Şimdi Ara

VW NAVIGASYON VE MULTIMEDYA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
298
Cevap
6
Favori
155.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • VW araçlarımıza uygulayabileceğimiz navigasyon ve multimedya cihazlar hakkında herşeyi paylaşabileceğimiz bir ortam.



  • VW araçlarımıza uygulanabilir cihazlarda öne çıkan birkaç ürün mevcut.
    Bunlardan en önemlisi orjinal VW ürünü olan güncel RNS510 ve onun bir önceki versiyonu MFD2.
    Bu cihazlar oldukça pahalı olduğundan standart donanım listesinde görülmezler.
    Alternatif cihazlarda öne çıkan MT6501, uygun fiyatı ve gelişmiş özellikleri ile en büyük rakiptir.
    Bu konuda Mert hocamın detaylı karşılaştırması yol göstericidir. Emeğine sağlık Mert hocam.


    RNS 510 - MT 6501 Ayrıntılı Karşılaştırması

    1) Navigasyon : Yakın zamana kadar RNS-510 navigasyon cihazı olarak Türkiye'de kullanılamıyordu. Şu anda Ender Elektronik sayesinde RNS 510'u olan arkadaşlar Istanbul ve Ankara haritasına kavuştular. Bu haritayı Dr. SKULL sayisinde inceleme fırsatım oldu. Daha öncede yazdığım gibi 2007 yılına ait Doğu Avrupa haritası konulmuş. Bilgiler malesef güncel değil. 2 sene önce sola dönüşü yasaklanmış yerden dönmemi söyledi. Benim şahsi fikrim güncel olmayan bir navigasyon hiç olmamasından daha kötüdür. Sizi yanıltabilir. Diğer taraftan MT 6501'de işletim sistemi standart olduğu için windows tabanlı her tür Navigasyon yazılımı çalışıyor. Harita güncelleme ücretsiz ve sorunsuz. Bilgiler tam ve doğru. Demek ki Navigasyon konusunda çok düşünmeye gerek yok. MT 6501 tek geçilebilir..... Navigasyon konusuna çok önem veren arkadaşlar için çözüm MT 6501'de ( en azından şimdilik )

    2) Ekran Kalitesi : İşte en önemli noktalardan biri. RNS 510'un mükemmel ekran kalitesi yanında , özellikle gündüz ve güneşli havalarda son derece düşük kalite ile karşılaşıyoruz MT 6501'de. Sevgili Taner'in bulduğu ayarlarla Navigasyon ekranı bir nebze daha iyi duruma gelebiliyor ama kumanda da bulunan Contrast ayarı malesef DVD ve Video seyretmek için yeterli değil. Çok net olarak söylüyorum güneşli bir havada bu cihazla video seyretmek mümkün değil. Bu cihaz hakkında aşağıda yazacaklarımın haricinde bence en çok düşünülmesi gereken nokta. Herkezin kabul edebilirlik sınırı farklıdır. Ben bu kaliteyi kabul ederim , bir başkası kesinlikle kullanamaz. O yüzden tavsiyem kesinlikle MT 6501'in ekran kalitesini gözünüzle görmeden almaya karar vermeyin.

    3)Dosya Formatları : MT 6501 neredeyse her türlü dosyayı oynatabiliyor. sadece mkv uzantılı dosyalar ve H264 Codec'ler hariç. Oldukça hızlı ve sorunsuz. RNS 510 ise malesef sadece DVD filmleri oynatmakla yetiniyor. İçersindeki HD'ye kaydedilen hiçbir movie dosyasını çalıştırmıyor.

    4) 30 GB Hard Disc : RNS 510'da 10 GB'ı Navigasyon için ayrılmış toplam 30 GB'lık Harddisc mevcut. Bunu sadece Mp3 kopyalamak için kullanabiliyorsunuz. Bence çok önemli ve gerekli bir özellik. MT 6501'de malesef HD yok. Sadece SD kart üzerinden Müzik ve Video gösterimi yapabiliyor. Bu noktada RNS 510 yarışta bende halen varım diyor.
    Yabancı bir forumda MT 6501'e USB kablo montajının mümkün olduğu ve bu sayede istenilen büyüklükte External HD'nin cihaza bağlanabileceğini gördüm. Eğer doğru ise son derece önemli bir gelişme. tabii bu noktada USB portun hızı çok önemli. 200 GB'lık bir Hd içersindeki dosyaları yeterince hızlı olarak ekranda gösterme ve seçildiğinde de oynatabilmesi lazım. Bu noktada uzun bir bekleme süresi can sıkabilir.

    5) Bluetooth : Malesef Standart RNS 510'da bulunmayan bir özellik. Opsiyonel olarak almanız lazım. Yanılmıyorsam Yasin Kardeşimiz fiyat bilgisini daha önce vermişti MT 6501'in Bluetooth özelliğine gelince çok işlevsel olduğunu söyleyemem. Bluetooth cihaz eşlemesi gayet başarılı , sorunsuz olarak cihazı bulup eşliyor fakat her marka telefon'un adres defterine ulaşamıyor. Ben Nokia N65 , N95 ve p990 ile denedim başarı sağlayamadım. Telefondaki telefon rehberine cihaz üzerinden ulaşamadım. Iphone ile Sedat ustamız başarmış data transferi biraz yavaş ama isimlerin ekrana geldiğini ben şahsen gördüm. Bu konuda en eksi puan yabancı forumlarda oldukça eleştirilen mikrofon kalitesi...... Karşı taraf sesi oldukça derinden ve çok zor duyuyor. Çözüm ise yeterli elektronik bilgisine sahipseniz cihaza dışarıdan mikrofon bağlamak.

    6) AUX / Video& Audio çıkışı : Her iki cihazda bulunan bir özellik. Mt 6501'de kendi içersinden kablo çıkıyor, RNS 510'da ayrıca 150 € 'luk bir interface almanız gerekiyor. Her iki cihazdada sorunsuz çalışıyor. İster sadece ses isterseniz Video kaynağından aktarım yapabiliyorsunuz.

    7) TV modulu : Yine RNS 510 için extra para ödemeniz gereken , MT 6501 içinse , birşey ödemeden sahip olduğunuz bir özellik. Analog ve Digital olarak 2 ayrı model satılıyor. Cihazı sipariş ederken hangisini istediğinize karar veriyorsunuz. Türkiye'de digital yayın 3 senedir test aşamasında olduğu için Analog TV sipariş etmekte fayda var. 2 cihazda da görüntü kalitesini deneme fırsatım olmadı. Sedat Kardeşimiz bildiğim kadarıyla TV modulunu kullanıyor. Belki bize bilgi verir.

    8) Türkçe Karakter sorunu : Elektronik cihazlarla uğraşanlar bilirler. Bir çok cihazda bazı Türkçe karakterlerde ğ,ı,ş gibi sorun vardır. Bu karakterleri ya hiç göstermezler yada farklı karakter olarak gösterirler. Bu sorun malesef RNS 510'da da mevcut. Türkçe karakterler gözükmüyor,yani Fedon'un "Aşığınım" parçası RNS 510 üzerinde "A n m" şeklinde gözüküyor. Veya parça ismlerini Türkçe kullanmadan "Asiginim" şeklinde girmeniz gerekiyor. MT 6501'de beni şaşırtan bu sorunu çözmüş olmaları hatta adamlar Türkiye için 50 adet sipaiş aldıkları zaman Türkçe menü bile koyacaklarını söylemişler. Çinliler işte... sınır tanımıyorlar...

    9) TV Free Modulu : Güvenlik nedeniyle yeni arabalarda, araba belirli bir hıza ulaşınca ekrandaki görüntü ( TV veya DVD ) otomatik olarak kaybolur ve sadece sesi dinlersiniz. Eskiden bu özellik servisten kaldırılabiliyordu. Şimdi malesef bu işi servis bile yapamıyor. Eğer RNS 510'a karar verirseniz yaklaşık 150 -200 €'luk TV free Şalteri içinde bir bütçe ayarlamanız gerekecek. MT 6501 için böyle bir durum söz konusu değil.

    10) Arka Kamera çıkışı : MT 6501'de cihazın üzerinden geri kamerası için ayrı bir çıkış bulunuyor. RNS 510'da yukarıda bahsettiğim Multimedia interface'i almanız ve video kaynağı ile paralel bağlamanız lazım. Geri Vites lambasına giden kablo ve bir role yardımı ile tetikleme yapıp geri vitese geçirdiğiniz zaman arka kamera görüntüsünü aktif hale getirmeniz sağlamanız lazım. Çok zor bir iş değil. Neredeyse tüm elektronikçiler yapabilir.

    11) Deck Çıkışı : Forumda benim gibi Amfi kullanan pek kimse yok ama yinede yazmakta fayda var. RNS 510 ve MFD2 gibi orjinal cihazlar standart höperlör çıkışlarına sahip ve bu çıkışlar standart olarak arabanın direk höperlörlerine bağlanır. Eğer amfi kullanılacak ise cihaz üzerinde deck çıkışı olması tercih sebebidir. Aksi takdirde standart cihazdaki hoperlör çıkışlarını çevirici yardımı ile amfikatörün anlaycağı sinyale çevirmek gerekir ki buda kaliteden ödün vermek anlamına gelir. MT 6501'de deck çıkışı mevcut ben denemelerimi bu çıkış üzerinden yaptım. Hakikaten hissedilir bir kalite farkı oldu ve Taner ustamın bahsettiği cızırtı problemi hiç olmadı.

    12) MT 6501 sorunları : Gördüğüm belli başlı sorun cihazda belirli aralıklarla equlizer ve ekran ayarlarının sıfırlanması, Saatin ayarının bozulması. Bu konuda daha ayrıntılı bilgiyi Taner ve Sedat ustalarımızdan alabiliriz.

    Eveeeeet arkadaşlar, tüm bu yazdıklarımda sonra mantığım MT 6501'den yana, ama kalbimin bir köşesinde RNS 510 halen var.


    Umarım faydalı olabilmişimdir.

    Saygılar
    Mert



    Sevgili Taner hocamın MT 6501 cihazı

     VW NAVIGASYON VE MULTIMEDYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asclepius -- 9 Temmuz 2009; 16:18:01 >




  •  VW NAVIGASYON VE MULTIMEDYA


    Yaklaşık 1.5 yıldır RNS510 kullanıyorum.
    Geçen ay cihazın yazılımı güncellendi ve Tr haritası yüklendi.
    Şimdilik sorunsuz çalışıyor.
    Varsa sorularınızı memnuniyetle yanıtlarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asclepius -- 9 Temmuz 2009; 16:01:10 >
  • fiyatı ne kadar? 2009 polo trendline'a uyar mı?
  • RNS510 cihazının 2 versiyonu mevcut.
    VW Golf,Golf Plus,Passat,Passat CC,Touran,Eos,Caddy,Jetta,Tiguan,Scirocco modelleri için alttan SD kart yuvalı versiyon,
    diğeri ise VW Touareg ve Transporter için SD kart yuvası sol yanda olan versiyon.
    Her iki versiyonun özellikleri aynı.
    2010 model olaral gelecek yeni Polo'ları bilmiyorum ama ne yazık ki güncel Polo ile RNS510 uyumlu değil.

    Golf,Passat,Jetta,Tiguan,Caddy uyumlu RNS510, SD kart yuvası ekranın altında

     VW NAVIGASYON VE MULTIMEDYA


    Touareg,T5 uyumlu versiyonda ise SD kart yuvası ekranın solunda

     VW NAVIGASYON VE MULTIMEDYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asclepius -- 9 Temmuz 2009; 15:48:59 >




  • selam ben yaklaşık 2 haftadır RNS510 kullanıyorum
    siz navigasyonu ne oranda kullanıyorsunuz bilmem ama ben meslek icabı cok ciddi kullanmak zorundayım.
    haritaya henüz tam güvenemediğim için PDA daki IGO ile beraber üst üste çalıştırıyorum
    ama bazen igo ile tam ters yönü önerdiği oluyor
    mevcut haritada ise sokak yönleri bazen yanlış bazen hiç yok, 1 yıl içinde değişen sokak isimleri de sanırım yok
    radyo benim en önem verdiğim diğer parça ve kusursuz çalışıyor
    haritanın testini 1 ay kadar yapacağım
    eğer aklıma yatmaz ise bunu ya satar ya da güncel haritayı bulana kadar kaldırır bir tane replika bulur onu kullanırım
    ama bunun için de mert kardeşimin replikasına taktırdığı radyo anten adaptörü sonrasında radyonun NTV yi tam performanslı çekip çekmediği konusunda yorumunu bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalbert -- 6 Temmuz 2009; 22:10:13 >
  • RNS510 Tr haritası kesinlikle yetersiz ve güvenilmez.
    POI yok denecek kadar az.
    Bildiğim kadarıyla Fransa'da RNS510 ile adres ararken telefon numarasını yazmak bile yeterli oluyor.
    Örneğin gitmek istediğiniz bir lokantanın telefonunu yazdığınızda koordinat ve adres bilgileri ekrana geliyor.
    Elbette bu Tr haritası, henüz satış aşamasına gelmemiş bir prototip.
    Muhtemelen üretici tarafından test amaçlı kullanılan ve ticari değeri olmayan bir ön-harita.
    Ama bu harita yaklaşık 1.5 yıldır önce alıp, navigasyon özelliğini yok saydığım cihaza az da olsa renk verdi.
    Benim hakkını vererek kullandığım özelliği ise mp3 yüklü harddiski.
    Montajı yapıldıktan sonra bagajdaki 6'lı CD changer ses kalitesi bozuldu.
    vwnavi.com sitesinde benzer şikayetlerin, cihazın topraklama yerlerininin değiştirilerek giderildiğini okumuştum.
    Ender Elektronik'te harita yüklenirken topraklama yeri değiştirildi, sorun çözüldü.




  • MT 6501 hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? Fiyatı, nereden kaça alınır vs?
  • bildiğim kadarıyla MT6501'in resmi satış temsilciliği bulunmuyor.
    Çin'den valizle geliyor, fiyatı yaklaşık 1000 USD
  • arkadaşlar pioner avic-F900BT PASSATLARIMIZ İÇİN NASIL OLUR ?NAVİ-GPS.vb deneyen uyumunu test eden oldumu acaba?
  • Sevgili Ersin Hocam,

    Konu çok bilgilendirici olmuş. Eline sağlık.
    MT 6501'in Navigasyonu gün geçtikçe daha fazla kullanıyorum. Dün Şişli taraflarından bir toplantıdan dönüyordum. Yolda hanım aradı, bankadan para çekmemi istedi.
    Sadece 3 tuşa basarak en yakın yerde İş Bankası'nı bulmasını istedim. Yaklaşık 4 dakika sonra İş Bankası ATM'si önündeydim. Fakat para çekmek için arabadan inmem gerekti.
    Yani sistem çok düzgün çalışmıyor. Ben MT 6501'in DVD haznesinden parayı alabilirim diye düşünmüştüm

    Fakat her yazımda üzerine basa basa söylüyorum. RNS 510'da böyle bir Navigasyon yazılımı gördüğüm gün bende RNS 510 kullanmaya başlarım.
    RNS 510 başka bir dünya.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hayalbert

    selam ben yaklaşık 2 haftadır RNS510 kullanıyorum
    siz navigasyonu ne oranda kullanıyorsunuz bilmem ama ben meslek icabı cok ciddi kullanmak zorundayım.
    haritaya henüz tam güvenemediğim için PDA daki IGO ile beraber üst üste çalıştırıyorum
    ama bazen igo ile tam ters yönü önerdiği oluyor
    mevcut haritada ise sokak yönleri bazen yanlış bazen hiç yok, 1 yıl içinde değişen sokak isimleri de sanırım yok
    radyo benim en önem verdiğim diğer parça ve kusursuz çalışıyor
    haritanın testini 1 ay kadar yapacağım
    eğer aklıma yatmaz ise bunu ya satar ya da güncel haritayı bulana kadar kaldırır bir tane replika bulur onu kullanırım
    ama bunun için de mert kardeşimin replikasına taktırdığı radyo anten adaptörü sonrasında radyonun NTV yi tam performanslı çekip çekmediği konusunda yorumunu bekliyorum


    Selam Murat,

    Tatil dönüşü senin Radyo kanalına bakmayı unuttum özür dilerim
    Freakansını yermiştin ama bulamıyorum. Tekrar yazarsan hemen bu akşam bakar seni ararım....




  • Sevgili Mert hocam,
    günaydın, nasılsın görüşmeyeli?
    DH VW çatısı altında "Navigasyon ve Multimedya" konusunu bir araya getirmeyi amaçladım.
    Bu cihazların kullanımı yaygınlaştıkça, karşılaşılacak sorunların beraberinde artacağını düşünüyorum.
  • Bilgiler için teşekkürler. MT 6501'de direksiyon üzerindeki kumandalarla işlem yapılabiliyor mu acaba? MMI ile uyumlu çalışıyor mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vincentvega

    Bilgiler için teşekkürler. MT 6501'de direksiyon üzerindeki kumandalarla işlem yapılabiliyor mu acaba? MMI ile uyumlu çalışıyor mu?


    Evet direksiyon üzerinden tüm işlemleri yapabiliyorsunuz.
    İpod çıkışından bağladığınız zaman direksiyon üzerinden tüm ipod kontrolleri çalışıyor.
    Gösterge ekranındaki MFD ile de uyumlu. Bu noktada bir sorun yok.
  • Bu ürünün VW için özel olarak tasarlanmış versiyonu gelecek. Çok'da keyifli bir cihaz olacak fakat fiyat 1000€ civarında...

    quote:

    Orjinalden alıntı: ogüst

    arkadaşlar pioner avic-F900BT PASSATLARIMIZ İÇİN NASIL OLUR ?NAVİ-GPS.vb deneyen uyumunu test eden oldumu acaba?
  • merhaba arkadaşlar.mt-6501 i necvox markası altında essegrup getiriyor zaten.çin malı alıpta garantisiz kullanmanın ne gibi bi anlamı var.ucuz bişey değil sonuçta.www.essegrup.com dan bayilere bakabilirsiniz.ben inceledim sadece necvox amblemi var geri kalan herşey mt-6501 ile aynı.harita üzerinde.güncellemeleri onlar yapıyorlar.sorun oldumu sorgusuz sualsiz değiştireceklerini vaat ediyolar.bi bakın derim:D
  • Tersine mühendislikten Çinlilerin üzerine yok, her cihazın çakmasını yapıyorlar. Kısacası RNS-510 derim.
  • bunların tamamı kişisel tercih tabi.ama ben aldığım zaman sorunsuz gps çalışsın harita yüklü olsun.hertürlü dosyayı çalıştırsın.isterim.maliyette bi yana.tv için bi dolu aparat ara.kendi içinde var.karasal yayında var.fiyat performans ve garanti işin içine girince bana daha mantıklı geldi.parası bol olan arkadaşların kendi tercihidir tabiki:D
  • bide şu konu var rns-510 un arkasında hangi ülke var. onada bakmak lazım.taiwan veya made in china görünce şaşırmamak lazım.dünya devleri bile oraya yaptırıyorlar.malzemeleri gönderip hiç bişey yapmasalar montaj yaptırıyorlar.dediğim gibi tercih meselesi.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.