Şimdi Ara

AKG K314P kulananlardan ya da bilenlerden öneri lütfen. (Bu gün aldım, bilgi vermeye çalışacağım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,
    Bu gün mediamarkta kulaklıkları incelerken k314p gördüm. Fiyatı 63 TL civarıydı. Kanal tipi olmamasını tercih ettiğim için kulak içi olanlara bakıyordum. Bilenler ve kullananlardan olumlu ya da olumsuz yorumlarını rica ediyorum. Sansa clipte kullanmayı planlamaktayım. Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 11 Haziran 2009; 16:41:10 >



  • Merhaba, akg314'ü 1 aydır kullanıyorum.Bende kanal içi kulaklıklara pek sıcak olmadığım için bu modeli aldım.Genel olarak ses kalitesi iyi bir kulaklık.Biraz detaylara girecek olursak tizler ve midler gayet iyi, baslar ise çok derin değil, yani baslar bir subwoofer kolondaki gibi derinden gelmiyor, daha çok 3 yollu bir kolonun basları gibi geliyor.Buda dinlediğiniz müzik türüne göre avantaj yada dezavantaj olabiliyor.Bence kulaklığın en iyi tarafı müzikteki vokal-tiz detayları çok iyi vermesi, daha önce duyamadığım detayları bu kulaklıkla keşfettim.Ayrıca üzerinde volüm ayarı var.Birde ses volümü daha önceki kulaklığımdan(sennheiser mx160) yaklaşık %10 daha az.Benim kulağıma iyi oturdu,düşme-çıkma sorunu yok.Mersin-Mediamarkt 'tan 42 liraya aldım,belki buradaki mağazaya özel bir indirimdir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maverick72

    Merhaba, akg314'ü 1 aydır kullanıyorum.Bende kanal içi kulaklıklara pek sıcak olmadığım için bu modeli aldım.Genel olarak ses kalitesi iyi bir kulaklık.Biraz detaylara girecek olursak tizler ve midler gayet iyi, baslar ise çok derin değil, yani baslar bir subwoofer kolondaki gibi derinden gelmiyor, daha çok 3 yollu bir kolonun basları gibi geliyor.Buda dinlediğiniz müzik türüne göre avantaj yada dezavantaj olabiliyor.Bence kulaklığın en iyi tarafı müzikteki vokal-tiz detayları çok iyi vermesi, daha önce duyamadığım detayları bu kulaklıkla keşfettim.Ayrıca üzerinde volüm ayarı var.Birde ses volümü daha önceki kulaklığımdan(sennheiser mx160) yaklaşık %10 daha az.Benim kulağıma iyi oturdu,düşme-çıkma sorunu yok.Mersin-Mediamarkt 'tan 42 liraya aldım,belki buradaki mağazaya özel bir indirimdir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.


    Öncelikle cevap için çok teşekkürler.
    Bende daha çok vokal-tiz detaylarını istiyorum aslında. Tabii ki yanında baslarda daha iyi olsaymış iyi olurmuş ama. Aslında derdim çok yüksek sesle dinlemeden doyurucu bir ses derinliği ve zenginliği alabilmekte. Peki mx160 ile karşılaştırdığınızda hangisini tercih ederdiniz? Çünkü aklımı kurcalayanlardan biri de mx160.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 10 Haziran 2009; 19:31:09 >




  • Bence mx160 19 liraya alabileceğiniz en iyi kulaklık.Basları çok iyi mid ve tizler akg den biraz geride ama çok değil.Ben 42 lira olduğu için akg yi aldım 63 e almazdım.Bütçe durumunuzu bilmiyorum ama ben olsam önce mx 160 i denerdim,ses doygunluğu sizi tatmin eder.
  • Fiyat olarak arkadaşlarında dediği gibi 19 liraya daha iyi bir kulaklık bulman mümkün değil. Ama eğer bütçe ayıracaksan yuni pk3 almanı tavsiye ederim şiddetle.
  • Biraz önce başka bir topic te benim kafam da ve yaşımda olduğunu tahmin ettiğim bir üyenin yazısını okuyunca aklımda netleşti sanırım olay. Benim derdim ses zenginliği olduğu için k314p de kullanacağım tercihimi sanırım. Hatta frekans aralığı çok iyi olduğu ve ses zenginliği açısından koss ksc-75 titanyum bile düşündüm kullanım kolaylığı bana göre olmamasından dolayı k314p öne çıkıyor. İlginiz ve cevap için teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: thetrooper00

    Fiyat olarak arkadaşlarında dediği gibi 19 liraya daha iyi bir kulaklık bulman mümkün değil. Ama eğer bütçe ayıracaksan yuni pk3 almanı tavsiye ederim şiddetle.


    Bütçe olarak ayırdığım rakkam en fazla 65-70 TL gibi daha pahalısı bana fuzuli geliyor. Birde türkiye de bulunabilirliği önemli benim için. Arızalı çıkma durumunda hemen gidip kafalarına atabilmeliyim.
  • Akg 314p kulaklık arkadaşımda vardı;sadece bir gün kadar dinlemiştim.. ses tonlaması, o zaman kullandığım sennheiser mx660 kulaklığıma çok benziyordu..
    mid-tiz sesler daha önde, baslar biraz yetersiz ve metalik gibi gelmişti.. Yani eq ayarından sürekli bas sesleri yükseltmek ve düzeltmek istiyorsun..
    Bence sennheiser mx360 çok daha dengeli ve iyi... Ama bu kullandığın player'ın ses kalitesi ve tonlaması ile de çok alakalı.. tabi bir de kişisel kulak zevki önemli..!!
    Nasıl olsa, media markt'tan alıyorsun.. beğenmesen bile iade alıyorlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 10 Haziran 2009; 21:12:46 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: frux

    Akg 314p kulaklık arkadaşımda vardı;sadece bir gün kadar dinlemiştim.. ses tonlaması, o zaman kullandığım sennheiser mx660 kulaklığıma çok benziyordu..
    mid-tiz sesler daha önde, baslar biraz yetersiz ve metalik gibi gelmişti.. Yani eq ayarından sürekli bas sesleri yükseltmek ve düzeltmek istiyorsun..
    Bence sennheiser mx360 çok daha dengeli ve iyi... Ama bu kullandığın player'ın ses kalitesi ve tonlaması ile de çok alakalı.. tabi bir de kişisel kulak zevki önemli..!!
    Nasıl olsa, media markt'tan alıyorsun.. beğenmesen bile iade alıyorlar..



    Player sansaclip küçük canavar
    Şu iade konusu ciddi ciddi hoşuma gitti. Eğer bu imkan varsa media markt'a gönül rahatlığı ile k314p alıp deneyebilirim o zaman. Çünkü değerlerine bakınca da frekans genişliği de aklımı çok kurcalıyor.

    • Frekans Aralığı: 17Hz to 23 kHz
    • Duyarlılık: 126dB SPL/V
    • Max. Giriş Gücü: 15mW
    • Giriş Empedansı: 17 Ohms
    • Net Ağırlık (kablosuz): 5g
    • Kablo: 99.99% Oxygen-free kablo 1.15m
    • Ana Bağlantı: Altın kaplamalı jack soket ve bağlantılar
    • Renk: Siyah

    Dinlediğim müzik tarzı metal hariç çoğunlukla new age ağırlıklı olmakla birlikte yerine göre değişebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 10 Haziran 2009; 21:25:37 >




  • MediaMarkt'tan bana verilen cevap kulak içi kulaklıklar kişisel ürün olduğu için hijyen sebebiyle iade almıyoruz oldu.(Yazıylada standa yazmışlardı)...Gene de siz almadan önce bir sorun derim ben.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick72 -- 10 Haziran 2009; 21:35:03 >
  • Media markt Müşteri hizmetlerine 3 defa kulaklık iade ettim şimdiye kadar.. > (sennheiser px100 - px200 ve cx300 modelleri) Ambalajını eksiksiz getirdikten sonra kesinlikle iade alıyorlar.. Sadece sim kartla denenmiş telefonları iade almıyorlar..
    42'' samsung lcd'yi bile 10 gün kadar sonra iade edip, 42 Sony bravia almıştım.. Media markt bu konuda çok töleranslı gerçekten..
  • Biraz da iş bize kalıyor sanırım. İade konusunda vatan bilgisayarı da sevmezler ama ben çatır çatır iade etmişimdir 4-5 ürünü. Eğer frux arkadaşımızın bu kadar ürünün iade aldılarsa mutlaka iade yolu var demektir. Zaten ben de memnun kalmazsam kulaklıktan sizlerin önerdiği kulak yoluna takılmayan başka bir marka ve model alacağım belki de yine medimarktan. İadeye pürüz çıkarırlarsa değişim talep etmeyi denerim. Ama uyarı için çok teşekkürler. Bilgi ve tecrübe paylaştıkça çoğalırmış...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 10 Haziran 2009; 22:20:58 >
  • quote:

    Media markt Müşteri hizmetlerine 3 defa kulaklık iade ettim şimdiye kadar.. > (sennheiser px100 - px200 ve cx300 modelleri) Ambalajını eksiksiz getirdikten sonra kesinlikle iade alıyorlar..


    Konuyla pek alakalı değil ama,en son iadenizi(kulak içi model) ne zaman yapmıştınız?Acaba iade almama yeni mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick72 -- 11 Haziran 2009; 8:10:28 >
  • Aslında her ikinizin de haklı olduğu dün gece aklıma geldi. Media marklar şube gibi değil de bayii gibi çalışıyorlar. Bu yüzden uygulama farklılıkları olabiliyor. Hatta ben marka farklılığını bile bizzat tespit etmişimdir. Birinde olan marka diğerinde olmayabiliyor İstanbul içinde.
  • Kulaklığı bu gün temin ettim. Media markta gördüğüm k314p kulaklıklara yakından bakınca paketlerin açılıp kapatıldığını keşfettim. Oradaki bayan görevliye nedenini sorduğumda denemek için müşteriler açıyor ve bırakıyor yoksa iade değil dedi. Bende hijyen açısından kulaklık değiştirmediğinizi ya da iade almadığınızı söylüyorsunuz ama şimdi bu da denenmiş bir kulaklık ne farkı kaldı deyince. Tamam eğer yarına kadar deneyip getirirseniz geri almaları için yardımcı olacağım dediği için aldım.

    Kutusunu açınca 2. şoka uğradım. Kulaklığı koruyan bakalit muhafazanın üstü çizik içindeydi. Neyse dedim ve yuvarlak bakalit kutusu açtım. Neyse ki kulaklık tertemiz ve hatta petleri de hiç kullanılmamış halde duruyordu içinde.

    Gelelim kulaklığa,
    Cidden malzemesi çok dandik duruyor. Yani media marktan almasam kesin sahtedir diye yüzüne bile bakmazdım. Kulaklık koruma kutusundan, kulaklık üzerindeki ses düğmesine varana kadar cidden uyduruk bir malzeme gibi duruyor. İnsanı hem yanıltıyor hem de korkutuyor.

    Ses konusunda kulaklık maverick72 arkadaşımızın tam da dediği gibi çıktı. Baslar subwoofer dan çıkıyormuş gibi değil. Ama 3 yol bir kaliteli kolondan geliyormuş gibi. Aslında beni tatmin etti basları genele bakarsam. Tek sorunu frux arkadaşımızın da test ettiği gibi. Parçadan parçaya basların değişkenlik gösterdiğinde baslarda bazen patlamalar yapması bazen de az kalması . Bunun içinde sık sık mp3 player’in eq suna müdahale etmek gerekmesi. Ben ancak eski (yaklaşık 10 senelik) mega bass diye adlandırılan sony kulaklıklarla, yine modelini bilemediğim samsung kulaklıklarla ve de sansaclip’in kulaklıklarıyla karşılaştırabildim. (Birde teknoloji mağazalarında test edilebilen bir takım kulaklılarla) Bu kulaklıklara göre ses derinliği, ses zenginliği, midler ve tizler gayet iyi. Öte yandan basların bazı parçalarda patlama yapması biraz can sıkıcı. Tabii bu bahsettiklerim yüksek sesle dinlerken geçerli. Düşük seslerde baslar bayağı düştüğü için patlama derdi kalmıyor ama bu seferde tatminkar olmayabiliyor baslar. Açıkçası çil çil denecek kadar da bir ses berraklığı yok. Eh herhalde ne kadar ekmek o kadar köfte olayı. Aslında tam tersine bu üründe ne kadar köfte o kadar ekmek olayına dönmüş. Bol ekmek az köfte hesabı.

    Kısacası yarına kadar mühletim var eğer son anda pürüz çıkarmazsa mediamarktakiler. Eğer değişim istersem ne alacağımı da bilemiyorum doğrusu. Çünkü ellerinde çok meth edilen mx360 da kalmamış. Kulak içinden korkmasam cx200 diyeceğim ama. Neyse inceleme ve beklemedeyim yarına kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 11 Haziran 2009; 17:39:18 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.