti olarak ;


    Koridorda tek klima < Ayrı ayrı iki klima < Multi Split şeklinde


    Düşük tüketimden yüksek tüketime doğru soldan sağa sıralama yapabiliriz.


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster

    Cok tesekkur ederim detayli cevabiniz icin. Kirigamine Zen icin bayiyi aradim, fiyati da uygun geldi ama Enviro ve Hare modelleri de var ve anlamli derecede daha ucuzlar. Kirigamine Zen mi almali yoksa gorece ucuz Hare veya Enviro mu?


    Tekrar tesekkurler :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarpuli

    Şikayetlerimi iletttim hatta bugün yeniden aradılar kontrol edeceklermiş, evden sökülürken üzerinde toz yoktu takarken en ufak çizik olacak ise taktırmam geri götürürsünüz ona göre getirin dedim. Çizik olur ise taktırmayacağımda... Ayrıca iç dış seri numaralarını da almıştım:)


    Şikayetvar a kadar taşırım haftaya alarız durumu...



    Alıntıları Göster

    Merhaba. Gelişmeleri merakla bekliyor olacağım. Kısa yoldan lehinize sonuçlanmasını temenni ediyorum. :)


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ytuytu88

    Hocam teşekkür ederim.

    Size ve bu cihazı kullanmış olanlara bir sorum olacak:


    Aşağıdaki videoya göre Diamond 12bin BTU için Antalyada, yalıtımsız evde, 40derecede 26 m2 salonda ve salonun kapısı açık olmak üzere 5 günlük tüketim ortalaması 7.28 kWh, yani aylık tahmini 218kW.


    Ben bu cihazı 39m2 lik salonumda ve yalıtımlı evde sürekli açık konumda kullansam bu değerleri çok aşar mı?

    Faturada büyük sürprizlerle karşılaşmak istemiyorum.


    Yine bu cihazı salonun kapısı açık olarak sürekli kullansam (ev 200 m2) verim alabilir miyim, tahmini harcama ne kadar olur?



    Alıntıları Göster

    Rica ederim hocam.


    ZSX,Daimond serisi ve üst sınıf bir cihaz. Verim değerleri gayet iyi durumda.


    39m² alanda bu cihazı en azından 7-8 saat çalıştırmanız gerekir ki kendini kısabilsin.


    Modeli yüksek olsa da 39m² alanın ihtiyacı 18000 Btu cihazıdır.


    12000 Btu cihazın tolere edip de kendini kısabilmesi adına çalışma süresinin uzun tutulması gerekir.


    Inverter cihazlarda net yorum yapmamız zor olacaktır. Aynı binanın alt katı ile üst katında bile eşdeğer ayarlarda tüketim farkı oluşabiliyor.


    Çünkü işin içine mekândaki kişi sayısı,bu kişilerin hareket durumu (ne sıklıkla bulundukları odaların kapılarını açıp kapatıyorlar vb. durumlar) az ya da çok tüketimi etkileyecektir.


    Mekânın duyulur ısı kazancı (Btu/h cinsinden) ne kadar (mekândaki elektronik cihazlar vb. ısı yayan elemanlar),gizli ısı kazancı ne kadar (güneş ısısı,nem miktarı vb) ? Bu veriler elde edilirse buna karşılık klimanın transfer ettiği ısı ve çalışma süresi ile yapılan hesaplama sonucunda teorik olarak net tüketim değeri elde edilebilir. Yine yaşam şekline göre pratikte duruma göre göz ardı edilebilir farklar olacaktır.


    12000 Btu cihaz tercih edip bahsetmiş olduğum süreler boyunca mümkün mertebe kapatmadan çalıştırırsanız memnun kalacağınız bir sonuç elde edebilirsiniz.


    Yalıtımın olması da pek tabi ki bir avantajdır.


    Kaliteli,sağlıklı bir yalıtım var ise videoda belirtilen tüketim verilerini çok fazla aşmayacaktır.


    200m² toplam alana sahip,bölünmüş bir alanı bu klima ile iklimlendirmeyi düşündüğünüz zaman mutlaka bu cihazın sürekli olarak çalışması gerekecektir.


    Klimayı kapatmanız (elektrik kesilmesi vb. zorunlu/istemsiz haller haricinde) soğutmanın kesilmesi demektir. Klimanın iklimlendireceği alan (klimadan talep edilen kapasite,klimaya binen ısıl yük) fazla olduğu için klima tekrar açıldığında bunu tolere etmek için yüksek sarfiyatta bulunacaktır.


    Bu nedenle klimanın kendisine en uzak noktalara kadar en azından sıcağını kıracak şekilde iklimlendirilmiş (şartlandırılmış) havayı ulaştırabilmesi ve cihazın ortamın sıcaklığını sürekli olarak kontrol edebilecek olmasının verdiği hassasiyet ile kendini kısabilmesi (tüketimini azaltması) için sürekli olarak çalışması icap eder.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: desci

    Cok tesekkur ederim detayli cevabiniz icin. Kirigamine Zen icin bayiyi aradim, fiyati da uygun geldi ama Enviro ve Hare modelleri de var ve anlamli derecede daha ucuzlar. Kirigamine Zen mi almali yoksa gorece ucuz Hare veya Enviro mu?


    Tekrar tesekkurler :)



    Alıntıları Göster

    Rica ederim. :)


    Kirigamine Zen yerine Enviro'yu tavsiye ederim.


    Kirigamine Zen, orta-üst sınıfta bulunan bir cihazdır.


    Enviro orta sınıf


    HaRe giriş sınıfıdır.


    Kayda değer bir ucuzluk söz konusu ise Enviro'yu tavsiye ederim.


    Saygılarımla...





  • Merhaba arkadaşlar, yatak odasında yaz akşamları kullanacağım için 9000 BTU bir klima bakıyorum. Senede bir ay kullanım olur gibi düşünüyorum. Aklınızda olan f/p ürünü bir marka model var mıdır?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 27m2 ve 14 m2 boydan boya cam var ve amerikan mutfak

    18 lik tesisat takılmıs...Benim ölçümlerime göre:)))


    Hangi markaya hangi 18 lik klimaya şikayetvara baktıysam bi ton sikayet dolu....Toshibaya kadar cıktım ondada şikayet) Sanırım elektronik şans isi biraz....


    Size bir soru sormak istiyorum...Eski klimalar kısın ısıtırken belli bi dereye geldiği zaman etrafa soguk hava vermeye baslıyor..Buda isnanın klima karsıında konforsuz yasam sağlıyor....Şimdiki klimalar farklı mı ? Hepsiburada lg duo eco hakkında yapılan bi yorumda belli bi dereceye gelince bekleme konumunda serinlik verdiğinden bahsetmiş....Bu konu benim için çok önemli....



    Airfel ltx50n 18000 r410 5500-6000 tl

    samsung ar35 6200-6500 tl servis şikayetleri dolu

    birde eca syplos var 5500-600 civarı

    midea prime 7000 tl

    sigma serileri.... şikayetvarda şilayet çok vazgectim

    arceliklerden de simdilik vazcaydım:))) 18325 ve 18565 serilerinden




    Yukarıdakilerden hangisini oncelikle tavsiye edersin....Eca tavsiye etttiğini cok gordum.Eca ne malı.Kim üretiyor klimalarını...airfel r410 olması cok fazla birşey değiştirirmi....Sessiz bi klima olmasını istiyorum...

    Yaz kış 7/24 kullanacağım...Saygılar

    enerji tasarrufu sessizlik wifi uzun omurlu olmaz gibi konulardan baska pahalı olmasının konfor acısından baska bi acıdan fdarkı olurmu...Üşümeden serinlik gibi hikayaler var pek inandırıcı gelmiyor:)))


    Bu arada Allah razı olsun Herkese yardımcı oluyorsun...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunesindostu -- 18 Nisan 2021; 19:54:57 >




  • 
Sayfa: önceki 24182419242024212422
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.