Şimdi Ara

LG KS20 Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
10.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    LG Ks20 telefonuma WM 6.5 yüklerken acemilikten gelen heves ile IMEI numarasını uçurmayı başardım ve telefon sadece PDA modunda çalışıyor. Bu cihaz ile ilgili İstanbul sınırları içinde en iyi servis veren ve sorunumu çözebilecek firma hangisidir? Şu ana kadar 2 yere gösterdim ama çözemediler.

    Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.

    Şimdiden teşekkürler.



  • nv backup almışmıydın daha önce?
    şayet nv backup ın mevcut ise öncelikle telefonu emergancy moda alıp (aramatuşu+explorer tuşu+açma kapama tuşu) daha sonra wm6 yahut wm6.1 romu yüklemelisin. çünkü imei bilgilerinin yer addığı nv dosyasını wm6.5 telefona yazdıramıyorsun port açılamadığı için. 6 yada 6.1 romlarına geçtikten sonra port açıp lgeuro ile nv dosyasını telefona yazdrabilirsin. ve eğer wm6.5 kullanmak istiyorsan dediğim işlemleri yaptıktan sonra yine emergancy modda rom yüklemesi yapman gerekiyor. romu yüklerken "erease efs" seçeneği ile değil "none" seçeneği ile yüklüyorsun ve böylelikle nv dosyası muhafaza edilerek yeni rom yükleniyor. sonrasında da port açıp nv yükleme gibi bir sıkıntın olmuyor (ki zaten wm6.5 de port açılmıyor).
    eğer nv bacup ın yok ise o zaman uğraşırsın işte, yabancı forumlarda nv dosyası oluşturabileceğini yazanlar vardı, öyle birisiyle irtibata geçerek telefonun uçurduğun imeisini verip sana bir nv dosyası oluşturmasını isteyebilirsin.




  • Eyvallah hocam, her iki sorunuda hatta daha fazlasınıda çözmeyi başardım. Şu an 6.5 ile gayet güzel çalışıyor. Hemde branded cihazda unbranded rom ile.
  • geçmiş olsun. peki hangi romu kullanıyosun???
  • Tekrar merhaba,

    KS 20 için linkte bulunan ROM u yükledim. Fakat, 6.5 aşırı derecede yavaş çalışıyor ve hala pek çok sorunu var ( beta olduğundan galiba ) mesala Cevapsız çağrı kısmı tam bir felaket ayrıca Active Sync arada telefonu reboot ediyor ve GSM şebekesi ile kopma yaşayabiliyorsun.

    Açıkcası biraz beklemek lazım, bu yüzden 6.1 e geri döndüm.
  • Ben de aynı romu kullanıyorum yaklaşık 1 aydır. Benim de sorunum cevapsız çağrılarda, bazen gelen çağrının kaydını tutamıyor (genellikle kısa çağrılarda). wm6.1 e göre tabiki yavaş ancak ben kendi açımdan rahatsız edici düzeyde olduğunu söyleyemem. Active Sync ile işim olmuyor. Bağlantı kopuyor gibi görünsede aslında bekleme modunda falan kopmuyor, telefonu bekleme modundan çıkardığında yaklaşık 2-3 sn kadar bi işlem yapıyor gibi sanki, işte o esnada bağlantı kopup tekrar geliyo, yani normalde ulaşılamama gibi bir sorun yok. Şimdilik cevapsız çağrı sorunundan başka sorunum olmadığı için kullanmaya devam ediyorum ancak cevapsız çağrı sıkıntısı da sıkıntı yani:)
  • Gelen çağrı kaydını tutmaması rehberde bulunmayan numaralar için geçerli diye bir yazı okumuştum ROM u indirdiğim forumda. İnsanlar başka yazılımlar ile bu sorunu çözmüşler. Spb phone suit işe yarıyabilir. Henüz beta olduğu ve hala gelişme aşamasında olduğundan biraz daha beklemeye karar verdim. Benim gibi cihaz ile oynamayı seven birisini bulmakta hoş doğrusu :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertaras

    Gelen çağrı kaydını tutmaması rehberde bulunmayan numaralar için geçerli diye bir yazı okumuştum ROM u indirdiğim forumda. İnsanlar başka yazılımlar ile bu sorunu çözmüşler. Spb phone suit işe yarıyabilir. Henüz beta olduğu ve hala gelişme aşamasında olduğundan biraz daha beklemeye karar verdim. Benim gibi cihaz ile oynamayı seven birisini bulmakta hoş doğrusu :)



    Aynen:) Hele bide böyle kimsede olmayan bir model için:)

    Cevapsız çağrı olayında rehberde kayıtlı olanları da tutmadığını biliyorum. Çağrı geliyor görüyorum (kayıtlı) sonra cevap veremeden sonlanıyor, sonra bakıyorum çağrı kaydında görünmüyor o son arama, ondan bir önceki duruyor. Ama bu olay sürekli olmuyor belki 10 çağrıda 1 kere anca oluyodur.
    Birde bu kullandığım romda gömülü olarak HTC dialpad yüklü, bu wm ın kendi orjinal dialpadi kadar kullanışlı değil aynı zamanda sadece Classic Blue teması renginde bir fona sahip bu pad. Ben LG_Classic temasını kullanıyorum, dialpad fonunu değiştirebilirmiyim bilgin varmı???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay555 -- 19 Haziran 2009; 17:15:55 >




  • arkadaşlar ben 6.0 pro dan 6.5 pro ya geçiş yaptım ama şimdi bu prot açamama felan muhabbeti var galiba nasıl tekrar 6.0 veya 6.1 e geri geçicem engineer menüden bir türlü ayar yapamıyom ne olcak şimdi bilgisi olan varsa lütfen yardım teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustekaslan

    arkadaşlar ben 6.0 pro dan 6.5 pro ya geçiş yaptım ama şimdi bu prot açamama felan muhabbeti var galiba nasıl tekrar 6.0 veya 6.1 e geri geçicem engineer menüden bir türlü ayar yapamıyom ne olcak şimdi bilgisi olan varsa lütfen yardım teşekkürler.



    ikinci mesajda yazıyor istediğin bilgiler;

    "öncelikle telefonu emergency moda alıp (aramatuşu+explorer tuşu+açma kapama tuşu) daha sonra wm6 yahut wm6.1 romu yüklemelisin"
    nv backup ın yoksa ve şu anda kullandığın romda imei kaydın mevcut ise wm6 yada wm6.1 e geçiş yaparken "erease efs" seçeneği ile değil "none" seçeneği ile yüklüyorsun ve böylelikle imei bilgileri muhafaza edilerek yeni rom yükleniyor.




  • quote:

    Birde bu kullandığım romda gömülü olarak HTC dialpad yüklü, bu wm ın kendi orjinal dialpadi kadar kullanışlı değil aynı zamanda sadece Classic Blue teması renginde bir fona sahip bu pad. Ben LG_Classic temasını kullanıyorum, dialpad fonunu değiştirebilirmiyim bilgin varmı???


    Yok maalesef
  • Oktay555, abi WM 6.5 yeni rom çıkmış bi bak ;)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertaras

    Oktay555, abi WM 6.5 yeni rom çıkmış bi bak ;)


    http://www.ctrlpda.com/showthread.php?tid=4624

    buradaki bağlantıdan bahsediyorsan gördüm ama henüz indirip denemedim, haftasonu deneyecem. sen deneyince olumsuz birşey olup olmadığını yazarsan sewinirim...
  • http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=503547

    Buradan bahsediyorum, dün denedim daha da hızlanmış ama hala cevapsız çağrı sorunu devam ediyor. Tekrar 6.1 'e döndüm. ( Ayrıca sms / mms kısmında da çok takılmalar var... )
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertaras

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=503547

    Buradan bahsediyorum, dün denedim daha da hızlanmış ama hala cevapsız çağrı sorunu devam ediyor. Tekrar 6.1 'e döndüm. ( Ayrıca sms / mms kısmında da çok takılmalar var... )


    benim verdiğim bağlantıdaki kaynak da xda forumu zaten.

    geçen hafta ;
    KS20 WM6.5 CE OS 5.2.23001 (Build 23001 FB)10E WWE / FR Clean
    bu versiyon çıkmıştı, benim bahsettiğim buydu. bunda ks20.exe ile cevapsız çağrı sorunun giderildiğini yazmıştı eleman, ama geçen gün son olarak;
    KS20 WM6.5 CE OS 5.2.23003 (Build 23003 FB)10E WWE Clean
    bu versiyonu koymuş ve cevapsız çağrı sorunu ile bekleme modundan çıkıldığı andaki hat kesilme sorununun hala devam ettiğini not düşmüş.
    yani sanırım geçen haftaki versiyonda zaten cevapsız çağrı sorunu devam ediyormuş ama eleman anca farkına varmış
    belki 5.2.23001 versiyonunda gerçekten sorun yoktur. onu da bi denemek lazım...




  • Build 23004 FB versiyonu çıkmış 6.5 'un.. :)
  • bende de ks 20 den var bir kaç yere gösterdim türkçelştirmek için dediler ki yavaşlar zart zurt bende ingilizce olarak kullanıyorum gayet de memunum.telefon yurt dışı bir akrabamız getirmişti kayıt yaptırmamıştık onlar burdayken sonrada malum kırdırtık bir sorun yaratırmı?
  • Kırdırttık derken ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertaras

    Kırdırttık derken ?



    ewet bende anlamadım? ne kırdırması:)

    telefonu türkçeleştirmek için dil paketi yüklemek yeterli, herhangibir yavaşlama v.s. gibi bir sıkıntı da söz konusu değil...
  • kırdırtım derken kayıtlı değildi telefon.o işi halletirdim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.