Şimdi Ara

SQL SERVER YAPILANDIRMA AYARLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bi iş yeri için program yapacam ama bi kaç yerde takıldım.aslında program basit.şöyle bişe.ben programı yapacam o sabit ip li makinada kurulu olan sql server 2005 e baglanıp ordaki database i kullanacak.şimdi kendi çabamla yaptıgımda localhost olarak gösterdigimde database yolunu herşey tamam sorun yok çalışıyor.ama ip girdigim zaman yapamıyorum.o yüzden sql server ı uzak olarak kullanmam için gerekli ayarlamaları istiyorum sizden.umarım derdimi anlatabilmişimdir



  • quote:

    Orjinalden alıntı: passat1905

    Arkadaşlar bi iş yeri için program yapacam ama bi kaç yerde takıldım.aslında program basit.şöyle bişe.ben programı yapacam o sabit ip li makinada kurulu olan sql server 2005 e baglanıp ordaki database i kullanacak.şimdi kendi çabamla yaptıgımda localhost olarak gösterdigimde database yolunu herşey tamam sorun yok çalışıyor.ama ip girdigim zaman yapamıyorum.o yüzden sql server ı uzak olarak kullanmam için gerekli ayarlamaları istiyorum sizden.umarım derdimi anlatabilmişimdir


    Global ip'yi modemden port yönlendirme(NAT) yaparak Sql server olarak kullanılacak makinanın local ipsine yönlendirme yaptın mı? Global ip yazınca modem, sql server olan bilgisayara yönlendirmesi lazım ilk etapta.




  • uzaktaki makinada da SQL Server 2005 varsa Surface Area Configuration da uzaktan bağlantılar için TCP/IP ve Named Pipes'a izin vermen gerekebilir.
  • TCP/IP ayarınada izin verdim ama malesef :S
  • Bende aynı işlemi yapmak istiyorum. Hazırda vpn baglantısı mevcut digital santral calısıyor bu sekilde. bu vpn uzerinden uzak baglantı nasıl yapabilirim acaba.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.