Şimdi Ara

Intel i7 920 D0 - 4.6 GHz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sonunda i7 işlemcilerle test alabilme imkanım oldu. Yeni mimariyle birlikte ilk defa overclock yaparmışçasına heyecanlandım :) çünkü işlemci hızı ayarları olsun, voltaj ayarları olsun, tamamen yeniden öğrenmenizi gerektirecek şekilde bir formasyondalar. işlemci hızı için çekirdeğe voltaj veriyorsunuz, çekirdek hızı artınca hop, "çekirdek dışı" vatandaşlar voltaj istiyor (uncore). onlara voltaj verince işlemciyi soğutmak zorlaşıyor, hyper threading i kapatıyorsunuz. soğuyan işlemciyi biraz daha hızlandırmak isterken ram sınırına takılıyorsunuz vesaire vesaire... anlaşılan hepimiz bir süre sonra FSB'yi özlemeye başlayacağız :)
    Denemelere dün gece başladım, öncelikle kullandığım parçaları sıralayayım;

    quote:


    Intel i7 920 D0 işlemci
    Foxconn Blood Rage anakart
    Patriot 3X1 GB 1600 MHz 8-8-8 Bellekler
    PC p&c 750 watt silencer güç kaynağı

    Soğutma: Swiftech GTZ blok, Thermochill PA 120.3 rad, laing D5 vario pompa


    dün gece ve bu sabah sistemle tam anlamıyla savaştım diyebilirim, ram yokluğundan 1 GB Hi-Level bellekle başladım overclocka. 170 Bclk a kadar sorunsuz ve tamamen default voltaj ile overclock olan sistem 171 Bclk ta bile açılmıyordu. E tabii mimarinin acemisi olduğumdan bütün voltajlarla oynamaya başladım, sonuç yine hüsran. Tam anakart ve bios'a suç atmak üzereyken gri clio'suyla AbsoluteZero çıkageldi, getirdiği parçaların en küçük boyutluları olan Patriot bellekler günü kurtardı. 170*8 = 1360 MHz ötesini kaldırmayan Hi-Level'ı azlettim, Patriot zaten TCCD devrinden beri sevdiğim bir markadır, bugün bir kez daha yarı yolda bırakmadı beni ve 170 Bclk'ta tıkanan sistemi default voltajlarla 4 GHz'e taşıdı.

    İlk nehelam denemem olduğundan tabii ki şanssızlıklar peşimi bırakmadı ve bütün işlemcinin en zayıf çekirdeği Core 0 çıktı.. Yani çekirdek kapatarak hız aşırtma imkanım olmadı, tek çekirdeğe kadar düşsem bile en zayıf çekirdekle çalışıyorum yine.. ilk etapta tüm sistem voltajları def. haldeyken aldığım pi ve wprime skorlarını ekliyorum, bir de ulaştığım maksimum hızı. İstediğiniz başka testler varsa onları da ekleyebilirim. Bu arada Vdroop kapalı halde 4 GHz e ulaştım, Vdroop'u açınca çekirdek voltajı 1.20-1.216 arasında gidip geliyor, bu da 4.2 GHz'de stabil bir sistem demek.

    http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=572957

     Intel i7 920 D0 - 4.6 GHz

     Intel i7 920 D0 - 4.6 GHz

     Intel i7 920 D0 - 4.6 GHz

     Intel i7 920 D0 - 4.6 GHz

     Intel i7 920 D0 - 4.6 GHz




    Anakart hakkında daha ayrıntılı bir incelemeyi yarın yayınlamayı düşünüyorum. Tam bir canavar diyebilirim onun için de, aşması gereken tek sorun PCI Exp hız arttırımı, şu an son beta biosla bile sadece 102 MHz yapabiliyor. 220 BClk ta stabil kullanılabiliyor ve overclockla uğraşanlar için tasarlanmış elemanları ve biosuyla oldukça beğenimi topladı. Foxconn dersine iyi çalışmış, çok geliştirmişler kendilerini..

    Eklemeyi düşündüklerim;

    -Stok fan ile çıkılabilecek max stabil hız
    -Sıvı soğutma ile çıkılabilecek max stabil hız
    -Herşeye rağmen tek çekirdek ile max hız denemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stranger -- 24 Mayıs 2009; 23:32:29 >







  • Harika çalışma,harika skorlar...İyi bir seviyeye ulaşmışsın bizlerle paylaştığın için tşkrler.Ellerine sağlık...
  • D0 ın düşük voltaj ile ciddi iyi değerle elde etmesine bayılıyorum.Ben henüz sistemi kurdum bir kere 4.0 deneyebildim o kadar.Bloklarım gelip sistemi tam oturtunca bende testlere başlıyacağım.Güzel derece&örneklendirme için teşekkürler
    Not : Asus Rampage II extreme kullanıyorum henüz su soğutma bloklarım gelmedi ama iyiki sipariş etmişim hava soğutma ile fazla ısınmıyor denilen yerlerin hepsi daha şimdiden 55c ler civarına oturdu.İşlemcide genel olarak standart hızı ile stadart soğtucu da pek bir problem yaratmıyor gibi ama hız aşırtma ile ciddi problemler açabilir gibime geliyor.
  • işlemcilerin ısındığı doğru, D0 bile ısınıyor, özellikle ht açıkken. stok soğutucular yine büyümüş fark ettiyseniz, yani doğal olarak iyi soğutmak gerek işlemcileri. anakartta ise ısınma problemi yaşamadım, çipset voltajını 1.5 lere getirdiğimde bile yaklaşık 50-55 derece oldu sıcaklık. üstelik blood rage anakart kendi sıvı ve ln2 bloklarıyla geliyor, ve bloklar da cidden kaliteli, iş olsun diye konmuş bloklar değil.
    bugün kısmetse stok soğutma ve gigabyte x58 extreme ile deneyeceğim işlemciyi, bakalım nasıl değerler ortaya çıkacak...
  • Verdigin voltaja göre o sıcaklıklar çok gibi geldi , i7 kullanmadım pek yorum yapamıyacam ama degerler güzel.
  • referans olması açısından,

    stok fan, tüm voltajlar stok, 3.6 GHz HT açık prime denemesi,
    throttle, eist ve c stateler kapalı

    http://img200.imageshack.us/img200/4679/giga36pr.jpg
  • Sıcaklık olarak stok fan ile denemelerim devam ediyor. HT açıkken stok hızlarda bile Prime Large FFT almak 75C ve yukarısına taşıyor işlemciyi. HT kapatıldığında 21 X 150 Bclk ile 3150 MHz'de 1 saat prime alındığında stok fanla maksimum 66C görüyor işlemci. (27C oda sıcaklığı)
    21 X 170 de (3570) max 70 derece ki throttle yapmadan kullanabilirsiniz. Aslında işlemci hiçbir o kadar ısınmayacaktır, bildiğiniz gibi large FFT işlemciyi en çok ısındıran test.
    Stok fan testlerini gigabyte X58 Extreme ile yapıyorum. Foxconn Blood Rage voltaj vermeden overclock yapmak istiyorsanız biraz daha iyi x58 extreme e göre. X58 Extreme sıvı soğutma için GTZ s1366 montaj kiti bekliyorum.

    Detaylı testleri iyifikirleratolyesi.net te yayınlayacağım. oraya da göz atabilirsiniz, bu konu altında genelde stok fan ile çıkılabilecek max hız irdelemesi yapmak istedim, daha teknik ve ağır bir anlatım için iyi fikirler atölyesi'ni kullanacağım bundan sonra.




  • Mükemmel bir değer. Eline sağlık.
  • d0 powa bide şu i7 ler bu kadar çok ısınmasa ne tatlı olucaklar uncore ve mem değerlerini gösteren ss isterük kolay gelsin
  • eyvallah recep ben severim ısınan işlemciyi, ekran kartını, soğuttukça overclock olur

    tüm testlerde uncore 18, ramler 9 çarpandaydı diye hatırlıyorum, 4.6 GHz de ramler 8 uncore 16'ydı sadece. şu anda i7 975 kurcalıyorum, yarın tekrar 920 ye döneceğim, o zaman hem biraz daha tweak kasacağım, hem de cinebench gibi farklı farklı testler alacağım...
  • Hocam güzel incelemeler için teşekkürler, elinize sağlık.

    Ben de 1-2 hafta içerisinde bir sistem toplayacağım. İnternet üzerinden overclock ile ilgili bazı makaleler okudum ama bu ilk denemem olacağı için bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Kuracağım sistem şöyle (sanalmarketim'den alacağım için onlarda bulunan ürünler ile sınırlıyım maalesef)

    İşlemci: Core i7 920 2.66GHz D0
    Anakart: GIGABYTE EX58-UD5 DDR3 2100MHz Core i7 Lga1366
    RAM: OCZ Gold Edition 1600MHz 6GB DDR3 Üç Kanallı Bellek Kiti (3x2GB)
    Kasa: ANTEC Twelve Hundred 1200 Gaming Case
    CPU Fan: SUNBEAM Core-Contact Freezer

    İşlemciyi Turbo Boost özelliğini kapatarak 3.6 Ghz civarına overclock etmeyi düşünüyorum. Anladığım kadarıyla ciddi bir risk yaramış olmayacağım. Fakat dediğim gibi daha önce hiç denemediğim için ancak net'de okuduklarım kadar şey biliyorum. Rica etsem BIOS'da adım adım neler yapmalıyım, hangi uygulamaları kapatmalıyım, en uygun voltaj vb. değerleri ne olmalıdır konularında yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler




  • nehalem overclock ile ilgili ayrıntılı bir inceleme İyi Fikirler Atolyesinde yayınlanacak kısa bir zaman içinde, oradan takip ederseniz daha iyi olur
  • Birde hararetlenmese güzel olucak fakat extreme soğutmada coşuca kesin
    Bu karakterdeki işlemciler genelde Ln2 altında iyi iş çıkarıyor testler güzel görünüyor
    tebrik ederim

    Şu atölyeyi hep merak ettim aslı varmı.??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TİMİ -- 27 Mayıs 2009; 14:21:26 >
  • Olmaz mı tamamen overclock (%49 normal + %51 extreme) üzerine kurulu bir platform olarak sessiz sedasız hayata geçti

    Sadece etkinlik, deneme olarak düşünmeyin, dediğim gibi bir overclock platformu, ismi İyi Fikirler Atölyesi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: StrangerXT

    nehalem overclock ile ilgili ayrıntılı bir inceleme İyi Fikirler Atolyesinde yayınlanacak kısa bir zaman içinde, oradan takip ederseniz daha iyi olur


    Hocam bahsettiğiniz siteyi takibe aldım, incelemenizi bekliyorum. Bu arada tom's hardware'de bulduğum şu değerleri 3.66 GHz için uygulamaya niyetliyim.

    http://www.tomshardware.com/reviews/overclock-core-i7,2268-3.html

    Daha sistem yok ortada ama overclock nasıl yapılır onu öğrenmeye çalışıyorum. İnşallah hanıma şu kadar paralık bilgisayar alıyorum dediğimde fırçayı kayıp git ucuz bir dizüstü al demez, bütün hevesim kursağımda kalır.




  • oradaki tablo işe yarar, hemen hemen benzer sonuçlar elde ettim denemelerde de zaten. sanırım bütün i7 işlemciler iyi anakartlarla 160 Bclk 'a kadar voltajsız çalışabilecekler, şanslıysanız 180-190 a kadar yolu var. risksiz bir overclock stratejisi izleyecekler için i7'ler bayağı uygun olacaklar.

    Pc'ye laf eden eşlerinize, o kadar büyük taşlı yüzüğü ne yapacaksın, al şöyle ufacık birşey sen de rahat et diyebilirsiniz mesela


  • Aslında o sistem Hi-level'dan sonra patriota geçince açıldı ne oldum diye..

    Şu ilk takoz Q6600 arkasından gelen G0 Q6600 işlemcilerin 2 sene en çok konuşulan işlemci olmalarına sebep olan şey şu anda i7 920 için yaşanıyor.. Fiyatı gitgide düşecektir ve i7 920 D0 işlemciler 2 sene boyunca Q6600 gibi dillerden düşmeyecek.. İşlemciler QPI verdikçe çıkıyorlar..
  • Ayarlarınızı yazabilir veya bios sayfalarının reimlerini koyarsanız sevinirim..
  • 4 GHz için

    voltajlar tamamen default

    cpu - 20x , qpi 18X, ramler 8 X , uncore 16X, pci exp 101 mhz
  • arkadaşlar size bir soru sormak istiyorum. anakartın kitapçığına baktım biosta vcore voltaj yazan yerin normal yazan yerinde değer 1.225 ayar Auto ama benim ayarlarda normal 1.3185 değer Auto seçili(default) .ben vlotsjı manuel 1.225 e ayarladım.pc açılmadı.overclock yapmadığımda cpu-z 1,08-1,264 arasında yüke göre değişiyor.ama mesela 3,2 oc ile 3,8 oc arasında oradaki voltaj 1,376 hep cpu-z de.stabilitede problem oluşmuyor.

    anakart kitapçığı ile benim kart arasındaki fark neden olabilir?
    F5 yani son biosu yükledim durum değişmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zencefi1 -- 5 Haziran 2009; 12:24:54 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.