Şimdi Ara

ön dişler için implant

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
35.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • benim sorun farklı. arka dişler için değil. ön 2 üst diş için implant yapılması gerekiyormuş.
    porselen yapılmıştıyıllar önce. ama diş kökleri erimiş.
    beni korkutan implant yapılmasından çok o 2 üst ön dişin nasıl çekileceği?
    arkada azı dişleri çekilmesi kolay gibi geliyor. ama bunlar üst ön diş olunca çok korkutuyor.

    bir de implantın üzerine porselen yapılması için bir kaç ay beklerken, protez diş varken yani , normal yaşamımızı sürdürebiliyor muyuz?fitness yapabilir miyiz yada normal yemek yiyebilir miyiz çorba dışında?

    teşekkür ederim.



  •  ön dişler için implant


    şu arkadaş gibi yani. ön diş olunca 10 kat fazla korkutuyor beni. sanki arka azı dişlerden daha zor çekilmesi gibi geliyor.
  • benim kadar kötü durumda olanınız yoktur. dua edin halinize.
    bugün diş hekimine gittim
    benim ön üst 2 diş yaklaşık 10 senedir porselen kaplıydı. kökleri erimiş bu süre içinde. soldaki nerdeyse sallanıyor.yani porselen kaplamayuı çıkarsak çekmeye gerek kalmadan elimize alırız onu dedi diş hekimi röntgeni görünce. ben de hişssediyorum bu durumu zaten. çok güçsüz.
    bu da yetmezmiş gibi. ön 2 üst dişin dişetleri aşırı miktarda çekilmiş. yapılan porselen diş 2 diş boyu yükseklikte bu yüzden.
    dediki tedavi için önce bu dişleri çekecez. sonra o dişeti kaybolan bölümde kemik oluşturacaz. bu da o bölgeye vücudunuzdan yada başka bir yerden kemik koyularak olacak. 4 ay geçecekki dişeti tekrar aynı seviyeye gelecek.aşşağı doğru.
    sonra bir 4 ay da implant uygulanıp o bölgeye çeneye uyum sağlayacak.ve eskisi gibi dişleriniz olacak

    ee ben 8 ay napacam dedim. merak etmeyin ben oraya geçici bir diş takacam dedi.
    anlayacağınız hapı yuttum. küçükken biğr arkadaşın beni arkadan itip demir korkuluklara çarpıp dişlerimi kırmam bu duruma yol açtı. :x
    şu anda abartmadan gülersem bir şey belli olmuyor. ama çok gülersem de. durum kötü.bu yüzden aklımın bir köşesinde hep ölçülü gül emri var. facebook ta fotolarıma bakan bir arkadaşç yahu hiç gülen foton yok diyor :D
    umarım kimsenin başına gelmez böyle birşey.

    mavi ile işaretlediğim bölgede diş eti kalmamış benim. orada porselen diş devam ediyor yani.dediğim gibi beterin beteri var. 8 ay nasıl yaşayacam bu şekilde bilmem. çok iyi bir dişhekimi öneren varsa onu da denemek isterim.belki böyle 8 ay sürmeden bir çare bulur. Adanada diş hekimine gittim. burası için çok iyi bir diş hekimi.ama istanbul,ankarada daha iyileri vardır.. yada Adanada önerebilirsiniz bu konuda uzman.gerçi bana birden çok uzman lazım gibi. çene cerrahi lazım, implant uzmanı lazım. estetik uzmanı lazım

     ön dişler için implant
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kanoute

     ön dişler için implant


    şu arkadaş gibi yani. ön diş olunca 10 kat fazla korkutuyor beni. sanki arka azı dişlerden daha zor çekilmesi gibi geliyor.



    benımde böle resımlerım var ben yaklasık 3 ay cektım ınsan ıcıne cıkıyordum hep optık sektörunde böle dıslerle musterılere baktıgınızı dusunsenıze bı hepsı guluyordu :):):) allah dusmanıma vermesın yaa
    kardesım gecmıs olsun unıversıte hayatımın buyuk bı dönemını carpık dıslerle gecırdım kötu bı görunum oluyordu ama saglıklı dıslerdı elmayı rahat ısırıyordum cok saglamdı ama carpıktı psıkolejımı bozuyordu, ön dıslerıme tel takılmaısnı ıstedım olmuyomus ımplant yapalım dedı doktor cok para tutuyordu ben önden 3 dıs cektırdım bı dıste kucukken cekılmıstı ondan dıslerımın yapısı bozulmustu. neyse ımplant sıstem olmadıgından dıyer dıslerden destek alması gerekıyordu bu yuzden 6 tane dısı yanlardan köpek dısılerı denılen dıslerı ıncelterek oturttular aslıdna cok saglam olmadı cunku ortada destegı yok eskısıne göre cok daha ıyı görunum degıstı ne yazıkkı elmayı keserek yıgıyorum :( dıs saglıgı cok öenmlı yaa hala cıkan dıslerımı saklarım boyları 3.5cm :):):)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 87akin-izmir -- 27 Mayıs 2009; 23:16:59 >
  • geçmiş olsun..8 ay beklemekten başka çaren yok malesef..ama geçici dişinle sert şeyler ısırmamak müddetiyle rahat bir şekilde kullanabilirsin..bir sıkıntın olmaz.. biraz fedekarlık yapıcaksın ama sağlam dişlerin olucak sonunda..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: groll

    geçmiş olsun..8 ay beklemekten başka çaren yok malesef..ama geçici dişinle sert şeyler ısırmamak müddetiyle rahat bir şekilde kullanabilirsin..bir sıkıntın olmaz.. biraz fedekarlık yapıcaksın ama sağlam dişlerin olucak sonunda..


    çok sağol verdiğin moral için
  • benim de 9 sene önce başıma geleni anlatayım;erzurumda üniversitede okurken aynı senin gibi ön dişim sallanmaya ve ağrımaya basladı.önce özel dişçiye gidip gösterdim.röntgen çekti ve diş kökünde kemik kalmamış o yüzden sallanıyor tiz zamanda çekile ve kaplama yapıla dedi.ben bakarıuz dedim aldım röntgeni elime ve üniversitenin araştırma hastanesine gidip dişimi oradaki genç doktorlara gösterdim.kurtarma şansı düşük ama dişi kurtarmaya çalışacam dedi doktor ve yaklaşık 1 ay boyunca tedavi uyguladı dişe ama öyle sağımdan solumdan kemik alıp oraya uygulamadı.yaptığı tedavi ile orada kemik oluşumu oldu.ve diş kurtuldu.ama bu er geç düşecek dedi doktor yani geçici bir çözüm oldu bu netekim 5 sene sonra diş gercekten kendi kendine düştü ben de mecburen kaplama yaptırdım.of ne şanssızlık bu bilirim ben.doktor tamamen şans işi bu illete yakalanmak dedi.ki bakarım ben dişlerime.özelden ziyade üniv. hastanelerine git bence zira onların maksadı para kazanma değil tecrübe kazanmak bu yüzden az bir ihtimal de olsa dişi kesip biçme yerine kurtarmaya çalışıyorlar
  • kaplama derken, implant demek istiyorsun sanırım. yani vida yaptılar düşen diş yerine , öyle değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 28 Mayıs 2009; 15:26:50 >
  • implant yapılabilecek en mantıklı iş tamamen diş kaybedildiğinde .. eğer kaplama yapılırsa maliyetten kaçıp yan dişinde kesilmesi gerekir. ayrıca vücudundan kemik alınmasına gerek yok kemik tozu grafit ler var..bu yöntemle kemik oluşumu sağlanıyor..implant uzun ömürlü yaklaşık 30 yıl kaplama ise max 10 yıl...diş yaptırırken dikkat etmen bir diğer nokta dişetleri pembe sağlığlı görünen diş etlerin olmadığı sürece en iyi kaplamayı yaptırırsan bile estetik görüntü olmaz..
  • yalnız kemik tozu grafitler çok pahalı dedi doktor bana.2 cc gerekir mesela. o da 500 600 dolar dedi
  • herkes kendi durumunu en kötü zannediyor :)

    Ben de yıllardır çekiyorum dişlerimden. Çok şanssızım. Lise yıllarımda ankara üni diş hastanesine gittik onlarca kez. Hep tedavi tedavi dediler. Sonra bıktık gitmeyi kestik.

    Şimdi ön alt 3 tane dişim sallanıyor. İmplant şart tabi koşullar sağlanıyor mu onu da bilmiyorum. Ne para var ne sağlık ne yapacaz bilmiyorum. İnsan rahat rahat gülemiyor edemiyor. Gel de sövme :)
  • Ön diş implant yapıcam arkadaşlar sonuç nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.