Şimdi Ara

Harici CDROM ile format atma sorunu ( USB Bağlantısı ile )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,

    Elimde bir adet HP marka laptop var.Yaklaşık 4 senelik bir laptop.Uzun zamandır bazı problemleri nedeniyle kullanmıyordum.DAHİLİ CDROM sürücüsü bozuk.Ayrıyetten PC açılır açılmaz kendi kendine kitleniyordu.Yani PC açıldığında üzerinden bir ayarlama yapmak söz konusu değil idi.Bu sebepten ötürü format atmak zorunda kaldım.Ancak dahili CDROM bozuk olduğu için harici CDROM aldım.Format kısmındaki mavi ekranlı bölümü sorunsuz geçtim çünkü sanırım USB hala çalışıyordu.Ancak bilgisayar yeniden başladıktan sonra diğer yüklemeler için olan sayfada bilgisayar harici CDROM'u görmedi.Bu nedenden dolayı format işlemi yarıda kaldı.Biraz araştırma yaptım, formattan sonra bilgisayarın USB aygıtlarının çalışamadığını öğrendim ( USB driver'ların yüklenmediği için.).

    Şimdi sorum şu;

    Dahili CDROM çalışmadan, harici CDROM ile işlemimi nasıl südürebilirim ve format işlemine nasıl devam edebilirim?Eğer atamazsam başka hangi yolla format işlemine devam edebilirim?

    Ayrıca şunu belirtmek istiyorum bazen bilgisayar hiç bir şekilde açılmıyor...

    Cevaplarınızı bekliyorum...



  • Sistemindeki sorun sadece optik sürücünün çalışmaması ya da USB donanımın algılanmamasının daha da ötesinde.

    Eğer 4 yıllık bir notebook'u kullanmaya niyetlendi ise, öncelikli olarak bu notebook'u çok iyi bir temizlemen ve tozlarından arındırman gerekiyor. Tavsiyem basınçlı hava kullanmandır. Çok yüksek bir basınç olmasın ve havayı verirken fanı -mümkünse- bir plastik çubuk ile sabitle.

    Bu temizlik sonrası bilgisayarının kendi kendine -aşırı sıcaklık kaynaklı- kilitlemesinin önüne geçmiş olacaksın. Sorunlar devam ederse, notebook'u içindeki bileşenlerin slotların tam ve doğru şekilde yerleştiğinden emin ol, yerlerinden oynamış, gevşemiş olabilirler.

    BIOS'undaki boot (açılış) seçeneklerini incele. USB boot seçeneği varsa aktif et. Ayrıca USB Legacy gibi bir ayar varsa, onu da ktif et.

    Optik sürücünden boot etmeden sistemine işletim sistemi yüklemen seni oldukça zorlayabilir.

    Öncelikli olarak yazdıklarımı bir uygula, çözüm olmazsa, konuyu tekrar değerlendiririz.
  • Teşekkürler dostum,

    Dediğin gibi 4 yıllık olduğu için aşırı bir şekilde tozlanmış olabilir.Ancak bende Laptop konusuna biraz zayıf olduğum için bu konuda (Temizleme konusu) hiçbir adım atmamıştım.Birde senin dediğin yollarla atmayı deniyeceğim...

    Saygılar,
  • Merhaba
    Konu açılalı yıllar olmuş ama gördüğüm kadarı ile net bir çözüm getirilememiş ve çözüldüğü belirtilmeden konu kapanmış. Aynı sorun bu gün bile güncelliğini koruduğu için ben de kendimce çözüm yolumu belirtmek istedim. Format esnasında bilgisayar bir noktaya kadar USB girişlerini tanıyor ancak bir yerden sonra tanımıyor. Bunun sebebi belli bir noktada sistemin sıfırlanması. Mesela bilgisayarda 4 tane USB girişi varken sistem yeniden yüklendiğinde bunlardan sadece 1 tanesi çalışıyor, diğer 3 tanesi ise gerekli sürücüler yüklendikten sonra çalışıyor. İşte format atarken hangi USB cihaz kullanılıyor ise bu cihazı format esnasında da çalışabilen o tek USB girişini bularak ona takmak gerekiyor. Ben birçok bilgisayarda aynı sorunla karşılaştım ve hepsinde bu yöntemle işlemime devam ettim.

    Kolay Gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.