Şimdi Ara

Geniz akıntısını nasıl geçiririm?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
68.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar galiba sinüzitim var ve sürekli genzimden aşağıya balgam sümük karışık bişey akıyor tükürsemde geri geliyo bu da midemi bulandırıyo bunu önlemem için ne önerirsiniz antibiyotik etki etmiyor 1 ayda 2 kutu augmentin 1000mg bitirdm bi etkisi olmadı



  • İliadin çok etkili ama yine de bir doktora danış.Benim sinüzitimi 3 haftada geçirmişti.
  • balgam söktürücü işe yarar belki
    asist plus
    ama bi doktora görünsen daha iyi tabi
  • bende de vardı aynı şey.geceleri de burnum tıkanıyordu.illiadin süper bişi ama 5 günden fazla kullanma dedi doktor.sonra antibiyotik verdi.yok çare etmedi. bol bol su iç.ılık bitki çayları iç.ve mümkün olduğunca atmaya çalış yani burnunu çekmeeee =)

    ama en iyi ilaç dediğim gibi bol su.en azından benim için oydu
  • aynısı bende de olmuştu bi doktor tavsiye etmişti bana ve de işe yaradı.şimdi bi leğenin içine sıcak su dolduruyorsun ardından da içine vazelin döküyorsun ve kendi üzerine havlu geçirip leğenin üzerine yumulman lazım havlu ile.1 saat kadar bekle ondan sonra bi şeyin kalmaz şaka değil ha biraz gırgırına anlattım ama gayet etkili bi yöntem
  • Dikkat !
    Şunu belirteyim arkadaşlar: iliadin gibi ilaç türleri DEKONJESTANLAR içersine girmektedir. Burun spreylerinin etken maddelerinin ve bulundukları sınıflar farklı farklıdır.
    Bu dekonjestanlar sınıfı kısa süreli kullanılması gereken nazal spreylerin içinde bulunduğu sınıftır. Fazla kullanımında geri dönülemez sorunlara neden olmaktadır. Çünkü siz bu ilacı kullandığınızda burun içerisindeki damarlara etki etmektedir. Eğer 3-4 günden fazla kullanırsanız, bunun devamı gelmek zorundadır kısacası bir bağımlılık durumu söz konusudur.Zaten ilaç prospektüsünde buna yer verilmektedir.

    Uzun süreli tedavilerde bu tür ilaçlar kullanılmaz onun yerine kortizonlu spreyler (steroid) ler kullanılır.Bunun yanında eğer alerjik bir sorun varsa antihistaminikler sınıfı ilaçlar vardır. Burun eti, burun içi polipler,alerjik rinitler vb. geniz akıntısının bir çok nedeni olabilir.

    Hangi sınıf ve hangi etken maddeyi içeren ilacı kullanacağınızı bir hekim söyleyebilir teşhis sonrasında ( Antihistaminikler, dekonjestanlar, kortikosteroidler...)

    Geçmiş olsun
  • Benim 2 haftadır durumum aynen seninki gibi. Büyük ihtimalle ya toza ya da polenlere karşı alerjim var. Çünkü hep bu zamanlarda azıyor. Bu aralar fırsat bulamadığım için doktora da gidemiyorum. Ayrıca benim burunda kemik eğriliği var. Sebeplerden biri bu da olabilir. Eğer buysa ameliyat şart. Yani kısacası sebebi çok farklı olabilir doktora görünmeni tavsiye ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Method Man

    arkadaşlar galiba sinüzitim var ve sürekli genzimden aşağıya balgam sümük karışık bişey akıyor tükürsemde geri geliyo bu da midemi bulandırıyo bunu önlemem için ne önerirsiniz antibiyotik etki etmiyor 1 ayda 2 kutu augmentin 1000mg bitirdm bi etkisi olmadı


    intibiyotik direk geniz akıntısına değil bakteriyel enfeksiyona etki eder. Yani enfeksiyon olduğu müddetçe akıntı devam edecektir.

    Akıntı için sudafed gibi bir hap veya arkadaşların dediği de sanırım aynı türden hap kullanabilirsiniz. Direk akıntıya yöneliktir.

    Ayrıca akıntı aşırı yoğun ise yanlış hatırlamıyorsam balgam kıvamını sulandırıcı öksürük şurupları da var.

    Hap %90 oranda akıntınızı keser. Rahatlarsınız. Aşırı yoğunluk varsa o zaman da sulandırıcı şurup takviyesi yaparsınız.

    Bunları eczanedeki görevli de bilir :) bize sormana bile gerenk yok.

    Kendi kendine boş yere antibiyotik kullanıyorsun. Vücudun o enfeksiyonu zaten alt edecekti, dışarıdan antibiyotik alma canın istedi diye. Akıntı için alacağın başka bişey vardı bak.

    Kafanız ıslak dışarı çıkmayın. Kafayı rüzgara vermeyin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kkratoss

    aynısı bende de olmuştu bi doktor tavsiye etmişti bana ve de işe yaradı.şimdi bi leğenin içine sıcak su dolduruyorsun ardından da içine vazelin döküyorsun ve kendi üzerine havlu geçirip leğenin üzerine yumulman lazım havlu ile.1 saat kadar bekle ondan sonra bi şeyin kalmaz şaka değil ha biraz gırgırına anlattım ama gayet etkili bi yöntem


    Vicks olmasın.

     Geniz akıntısını nasıl geçiririm?
  • Mayıs - haziran aylarında oluyosa sinuzit + bahar alerjisi (saman veya polen diye de geçer) olmuşundur....
    Aynı sorun bende de var Göz yaşarması hapşırmak (7-8 kez en az) oluyosa sende alerjisin...
  • Nac 600 suda eriyen tablet al eczaneden, faydası olur biraz
  • faydalı konu eve geçeyim okurum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.